Tunnelmakuvaa Helsingin rekkamarssista Pohjois-Pohjanmaalta

Päivän mittaan eri puolilta Suomea on lähtenyt rekka- ym raskaiden ajoneuvojen kolonnia kohti Helsinkiä huomiseen turveyrittäjien mielenosoitukseen.

Tunnelmakuva tulee Pohjois-Pohjanmaalta Kärsämäeltä, josta matkaan lähti ainakin 14 rekkaa. Kaiken kaikkiaan mielenosoitukseen odotetaan satoja raskaita ajoneuvoja.

Ohimennen mainiten virallisten arvioiden mukaan turvetuotannon alasajo johtaa 3 000 – 3 500 työpaikan katoamiseen. Tämä luku on saatu luultavasti yritysten TOL-luokituksesta; turpeen nosto (08920), turpeen nostoa palveleva toiminta (09900), turvebrikettien valmistus (19200) – turvepellettien valmistus energiakäyttöön (16290) – turpeesta, luonnon maa-aineksista, hiekasta, savesta ja mineraalilannoitteista sekoitetun puutarhamullan tuotanto (20150) – turvetuotteiden valmistus (23990).

Kannattaa huomata, että monilla konealan yrittäjillä luokitus on esimerkiksi rakennuspaikan valmistelutyöt. Joten näin ollen työttömäksi voi mahdollisesti jäädä enemmänkin ihmisiä.

Subscribe
Notify of
guest
36 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Minä

Hallitusta ei kiinnosta suomalaisten menestyminen. Heitä kiinnostaa vain punaviherpolitiikka, johon yhtyy myös Keskusta ja Kokoomus suurelta osin.

Tämä on vain yksi mainioista tavoista vaikeuttaa suomalaisten elämää. Tietysti autoilun rokottaminen ja rahtikustannusten kasvattaminen on heille myös tärkeää.

Elämme yhteikunnan sekoamisen aikaa.

Onkohan tästä politiikasta jokin hyöty EU:n hillotolppien tavoittelussa?

KKi

Virhevaikeisto on on varmastikin ihan tosissaan ja tomerana pelastamassa planeettaa. Ovat vain niin kovin naiveja etteivät ymmärrä tuhoavansa Suomalaisen ja myös länsimaisen elintavan.

No toisaalta kun asutaan kaikki havumajoissa taikka multakuopissa jyrsimässä lanttua, niin kieltämättä päästöt ovat pienet. 😀

Toi rahtiliikenne, samoin kuin rakentaminen yms. alat mutta itselleni tutuinta tuo rahti. EU kilpailu on jo tehnyt sen, ettei kotimaassa kannata enää perustaa kuljetusliikettä. Kakkaslovakian slobot pystyy tekemään saman homman noh, ainakin kolmanneksen halvemmalla.

Huru-ukko

Muista sen, kun aikanaan alkoi tämä ns. kabotaasiliikenne. Jos slobo, polakki, ryssä tai joku toi tänne lastin, hän sai viedä latin kotiin mennessään, ei ajaa täällä ns. kotimaanliikenteessä. Jo se söi suomalaisia, kas kun niillä oli n. 1000 l tankit täynnä halpaa löpöä. Ja siitä se railo repesi ja kilpailu avarsi rajoituksia.
Saahan se meikäläinenkin ajaa tuonne maailmalle, kaksi kolme kertaa kalliimmalla polttoaineella, ja jos tankkaa rajan takana, täällä on tullit ja verokyöstit tutkimassa ja mittaamassa, että menikö se varmaan kaikki se halpa löpö rajan takana, vai riittikö kotiin asti?

KKi

No nykyään sloboja ovat pääasiassa litulatut. Joskin BG ja RO kilpisiäkin pyörii tehtailla.

Se on kokoomuslaista politiikkaa. Tottakai kilpailukykyisessä yhteiskunnassa homman teetetään 400€/kk slobolla mieluimmin kuin 3000€/kk länkkärillä.

