Sverigedemokraatit: Ruotsin pitää auttaa Puolaa aidan rakentamisessa

Sverigedemokraatit ovat sitä mieltä, että Ruotsin pitää auttaa Puolaa rajakriisissä mm. ottamalla osaa raja-aidan rakentamisessa Valko-Venäjän rajalle.

SD:n maahanmuuttopolitiikan puhemies Ludvig Aspling kertoo yleisradioyhtiö Sverigesradiolle, että Ruotsin on autettava Puolaa pitämään tulijat rajan takana Valko-Venäjän puolella. Ruotsin on autettava Puolaa mm. raja-aidan rakentamisessa.

– Kun Ruotsissa puhutaan, että meidän pitää taata turvapaikkaoikeus eikä Ruotsin pidä rakentaa muureja, niin muut EU-maat tekevät niin. He rakentavat aitoja ja vartioivat rajojaan. Tosiasia on se, että Ruotsi on ulkoistanut rajavartion muille maille, esimerkiksi Kreikalle ja Puolalle, jotka suojaavat Ruotsin rajoja aidoillaan. Jos meidän maahanmuuttopolitiikan doktriini on se, että piiloudumme toisten maiden muurien taakse, jota tällä hetkellä teemmekin, niin silloin meidän pitää ottaa osaa ja rahoittaa tai rakentaa näitä muureja, Aspling sanoo.