Tanskan yleisradioyhtiö oikaisi uutistaan ja kertoi Ruotsin naistappojen taustaa

Tanskan valtiollinen televisioyhtiö TV2 uutisoi mielenkiintoisella ja ehkä hieman poikkeuksellisella tavalla Ruotsissa tapahtuneita naisiin kohdistuneita surmia, jotka ovat puhuttaneet yleisesti myös Tanskassa.

TV2 kirjoitti 22. huhtikuuta perusartikkelin, että Ruotsin poliisi tutkii viittä naisten tappoa, jotka ovat tapahtuneet kolmen viikon sisällä. Artikkelissa kerrottiin ne kaikki perustiedot, mitkä ruotsalaiset mediat yleisesti muutenkin kertoivat.

Artikkeli julkaistiin aamulla ja iltapäivällä TV2 kirjoitti oikaisseensa artikkelia:

– Pohjoismaiden kirjeenvaihtajan Jesper Zølckin mukaan keskustelua [Ruotsissa] käydään siitä, että ovatko naisiin kohdistuneista väkivallanteoista annetut rangaistukset tarpeeksi kovia.

– Useimmat näistä viidestä taposta epäillyt miehet ovat taustaltaan etnisiä eivätkä siis ole ruotsalaisia. Ruotsalaisessa keskustelussa tätä ei kuitenkaan oteta ollenkaan huomioon kotoutumista. Tanskassa epäiltyjen tausta olisi varmasti suuremmassa osassa yhteiskunnallisessa keskustelussa kun taas ruotsalaisessa mediassa ei mainita sanallakaan epäiltyjen etnisyydestä.

– – –

 

TV2 siis yksinkertaisesti käänsi keskustelun oikealle raiteelle, ainakin Tanskassa. Tanskassa on yleisesti muutenkin kyselty, että miksi ihmisiä Ruotsissa ei valaista asian oikeasta tilasta vaan viedään keskustelu vähän sivuraiteelle. Tanskassa tällaista ruotsalaistyylistä asian vierestä keskustelua kutsutaan ” det svenska tillståndet” eli ”Ruotsin tilaksi”.

12 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
puuro on puuroa
puuro on puuroa
1.5.2021 14:29

Tanska on päättänyt pysyä pinnalla kun ilmastoperäisen nigrimigraation vedenpaisumus yltää Itämeren kiemuroihin asti.

Valtsu
Valtsu
30.4.2021 22:37

”Taustaltaan etninen” on muuten totaalisen typerä, idioottimaisuudessaan vertaansa hakeva (eikä löytävä) termi. Sillä jokainen ihminen ja muukin otus tämän pallon pinnalla on taustaltaan etninen. Jokaisella otuksella on syntyperä. Wiki:
”Etnisellä ryhmällä tarkoitetaan ihmisjoukkoa, jonka katsotaan muodostavan erillisen ryhmän, joka perustuu sen jäsenten yhteiseen kulttuuriperintöön, uskontoon, kieleen, alkuperään tai ulkonäköön.”
Laajemmin ajatellen jokainen elollinen kuuluu etniseen ryhmään, sillä on esi-isät ja kehityshistoria, jonka se jakaa samankaltaisten elollisten kanssa.

Valtsu
Valtsu
30.4.2021 22:44
Vastaa...  Valtsu

Valkoihoiset pottunokat kuuluvat etniseen ryhmään siinä kuin vinkuintiaanit, tai afrikaanot. PISTE.
Tätä ”etninen tausta” termiä käyttäen suvakit vain yrittävät käsitteitä hämärtäen ja niille uusia merkityksiä antaen luoda mielikuvaa sortajista, noista valkoisista pottunokista, joiden pitäisi mennä jojoon pelkästä olemassaolon häpeästä antaen tilaa ”etnisesti paremmille” roduille. Tämä on pahimman luokan rasismia, mitä voi olla. Siksi en voi hyväksyä sitä.

