Stefan Löfvenistä uudestaan pääministeri?

Ruotsin hallituskriisi näyttää päättyvän hieman yllättävästi. Stefan Löfvenista vaikuttaa tulevan uusi pääministeri entisen pääministerin Stefan Löfvenin tilalle.

Hallituksen perustamista on vatuloitu vähän suuntaan ja toiseen, mutta mitään järkevää ei ole saatu aikaan. On ehdoteltu ylimääräisiä vaaleja, toisaalta hallituspohjaakin on yritetty saada kasaan.

Viime vaihtoehto on vaikea, sillä sverigedemokraattien pelko on niin suurta vähän joka puolueessa, että hallituksen perustaminen tuskin onnistuu ilman, että joku antaa periksi. Keskusta yrittää häärätä tällä hetkellä jonakin valtakunnan sovittelijana, mutta Annie Lööfin vihat niin sverigedemokraatteja että vasemmistoa vastaan ovat kovanpuoleiset, että tuskinpa mitään saadaan aikaan.

Eduskunnan puhemies onkin nyt ehdottanut, että Stefan Löfven yrittää uudestaan perustaa hallitusta. Ainakin keskusta on tukemassa Löfveniä isoäänisesti. Joka tapauksessa tilanne eduskunnassa on tällä hetkellä 174-175, joten mitään helppoa hallituksen muodostaminen ei tule olemaan.

Subscribe
Notify of
guest
25 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
pöh
pöh
5.7.2021 14:32

Eiköhän tuo “avatkaa sydämenne” (haaranne ja lompakkonne) löveeni ole jo saanut tarpeeksi tuhoa aikaan Ruotsissa.
Mutta eihän nuo vasemmistolaiset luovu vallasta vaikka koko maa tuhoutuisi.

Huru-ukko
Huru-ukko
5.7.2021 15:33
Vastaa...  pöh

Kepuhan se siellä sinnittelee vallassa. Ihan kuin täälläkin, vassareiden kiilapoikana. Ja samat värkit puheenjohatjan mekon alla kuin meilläkin. Oletettavasti.

Suomi Finland
Suomi Finland
5.7.2021 14:57

Tässä taannoin Löfven taisi kommentoida poliisimurhaa, että ’emme anna järjestäytyneelle rikollisuudelle periksi’.

Joku voisi ajatella kylläkin, että oikeampi tapa lausua asia olisi jotain seuraavaa:

‘Me luomme erinomaisen tilaisuuden ulkomaalaisille rikollisjärjestöille levittäytyä Ruotsiin. Me annamme heidän verkostoitua ja me huolehdimme siitä, että järjestöihin liittyy jatkuvasti lisää uusia kriminaaleja.’

Ihan just ehkä, ei
Ihan just ehkä, ei
5.7.2021 20:08
Vastaa...  Suomi Finland

Löfven murjaisi kans tyyliin että: “ei teidän lapsianne ainakaan ihan vielä tapeta” kun joku huolestunut kyseli noista muslimeista jotka murhailevat ihmisiä kaduilla.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
6.7.2021 05:14

Hitollinen helpotus, vasta lapsenlapset jahdataan ja lahdataan. Taas voi äänestää Löfeeniä turvallisin mielin.

timo
timo
5.7.2021 15:29

Suomessa asiantuntijat sanoivat heti että todennäköisin vaihtoehto on että lööperi jatkaa.

Kiero Ukko
Kiero Ukko
5.7.2021 16:01

Jimmie Åkesson tänään Expressenissä: ”Massamaahanmuutto on pilannut meidän maamme”.

Kiitos ”Retu” R. ja ”Tahvo” L.!

joku
joku
5.7.2021 17:30

Demokratia on lumetta ja suuri virsi.

Antti Tifa
Antti Tifa
5.7.2021 18:36

Hitsari on aivan riittävän hyvä piäminister Svedustanin kalifaattiin.
Maa ei parempaa ansaitse.

Pah
Pah
6.7.2021 10:17
Vastaa...  Antti Tifa

Tsop tsop! Ei pidä loukata oikeiden hitsareiden ammatillista kunniaa väittämällä että tämäntyyppinen löperökin olisi muka hitsari.

Eikös ne “hitsarin” alkeisopinnot ollut tälle “osaajalle” ihan liian kova pala purtavaksi? Siksi tämäkin osaaja talutettiin politiikkaan.

