Olisiko Länsi-Eurooppa romahtanut, jos Unkari ei olisi aidoittanut rajaansa 2015?

Otsikon kysymys on selvä. Millainen olisi Länsi-Eurooppa nykyään, jos Unkarissa olisi ajateltu toisin ja päätetty, että annetaan niiden käyttää maatamme transit-maana.

Tulijat tulivat ensin Kreikkaan, josta jatkoivat ns. Balkanin reitin kautta edelleen Unkariin ja Itävallan läpi Saksaan ja Pohjoismaihin. Merkittäväähän tässä on se, että tulijat tulivat juuri Länsi-Eurooppaan eivätkä esimerkiksi Unkarista Slovakiaan, Puolaan ja Baltian maihin.

Jos Unkari ei olisi sulkenut rajojaan, ei sitä olisi pystynyt enää tekemään Itävaltakaan ja Saksalla siihen ei olisi ollut mitään halujakaan. Näin ollen reitti Afrikasta ja Lähi-idästä olisi ollut auki kuin entisen miehen entisen vaimon reidet.

Luultavasti erilaiset turvapaikka-aktivistien puuhakerhot olisivat tämän jälkeen järjestelleet täydellä tohinalla kyytejä Balkanilta ja Unkarista edelleen Länsi-Eurooppaan, vähän samaan tapaan kuin Välimerellä puuhastelleet aktivistit laivojensa kanssa, jotka kuskasivat Libyan rannikolta tulijoita Eurooppaan. Kun ottaa huomioon turvapaikka-aktivistien innokkuuden Välimerellä, niin kuivalla maalla innokkuus olisi ollut satakertaista, koska kuljetuksiin ei olisi tarvinnut panostaa kallista erikoiskalustoa kuten laivoja. Olisi riittänyt satoja busseja, junia, rekkoja ja sen sellaista.

Lisäksi kun ottaa huomioon Länsi-Euroopan maiden vätysmäisyyden sulkea rajojaan, tai ylipäätään tehdä mitään syksyn 2015 aikana pysäyttääkseen tulijat, niin ei sitä täysstoppia olisi saatu aikaiseksi enää senkään jälkeen kun reitti olisi ollut auki.

Invaasio Länsi-Eurooppaanhan EI LOPPUNUT länsimaiden toimesta tai maiden toimien takia vaan ainoastaan sen takia, että Unkari sulki rajansa ja auttoi naapurimaitaan Kroatiaa ja Sloveniaa samassa hommassa. Sitten kun ottaa vielä huomioon sen, että Bulgaria on aidoittanut Turkin vastaisen rajan jo aikoja sitten estääkseen suoran invaasion Turkista mannerta pitkin maahansa ja edelleen Euroopan sydämeen, niin maareitti Eurooppaan pysähtyikin sitä myöten kuin seinään.

 

Voi vain kuvitella millainen tilanne olisi nyt. Tästä saa pienen kuvan kun lukee ranskalaisia medioita. Keski-Euroopassa olisi nyt satoja ja tuhansia jättimäisiä afrikaanojen ja arabiaanojen hökkelikyliä ja telttaleirejä. Niitä on jo nyt Pariisissa satoja, mutta jos Unkari olisi edelleen auki, niin koko Pariisi ja muu Keski-Eurooppa olisi yhtä suurta vielä isompaa telttaleiriä.

Koko Eurooppa näyttäisi monta kertaa pahemmalta kuin nyt Pariisissa, ilman Unkaria:

Pohjoismaat olisivat saanet oman osuutensa, ei tietenkään ihan samassa mittakaavassa kuin Keski-Eurooppa. Ero Keski-Euroopan ja Pohjoismaiden välillä on se, että nytkään niitä kaikkia Pariisin laittomia maassaolijoita ei voi rekisteröidä, ruokkia eikä antaa sosiaalirahaa. Pohjoismaissa näille laittomille tulijoille taas olisi annettu asunnot ja discorahaa. Suomi ei poikkeaisi mitenkään muista Pohjoismaista, ainoastaan siten, että siellä maailman perukoilla invaasio ei edelleenkään näkyisi niin pahana kuin Keski-Euroopassa.

Ilman Unkaria tilanne voisi olla Keski-Euroopassa todella paha ja Pohjoismaissakin pahan puoleinen.

 

Subscribe
Notify of
guest
19 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Yuri Komissarov
Yuri Komissarov
29.4.2021 22:48

Muistattehan kuinka mm. AKAVAn puheenjohtaja 2015 kertoi kuinka AKAVA valmistauu ottamaan jäseniksi tulevat runoilijat, raketti-insinöörit, kardiologit…

timo
timo
30.4.2021 00:15
Vastaa...  Yuri Komissarov

Kyllä nekin on tulossa ihan justiinsa. Ovat vielä vaan jumissa matkalla tai keräävät rahaa matkaan. Älä hätäile.

Darwininsukka
Darwininsukka
30.4.2021 01:41
Vastaa...  Yuri Komissarov

Akavalainen sivistystaso ja maailma ntietämys tuli kaikkien tietoon, pöhöttynyt ja ummetuksen sumentama ajattelu päästi monilta älyköiltä aivopierun. Suomen älymystö lakkasi olemasta tuona vuonna.

Sami
Sami
30.4.2021 08:25
Vastaa...  Yuri Komissarov

Mia Petra Kumpula Natrin ukko oli vastaanottokeskuksen korruptiopalkintovirka johtaja 120000€ vuosipalkalla. Kun tienaa veronmaksajien taskuista tuollaisia summia, alkaa tarvittaessa lasten iltasatu “viisaista itämaantietäjistä.”

