Tanskan yleisradioyhtiö oikaisi uutistaan ja kertoi Ruotsin naistappojen taustaa

Tanskan valtiollinen televisioyhtiö TV2 uutisoi mielenkiintoisella ja ehkä hieman poikkeuksellisella tavalla Ruotsissa tapahtuneita naisiin kohdistuneita surmia, jotka ovat puhuttaneet yleisesti myös Tanskassa.

TV2 kirjoitti 22. huhtikuuta perusartikkelin, että Ruotsin poliisi tutkii viittä naisten tappoa, jotka ovat tapahtuneet kolmen viikon sisällä. Artikkelissa kerrottiin ne kaikki perustiedot, mitkä ruotsalaiset mediat yleisesti muutenkin kertoivat.

Artikkeli julkaistiin aamulla ja iltapäivällä TV2 kirjoitti oikaisseensa artikkelia:

– Pohjoismaiden kirjeenvaihtajan Jesper Zølckin mukaan keskustelua [Ruotsissa] käydään siitä, että ovatko naisiin kohdistuneista väkivallanteoista annetut rangaistukset tarpeeksi kovia.

– Useimmat näistä viidestä taposta epäillyt miehet ovat taustaltaan etnisiä eivätkä siis ole ruotsalaisia. Ruotsalaisessa keskustelussa tätä ei kuitenkaan oteta ollenkaan huomioon kotoutumista. Tanskassa epäiltyjen tausta olisi varmasti suuremmassa osassa yhteiskunnallisessa keskustelussa kun taas ruotsalaisessa mediassa ei mainita sanallakaan epäiltyjen etnisyydestä.

– – –

 

TV2 siis yksinkertaisesti käänsi keskustelun oikealle raiteelle, ainakin Tanskassa. Tanskassa on yleisesti muutenkin kyselty, että miksi ihmisiä Ruotsissa ei valaista asian oikeasta tilasta vaan viedään keskustelu vähän sivuraiteelle. Tanskassa tällaista ruotsalaistyylistä asian vierestä keskustelua kutsutaan ” det svenska tillståndet” eli ”Ruotsin tilaksi”.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.