Pakolaiset käyvät entistä aggressiivisemmaksi Puolan rajalla

Pakolaisten käytös Puolan Valko-Venäjän vastaisella rajalla muuttunut entistä aggressiivisemmaksi. Pakolaiset ovat kivittäneet puolalaisia rajavartioita.

Puolan rajavartioston Twitterissä julkaisemassa filmissä näkyy, miten Valko-Venäjän puolella oleva väkijoukko heittelee kiviä ja keppejä puolalaisia rajavartijoita kohti ja heidän autojensa päälle. Autoihin on tullut klommoja, mutta muuten mitään suurempia vahinkoja ei ole tullut.

 

Maanantaipäivän aikana Puolan rajavartiosto kirjasi 687 laitonta yritystä rajan ylitykseen. Joitakin yksittäisiä henkilöitä pääsi rajan yli ja kaksi pidätettiin epäiltynä auttamisesta laittoman rajan ylitykseen.

Kuluvan vuoden aikana yrityksiä ylittää raja laittomasti on kirjattu 29 tuhatta kappaletta. Tahti on kiivastunut, elokuussa 3,5 tuhatta, syyskuussa 7,7 tuhatta ja lokakuussa 17,3 tuhatta yritystä yrittää laittomasti raja.

Tahti Puolan rajalla ei siis ole enää mikään leikin asia ja muutaman yksittäisen tulijan yritys päästä Eurooppaan, vaan kyseessä on vuoden 2015 muistuttava ilmiö, joka on toistaiseksi pysynyt aisoissa puolalaisten rajavartijoiden, poliisien ja sotilaiden toimesta.