Autojen kivitykset Skoonessa jatkuvat, poliisille erikoisjoukot tilanteen selvittämiseksi

Skoonessa autojen kivitys jatkuu, eikä tekijästä ja motiiveista ole mitään tietoa. Poliisi on nyt ottanut erikoisjoukkoja avuksi.

Skoonen poliisi on saanut nyt avukseen ns. rikoksen tekijän profilointiryhmän, jota käytetään yleensä vain vakavissa väkivalta- tai seksuaalirikoksissa, joissa näyttää olevan joku kaava.

Autojen kivitys on kesän mittaan äitynyt sen verran vakavaksi, että ilmoituksia kivityksestä tehdään lähes päivittäin. Toukokuusta alkaen on tehty 105 rikosilmoitusta.

Poliisi käyttää tässä profilointiohjelmassa apunaan poliiseja, joilla on kovan linjan kokemusta, lisäksi erilaisia rikostekniikkoja, käyttäytymisasiantuntijoita ja oikeuspsykiatrisen alan ammattilaisia.

Autojen kivitykset ovat siinä mielessä hyvin kummallinen ilmiö, että ne ovat kohdistuneet lähes kokonaan Tanskan rekisterikilvissä liikkuviin autoihin. Skoonen eri sosiaalisen median ryhmissä keskustelu ja arvailu käy kuumana, mutta sieltäkään ei toistaiseksi ole tullut ilmi mitään ratkaisevaa johtolankaa. Ihan kuin kivet tippuisivat taivaalta.

Joissakin tapauksissa kivitykset ovat sijoittuneet lyhyellä aikavälillä johonkin tiettyyn paikkaan, mutta sen jälkeen ne ovat siirtyneet toisaalle. Kivitykset alkoivat Malmöstä Ystadiin johtavan E65-tien varrella Svedalan ja Skurupin ympäristössä, mutta sen jälkeen ilmoituksia on tehty myös tien 101 varrelta, 9-tien varrelta, tien 108 varrelta ja jopa Malmön ohittavan moottoritien E6:n varrelta.