Hällbyn vankilassa panttivankitilanne – kebab pizzaa vaadittu

Eskilstunassa on meneillään panttivankitilanne, jossa kaksi Hällbyn vankilassa istuvaa murhamiestä on ottanut kaksi vanginvartijaa panttivangiksi ja tilanne on jumiutunut yhden osaston vartijan huoneeseen.

SVT:n mukaan kaksi vanginvartijaa oleskelivat vartijoiden vartijatuvassa, eli pamppujen kopissa, jonne vangit saapuivat ja uhittelivat omatekoisilla pistoaseilla. Niiden kerrotaan olevan klassisia teroitettuja hammasharjoja ja partakoneen teristä teipattuja veitsiä.

Pampun kopin ja ympäristön valvontakamerat on peitetty, joten tarkkaa tilannekuvaa ei tapahtumista ole.

Vangit ovat antaneet ilmoille ukaasin, että toinen vartijoista päästetään vapaaksi, kunhan yhden osaston 20 vangille toimitetaan kebab-pizzaa. Tietojen mukaan pizzoja ollaan juuri tällä hetkellä paistamassa ja poliisin neuvottelija neuvottelee mahdollisista pizzojen lisätäytteistä.

EDIT: Kebab-pizzat on toimitettu onnistuneesti vankilaan!!

 

Vangit vaativat myös helikopteria paikalle. Liekö sillä aikomus poistua vankila-alueelta. Hällbyn ympäristössä on joka tapauksessa poliisin erikoisjoukot, helikoptereita ja valmiusjoukkoja.

Eri lähteiden mukaan draamaa pyörittävät vangit ovat Isak Dewit, 30, ja Haned Mahamed Abdullahi, 24. Molemmat tuomittu murhista pitkiin vankeuksiin.

Hällbyn vankila on ns. 1. turvaluokan vankila, jonne sijoitetaan kovan luokan vankeja, eikä mitään koulupoikia. Vrt. Riihimäki, Saramäki, Sörkka.

Vankilasta karkaaminen on hieno kympin teko, mutta ei tällaisesta pizzakarkaamisesta mitään tule. Ottaisivat Volvo Markkasesta, Juha valjakkalasta tai edes Ilpo Larhasta oppia, joiden karkaamisissa oli tekemisen meininkiä.

Subscribe
Notify of
guest
29 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Särmääjä
Särmääjä
21.7.2021 17:45

Muslimi ja valkonaama lyöny aika yllättäen hynttyyn yhteen.

Vain Ruotsissa
Vain Ruotsissa
21.7.2021 18:28
Vastaa...  Särmääjä

Ruattissa se onnistuu. Lyöhän siellä miehetkin pallinsa yhteen tai tunkee sinne yhteen tiettyyn ruskeeseen holeen.

kuli
kuli
21.7.2021 18:08

Näin siinä käy, kun vapaalla totutetaan pojat pullakahvitteluihin, niin rupeaa vankilassakin tekemään mieli.

Suomi Finland
Suomi Finland
21.7.2021 18:17

Vaatimukseen helikopterista kannattaa suostua. Sitten kun noustaan korkealle, lennetään ensin meren päälle. Sitten ohjaaja antaa kafruille kartan ja sanoo, että lentäkää tuonne päin (näyttää lähi-idän kartalta). Sitten ohjaaja hyppää laskuvarjolla.

Vaikka on vaarana, että kallis helikopteri menee säpäleiksi, tulee uhraus kuitenkin yhteiskunnalle halvemmaksi loppupeleissä. Ja kavereilla on mahdollisuus lentää kotiin vapauteen.

MJane
MJane
21.7.2021 18:21

Siis tämän panttivankidraaman taphtumat ja uutisointi romuttaa kyllä koko ruotsalaisen vankilasysteemin uskottavuuden. Koko kansa seuraa, miten pitsojen paistaminen etenee. “ 20 kebabpizzor har hämtats från en pizzeria i närheten.
– Det var stressigt att göra dem för vi hade inte så mycket kebabkött färdigt, säger pizzabagaren Beshar Toma till Expressen.”

pöh
pöh
21.7.2021 18:32

Olisivat toimittanu kinkkupizzaa, monelleko olisi kelvannut?

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
21.7.2021 18:43

Jotain huumaavaa ainetta höysteeksi pizzoihin. Sitten koko sakki rahtikoneeseen ja kokka kohti kehitysmaata. Bye, bye…

Riku Laine
Riku Laine
21.7.2021 18:43

Nauraisin muuten, mutta nyt tulee vaan mieleen nämä panttivangit jotka ovat vain hoitaneet duuniansa ja haluavat päästä myös työpäivän päätteeksi terveenä kotiinsa perheensä luokse.
Toivotaan että niin käy.

Jaspartou
Jaspartou
21.7.2021 18:45

Hyvä ruoka, parempi mieli!

jorma
jorma
21.7.2021 18:55

Ja millähän todennäköisyydellä kaverit ovat arvioineet onnistuvansa aikeissaan eli karkaamaan? Tytti Tuppurainen liittyy persuihin paljon suuremmalla todennäköisyydellä.

Riku Laine
Riku Laine
21.7.2021 18:59
Vastaa...  jorma

Vaikuttaisi olevan tilanne että se päättyy huonosti tai hyvin huonosti.

