Tanska pakkotestaa pakkopalautettavia

Kaikki Euroopan maat ovat koronan takia joutuneet tilanteeseen, jossa maassa laittomasti olevia kehitysmaista tulleita miehiä ei voida palauttaa, paitsi Tanskassa.

Esimerkiksi Ruotsi on käytännössä kokonaan lopettanut henkilöiden palautukset, joilla on kielteinen oleskelulupa tai oikeuden antama karkotuspäätös. Kyse on siitä, että kaikki vastaanottavat maat vaativat maahan saapuvalta henkilöltä negatiivisen koronatestin.

Jos testitulosta ei ole, niin silloin käy niin, että karkotus siirtyy tulevaisuuteen. Palautettavat ovat käyttäneet tätä hyväkseen ja kieltäytyneet systemaattisesti koronatestistä.

Tanskassa taas ollaan päädytty toiseen käyttäytymismalliin. Nimittäin maa tekee pakkopalautettaville testin periaatteella ”tehdään testi tai itketään ja tehdään testi”. Kahdessa tapauksessa pakkopalautettavalle on tehty ns. väkivaltaisesti koronatesti ja 15 muussa tapauksessa testi on tehty siten, että ei ole tarvinnut itkeä.

Asiasta kertoo Jyllands Posten. Tanska palauttelee tällä hetkellä säännöllisesti kotimaihinsa laittomia, kielteisen saaneita tai muulla tavoin karkotettavaksi määrättyjä henkilöitä.

 

25 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Feikkitestit
Feikkitestit
26.7.2021 02:35

Tanskassa on tapana paloitella kirahveja bensasahalla leijonien ruoaksi lasten vierailuilla.
Meinaavatko paloitella myöhemmen myös pakkopalautettavat?
Palautukset on oikein – plandemia ja feikkitestit väärin

Mummeli 63
Mummeli 63
21.7.2021 21:03

Oikiaa meininkiä Tanskassa 👍

Mehmet Mahamutti
Mehmet Mahamutti
21.7.2021 16:09

Täysin oikein ja suomessa pitäisi toteuttaa samaa palautustyyliä, patsi, että otetaan testi tai itketään ja otetaan, mutta myös palautetaan tai itketään ja palautetaan. Palautusprosentit kummasti nousee kun tuupataan ilmatilassa laskuvarjon kanssa ulos.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
21.7.2021 15:53

Hienoa. Milloin maahantulijoilta aletaan testaamaan, löytyykö paperit. Ja vielä hienompaa, jos tulijoille tehtäisiin kehitysmaaseula. Kehitysmaaseulapositiivisilta evättäisiin maahantulo.

Oloneuvos
Oloneuvos
21.7.2021 14:40

Ihme homma kun näistä ei uutisoida valta(valhe) mediassa. Yle varmaan illan pääuutislähetyksessä kertoo asiasta.

Totuus ei pala tules
Totuus ei pala tules
21.7.2021 13:35

Korona on hoax joten mitään testauksia ei edes tarvita. Rokotteella laitetaan mikrosiru ihmiseen ja tämä on taivahan faktaa.

Houaksikoko
Houaksikoko
21.7.2021 13:41

Trumppikin sai koronan. Siis Trumppi valehteli ja näytteli?

Haliofottu
Haliofottu
21.7.2021 14:37

Justnii. Meihin ruiskutetaan 5G antenneja jotta voivat seurata että katotaanko netistä homopornoo!

A-nokan itkutesti
A-nokan itkutesti
21.7.2021 13:17

Tanskassa on myös suuret joukot äärivasemmistoflummareita jotka ovat protestoineet kovaäänisesti pakkotestejä vastaan. Ei aikaakaan niin WHO, Amnesty, Unicef, Röda Korset etc etc alkavat vaatimalla vaatia ettei tikkua saa työntää ananasnokkaan eikä ottaa verikoetta.

Vaan jospa olisi Tanska tajunnut olla ottamatta ananasäijää ylipäätänsä rajojensa sisälle niin olisi tältäkin vaivalta ja valitukselta säästynyt. Voi vee mikä munaus ja Ruotsissa 100 kertaa suurempi.

Ohmygod
Ohmygod
21.7.2021 13:01

Pitäisi ottaa oppia muinaisesta Neuvostoliitosta.
Siellä olisi tehty tarvittava negatiivinen todistus tutkittavaa näkemättäkin.

Sami
Sami
21.7.2021 13:00

Karkoitusten myötä Ammattihyysäysjakkukalkkunat menettivät huomattavat tulot. Odottelen Ammattihyysäysjakkukalkkunoiden vastahyökkäystä, puolesta loukkaantumista ja rasistiksi nimittelyä. Ammattihyysäysjakkukalkkunan pahin painajainen olisi jos jakkukalkkuna joutuisi menemään oikeisiin töihin -kauheaa!

navettajätkä
navettajätkä
21.7.2021 15:44
Vastaa...  Sami

Onneksi Suomi on jo lähettänyt Liettuaan apua varmistamaan, että SPR varmasti saa hoiviinsa samat karvaperseirakilaiset jotka täältä jo kerran saatiin matkarahan kera palautettua takaisin bagdadiin.

Pirtsakka
Pirtsakka
21.7.2021 17:05
Vastaa...  navettajätkä

No ne lomaltapaluurahat on jo törsätty.

