Perhepäivähoitoa pyöritettiin terrorismista tuomitun muslimimiehen kotona

Göteborgissa on paljastunut hyvin kummallinen tapahtuma, jollaisen olettaisi olevan mahdotonta. Mutta niin vain on, että terrorismista tuomittu mies vaimoineen pyöritti lasten päiväkotia.

SVT Väst oli tutkinut perhepäiväkoteja pyörittävien naisten taustoja, niin huomattiin, että yksi nainen asui samassa osoitteessa terrorismirikoksista tuomitun miehen kanssa. Tarkempia tietoja ei kerrota, että kuka mies oli kyseessä, mutta se sanotaan, että mies tuomittiin vuonna 2008 useiden vuosien vankeuteen ”osallisuudesta organisaatioon, jolla on tarkoitus tehdä terrori-isku”.

Mies on asunut samassa osoitteessa naisen kanssa jo vuosia, eli samassa osoitteessa, jossa nainen pyörittää perhepäivähoitoa.

Göteborgin kunnassa asiaa ei oltu huomattu millään tavalla. Kun asia on nyt tullut esille, niin sille aiotaan tehdä mahdollisesti jotain.

Terrorismitutkija Magnus Ranstorp kertoo uutisille, että hän ei ole yllättynyt millään tavalla ja on sitä mieltä, että ongelma on siirtynyt kouluista ja esikouluista päiväkoteihin. Vuonna 2019 Ruotsissa säädettiin laki, joka antoi suuret oikeudet tutkia yksityiskoulujen takana toimivien henkilöiden taustoja.

Lakimuutoksen jälkeen Göteborgissa on suljettu kaksi esikoulua ja yksi koulu, joilla oli selvä yhteys väkivaltaiseen ääri-islamismiin.

Nyt lakimuutosta vaaditaan koskemaan tällaisia perhepäivähoitoyrityksiä.