Uusi kikkakakkonen miten päästä Eurooppaan, hätälasku

Marokossa ollaan keksitty uusi tapa miten Eurooppaan saadaan uusia turvapaikanhakijoita. Nyt tulijoita lennätetään suoraan Eurooppaan käyttäen maydayta hyväkseen.

Marokkolainen Royal Air Maroc oli lauantaina matkalla Turkista Marokkoon. Espanjan ilmatilassa pyydettiin lupaa hätälaskuun Mallorcalle, koska yksi matkustaja oli sairas.

Kun kone sai hätälaskuluvan Mallorcan kentälle, ja kone oli laskeutunut, niin koneen kapteeni avasi ovet ja vajaa parikymmentä arabia päästettiin kiitoradalle.

Miehiä ei ole tavoitettu ja eikä heitä enää löydetä. Matkustaja, jonka väitettiin olevan sairas, haki turvapaikkaa heti koneen laskeuduttua.

On muuten ihme, että eivät ole tätä keksineet aiemmin.

Koneen sisältä kuvattu filmi kun äijät ottivat jalat alle.

Subscribe
Notify of
guest
39 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Unelma Painajainen

No, kun pidättävät aina lentäjän, niin ei kai niitä kovin montaa voi olla hämärähommissa, jotka pystyvät isoa konetta lentämään?!

Jupi

Lentäjä teki oikein, koska luuli tilanteen olevan tosi. Pitää jatkossa kun sattuu niin ambulanssin lisäksi olla armeija vastassa. Lentokentät katsotaan kansainväliseksi alueeksi, eikä siellä saa hakea turvapaikkaa. “Sairastunut” haki turvapaikkaa jo ollessaan Espanjan maaperällä

Raippa

Kaikki nuo on otettava kiinni ja rangaistuksen kera palautettava. Raippaa kunnolla ja uusia raipattajia voi palkata että työllistävääki.

Suomi Finland

Ainoa joka saa raippaa tässä, on eurooppalainen veronmaksaja.

Suomi Finland

Ovatpa kekseliäistä sakkia. Epäilyttää kuitenkin, että eurooppalaisissa yrityksissä olisi käyttöä tämän tapaisille innovaattoreille. Sosiaalitoimistot tietysti ottavat ilolla vastaan.

Suomi Finland

Ei tarvita ihmissalakuljettajien kalliita palveluita, eikä tarvitse mennä Libyaan hyväksikäytettäväksi. Aika velikultia.

Näin tuhotaan kokonaisen maanosan turvallisuus ja talous vähitellen.

Mitäpä sitä ei tehtäisi ihmisoikeuksien, tasa-arvon ja veljeyden eteen?

Lasikiaiset

Jos ne käyttäis puoletkin tuosta valehteluun ja petosteluun sekä sotimiseen hukatusta energiasta maaansa jälleenrakennukseen niin eurooppalaisethan muuttais sankoin joukoin sinne.

Roturealisti

Pelkkä energia ei riitä. Tarvitaan myös aivosoluja ja mitä etelämmäksi mennään, sitä vähemmän niitä on jaettu.

Samaa mieltä

Ninpä. Nää kykenee tällaisiin pikku kepposiin ja päähänpistoihin, mutta esim. asioiden oppiminen, ongelmien ratkaiseminen, luovuus ja yhteistyö näyttävät ontuvan pahasti ja siihen ei auta mikään. Matu on matu vaikka voissa paistais.

X

Ystävä hyvä, vääräuskoisten maalle muutto vaatii että rupeaa pyllitelemään mekkaan päin ja levittämään kaaauuuan sitten elelleen kamelirosvon päähänpistoja ainoana totuutena. Muuten rupeaa kurkussa viiltämään tai tulee nikkelimyrkytys.

Luka

Lukashenkohan tämän ässän jo veti aikoinaan hihasta.

Tämä ero

Jos olisi tehty Valko-Venäjän Lukašenkan tyyliin, niin Mallorcan lennonjohto olisi ilmoittanut koneeseen kohdistuvasta pommiuhasta ja sen laskeuduttua paikallinen polpo olisi ottanut kiinni koneessa olleen (olleet) ja toimittanut kusen hajuiseen koppiin raapustelemaan seinäkirjoituksia.

pöh

Sitä se on kun koko turvapaikkajärjestelmä on mätä, ja kuka vain onnistuu miten vain pääsemään euroopan maaperälle saa hakea turvapaikkaa.
Odotettavissa iso sairaskohtauksien aalto lennoilla.

