Kaikki joukolla kierrättämään?

Kierrättäminen on kyllä kaupungissa asuvalle yksi perkele. Itse olen ratkaissut tämän asian omalla tavallani.

Joissakin kunnissa kierrättäminen on joku taikasana, jolla saa ikuisen elämän. Esimerkiksi Botkyrkan omakotitaloalueilla on hyvin tiukat ja tarkat säännöt roskapöntön käyttämisestä. Jokaiselle jätteelle on omat lokeronsa; ruokajätteet, värillinen ja väritön lasi, metallit, muovit, maito- ym. kartonkipaperi, kierrätettävä paperi ja taisi siinä olla vielä jotain muutakin, mutta en muista.

Kun muutin alueelle kesällä, niin alkoi show. Saatoin laittaa maitopurkit ja muut paperit samaan paperiseen roskapussiin. Sitten soitettiin jätefirmasta ja läksytettiin, että niitä ei saa sekoittaa keskenään. Seuraava haloo nousi siitä, että kun pidin kurkkupurkkia tuhkakuppina. Kun purkki oli täynnä, vedin kannen kiinni ja tiputin sen lasiosastolle. Vittu mikä haloo siitäkin nousi.

Seuraavaksi ne uhkasi 2 000 kruunun sakoilla, kun olin jättänyt maitopurkkeihin sen muovisen korkin. Siinä vaiheessa nostin kädet pystyyn: ok, ok.

Sen jälkeen olen muuttanut kierrätystyyliäni. Nykyään laitan kaikki roskat samaan pussiin. Kun pussi on täynnä, niin nostan sen oven pielessä olevaan pahvilaatikkoon. Sen jälkeen kun käyn autolla tankilla tms, niin otan roskat mukaan ja vippaan ne huoltoaseman isoon jätekonttiin. Yksinkertaista.

Naurattaa vieläkin viime kesäinen tapahtuma, kun valittelin naapurin rouvalle pikku päissään, että ruokajätteet alkavat keräämään kärpäsiä helteellä ja astiat ovat kohta matoja täynnä. Naapuri katsoi minua kuin hölmöä ja kertoi, että hän itse pakastaa ruokajätteet ja vie ne roskapönttöön saman päivän aamuna kun pöntöt tyhjennetään.