Kantaetninen ryhmyri
Kantaetninen ryhmyri
1.5.2021 00:00
Vastaa...  Valtsu

Vaikea kuvitella, että joku ei ymmärtäisi etnisellä ryhmällä kulloisessakin kontekstissa tarkoitettavan etniseltä taustaltaan kantaväestöstä poikkeavaa ihmisryhmää, mutta meitä on moneksi, joten sekin voi olla mahdollista.

Valtsu
Valtsu
1.5.2021 00:13

Niin sanottu kantaväestö voi tietenkin muodostaa etnisen ryhmän tai useita, riippuen kyseisestä valtiosta. Etninen ryhmä EI siis tarkoita jostakin kantaväestöstä poikkeavaa ryhmää, vaan yleensä erillistä ryhmää, jolla on sama alkuperä, kulttuuri, uskonto, ym. Kantaväestö ja etninen ryhmä eivät siis ole toisensa pois sulkevia, erillisiä käsitteitä.
Sanotaan vaikka niin, että sana ”etnisyys” liittyy yleensä väestöjen jaotteluun erilaisiin ryhmiin. Sana ”kantaväestö” taas liittyy alueelliseen jaotteluun. Ovat siis eri asia.

juhaII
juhaII
30.4.2021 20:42

Ruotsi ja Suomi kilvoittelevat hulluudessa maailmassassa kuin Juha Mieto ja Thomas Wasberg aikoinaan!!!

Vaarallinen mutantti
Vaarallinen mutantti
1.5.2021 16:46
Vastaa...  juhaII

Täytyy toivoa, että Suomi häviää sen taistelun kuten Juha aikoinaan. Ruotsi saa voittaa ja mieluummin oikein reilusti. Hieno pohjoismainen valtio on tuhottu jo nyt ja tilanne tulee vain pahenemaan tulevaisuudessa. Tuho on jo niin pitkällä ettei paluuta entiseen enää ole. Ideologisella sinisilmäisyydellä tulee olemaan karmeat seuraukset.

Täydentäen
Täydentäen
30.4.2021 14:34

”kotoutumista”
”Kuitenkaan ne eivät ole integraatiokysymykset, jotka täyttävät suurimman osan ruotsalaisesta keskustelusta näiden tappojen osalta.” (Jotenkin näin alkuperäisessä)

HyvaJatkaa
HyvaJatkaa
30.4.2021 14:33

Suomessakin on vain ”nuoria”, ”suomen kansalaisia”, ”etelä-suomalaisia”, ”tekijöitä”, jne… Seurueen jo jokainen arvaa ja noista muistakin ’medialukutaitoinen’ tietää jo otsikosta, että karvakädet tai afrikkalaiset ovat olleet asialla.

Tanskalaisilla on selkärankaa!!! Taidan hakea sieltä turvapaikkaa, kun minua vainotaan täällä mielipiteiteni vuoksi. Tosin en halua Tanskaan turvisloiseksi, vaan pitäisi ensin keksiä miten elätän siellä itseni / mihin työhon menen sinne.

KKi
KKi
30.4.2021 19:52
Vastaa...  HyvaJatkaa


Taidan hakea sieltä turvapaikkaa

Samat aatokset ja aikoinaan olisi ollut mahdollisuuskin alkaa Tanskalaiseksi rekkakuskiksi.
Nykyään vaan alkaa ikää olla sen verran, että kaippa sitä vanhuuden viettää siellä jurtassa lanttua järsien.

Vaan ne ketkä voivat, poistukaa nyt hyvänen aika nuivemmille maille. Vaikka litulatusmaihin. Ei se palkan suuruus vaan se mitä sillä palkalla saa ratkaisee.

Ja enpä tiedä, vähän köyhempikin kulttuuri riittäisi mulle.

kokenut tämänkin
kokenut tämänkin
1.5.2021 06:06
Vastaa...  HyvaJatkaa

Kööpenhaminan työvoimaoimistoon vaan, alkuun vaikka siivoamista tms kielitaidon kasvaessa löytyy muutakin työtä. Tanskassa on paremmat palkat kuin Suomessa, eläkettä ajatellen kannattaa varmasti.