Tuumailija
Tuumailija
21.7.2021 17:27
Vastaa...  navettajätkä

Onkohan samoja laukunkantajia kuin Torniossa? Raudanluja ote kapsäkin kahvasta niin tulee kantajakin pakosta mukana rajan sisäpuolelle, kohteliaisuutta unohtamatta.

Waltsu
Waltsu
21.7.2021 12:19

Onko tästä nyt sitten tehtävä täällä ihmisoikeuksien mallimaassa (siis ihmisoikeuksien mallimaassa JOILLEKIN MUILLE, kuin kantasuomalaisille) sellainen johtopäätös, että Tanska on hirrrvittävä fasistinen äärioikeistodiktatuuri ja sille pitää hetimiten asettaa kovemmat pakotteet kuin Venäjälle?

Ilmeisestikin näin on ajateltava, koska täkäläisen yleisen käsityksen mukaan ihmisoikeuksiin ja demokratiaan kuuluu oikeus kieltäytyä testeistä, vapaa matkustus- ja oleskeluoikeus, paperittomien hyysäys, ym kivaa…

Antti Tifa
Antti Tifa
21.7.2021 12:09

Niille 15 tuli itku vasta koneessa kun tajusivat juhlapaikan menetetyksi.
Mut hei, mites noi jakamattomat ihmisoikeudet ja kansainväliset sopimukset ?
Eiks ne koske Tanskan demarihallitusta ja muita vassareita laingan ?

Moonman
Moonman
21.7.2021 11:58

Mihin lakiin muka perustuu se, että viranomais-toimenpiteiden kohteena olevat saavat itse päättää tehdäänkö testi vai ei? Jos kehitysmaalaiset toisivat mukanaan esim. keuhkoruttoa, niin perustuisiko ruotsin testailu silloinkin vapaaehtoisuuteen

Sami
Sami
21.7.2021 12:51
Vastaa...  Moonman

Ainakin Suomessa tartuntatautilaki mahdollistaa tahdon vastaisen testaamisen, eristämisen ja hoidon. ”16 § (26.3.2021/224)
Pakollinen terveystarkastus
Aluehallintovirasto voi päättää, että 14 ja 15 §:n mukaiseen terveystarkastukseen osallistuminen on pakollista, jos se on yleisvaarallisen tartuntataudin tai yleisvaaralliseksi perustellusti epäillyn tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi välttämätöntä. Päätös voi kohdistua yksittäiseen tai useaan henkilöön.

Virkasuhteinen kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri voi tehdä yksittäistä henkilöä koskevan päätöksen pakollisesta terveystarkastuksesta, jos se on yleisvaarallisen tartuntataudin tai yleisvaaralliseksi perustellusti epäillyn tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi välttämätöntä.”

Suomi Finland
Suomi Finland
21.7.2021 13:32
Vastaa...  Sami

Tuo ’välttämätön’ onkin mielenkiintoinen sana. Koska muka jokin on välttämätöntä? Jos on olemassa jokin vaihtoehto, niin silloinhan mikään ei ole välttämätöntä.

Tai toisaalta, jos joku ’katsoo’ että jokin asia on välttämätöntä, niin sekin voi olla mielivaltaista. Sitten tietenkin on mahdollista valittaa päätöksestä, jolloin tuomioistuin itsekin ’katsoo’ asioita ja voi päätyä myös ’katsomaan’, että asia on välttämätön vaikkei se olisikaan. Mikäänhän ei todellisuudessa ole kaikkien mielestä välttämätöntä.

Lakitekstejä laadittaessa pitäisi ottaa huomioon mahdollisimman hyvin tilanteet joihin voidaan joutua ja kertoa tarkasti, miten tulee menetellä.

Ja kehitysmaalaistilanne on juuri tällainen aihealue, jossa pitäisi olla mahdollisimman vähän tulkinnanvaraisuutta. Lakien pitäisi olla laadittu niin, ettei ole epäselvää, miten tilanteessa lain mukaan toimitaan, jottei tule kalkkunalakinaisille tilaisuutta lähteä hakemaan muutosta jonkin muotoseikan perusteella.

Suomi Finland
Suomi Finland
21.7.2021 13:34
Vastaa...  Suomi Finland

Kalkkunalakinaiset vs pekonilakimiehet -> lisäys ihan tasa-arvon nimissä.

ZzZ
ZzZ
21.7.2021 15:24
Vastaa...  Moonman

Jos kieltäydyt puhallusratsiassa puhaltamasta niin viedään verikokeeseen pakkokeinoja käyttämällä. Miksei palautettaviin voitaisi soveltaa samoja pakkokeinoja?

Dan Wesson
Dan Wesson
21.7.2021 11:53

Jaa että tyyliin senkka nenästä. Tanskassa osataan, kateeksi käy.

Sirpa-Tuula
Sirpa-Tuula
21.7.2021 11:37

RASISMIA!!!!! NATSISMIA!!!!! ISLAMOFOBIAA!!!!! HÄPEÄ TANSKA, HÄPEÄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sami
Sami
21.7.2021 13:08
Vastaa...  Sirpa-Tuula

Ammattihyysäysjakkukalkkunat keräävät voimia vastahyökkäykseen bisneksiensä puolesta. Saa nähdä mitä sieltä tulee.

Big l
Big l
21.7.2021 14:10
Vastaa...  Sirpa-Tuula

Eli siis kaikkea mukavaa josta on syytä olla ylpeä