T
T
30.4.2021 08:52
Vastaa...  Sami

Näin on. Koko turvapaikkabisneksessä täytyy pitää mielessä vanha viisaus: “yhdenkään linnoituksen muurit eivät ole niin korkeita etteikö kultakuormaa kantava aasi voisi ylittää niitä”

viherinhooja-mestari
viherinhooja-mestari
30.4.2021 22:37
Vastaa...  T

hah haha. Muuten tällainen kommentti ei mene läpi iltaP…n kommenttiosiossa, sensuroidaan kättelyssä. Eli nauruilmaisu on ennakkoon sensuroitu!

timo
timo
30.4.2021 00:13

Kun miettii miten kyvytön ja haluton EU on suojaamaan rajojaan tulee mieleen onko koko euvostoliiton ainoa tarkoitus lahjoittaa euroopan kansojen maat muslimeille.
Koko olemassa olonsa ajanhan EU on vain odottanut ottajaansa. Mitään ei ole tehty turvallisuuden ja rajojen pitämisen eteen.

Anonyymi
Anonyymi
30.4.2021 10:18
Vastaa...  timo

Suomi ei suojaa rajojaan edes koronalta; odotellaanko rauhassa sitä seuraavaa aaltoa ja Intian varianttia?

Jää nähtäväksi
Jää nähtäväksi
30.4.2021 10:53
Vastaa...  timo

Heitänpä veikkauksen. Kun nyt on posiitivinen syrjintä menossa, eli tunkeutujat ohituskaistoille ja 80 000 lisää tämän vuosikymmenen loppuun ” työvoima pulaa ” paikkaamaan tulossa, niin tämän vuoden syksyllä tai ensi vuonna tulee uusi vyöry. Perheenyhdistämisiä jne. Olisiko alkaen 200 000 vuoteen 2030 mennessä.

Nih
Nih
30.4.2021 03:05

Suurin osa olisi pohjoismaissa järjestyksessä, Ruotsi, Suomi jne. Oropo, Sipilä ja Soini olisivat ottaneet suuren osan Ruotsiin tulleista ja 30 000 olisi 300 000.

Antti Tifa
Antti Tifa
30.4.2021 03:20

Paavo kirjoittaa asiaa. Kun Balkanin reitti alkoi hitaasti sulkeutua, Kreikan lurjukset, Romania, Bulgaria Serbit, Bosnia, Kosovo, North Macedonia, Kroatia ja Slovakia huomasivat, että paska alkaa jäämään käsiin. Keharit eivät enää päässeetkään esteettä Keski-Eurooppaan ja eteenpäin. Oli pakko alkaa tekemään jotain omilla rajoilla. Tulijoita on vieläkin jumissa pitkin Balkania 137 810 Tuolta valtioiden omien ilmoitusten mukaan. Kaikkia metsäveikkoja ei ole laskuissa mutta se määrä ei montaa tuhatta ole. https://www.macrotrends.net/countries/BIH/bosnia/refugee-statistics

Työnhakijat
Työnhakijat
30.4.2021 08:02
Vastaa...  Antti Tifa

Kyllä näille kauttakulkumaille tuli heti hätä kun Unkari ja Itävalta ryhtyivät sulkemaan rajojaan, jonkin aikaa tienasivat hyvin.

Rullattu
Rullattu
30.4.2021 08:17

Sanotaanko näin että, paska löytää aina tiensä.

Ese
Ese
30.4.2021 08:50

Kyllä tuo on täysin totta. Unkari on tehnyt todella paljon Euroopan puolustamiseksi. Ikävä kyllä, täällä Suomessakaan ei sitä ymmärretä, vaan mäkätetään “oikeusvaltio”-periaatteesta

Qroquius Kad
Qroquius Kad
30.4.2021 09:02

Muistakaa, että tämä invaasion tulppaaminen tapahtui siksi, että Unkarissa on vallassa Perussuomalaisten veljespuolue Fidesz.
Se on vallassa, koska unkarilaiset ovat äänestäneet sen valtaan vapaissa ja demokraattisissa vaaleissa kerta toisensa jälkeen, koska sen valtiomiehet tekevät Unkarin kansakunnan ja valtakunnan etujen mukaista politiikkaa.

Muistakaa tämä, kun seuraavalla kerralla jätätte taas keran äänestämättä, antaen hyväksyntänne Suomen nykymenolle.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
17.5.2021 23:34
Vastaa...  Qroquius Kad

Kokoomuskin jättää äänestämättä, siihen voi vaikka verrata.

juhaII
juhaII
30.4.2021 20:47

KYLLÄ!!!

viherinhooja-mestari
viherinhooja-mestari
30.4.2021 22:33

On se kumma, kun Unkari on ikäänkuin suomen sukulaiskansa ja arvot ovat aivan erilaiset. Suomessa ei ole tarpeeksi kärsitty kommunismista. Unkarilaiset ovat oikealla tavalla pistäneet hanttiin,vaikka maine on jo mennyt EU:n silmissä. Munaa pitäisi olla suomessakin, mutta munatonhan hallitus onkin.

Pertsa
Pertsa
16.5.2021 21:10

Viktor Orban on lahja kansakuntien Euroopalle.Hän on saanut aikaan ajattelutavan,jonka toivottavasti yhä useampi eurooppalainen omaksuu.Me olemme eurooppalaisia ja nämä maat kuuluvat meille.