Kukaan ei ole laiton eli paperiton, vai onko sittenkin?

On ollut niin uutisharmaa päivä, että jäin muistelemaan omaa muutaman vuoden takaista paperinhakureissua Ruotsissa, joka sekään ei mennyt kuten Strömsössä. Paperit jäi saamatta.

Toki ymmärrän, että mummon tapauksessa tilanne on kuin meikäläisellä. Yhtä kaikki, Ruotsissa ruotsalaiset henkkarit haetaan verovirastosta. Valmistauduin asiaan hyvin, sillä tiedän, että ruotsalainen byrokraatti voi olla jopa pahempi kuin suomalainen.

Henkkari maksaa 400 kruunua, joka pitää maksaa etukäteen. Summaa vastaan saa sitten sen lätkän plus paikan päällä otetaan valokuva. Mukana henkilöllisyyttä todistamassa oli suomalainen voimassaoleva henkilökortti ja suomalainen ajokortti sekä Ruotsin verovirastosta tilattu personbevis, joka vastaa Suomen virkatodistusta. Lisäksi mukana oli työnantajan todistus työsuhteesta, joka oli jatkunut muutaman vuoden.

No arvaatteko sainko sen ruotsalaisen lätkän? Ei tietenkään. Nuiva virkailija ilmoitti, että minulla pitää olla tietenkin: PASSI. Mistä me muuten voidaan tietää varmasti kuka olet.

Yritin sössöttää, että olenhan saanut aikaisemminkin näillä todistuksilla sen ruotsalaisen lätkän, mutta ei. Ei on ei ja se tarkoittaa ei ei ei.

Siinä vaiheessa meikäläiselle tapahtui ns. viranomaisraivo. Alkoi keittämään. Nousin ylös, potkaisin suutuspäissäni virkailijan oveen reiän ja sanoin:

– Ruotsiin tulee joka päivä muutama tuhat kehitysmaalaista, joilla yhdelläkään ei ole minkään valtakunnan mitään paperia ja jos on, niin niilläkään ei voi pyyhkiä edes persettä. Näille te kyllä annatte paperit ja lähtiäisiksi varmaan 100 kruunua kahvirahaa. Mutta kun naapurimaasta tulee henkilö, jolla on kaikki paperit, ja joka on asunut tässä maassa jo 15 vuotta ja käynyt joka päivä töissä, niin vastaus on ei ei ei. Hae passi.

 

Sillä kertaa se ruotsalainen lätkä jäi saamatta. Sen jälkeen olen hiihdellyt suomalaisella henkkarilla ja jos ei ole kelvannut jossain, niin ei sitten ole. Huomattakoot, että Virossa suomalainen paperi kävi joka paikkaan ilman mitään ongelmia.

Subscribe
Notify of
guest
25 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Rullattu

++++++ Pavelle tuosta. Kyllä korpeaa kyllä byrokradia, varmaan kohta ei voi käydä edes viraston vessassa ilman passia.
Jos on työpaikka ja paperit mitkä takuulla pitäsi kelvata, niin tuossa on kyseessä virkailija jolle suomalainen ihminen on saastaa.

p.grandell

ovat kateellisia suomalaisille, virkailijat ovat yleensä jo 90% kaikki ulkomaantaustaisia, niitä kenkuttta kun valkoinen mies saa hyvät tiennengit ja duuni mestat. ennen meitä kutsuttiin ruotsissa nordiska-araber eli olimme pohjalan arabeita, tänään olemme parhaimpia työntekijöitä svennulandiassa..

p.grandell

tuttua kun olen asunut tukholmassa 25 vuotta, suomalaisella ajokortilla vaan..oli helpompaa ennen. luulin että ihanaa muuttaa tom of finlandiaan, vitun paskat, samaa höykytystä tääälä,ihan uskomattomia nämä batiikki noidat suomessa, kyykyttävät omaa kansalaistaan, niitä ei edes hävetä, taitavat nauttia vaan,vero virastossakin batiikki noita kenkkuili että miksi minulla on noin isot tulot, tienaat enemmän kuin kunnanjohtaja! vastasin ,että eikö se ole henkilökohtainen ammatin valinta, ei voi olla minun vikani että tienaan enemmän, teidän pitää keskustella työnantajani kanssa, hyvä että ämmä ei käynnyt päälle, virnistin ja lähdin lätkiin.ihme jengiä virastoissa.

Puosuvaari

Tasan samat kokemukset, kun rasisminpelkoa valkoisen heteromiehen kohtelusta ei voi tulla, niin antaapa mennä.. Palasin Suomeen 30 (Tanska, Ruotsi) vuoden “ulkomaankomennuksen” jälkeen ja kahdessa vuodessa eivät ole osanneet Suomessa päättää, saanko edes suomalaista Kela-kortttia, Kela Goldista puhumattakaan. Kun vähän suuremmalla äänellä ihmettelin, niin neuvoivat valittamaan eduskunnan oikeusasiamiehelle..
Autttaisikohan tuokaan?

Ei Suoleen enää

Kikkeliskokkelis, mitäs paluumuutitte!!! Iso Moka, Iso Mocca.

EI Suomessa voi raivostumatta asua koska siellä kuhisee

1. Somppulan ym. ihme väkeä
2. Sarvikuonoja, Batiikkinoitia ja Ammattihyysäysjakkukalkkunoita

Iltasatu

Joo-o potkaisit reiän oveen ja raivosit maahantunkeutujakriittisesti. Kyllä. Niin sinä teit. Ja sitten ulkona parkkipaikalla niin sinä nostit kolme Volvo citymaasturia ja heitit ne ulkoavaruuteen. Vasemmalla kädellä. Niin sinä teit. Taitaa olla Paavo vähän tottumaton Suomalaiseen viinaan kun tommosta teinipaskaa kirjoittelee. Otapas pikku nokoset niin helpottaa.