Keskieuroopan liikenteen slobot ovat syöneet kokonaan.
Ja eihän siinä normalia kehitysmaalaistumista. Kilpailukyky nääs. Pikkasen ollut kehitys vain turhan nopeata. Ja tarkoituksesta tiedoitus heikkoa.

Olisivat …kele kertoneet, että kuljetusala on tarkoituskin tappaa. Olisi säätytty monelta konkurssilta.

Mielensä pahoittajat

Miksi tämä turve on ”pyhä lehmä” jolla tehdään aina lehmänkauppoja? Miksei sitä vapauteta normaalien markkinavoimien vallitseviin olosuhteisiin? Miksi sen nostoa- ja polttoa pitäisi tukea? Nyt kun tuki lakkautetaan niin ne sai verohelpottuksia. Eli, kukaan ei oikesti kärsi muuttuneesta tilanteesta. Toimitan jatkuu ennallaan mutta kansalaisille saatiin mielikuva että yksi toimihaara oltaisiin alasajamassa.

Ranskan malli

Pahempi pyhä lehmä on ilmastoagenda jolla pilataan yrittäjyys Suomessa ja ajetaan teollisuus pois, samoin autoilijoiden kurittaminen kovemmilla veroilla. Tämähän se turveteollisuudenkin tuhosi.

Sitten tämä kehitysapurahasto ja maahanmuutto yleensäkin. Miksi näihin haaskataan turhaan rahaa enemmän. Unohtamatta EU paskapakettia.

Qroquius Kad

Ilmassa on suuren vappumarssijuhlan tuntua.
Vaan saas nähdä, päästetäänkö noita edes Kehä ykkösen sisäpuolelle, saati keskustaan.

Lompakossa on pitoo

Paljonko tuollainen auto kuluttaa polttoainetta? 24 litraa sataselle? Helsingissä kääntyminen kuluttaa ehkä (970km) 233 litraa polttoainetta/auto. Ja se maksaa noin 350e/auto. Pyörien ja jarrujen ja auton kuluminen tekee toisen mokoman. Eli ~700e/auto. Ja jos tehdään 4% katteella niin laskutettavaa työtä pitää olla 90 270 euron edestä (sis alv).

Eli kyllä noilla rahaa on. Turha puhua että olisi tiukkaa kun on vara tuollai ajella.

KKi

Yhdistelmän kulutus tyhjänä lienee 35-40 l/100km.

Sinänsähän toi on vähän turhaa, ihan niinkuin naivit mielenosoitukset muutenkin. Mitään vaikutusta ei ole mihinkään. Korkeintaan saavat Helsinkiläiset himmastumaan jos tukkivat liikennettä.

Vaan tuleepahan ole tekemisen meiningistä, hitto notta näytetään etelän pimuille.

Oikeasti se tekeminen olisi pitänyt tehdä aikoinaan äänestyskopissa.

Hommanmaksaja

No, meneppäs esittämään turvekuskeille laskelmasi.

Anonyymi

Saattaapi olla sama tilanne kuin Suomen valtiolle eli velassa ollaan korvia myöten. Kun työt lähtee, lähtee autot ja asunnot ja sittenkin jää vielä velkaa. Kuka kadehtii? 90-luvun lamassa nähtiin yrittäjien epätoivo ja moni ratkaisi asian oman käden kautta. Pienyrittäjän osa Suomessa on edelleen surkea ja pysyy surkeana niin kauan kuin tämä hallitus jatkaa.

Unelma Painajainen

Ruotsi ja Venäjä katsovat turpeen uusiutuvaksi luonnonvaraksi, Suomi uusiutumattomaksi. Täällä ajetaan tuotantoa alas, menetetään työpaikkoja – ja kyörätään sitten maahan turvetta ulkomailta. Jessus sentään tätä hulluutta.