Qroquius Kad

Ei sitä turvapaikkaa ole edelleenkään mikään pakko myöntää eikä turvapaikahakijoita päästää kaduille, varsinkaan ellei tiedetä keitä ovat, kun paperit lennon aikana.

Anna-Maria Korhonen

Hmm, marokkolainen Royal Air Maroc. Kun asialla ovat muslimit, niin eipä olisi ihme, jos olivat juonessa mukana. Ja matkalla Turkista Marokkoon. Ehkä Erdogan on keksinyt uuden juonen ja pian taas käsi ojossa mamma Merkelin seuraajan ovella.

Juha R

Olivat oikeasti matkalla Casablancasta Istanbuliin. Ja perinteinen temppu on hävittää passi yms vessanpönttöön.

Sellaista

Sieltä saapuu vain tämä hallituksemme mainitsema osaava työvoima, joka pelastaa Suomen.

Pirtsakka

Kova kiire heillä töihin näyttää olevankin, nyt ei enää päde mainoslause “lentäen olisit jo perillä” vaan se pitää muuttaa muotoon “juosten olisit jo perillä”.

jorma

Tämäkin ongelma ratkaistaan sillä, että jätetään onnenonkijat ottamatta koneen kyytiin.

Qroquius Kad

Vähän vaikeaa, jos heillä on matkalippu ja matkustusasiakirjat.
Kiinni jäädessäänhän he eivät voi väittää olevansa paperittomia, koska eivät olisi silloin voineet päästä lennolle.

jorma

Joo totta tavallisilla reittilennoilla.

Antti Tifa

Video arabiinojen “ritoloista” koneen matkustajan kuvaamana. https://www.youtube.com/watch?v=E7CgEjFUj1M

Sinikeltavalkoisin s

SASilla menee todella huonosti ja varmaan Finnairillakin? Kas kun eivät ne ole keksineet mitään kannattavaa maturahtibisnestä?

Sam Colt

Jos kone lentää Turkista Marokkoon, niin lähimmät hätälaskukentät luulisi olevan Afrikan puolella. Mallorcalle pitää vähän koukata. eiköhän lentäjä ollut mukana juonessa.

Suomi Finland

Ehkei sentään. Lentäjä tekee päätöksen lentää sellaiseen paikkaan, josta saa nopeiten apua. Jos vertaa Espanjaa ja mitä tahansa kehitysmaata, niin valinta lienee selvä.

‘Kohtaus’ on sattunut tämän tulijoiden kannalta edullisen lopputuloksen kannalta otollisessa tilanteessa.

Mutta miten he ovat käytännössä tienneet sijainnin? Tulijat ovat todennäköisesti katselleet WIFI yhteyden kautta lentonsa etenemistä kartalla.

Jatkossa lentoyhtiöiden tulisi estää matkustajien pääsy WIFI:nsä kautta tietyille verkkosivustoille.

Last edited 2 vuotta sitten by Suomi Finland
Juha R

Suora reitti Casablancasta Istanbuliin (joka oli lennon reitti, ei päin vastoin) kulkee hiukan Algerian rannikon pohjoispuolella. Jos niillä main pitää saada ihminen äkkiä sairaalaan, niin eipä tarvitse miettiä veisinkö sen Algiersiin vai Mallorcalle, varsinkin kun Palman kenttä on juuri sopivan likumatkan päässä. Toisekseen, ne matkustajat varmaan katselee sieltä penkin selkänojasta telkkariruudulta lennon edistymistä. Siitä sen paikan näkee, tai jos tämä monitori ei ole käytössä, niin marokkolainen karvarannekin tuntee kellon. Ei ole rakettitiedettä räknätä kauanko lähdön jälkeen ollaan sopivassa kohdassa.

No, seuraavalla kerralla ei koneen ovia avata ennenkuin on riittävästi vahteja ulkopuolella.

Suomi Finland

Onkohan noissa marokkolaiskoneissa monitoreja? Tai jos on, niin lienevätkö käytössä… Luulisi että vain isommat lentoyhtiöt tarjoavat tuollaisia palveluja.