Qroquius Kad

Noh, noh.
Tämä on P.T.Kankaan blogi, jossa hän voi kertoa millaisia sankaritarinoita tahansa.
Mitä iloa blogista muuten olisi?

Valekala

P.T.Kankaan blogi on kuin uusi Kalevala.
P.T. on moderni Lieto Lemminkäinen? Vaiko olisiko Joukahainen?

Bitch

EU:ssahan on periaatteessa velvollisuus kyetä todistamaan henkilöllisyytensä milloin tahansa, lenkillä käydessä tms ehkä vievät kotiin ja siellä katsotaan henkkarit jos on ns. tilanne päällä. En kyllä tiedä että kellekään tuttavapiirissä olisi käynyt näin. Ruotsissa ja Norjassa on kelvannut ajokortti myös rajoilla, käsittääkseni Tanskassa ei kelpaa.

terhomatti.hämeenkor

Enpä ihmettele takaraivoreaktiotasi ! Kun virastot on täynnä virkailijaämmiä, joiden pääasiana on juoruilla ja juoda kahvia (ja välissä tarkistaa meikki), niin unohtuu siinä asiakas pakostakin. Eihän sitä kaikkeen ehdikään…Hyvä että annoit kunnon tulituksen noille ja hyvillä sanoilla!!!

Passi parempi

Parempi hankkia PASSI, sillä pääsee myös maasta pois jos menee ihan Mayhemmiksi.

Juha

Nää kaikki henkkariongelmat ratkeaa kun saadaan pian se orwellilainen “vapauspassi” .. ja kunpa vielä billgates&soros&schwab siruttaisivat meidät

Käytösnumero 4

Miten pitkä tuomio tulee viranomaisen oven tärvelemisestä ja uhkaavasta käyttäytymisestä jne? Siitä pitäisi olla seurauksena maastapoistaminen 😀

= skadegörelse, olaga hot, våld mot tjänsteman jne

Antti Tifa

Niinmut eihän ne voineet tehdä rikosilmoitusta kun henkilöys ei ollut varma.
Hahhahhaaa…..bättrefolk suger negerkuken ändå.

Anna-Maria Korhonen

Uskaltavat kyykyttää suomalaisia, nämä kun eivät voi vedota rasismiin. Jopa mongolitkin, joiksi meidät aikoinaan leimattiin, taitavat olla tämän rasismikeskustelun ulkolaidalla.

Goli ja Gano

Kyllä suomalaisissa ilmiselvästi virtaa mongoliverta kun tulevat afganojen kanssa niin hyvin toimeen.

Coronamarjanpoimijat

Melkein kaikki (73/76) thaimaalaisista marjanpoimijoista Bodenin lähellä ovat osoittautuneet koronasairaiksi. Eikö ole hieman tyhmää että näitä poimijoita raijataan toiselta puolelta maapalloa maahan jossa on 700.000 työtöntä ananasta sun muuta?

Kakka Lakka

Ei sieltä Bodenin nurkilta ole kuin 100km Suomeen linnuntietä. Ei mikään ihme jos deltavariantti saa melkoista lisäpökköä Haaparanta-Torniossa. Koronapoimijat kakkivat koronakakkoja ja pissivät koronapissiä Pohjoisen metsiin, hehe, ei tee mieli marjoja vähään aikaan.

PS Ainiijuu, koko koronaahan ei ole olemassakaan joten ei hätää!

juhaII

Sanojen “muuntaminen” ja “kulmien pyöristys” kommunististab strategiaa aina Venäjän v. 1917 Bolsevikki vallankumoukse4n eli Lokakuun suuren vallankumouksen ajoilta saakka!

Nih

YLE:llä tuli YLE:n itse tekemä “dokumentti” peperittomista.Yksi Irakin jantteri oli olut jo 13 vuota laittomasti Suomessa, eikä viranomaiset tee mitään, pallottelevat viranomaiselta toiselle, kun kaveri olisi pitänyt poistaa maasta. Eli tämä alkaa olla normaali käytäntö, Suomeen voi tulla ja jäädä ilman sosiaaliturvaa. Rikollisuus on se seuraava ansaitemiskeino. Tosin nykyinen hallitus vaatii näiden “kotouttamista” ja samalla myös sosiaaliturvan piiriin ja se antaa hyvän singnaalin somessa, tänne vaan, artisti maksaa.
https://areena.yle.fi/1-50659410

Paperittomien hoidot

Paperittomien, laittomien sairaanhoitokustannukset ovat nousseet Ruotsissa kolminkertaisiksi sitten vuoden 2014. Vuonna 2014 aiheuttivat paperittomat hoitokuluja 88 miljoonan kr edestä, vuonna 2020 luku oli jo 270 miljoonaa kr, kertoo Ekot Ruotsin Radiossa tänään. Tyyrist on ja tyyriimmäks vaan tulee.

Esa

Kaffehuoneessa oli tuon jälkeen kovat antirasisteerauskeskustelut ja kynttilähoitoa sitä tarvitseville.

Särmääjä

Siinä on ollu virkailijan turvallinen tila koetuksella. On joutunut käymään psykologilla ja jäämään sairaslomalle pariksi viikoksi.

Pete

HuomattakooN, ei huomattakoot