MattiS
MattiS
21.7.2021 20:56
Vastaa...  jorma

Älä nyt vielä sano, kyseessä kuitenkin Ruotsi, joten he voivat ajatella että vangeille tulee kohtuuttoman huono mieli jos pako epäonnistuu, joten pakkohan ne on päästää menemään. Varsinkin jos edes jompikumpi vangeista on suojavärillinen. Tuosta paskamaasta uskon mitä tahansa älyttömyyttä.

MattiS
MattiS
21.7.2021 22:25
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Ruotsi oli hyvä maa. Tietyt tahot ja ihmiset vain päättivät että se pitää vetää vessasta alas. Minulla kun ei ole mitään yhteyksiä tai vastaavia sinne päin, niin en osaa ajatella Ruotsia kuten sinä. Näen vain sen kauheuden mikä siitä on tullut.

Big l
Big l
22.7.2021 06:18
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Reilu 50 sukulaista siellä asuu. Lapsuudesta muistan oikein mukavaksi maaksi. Mut siitä onkin jo reilu 30 vuotta. On sukulaisten näkemys puikulapäitä ja geelipäitä kohtaan muuttunut aika radikaalisti vuosien saatossa. Kuten heidän tuttavapiirienkin. Jotenkin ihmetyttää miten sd ei ole suurin puolue, sukulaiset ja heidän koko tuttavapiiri kun sitä äänestää ja eiköhän siinä ole aika laaja skaala ruotsalaisista

ernesti_loosonen
ernesti_loosonen
21.7.2021 19:08

onkohan tuo sukua Marko Dewitille?

Reijo Tiihonen
Reijo Tiihonen
21.7.2021 19:09

Jalutsi jäi listasta pois. Ehkä kovin luu Markkasen rinnalla karkaamishommissa..?

Vittuuntunu Stad...
Vittuuntunu Stad...
21.7.2021 19:35

“Hällbyn vankila on ns. 1. turvaluokan vankila, jonne sijoitetaan kovan luokan vankeja,,,”

Tuosta tulee mieleen, että onko mitään tietoa niistä vartijoista, ovatko esim. naisia tai muita positiivisen erityisrekrytoinnin hedelmiä? Luulisi nyt jumalauta kovan tason paikassa olevan vähän kovempia tyyppejä pamppuina.

Minkälaisia ruotsalaiset vankilat yleensä ottaen on? Suomessahan on kait viime vuosina lisääntyneet mm. vartijoiden kimppuun karkaamiset ja muut sekoilut, miten Ruotsissa, noin yleensä?

Sitten alkaa näyttää jo aika huonolta jos poliisin ja oikeuslaitoksen lisäksi myös vankilat ovat samaa pilipali-tasoa kuin muukin yhteiskunta! Ei hyvältä näytä nyt kyllä…

Kebabpizzainsinöörit
Kebabpizzainsinöörit
21.7.2021 19:49

Raketti on raketti vankilassakin. Vartijat taisivat olla jotain BLM- kesälomittajia joita oli helppo uunottaa?

Kilttimies
Kilttimies
21.7.2021 20:14

Tietenkin tyttöpamppuja, jotka nyt joutuvat kokemaan “pamputusta”; elinkautiskyrväkkäät kyllästyneet poikapainiin. Tuonne olisi voinut toimittaa ne pitsat helskarilla, koneet seis ja pitsat ja virta-avaimet aivogirurkeille ja antaa älyn loistaa.

pah
pah
21.7.2021 20:31
Juonittelija
Juonittelija
21.7.2021 21:10

Vapaus on jutustelua, myös vankien välinen jutustelu ja juoniminen on vapautta. Vapausrangaistuksen suorittaminen ykkösluokan vankilassa olisi syytä rajoittaa myös tätä vapautta, niin eivät pääsisi juonimaan ja jengiytymään.

Tepe
Tepe
21.7.2021 21:51

Karviksilta vankilapakokin menee pizzan tilailuun. Volvo aikoinaan sahasi kopin ovesta alareunan pois ja lähti menemään. Reissun aikana putsasi miehekkäästi pari pankkikonttoria ja uunotti paskalakkeja kiertolenkeillä. Jos karvikset olis päässeet karkuun kai ne olis menneet Sergelin torille elvistelemään ja siitä ne olisi viety takaisin poseen.

Tepe
Tepe
21.7.2021 22:34
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Olihan siitä sahatusta ovesta kuviakin ja ei viranomaisilla olisi ollut mitään syytä kertoa keksittyä tarinaa. Alapitkän OP tyhjennyksen jälkeen Voke arvasi että paskalakit on etelän suunnalla isolla tiellä vastassa niin ajeli pikkuteitä pitkin sulutusten ohi.

Chimp
Chimp
21.7.2021 21:55

Tuo tumma heppu murhasi koska oli saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen, halusi turvata oikeutensa jäädä maahan.
Sai jäädä ja nyt haluaakin pois, erikoinen vatipää.

Daavidin poika
Daavidin poika
22.7.2021 05:43

Tuli vain mieleen tämä otsikon myötä, että eikös Ruotsissa hävitetty joitakin Astrid Lindgrenin lastenkirjoja kirjastoista jotka koettiin loukkaavaksi näitä uusruotsalaisia kohtaan.

Varmasti monen mielestä Astrid Lindgrenin kunnia pitäisi palauttaa, ja kerätä kaikki hävitetyt lastenkirjat takaisin kirjastoihin. Korjatkaa jos olen väärässä.