Kukavaan

”Ruotsi ja Venäjä katsovat turpeen uusiutuvaksi luonnonvaraksi, …”

Siis mitään EU:sta tai ”kansainvälisistä sopimuksista” johtuvaa estettä ei ole laskea Suomessakin turvetta uusiutuvaksi luonnonvaraksi.

Nykyinen tilanne Suomessa on omien päättäjien pahanteon tulosta. Ovat jotain ymmärtämättömiä hölmöjä ja läpipahoja tuholaisia. Ei pitäisi sellaisia äänestää päättäjiksi. Eli äänestäjän hölmöys kiteytyy ja voimistuu päättäjien hölmöydeksi.

Anonyymi

Tai haketta Venäjältä; siellähän nämä ympäristö- ja ilmastoasiat osataan! Valitettavasti EU torppasi suomalaisten yritysten Venäjän kaupan, siinäkin menetettiin rahaa ja työpaikkoja, mutta ei näe mitään outoa siinä, että Saksa rakentaa kaasuputkea yhdessä venäläisten kanssa ja häärähän siellä mukana bisneksissä eräs entinen sdp-läinen pääministeri Suomesta. Tätähän pakotteet eivät tietenkään koske.

Oloneuvos

Komeaa on kalusto.

KKi

Niin kaluston komeus kertoo kaluston kunnosta. Noi maalaukset ja koristelut ovat hyvin pieni osa kapineen hinnasta.

Kapineen komeus kertoo siitä, että kapine on yksityisessä omistuksessa ja omistaja on ylpeä hommastaan.

seant

Ranskassa maanviljelijät kun olivat traktorimarssilla, niin yhdellä oli lantakuorma mukana, mikä kipattiin parlamentin eteen Kai heillä on yksi kuorma turvetta, jonka voi kipata eduskuntatalon eteen.

HyvaJatkaa

Yksi kuorma?

Joka autoon täysi kuorma päälle ja turvetta sinne city-vihreille niin, että koko Sirkus-Arkadia, Senaatintori, Esplanaadit täyteen turvetta. Loput kuormat tasaisesti ympäri kaupunkia ruutukaava-alueelle.

Eli siis terveiset sitten viherkommareille koko kaupunkialueelle. Siellähän se turveviha on saavuttanut sellaisen kiiman, että turve pitä kieltää.

Jussi

Sivukylillä on hyvä kaataa kuorma kuljetusyhdistelmän sivulle

Anonyymi

Eikös Helsinki lämpiä kivihiilellä. Onko se ilmastolle parempi?

Hommanmaksaja

On jo aikakin taas Ilkkaisten nousta 👍👍👍

Ines

Oih miten upeaa katsottavaa!!! Huomenna minäkin Helsinkiin. Tuen niin täysillä tällaista meininkiä!!! Tuossahan on koko joukko suoraselkäisiä miehiä ja naisia!

Suotola

Turvetta ei tueta, vaan haittaverotetaan kaikin tavoin. Voidaan päättää, että haittaverotetaan kotimaista polttoainetta vähemmän. Ja muutetaan turve uusiutuvaksi, koska sitä varmasti uusiutuu enemmän kuin käytetään. Näin turpeen virtuaalinen päästömaksu poistuisi. Vihreät sanoo, että turpeesta tulee niin ja niin paljon CO2:sta, eivätkä sano samalla että sen korvaavasta puun tuotannosta ja poltosta syntyy vielä enemmän CO2:sta. Puun CO2 vain katoaa kun puut kasvavat. Mutta samanlailla kasvaa turvekin valtavalla pinta-alalla Suomessa.

Kukavaan

”Vihreät sanoo, että turpeesta tulee niin ja niin paljon CO2:sta…”

Unohtavat kertoa, mistä se turve on hiilensä saanut. Turve sitoo ilmankehän hiilidioksidia ja kun turve poltetaan, vapautuu hiilidioksidia ilmakehään.

