Sosiaalisessa mediassa leviää taas huuhaa-juttuja Göteborgin tapauksesta

Göteborgin poliisimurhan tiimoilta Suomessa leviää monenlaista ilmiselvää ”some-valetta”, että lienee aika hieman oikaista näitä juttuja.

Ensimmäinen on se, että surmansa saanut Andreas Danman olisi ollut joku ”suvakki” ja sitä myöten surma olisi ikään kuin jotenkin oikeutettu. Tällaisten juttujen levittäminen on kyllä niin alhaista touhua kuin vain voi olla. Danman oli kovan luokan katupoliisi ja toimi Göteborgin poliisissa eräänlaisessa gangsterien vastaisessa operaatiossa. Tämä tarkoittaa sitä, että poliisilla on metodi, jossa kentällä kun nähdään gangstereita, niin mennään juttusille.

Tämä taas tarkoittaa sitä, että poliisillakaan ei ole oikeuksia noin vain ottaa ihmisiä putkaan pamputettavaksi, jos mitään rikosta ei ole tapahtunut. Kun gangsterit hengailevat kadulla ja ”merkkaavat reviiriään”, niin poliisi tekee ihan vastaavaa. Näissä ongelmalähiöissä on kadulle jalkautuneita poliiseja, jotka menevät mukaan näihin gangsterien välisiin touhuihin ja ihan vain näyttävät, että ruotsalainen virkavalta on paikalla.

Poliisi tekee kaikkialla tätä samaa. Olipa nuorison mopolauma tai setämiesten kokoontumisajot, niin poliisi ajaa auton johonkin nurkkaan vain siksi, että se näyttää olemassa olonsa. Tämä hillitsee pahimpia häiriöitä. Ruotsissa on ihan omat ”katupoliisinsa”, jotka menevät tällaisiin kehitysmaista tulleiden miesten kokoontumisajoihin. Siellä jutellaan, hieman tsekataan, että mitä sitä tänään on vedetty ja mikä tunnelma.

Danmann oli surmailtana juuri tällaisessa tehtävässä. Hän oli jalkautunut poliisin käyttämällä sähkömopedilla kentälle. Häntä turvasi autolla liikkeellä ollut poliisipartio. Danman oli pysäköinyt mopedin ja puhutti kadun kulmassa hengaavia uusruotsalaisia. Tässä tilanteessa ampuja oli tullut paikalle ase ojossa. Vielä ei tiedetä, että miksi juuri Danman joutui luotien eteen, yrittikö hän mahdollisesti saada asemiestä laskemaan aseensa. Joka tapauksessa kadulla ollut porukka juoksi lähimpiin pensaisiin ja Danman sai lyijyä.

Danman on ollut joitakin vuosia Göteborgin poliisissa, välillä hän on ollut YK-joukoissa. Hän on ollut kovan luokan poliisi, sillä näihin ”jalkautumisjoukkoihin” ei laiteta ihan mitä tahansa nöössipoikaa.

 

Toinen sosiaalisen median valejuttu on ollut se, että elvytystä antanut naispoliisi olisi ollut viime kesältä tunnetuksi tullut naispoliisi, joka polvistui Tukholmassa värillisten BLM-mielenosoittajien edessä.

Tämä ei pidä paikkaansa. BLM-naispoliisi toimii aivan eri alueella kuin Danman. Tukholmalla ja Göteborgilla on eroa muutama sata kilometriä. Naispoliisi oli viime kesänä värillisten mellakoiden aikaan täydennyspoliisina Tukholmassa kentällä, mutta tällä hetkellä hän ei toimi kenttäpoliisina. Kuten mainitsin, niin naispoliisi toimii aivan eri piirissäkin kuin Danman.

 

Tällaisten valejuttujen levittäminen ala-arvoista touhua. Asioita voi kritisoida ihan niiden oikeilla nimillä ilman, että keksii juttuja. Kritisoitavaa löytyy muutenkin omasta takaa, että niitä tarvitsee keksiä. Tällaisella tekaistulla ”kritiikillä” vain tekee hallaa, jatkossa kukaan ei usko sitä asiallistakaan kritiikkiä.

19 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
sähköpaimen
sähköpaimen
4.7.2021 10:49

Tuo ”jutteleminen” kuulostaa aivan liian pehmeältä taktiikalta kun poliisi toimii kriisimaiden alistuskulttuureista äidinmaitonsa lipittäneiden gangsterinalkujen kanssa.
Nuo sällit pitää saada uskomaan että poliisia kohti heitetty kivi tietää fysikaalista pikahoitoa ja poliisia kohti ammutusta luodista on seurauksena jonkun toisen poliisin ampuma luoti vähintäänkin jalkaan.

