”Nytorgin miehelle” 5 vuotta vankeutta useista raiskauksista

Södertörnin käräjäoikeus tuomitsi tänään ns. Nytorgin miehen viiden vuoden vankeuteen 12 eri rikoksesta, joista kuusi raiskausta sekä muutama muu seksuaalirikos.
Holm poliisin kuvaamana muutaman viikon putkassa istumisen jälkeen.

34-vuotias ruotsalainen Carl Erik Andreas Holm oli varsinainen sarjaraiskaaja ja tekosarja kokonaisuudessaan melko erikoinen. Holm oli ihan perusruotsalainen, mieheksi menestyvä ja hyvännäköinen. Hänellä oli kuitenkin joku fiksaatio. Holm nimittäin kyttäsi Tukholman cityssä öisin ravintoloiden ulkopuolella umpikännisiä naisia.

Naiset hän kuskasi kotiinsa Södermalmille. Joissakin tapauksissa mies juotti naisille lisää viinaa, kunnes nämä sammuivat. Sen jälkeen hän raiskasi naiset ja kuvasi tapahtumat. Muutamassa tapauksessa nainen oli valveilla ja näissä Holm käytti väkivaltaa, mm. kuristamista raiskauksen aikana.

Koko juttu lähti purkautumaan siten, että poliisi otti Holmin kiinni epäiltynä mitättömästä huumausainerikoksesta. Tässä yhteydessä Holmin puhelin ratsattiin ja tiedostoista löytyi yllätys. Filmejä ja kuvia sammuneista naisista, joita Holm itse raiskasi.

Useimmista tapauksista oli tehty rikosilmoitus, mutta ne olivat auki tähän asti. Mutta joukossa oli yksi tapaus, jossa nainen sai tietää joutuneensa raiskatuksi vasta kun poliisi otti häneen yhteyttä.

Syyttäjän listalla oli kaiken kaikkiaan 18 rikosta, joista suurin osa siis raiskauksia, mutta näyttä riitti vain mainittuihin tekoihin. Oikeus vapautti näytön puutteen vuoksi Holmin kuudesta raiskauksesta, joista yksi törkeä.

Tuomio viisi vuotta on melko pienenpuoleinen, siinä on selvästi alennusta. Ruotsissa jo yhdestä törkeästä raiskauksesta voi saada viisi vuotta, joten nyt sama vuosiluku saatiin kuudesta raiskauksesta, törkeästä vapaudenriistosta, seksuaalisuutta loukkaavasta kuvaamisesta, seksuaalinen ahdistelu x 2, lapsipornokuvien hallussapito ja lievä huumausainerikos.

Erilaisia korvauksia maksettavaksi kertyi reilu 1,1 miljoonaa kruunua.

Lempinimi ”Nytorgetsmannen” tulee siitä, että Holm etsiskeli suurimmat osat uhreistaan ihan kotinsa nurkilta Nytorgilta Södermalmilla.