Tanska lupasi täyden tukensa Puolalle

Tanskan hallitus on tehnyt periaatepäätöksen, että Tanska tulee auttamaan Puolaa suojaamaan rajojaan Valko-Venäjää vastaan heti kun Puola esittää avunpyynnön.

Tanskan ulkoministeri sosiaalidemokraattien Jeppe Kofod on tällä hetkellä valtiovierailulla Saksassa, jossa tavattiin myös Puolan johtoa. Kofod ilmoitti selvän viestin puolalaisille:

– Ei ole epäilystäkään, että jos haluatte, niin Tanska tulee auttamaan Puolaa. On vain keskusteluasia, että miten voimme auttaa. Olemme kaikkeen valmiita, Kofod kertoi.

Kofodilla on laaja tuki Tanskassa Puolan auttamisen suhteen. Lähes yksimielisesti puoluekenttä tukee Kofodia.

– Jos he tulevat Puolaan, niin he tulevat myös Tanskaan, Kofod sanoi ja tyhjensi pajatson, ja jatkoi:

– Auttaako EU? Kuten tavallista, sieltä tulee vain tyhjiä sanoja. Näimme vuonna 2015 miten tanskalaiset moottoritiet täyttyivät vaeltavista siirtolaislaumoista. Mekin saimme heitä 21 000, Kofod jyrisi ja lopetti:

– Sellainen ei saa tapahtua enää koskaan. Me kyllä hoidamme Tanskan ja autamme Puolaa tarpeen vaatiessa.

 

Myös Norjassa ollaan otettu asia hoitoon. Norja on myöntänyt Puolan rajavartiostolle 25 miljoonan Norjan kruunun tuen. Norjan tuen peruste on aivan sama kuin Tanskassa. Norjassa ei haluta vuoden 2015 toistuvan.

Norjassa keskustellaan tällä hetkellä myös siitä, että millaista sotilaallista apua maa voi tarjota Puolalle.

 

Näyttää siis siltä, että Skandinaaviset maat Norja ja Tanska ovat melko yksimielisiä siitä, että Puolaa autetaan, että raja saadaan pysymään kiinni. Ruotsi empii tällä hetkellä hiukan. Keskustelua käydään lähinnä sillä tasolla, että millaista apua.

Odotamme mielenkiinnolla millaisen kannan Suomi ottaa asiaan.

Subscribe
Notify of
guest
46 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland

Täältä ei taida tulla kuin matkalaukun kantajia.

Tero Luostarinen

Suomi ottaa jokaisen karvanaaman sieltä tänne . Tietysti. Kysykää vaikka pekalta ja Marialta

Antti Tifa

Suomi lähettää neljä rajavartiolaitoksen henkilöä valvomaan laittomien maahantunkeutujien ihmisoikeuksia. Voi lähettää kuusikin ( 6.) jos oikein halutaan vittuilla Puolalle. Lisäksi nämä tyypit sijoitetaan kytikseen Valko-Venäjän puolelle rajaa.

Qroquius Kad

Voin hyvin kuvitella, että niitä neljää RV- kapiaista kyrsii oikein viimosen päälle.
Sitten ajattelen, etteivät ne kenties olekaan mitään Rajan pihkaniskoja, vaan jotain kirjoituspöytäkapiaisia.

Lienevätkö edes Rajan kapiaisia ollenkaan, vaan jotain konttorityttöjä?

Anonyymi

Tästä tulee mieleen yksi Speden aivan ylivertaisista sketseistä, kun mentiin sanomaan itänaapuriin suorat sanat. Jos ei ole nuoremmille tuttu, löytyy Youtubesta sanoilla Spede-Show ja Ilmatilan loukkaus.

Sherlokki suvakko

Eikö Pekan perkele osaa päättää kummalla puolella rajaa voi parhaiten harrastaa propagandaansa? Puolalelle täysi tuki tässä ja nyt, eikä mitään laukunkanto strategioita, joka taitaa olla hänen paras osaamisensa.