Ei kestä nauramatta
Ei kestä nauramatta
5.7.2021 18:57

Sircus Swedistan esittää 🤣

Jimmie puhuu
Jimmie puhuu
5.7.2021 19:11

Jimmie Åkessonin Almedahls- puhe juuri nyt livenä:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/jimmie-akesson-sd-haller-sitt-almedalstal

Led Chemo
Led Chemo
5.7.2021 20:06

Löfven-syöpä on sitä pahinta, uusiutuvaa ja leviävää sorttia. Eihän tuosta ukkelista pääse ikinä eroon!? Onkos tämä jo perkele KOLMAS kerta kun se on heivattu helvettiin mutta aina vaan toi käärme jotenkin luikertelee takaisin.. ihan naurettavaa toimintaa, koko toi maa on ihan pihalla.

juhaII
juhaII
5.7.2021 21:03

Vain kuolema voi erottaa Stefan Löfvenin pääministeriidystä. Mutta toisaalta “elävän” kuolleen välinen ero on tässä tapauksessa todellakin hyvin marginaalinen!

Maltilliselle kokkareelle annettu aika muodostaa hallitus oli ennätyksellisen lyhyt. Sen sijaan Löfvenille annettava “kimuranttinen” hallituksen muodostamiseen saa kestää pitkälti joulun yli ellei kyseistä kuffari juhlaa ole jo lahdattu, koska se on “rasistinen” kaikkine rauhan höpinöineen, jotka eivät saaneet työväenliikkeen ja etenkin sateenkaariliikkeen siunausta.

Ruotsin täydellinen tuho on taattu niin “maahanmuuton osalta kuin ruotsidemokraattienkin ja muiden jopa sitäkimn vaarallisimpien “toisinajattelijoidn” kohdalta. Sillä heidät tullaan raudoittamaan lopullisesti näytiksi muille valtapuolueille kuin lopulliseksi sinetiksi sille, että kaikki mikä sotii sossujen korkeita ja kauniita periaatteita vastaan toteutettavassa monikulttuurisen onnelan luomisessa kaikille muille paitsi kantaruotsalaisille. On finito!!!

Unelma Painajainen
Unelma Painajainen
5.7.2021 22:09

No, sama meno se on Saksassakin, Merkelin piti poistua pääpallilta jo varmaan 10 vuotta sitten – ja siellä se vaan heiluu.

Postigate
Postigate
5.7.2021 22:22

Samaa teatteria se postigaten hallituskriisi Suomessakin oli melkein myös. Tosin saimme kaikkien aikojen huonoimman pääministerin, Sanna Marinin johtamaan hallitusta.

Nih
Nih
6.7.2021 03:08

Tuo on kuin Herpes, eroon ei millään. Eikö Ruotsista tosissaan löydy muuta. Tosin tämä kuvaa todella hyvin Ruotsin tilannetta.

Kaksoisolento EG
Kaksoisolento EG
6.7.2021 09:37
Vastaa...  Nih

Löytyisi kyllä muita mutta ne muut eivät ole yhtä röyhkeitä ja kieroja kuin Kaksois-Eino vaan yrittävät toimia sääntöjen mukaisesti ja rehellisesti. Mikä taas ei kannata Swedustanissa ollenkaan.

Saatu tehtävä henkim
Saatu tehtävä henkim
6.7.2021 10:41
Vastaa...  Nih

Ei ennen lopullista ratkaisua voi saatua tehtävääkään keskeyttää sen tehtävän karu lopputulos kyllä tiedetään.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
6.7.2021 08:20

Ruotsihan alkaa olla yhtä demokraattinen kuin Kuuba tai Pohjois-Korea. Seuraavaksi kai Löfven saa Sergelin torille patsaan.

Särmääjä
Särmääjä
6.7.2021 11:45

Tuollahan on syksyllä muutenkin seuraavat vaalit niin kunhan nyt leikkivät ennen sitä. Miksei Suomessakin voisi olla tollasta vasemmistopuoluetta jota muut pelkää ja joka runttaa tahtonsa läpi vaikka väkisin ja tollasia vihreitä jotka tippuu kohta ulos parlamentista kun ovat niin turhia? Vaikka eihän noilla Ruotsin poliittisilla kuvioilla ole sinänsä mitään merkitystä enää mihinkään.

Särmääjä
Särmääjä
6.7.2021 11:51
Vastaa...  Särmääjä

Ei vaan ne vaalit olikin vasta syksyllä 2022.

murre riepunen
murre riepunen
7.7.2021 07:30

Löfven on yhtä tiukassa, kuin paska junttilan tuvan seinässä.

Pete
Pete
7.7.2021 10:56

Du gamala, du före detta fria….

Suomalaisen vika
Suomalaisen vika
7.7.2021 17:50

Suomalainen Nina Lundström, Savonlinnasta alkujaan kotoisin, oli se kansanedustaja jonka ansiosta lopulta Löhveeni pääsi takaisin puikkoihin.

Nina Lundströmille on tärkeintä etteivät Sverigedemokraatit saa minkäänlaista valtaa ja niinpä hän äänesti vastoin oman puolueensa linjaa.