Varmaan nuo koneet yleensä ovat aikataulun mukaisesti tietyssä paikassa, mutta myötätuuli tai vastatuuli saattaa vaikuttaa asiaan.

Lentäjien mukana oleminen paljastunee, jos Mallorcalle tms lennetään jatkossakin. Mutta jos lentoyhtiö haluaa välttää tämäntapaiset keskeytykset ja niistä aiheutuvat kustannukset, niin jatkossa koneet todennäköisesti valitsevat Afrikan puolella olevan kentän.

Teeskentelijää saattaa silloin odottaa hieman karumpi käsittely, joten en usko, että tästä aukeaa turisteille uutta reittiä Eurooppaan.

Juha R

Miksi ei olisi monitoreja? Royal Air Maroc on todellakin ns “isompi lentoyhtiö”, tällä hetkellä käytössä yli 50 lentokonetta. Kaikki varsin moderneja Boeingeja ja Embraereja sekä lyhyillä matkoilla ATR:iä. Ja myötä-/vastatuuli tuolla matkalla (Casablancasta Algiersin tasalle) vaikuttaa muutaman minuutin.

Suomi Finland

Sopii sitten toivoa, että yhtiö käskee lennon laskeutumaan Afrikan puolelle tällaisen lopettamiseksi. Eivät nuo lentoyhtiöt varmaankaan halua tällaista usein.

Silloin tämä olisi ns yhden kerran ihme.

Sen sijaan tuo Paavon artikkeli Valko-Venäjästä on jo niin huolestuttava, että kuukauden sisällä voi tapahtua ja paljon.

Kaitsu

Nää lentomatut onkin niitä parempia moniosaajia, kiirehän se on töihin päästä.
Ei siinä hädässä kerkiä jollain pikkupurtilolla lähtee Välimeren yli souteleen.

Riku Laine

Ei tietenkään he ole tuota itse keksineet kun se ÄO on heillä vähän matala eli suvakit ovat neuvoneet. Ennustan että tulevaisuudessa tulee useita maydaytä.

Suomi Finland

Sutta huudetaan turhaan. Kuinka monta kertaa tullaan apuun, ennen kuin kukaan ei enää piittaa avunpyynnöistä? Ja tämähän voi johtaa siihen, että oikeasti sairaskohtauksen saanut ei sitten saakaan tarvitsemaansa apua.

Turvapaikkaturismi, joka termi sai muuten juuri aivan uusia ulottuvuuksia, tulee kalliiksi, mutta ei niille, jotka ne kustannukset aiheuttavat.

Munaton EU

Toivottavasti noista karkureista ei kukaan kuulu terroristijärjestöön.

Kukavaan

Tulijoita EU:hun on loputon määrä. Jos nykymeno jatkuu ja asumisoikeuden eli siirtolaisen aseman saa tekeytymällä turvapaikan hakijaksi, niin hakijoiden määrä ei lopu koskaan. Ratkaisu voisi olla maahanmuuton otto hallintaan. Ei poikkeuksia, ei mitään “vain tämän kerran” -tapauksia. Turvapaikkaa saisi hakea, mutta sitten saisi vain turvapaikan. Sijoitus vartioidulle turvaleirille, pieni huone, perusravinto, työ- ja oppivelvollisuus. Ei ulospääsyä, ei lomia tai vierailuja ympäröivään yhteiskuntaan, leiriltä saisi hakea siirtolaisen asemaa jostain muusta maasta tai palata kotiin.

Ensi alkuun tarkkailuleirille. Jatko sijoitus hakijan ominaisuuksien perusteella johonkin sopivaan leiriin. Leireiltä ei tule olla näköyhteyttä ulkomaailmaan. Aito hakija saisi turvan.

Qroquius Kad

Jospa vain yksinkertaisesti oltaisiin myöntämättä sitä turvapaikkaa sellaisille, jotka eivät ole siihen oikeutettuja?

juhaII

Minua kyllä kiinnostaisi paaaaaaaaaaallllllljon enemmän kuinka Euroopasta päästään pois, vaikka kehopositiivisen naisen mahalaukussa! Käsilaukkuunhan ei enää mahdu edes se satiainenkaan!

Ali Wale

Ei noi kaikkea kerralla keksi. Se ensimmäinen on se :Paperi hukkanu välimere. Nyt tulee kai lisää ideoita, rahalla saa ja välittäjät toimii.