Touhupouko

Pekka varmaan tietää, että kun toiselle rajalle kumartaa, niin toiselle pyllistää. Eikö nyt vaan jotenkin voisi pyllistää yhtäaikaa joka suuntaan?

KriittinenKansalaine

Pekka parhaillaan miettii miten tehokkaimmin pyllistäisi molemmillekin. Pekan fantasiana kun on saa kapul… No tiedätte kyllä mitä ja minne! 😄

Touhupouko

Luulen ja toivon, että Suomalaiset piccolot saavat jäädä nyt tällä kertaa tulematta Puolaan. Puolan rajavartiolaitos ilmoitti Pekalle, kuultuaan Pekan avuntarjouksen: “Älä soita meille, me soitellaan sulle”.

Qroquius Kad

Eipä taida Puola niinkään kaivata lisämiehitystä rajoilleen, kyllä sitä löytyy heiltä omasta takaa.
Se mitä tarvitaan on poliittinen tuki:

tunnustus, että itsenäisen valtion ei tarvitse minkään kansainvälisen sopimuksen mukaan ottaa alueelleen määrä maahantunkeutujia, vaikka nämä kuinka huutaisivat vonkaavansa asyyliä.
Siihen on olemassaolevat sopimukset, ja niitä noudattaen tuo mölylössi ei ole oikeutettu millään perusteella turvapaikkaan.

Vassari_kontentti

Kaikesta näkee, että Tanskassa on laajalla rintamalla kyrpiinnytty matuihin.

Pentti Cimex

Mitä pienempi sohva sitä nopeammin ja paremmin luteet näkyy ja tuntuu.

Suomi Finland

Joko Ohisalo tai Haavisto taisi tuumata, että Puolakin ottaa turvapaikanhakijoita vastaan, vaikka pitää suurimman osan porukasta rajansa ulkopuolella.

Miten hitossa puolalaiset muka sen tekee? Eikös sen turvapaikan tarpeen toteaminen ole pitkä prosessi? Kyllä se taitaa olla niin, että osa niistä tulee rajan yli niin, ettei niitä saada heti kiinni ja sitten niiden annetaan jatkaa matkaa Saksaan.

On se kiva, kun porukka vaan valitsee maan ja muuttaa sinne pysyvästi asumaan.

Qroquius Kad

Eipä kenelläkään suomalaisella ole siihen mitään sanansijaa, miten Puola maahanmuuttoasiansa järjestää:

Peppu Haavisto ja hilpeä Huti-Maisa saavat sanella mitä tahansa mielensä mukaan, mutta ei se liikuta mitään muuta kuin suomalaisia sekä heille miellyttäviä eläkevirkoja petaavia bryssiä.

Mistä tulikin mieleeni:
missä mahtaa olla se Timosaurus I Suuren palkkiovirka Perussuomalaisen puolueen tuhoamisyrityksestä?
Ei kai saamatta?

Irmeli

Krista Mikkonen…

Touhupouko

Moneskohan ministerin äitiysloma tällä hallituksella? Ei sillä etteikö niitä lapsia saisi tehdä silloin kun haluaa ja tätä nimenomaan ei saa paheksua, ainakaan miehet, koska se vasta olisi sovinistista setäilyä.

Mutta ministerinpesti on ihmisen elämässä ja myös äänestäjien mielestä poliitikon uralla melko ainutlaatuinen ja tärkeä luottamustoimi. Miehenä olisi kuitenkin vähän sama asia kun ottaisi ministerinä virkavapaata, saahan siitä nyt aika hyvät päivärahat asenteella.

Anonyymi

Raskaana olevan naisen mielialat ja mieltymykset saattavat heittää melkoista häränpyllyä ja se on kyllä tullut valitettavan tutuksi näiden naisten toimintaa seuratessa. Myös vaikeat menstruaatio-oireet voivat tehdä naisesta itsehillintään kykenemättömän hirviön kerran kuussa. Taitaa kuitenkin olla tabu, josta ei saa puhua.

Ei lapsia vasemmisto

Hullusalo on kaksinaamainen valehtelija. Lapsia ei saa tehdä se kuormittaa ilmastoa näiden hörhöjen mukaan.

ernesti_loosonen

Sääliksi käy sitä lasta jo etukäteen.

