Extra: Valko-Venäjä aloitti invaasion – tuhansia pakolaisia matkalla Puolan rajalle

Valko-Venäjä on nyt päästänyt irti ensimmäisen ryppään pakolaisia kohti Puolan rajaa. Valko-venäläinen toimittaja on kuvannut Twitteriin useita videoita, joiden mukaan jopa tuhansia tulijoita on matkalla kohti Puolaa.

Aikaisemmin arveltiin, että tulijat pakotetaan rajan yli Puolaan Kuznica-Bruzgin kaupungin kohdalta ja toimittajan mukaan tämä on juuri se paikka, jonne tulijoita ohjataan. Kuvat on otettu tänään maanantaiaamuna, joten illan ja huomisen aikana varmasti alkaa tapahtumaan.

Rajalle porukkaa tulee kävellen, sekä kuskataan isoilla vankienkuljetusautoilla.

 

Kun porukkaa on saatu ohjattua rajan lähelle, niin osa heistä on ohjattu metsään, jossa luultavasti odotetaan käskyä lähteä ylittämään raja.

 

Filmeiltä näkyy, että rajan pinnassa on todellakin jopa tuhansia tulijoita.

 

Kyseessä on samanlaisia valtavia ihmismassoja kuin 2015.

 

Puolalaiset mediat kertovat, että paikalle on lähetetty lisää sotilaita ja sotilaskalustoa. Puola katsoo, että Valko-Venäjä on nyt aloittanut jonkinlaisen sotatoimeen verrattavan tapahtuman Puolaa vastaan. Puolalaisten medioiden mukaan tuhannet miehet vain odottavat käskyä lähteä ylittämään rajaa Puolaan.

 

Seurataan tilannetta.