Jos Suomi polttaa puuta ja turvetta vähemmän tai yhtä paljon kuin uutta kasvaa, niin silloin puun ja turpeen käytössä Suomi on hiilineutraali. Voisi verrata vesivoimaan.

Anonyymi

Ruotsissa turve ei ole uusiutumaton. EU on kaikessa viisaudessaan päättänyt, etteivät metsät ole hiilinieluja. Ja Suomi EU:n mallioppilaana hyväksyy kaiken kiristyksen ja kaiken lisäksi hallitus haluaa maailman kunnianhimoisinta ilmastopolitiikkaa. Suomessa on yli 40 vuotta tehty työtä luonnon, ympäristön, ilman ja vesien hyväksi. Olisikohan näillä toimilla mitään vaikutusta siihen, että meillä voi juoda vettä suoraan keittiön tai vaikkapa vessan hanasta ja sanotaan, että meillä hengitetään maailman puhtainta ilmaa. Mutta kun mikään ei riitä!

Puosuvaari

Taidettiin kolikonheitolla aikoinaan ratkaista, että Suomessa turve ei uusiutuva (”vihreä”) luonnonvara. Ruotsissa on. On tämä touhua kaupunkivihreiltä.

Totuutta

Pitäisi olla lastia mukana, muutama tonni kanankakkaa strategisiin kohteisiin kipattuna antaisi aitoa tuntumaa maalaisidylliin, vähän extremeä stadilaisille.

Anonyymi

Olisiko Kallio sopiva paikka? Myös Itäkeskuksen parkkialueelle voisi ajaa sikalasta sitä ihteään.

Ranskan malli

Pitäisi tehdä kuten Ranskassa, eli traktorit mukaan ja siihen kuivalannanlevitin tai sitten joku paskavaunu. Sitten ei muuta kuin ulosotto päälle eduskuntatalon edessä. On se nyt kumma kun hallitus saa tehdä tuhotöitään aivan rauhassa ja ajaa Suomen konkurssiin, sekä hävittää loputkin työpaikat. Nyt yllättäen aikoiva lisätä ”työperäistä maahanmuuttoa”.

Muistakaa siis jatkossakin äänestää SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreät tai Keskusta, näin saamme paremman Suomen.

Totuutta

Ranskassa myös erään kaupunguntalon portaille kipattiin haisevat terveiset, muutama tonni kalanperkuujätteitä.

Orpo rules!

Unohdit cockomuksen listaltasi.

Ranskan malli

Tosiaan Taantumus unohtui tästä. Näyttivät kantansa tässä EU-paketti äänestyksessä, eli ehdoton ei Kokoomuksellekin.

K. Lehto

Ihmisten pitää jättää vallitsevat poliittiset puolueet, niiden ajama politiikka ei ole rauhanajan poliittisten päätösten ajamista lainkaan, vaan sota-ajan vihollispropagandaa valloitettuja Euroopan maita vastaan.
Ne eivät ole Suomen poliittisia toimijoita, vain vihollisen aseita.
Suomalainen toiminta Suomen hyväksi on rakennettava erikseen, sille on luotava omat rakenteet joilla korkeintaan voitaisiin ottaa vihollisen rakenteita uudelleen haltuun, jos kansakunnan omat instituutit tahdotaan tätä kautta joskus saada hallintaan.

https://aspergerit.wordpress.com/2021/04/26/pelko-on-aseeni/

Isä Pilvinen

Unohdit listalta RKPeen…

Sherlokki suvakko

Ihailtavaa Pohojalaaset, hatunnosto osallistujille. Hallituksen kyykytyspolitikka saa pinnan kireelle. Tulee usein mieleeni 40 Nurmoolaista sankaria, jotka se yks kapteenin mu****u tapatti Taipaleenjoella.

viherinhooja-mestari

Oikein, suomessa on liian vähän järeitä barrikaadeille nousuaja. Ymmärrän turveyrittäjien raivon.