Sherlokki suvakko

Iiris, tai sitten korvasta vedettävä nuori pojan tekele.

Valtsu

Krista Mikkonen pyöräytetään ministeriruletissa sisäministeriksi.

Raatilainen

Eikä kun Iina Mikkola, se on tyrkympi julkkis.

Touhupouko

Timosaurushan oli saamassa Englannin suurlähettilään viran, joka oli Timon omien sanojen mukaan heti kuninkaasta seuraava pesti, mutta ihan viime metreillä Sipilä huomasi, että hänellä on ylimääräinen polkupyörä. No, Timo sai fillarin ja Ravikuningas-pinssin.

Rajansa kaikella

ERBD:n johtokunnan jäsenyys myös oli joissain mediaspekulaatioissa esillä. Taisi käydä niin, että kulisseissa todettiin millaiseksi kuplaksi Soini osoittautui puolueen hajottua ja Sinisten naurettavuuden myötä. Pelleilyä hänen kanssaan ei haluttu enempää. Klovni sai mennä.

Anonyymi

Ei ole olemassa sellaista lakia eikä sopimusta, jossa kuka tahansa voi muuttaa toiseen valtioon sen veronmaksajien elätettäväksi. Meillähän laki takaa asumisperusteisen sosiaaliturvan, mutta sekin olisi syytä muuttaa vahingollisena tälle yhteiskunnalle. Maahanmuuttajat jäävät pääkaupunkiseudulle, mutta ei ole mitään järkeä asuttaa heitä maan kalleimmille paikoille, kun maaseudulla ja maaseutukaupungeissa voisi asua paljon halvemmalla ja myös kototuminen voisi onnistua paremmin kuin pyörimällä omien porukoissa. Vasta sitten, kun tienaavat tarpeeksi, voisivat itse valita asuinpaikkansa. Jos tämä järjestely ei käy, ei ole turvapaikan tarpeessa ja on vapaa lähtemään sinne mistä tulikin. Tämähän ei vaan ikinä tule toteutumaan, ei ainakaan niin kauan kuin vihervasemmisto on vallassa.

Unelma Painajainen

No, tämä oli hyvä uutinen. Se yllätti, että Tanskaanko jäi 2015 vain 21000 matukkaa?! Ilmeisesti Suomessa on isommat tuet tai juipeilla oli ennestään jo sukua/muita kytköksiä minkä takia oli päästävä tänne. ☹

Qroquius Kad

Ei, vaan Suomen osaksi oli sovittu 80 000, joka jäi 32 500 Unkarin ja kumppaneiden nuivuuden takia.

GLGL

Ulkoministeriö on jo ottanut yhteyttä Aeroflot:iin, sanoen, että turhaan sitä välilaskua Minsk:iin tekemään, samalla vauhdilla Pirkkalaan asti….

juhaII

Ohisalo ja Haavisto todennäköisesti haluaa hyvin hätäisesti aloittaa täyden sodan Puolan tueksi ilmoittuneita rasisteja vastaan ilmoittamalla kylmästi, että Suomi “Tarvitsee lisää “maahanmuuttajia” takaamaan vastaisen luhistumisen maan tasalle alle kymmenessä vuodessa!

Sillä tämä “pariskunta” aikoo luoda “Kymmenvuotisen Valtakunnan” oman syntyperäisen kansakuntansa kansanmurhaamiseksi. Jota pääideologi Pekka Haavisto kutsuu osuvan nasevasti “punaniskaiseksi siirtymäksi” saippuatehtaalle, mikä luonnollisesti toimii luontoystävällisesti turpeella, sillä aatteellisen päämäärän hyväksi täytyy aina tenhdä kipeitä päätöksiä, mitkä muutoinkin sopivat vihreän puolueen demantiikkaan siitä, että “Se on eri asia!”