Luka Mokonesi
Luka Mokonesi
3.7.2021 22:10

Oliko tuolla ammutulla poliisilla lainkaan liiviä päällä ja jos oli niin minkä luokan? Ei niissä satunnaisissa kuvissa ainakaan mitään kaulan/pään alueen osumia näkynyt?

juhaII
juhaII
3.7.2021 21:14

Toinen maa, vaikka se olisikin naapurimaa, johtaav se ”tiedonnälkäiset” ihmiset ”laukalle”, koska tiedotus on niukkaa ja kryptistä suvakki-medioitten taholta niin itse Ruotsissa kuin Suomessakin. Juorut alkavat levitä kuten ovat levinneeyt läpi ihmisen historian ajan ja tätä on käytetty tahallisesti hyväksi sodankäynnissäkin vihollismaata vastaan ja taas tyrwehdyttämään niitä, joita vihollinen laskee liikkeelle.

Juoruissa on aina hierargisesti yksi syyllinen, joka ensin ”tiedon” kertoo ja muut ihmiset ”tanssivat” sen muilleb kuin mehiläinwen kotipesässään toisille mehiläisille missä hunajavärkkiä löytyy. Huhut eivät kuole koskaan, sillä ne ovat sosiaaliselle eläimelle kuten ihmisille lähes htä tärkeää kuin happi, jota hengitetään. Kuitenkin joskus aivan oikeankin tiedonkulun kannalta ennen nykyisiäb – tosin valehtelevia – tiedotusvälineitä tämä oli ainoa keino saada uutisia maailmalta tai edes kotimaan osalta tosin yhtä myöhässä kuin postinokulku nykyään.

Nih
Nih
3.7.2021 15:36

Huhuja tai ei, poliisi on ammuttu ja pitäsi miettiä oliko tämä joku koe jengeiltä miten reagoidaan, huolestuttavaa joka tapauksessa. Myös Suomen poliisin kanntaa olla varuillaan kun nuo puukot jo heiluvat hesan yössä ja illassa aika tiuhaan. Siitä on se seuraava askel on ampuma-aseet kun varustaudutaan ja niitähän virtaa tuolta itä-euroopasta enemmän kuin huonoa viinaa. Jos kirjoitusvirheitä, olutta on tullut otettua tähän kuumuuteen ”jokunen”, en jaksa tarkistaa. Mutta summa summarum, Paavo on oikeassa, huhuilta pitää katkoa siivet,muuten sekoamme.

Tilannekatsaus
Tilannekatsaus
3.7.2021 13:39

Ihmisistä isoin joukko on idiootteja, tyvärr. Sen sijaan on totta että melkein koko COOP (Lööperin Osuuskauppa) on hakkeriatakin vuoksi suljettuna sitten eilisen.

Ruotsilla ei mene oikein hyvin just nyt: korona kiusaa vieläkin, rokotukset etenevät hitaasti, Lööperin kieroilut veivät meiltä toivon matukielteisemmästä hallituksesta, ampuminen ja kaikki muu kemuttelu senkun lisääntyy ja pisteenä iin päälle vielä poliisin ampuminen.

Toivon että poliisit antavat takaisin samalla mitalla lähiökehareille. Silmä silmästä, hammas hampaasta. Kahvikaapin ovi lukkoon ja vanhanaikainen kuri tilalle.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
3.7.2021 15:37
Vastaa...  Tilannekatsaus

Sitä ennen sinun täytyy toivoa Ruotsiin sellainen hallitus, joka haluaa antaa poliisilleen tällaisen käskyn. Sitä ennen on Ruotsiin saatava sellaiset valtiopäivät, joilla on enemmistön kannatus tällaiselle hallitukselle.

Ja tällaistahan ei tapahdu. Tyvärr.

50 Shades of Brown
50 Shades of Brown
3.7.2021 18:26
Vastaa...  Qroquius Kad

Ei ole vielä tapahtunut mutta tulee tapahtumaan.

Ei ehkä matuilun takia mutta esim. sossujen ehdottamaa kiinteistöveron palauttamista ei kukaan kannata (nostaa keskimääräisen omakotiasujan asumuskustannuksia 30.000-40.000kr per vuosi) ja se antaa porvareille edun. Siinä samassa voidaan sitten hoitaa myös matujussit.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
3.7.2021 18:54

Joten jos porvarihallitus saadaan aikaan vailla matuilua…
miten se voi olla yhtään mitään nykyiseen verrattuna?

