Hällbyn vankilassa panttivankitilanne – kebab pizzaa vaadittu

Eskilstunassa on meneillään panttivankitilanne, jossa kaksi Hällbyn vankilassa istuvaa murhamiestä on ottanut kaksi vanginvartijaa panttivangiksi ja tilanne on jumiutunut yhden osaston vartijan huoneeseen.

SVT:n mukaan kaksi vanginvartijaa oleskelivat vartijoiden vartijatuvassa, eli pamppujen kopissa, jonne vangit saapuivat ja uhittelivat omatekoisilla pistoaseilla. Niiden kerrotaan olevan klassisia teroitettuja hammasharjoja ja partakoneen teristä teipattuja veitsiä.

Pampun kopin ja ympäristön valvontakamerat on peitetty, joten tarkkaa tilannekuvaa ei tapahtumista ole.

Vangit ovat antaneet ilmoille ukaasin, että toinen vartijoista päästetään vapaaksi, kunhan yhden osaston 20 vangille toimitetaan kebab-pizzaa. Tietojen mukaan pizzoja ollaan juuri tällä hetkellä paistamassa ja poliisin neuvottelija neuvottelee mahdollisista pizzojen lisätäytteistä.

EDIT: Kebab-pizzat on toimitettu onnistuneesti vankilaan!!

 

Vangit vaativat myös helikopteria paikalle. Liekö sillä aikomus poistua vankila-alueelta. Hällbyn ympäristössä on joka tapauksessa poliisin erikoisjoukot, helikoptereita ja valmiusjoukkoja.

Eri lähteiden mukaan draamaa pyörittävät vangit ovat Isak Dewit, 30, ja Haned Mahamed Abdullahi, 24. Molemmat tuomittu murhista pitkiin vankeuksiin.

Hällbyn vankila on ns. 1. turvaluokan vankila, jonne sijoitetaan kovan luokan vankeja, eikä mitään koulupoikia. Vrt. Riihimäki, Saramäki, Sörkka.

Vankilasta karkaaminen on hieno kympin teko, mutta ei tällaisesta pizzakarkaamisesta mitään tule. Ottaisivat Volvo Markkasesta, Juha valjakkalasta tai edes Ilpo Larhasta oppia, joiden karkaamisissa oli tekemisen meininkiä.