Anonyymi

Menee täysin yli ymmärryksen se, että kuka tahansa kehitysmaalainen on työvoimapulan paikkaaja Suomessa, jossa lienee maailman koulutetuimmat työttömät ja heitä on paljon! Jos palkalla tulisi toimeen paremmin kuin sosiaaliturvalla ja osaamattomien maahanmuutto lopetettaisiin, siitä tulisi ennennäkemättömät säästöt tälle maalle. Yhteiskuntarauha ja ihmisten tyytyväisyys elämäänsä olisi myös tavoittelemisen arvoinen asia, mutta kuten on ministeritasolta kuultu, oman maan etujen ajattelu on vahingollista. Mitä mahtaa olla aivojen paikalla niillä ihmisillä, jotka ovat kyseisen naisen äänestäneet ”etujaan” ajamaan jopa niin voimalla, että on päässyt kansakunnan kaapin päälle?

Aqua Velva

On se kyllä KUMMA kun kukaan ei näyttäisi haluavan lisää valepakolaisia/tukihuijareita tunnetuista naistenhakkaajamaista?????? Eikö kukaan ymmärrä mikä RIKKAUS ja VOIMAVARA nämä muslimit ovat????? Tuovat loputonta iloa, lämpimää turvaa ja ehtymätöntä vaurautta: puhdasta ONNEA mihin vain ilmestyvät!!!!!!!

GLGL

Juuri noin.
Kuinka moni vielä muistaa 2015 mielenosoitukset, joissa suvakkiakat pää märkänä huusivat tukea “haavoittuavssa asemassa oleville” (meillä on unelma). Olisi jännä tietää, kuinkä moni ko. mielenosoittajista on tänä päivänä samaa mieltä ja nillainen on heidän psykoanalyysinsä silloisesta omalle kohdalle osuneesta hulluudesta

Huono Diili

Eli tanskakin “rikkoo kansainvälisiä, hatusta revittyjä vasemmiston keksimiä sopimuksia” joita on ainoastaan suomella? Pitäisiköhän jonkun kertoa Ohisalolle/Haavistolle että kun valehteleva muslimi sanoo migrille että vaatii turvapaikkaa niin se EI ole “kansainvälinen sopimus” vaikkakin valehteleva muslimi onkin aika kansainvälinen ja eksoottinen ilmestys.

Qroquius Kad

Kerro sinä?

Irmeli

Tämä hölmölä vasta heräilee siihen, ettei muut lähtenytkään avoimien ovien päivään…

Lucky Luke

HAHAHAHA 8)

Minä

Tanskassa ja Norjassa uskalletaan poiketa merkelismistä. Suomessa kai miettivät, miten noita saisi kuskatuksi Suomeen ja kaivelevat samalla punaisia mattojaan varaston nurkasta käyttöön.

Tommy the Who

Täällä hölmölässä vihervasemmisto odottaa ilmastokiimassaan moniosaajia haarat auki.

Alkovenäjälle Lahja

Ihme juttu muuten että Puolassa on noin 20.000-30.000 muslimia ja moskeijoitakin! Miksi?
Mikseivät lemppaa niitä vaikka Alko-Venäjälle vastalahjaksi kaikista kokemistaan paskoista ja kustannuksista?

murre riepunen

Mihin katosi maamme hillitön auttamishalu? Maailmalla vähänkin tuulen riepotellessa lautahökkeleitä nurin, olemme valmiita lähettämään auttamiseen perehtyneitä laumoja alueille, vaikkei edes pyydetä. Nyt ollaan hipihiljaa, sulatellaan ilmastohysterian kokouksesta saatua vesitettyä päätöslauselmaa, joka kauhuskenarion tavoin runtelee vihervasemmiston unelmat…ikiajoiksi.

Guru

Miksei ohisalo ehdota diplomaatisuhteiden katkaisemista Tanskan kanssa? Eikö ole vielä neuvolakäynneiltään ehtinyt paneutumaan tilanteeseen?

Lallukka

Niin sitä pitää!!!

Särmääjä

Suomesta lähtee vain ihmissalakuljettajia ja tätejä tuomaan vilttejä ja sukkia, jos EU ei muuta määrää.