Bling Bling
Bling Bling
3.7.2021 16:12
Vastaa...  Tilannekatsaus

”Ihmisistä isoin joukko on idiootteja…”

Ajattele sitä, että joka toinen kadulla vastaantuleva tyyppi arvioi sinua ja ympäröivää maailmaa alle 100 ÄO:lla. Mitä tulee idiootteihin, niin 80% kansastahan laiduntaa siellä, mihin 20% kansasta aitaa laidunmaat.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
3.7.2021 19:02
Vastaa...  Bling Bling

Fascismin merkittävä teoreetikko Robert Michels loi 1930-luvulla Oligarkian Rautaisen Lain:

sen mukaan jos asioista päätämään kerääntyy kymmenen ihmistä, on yhdellä selkeä käsitys miten asia on hoidettava. Toisella on myös perusteltu käsitys, mutta se on täysin päinvastainen.
Ne kahdeksan muuta ovat vain karjaa:
eeööeemmie tieeäää mittee eemmieöää tieöätää..

Se kumpi saa asiansa läpi kahdelle naudalle, saa lopulta tahtonsa läpi:hän voi niiden kahden naudan voimin hiljentää lopullisesti sen vastaanperustelijan!

Sultan
Sultan
4.7.2021 00:53
Vastaa...  Bling Bling

Helsingissä vastaantulevien taso on 88 ÄO. Kantaväestö on ÄO 100, mutta kun on tullut 30 % ÄO 60 somppuja niin taso laskee. Muuta pohjoiseen.

Hyvä kun joku seuloo
Hyvä kun joku seuloo
3.7.2021 10:50

Kiitos Paavolle faktantarkistuksesta!

Rullattu
Rullattu
3.7.2021 10:24

Minäkin kirjoitin aiemmin jotenkin tähän tyyliin, ”Vieläköhän hurripoliisit kumartelee blm-terroristeille”, vain heikkomeilimemmät veti sen johtopäätöksen että kirjoitin mitenkään tuossa tilanteessa olleista virkavallan edustajista.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
3.7.2021 10:07

Kuolleen poliisin kuvaaminen nössöksi ja auttamaan menneen kollegan BLM-henkiseksi, vie huomion siitä kehityksestä, mihin yhteiskunta on menossa. Ajatellaan helposti, että poliisin kuolema oli nössöyden syy, hän ehkä nöyristeli ja myötäili gangstereita ja jopa kaveerasi heidän kanssaan. Itse koko tapaus puistattaa minua, tämä koko pahuuden arkkitehtuuri, jossa on tietoisesti päästetty kaaoksen ja anarkian voimat sisään.

Risto Koponen
Risto Koponen
3.7.2021 09:42

tämä uutinen poliisin kuolemasta Göteborgin matu-alueella sai itseni kaipaamaan erästä Itävallassa syntynyttä taidemaalaria. Tämän ammatilaispoliisin raaan kylmäverisen murhan jälkeen on tosiaankin ”jo ikävä”

Suomi Finland
Suomi Finland
3.7.2021 09:53
Vastaa...  Risto Koponen

Harmi vaan, että taidemaalarin aiheuttama sekamelska aiheutti esimerkiksi Britannialle niin suuret kulut, että imperiumi hajosi. Imperiumin pysymynen voimissaan olisi ehkäpä nykyäänkin tuottamassa enemmän hyvää tietyillä alueilla, koska niiden väestö ei vaan näytä kykenevän siihen itse. Ensimmäinen ja toinen maailmansota olivat lähtölaukaus tälle nykyiselle tielle.

Ilman niitä olisi ehkäpä vieläkin jonkinlainen kuri maailmanlaajuisesti. Ehkäpä tietyt miehet jopa käyttäisivät kondomia tai sitten itkisivät ja käyttäisivät.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
3.7.2021 15:42
Vastaa...  Suomi Finland

Afrikan siirtomaiden itsenäistyminen oli maanosan kaikkien aikojen pahin katastrofi.

Sitä voi verrata aivan suoraan siihen, että kaikki kehitysvammaisten hoitolaitokset tyhjennettäisiin hankeen siksi, että jotkut asukit vaativat saada päästä elämään itsellistä elämää vailla kykyjä siihen.

Catilina
Catilina
3.7.2021 19:25
Vastaa...  Risto Koponen

Hän oli hyvä maalari. Paljon parempi kuin WC

h44
h44
3.7.2021 09:22

Hienoa, faktapohjainen tiukka asialinja vetoaa niihin jotka oikeasti pyörittävät yhteiskuntaa.