Turvapaikka-aktivistien tarina kuolleista lapsista Valko-Venäjän propagandaa

Valko-Venäjän puolella hypotermiaan kuolleen 14-vuotiaan lapsen tarinat ovat osa sitä länsimaista turvapaikka-aktivistien pyörittämää saagaa, jolla länsimaisten ihmisten ajatuksia pyritään muokkaamaan suopeammiksi, jotta Puola nähtäisiin asiassa pahiksena. Ja jotta raja saataisiin auki.

Ympäri nettiä liikkuu juttuja, joiden mukaan 14-vuotias poika olisi kuollut kylmyyteen. Kuolinpaikka on jossain Valko-Venäjän puolella Puolan rajan tuntumassa. Tätä tarinaa ovat levittäneet esimerkiksi Suomessa ja Ruotsissa turvapaikka-aktivistien sosiaalisen median keskusteluvalkoryhmät ja yleisesti isot eurooppalaiset mediat, kuten Reuters.

Tämä tarina on kuitenkin ihan täyttä huuhaata, eikä siinä ole mitään perää. Ei siis ole mitään 14-vuotiasta poikaa, joka olisi kuollut hypotermiaan, eikä ylipäätään ole mitään kuollutta 14-vuotiasta poikaa.

Koko jutun tausta tulee valko-venäläisistä hallituksen ohjaamista medioista. Valko-Venäjällä syötetään kansalaisille jatkuvalla syötöllä vastaavan kaltaisia tarinoita. Milloin kuviin haetaan vanhoja mummoja, milloin pikkulapsia, joiden kerrotaan kärsivän rasististen ja epähumaanien puolalaisten toimista. Tarinan mukaan Valko-Venäjä haluaa auttaa näitä ihmisiä, mutta fasistinen Puola ei. Juttu perustuu siis puhtaasti Valko-Venäjän hallituksen hallussa olevien medioiden sepittämään tarinaan, joka on tarkoituksella syötetty länsimaisille medioille.

Kun selaa valko-venäläisiä medioita, niin tällaisia vastaavia säälijuttuja syötetään eetteriin jatkuvasti. Niiden ainoa sanoma on se, että Puola on kauhea julmuri, eikä halua auttaa kärsiviä ihmisiä. Joissakin jutuissa tarinaan on haettu valko-venäläinen mökin mummo, joka muka on majoittanut liiteriin arabeja, koska ihmisyys.

 

Ensinnäkin, vaikka on jo syksy, niin Puolan suunnalla ei ole vielä ollut pakkasöitä. Päivälämpötilat ovat viidestä kymmeneen astetta ja tällä kelillä tarkenee ihan normaalilla vaatetuksella päivisin ja öisinkin. Voi olla kylmää ja epämukavaa, jos joutuu nukkumaan taivasalla, mutta ei siihen vielä kuole. Tärkein huomio on kuitenkin se, että koko Puolan vastainen raja Valko-Venäjän puolella on yhtä suurta nuotiota. Tulijoilla on tuhansia pieniä nuotioita ja useita jättimäisiä kokkoja. Kaikki tulijat ovat kerääntyneet tulien ympärille lämmittelemään.

Miksi sitten joku 14-vuotias poika ei ole tehnyt niin? Miksi pojan isä tai äiti, tai muut matkaseuralaiset eivät ole vieneet poikaa nuotion lämpöön? Jos poika on ollut kuolemaisillaan kylmyyteen, niin miksi kukaan ei ole nostanut poikaa nuotion lämpöön? Miksi poika itse ei ole hakeutunut nuotion lämpöön, jos on kokenut paleltuvansa?

Tähän on kaksi selitystä. Joko koko tarina on täysin tuulesta temmattua huuhaata, tai sitten tulijamiehet eivät nuotioidensa ääressä ole katsoneet poikaa sen arvoiseksi, että häntä olisi pitänyt päästää nuotion lämpöön.

En ihan suoraan usko, että tulijatkaan olisivat niin välinpitämättömiä, että antaisivat lapsen kuolla kylmyyteen. Aina joukossa on joku, joka haluaa auttaa. Joten, kyseessä on ihan puhdas huuhaa-tarina.

Puolalaisten medioiden mukaan Puolan puolella rajalla on liikkeellä useita lääkäri- ja sairaanhoitoryhmiä, joilla on lupa liikkua alueella. He auttavat ihmisiä eikä ketään jätetä kuolemaan sairaanhoidon puutteessa.

 

Yksi tärkeä tekijä tässä on se, että puolalaisten sotilaiden mukaan valko-venäläiset sotilaat tekevät tulijoiden leireihin iskuja, joissa nuotiot sammutetaan. Sotilaat ajavat ihmiset yön pimeydessä ketjuun ja pakottavat aseilla uhaten heidät yrittämään rajan yli. Jos tulijat eivät pääse useista yrityksistä huolimatta Puolan puolelle, niin valko-venäläiset sotilaat luopuvat ja antavat tulijoiden sytyttää uudelleen nuotiot.

Valko-Venäjä siis pakottaa aseilla uhaten tulijoita yrittämään Puolan puolelle. Näitä yöllisiä iskuja tehostetaan yrittämällä sokaista puolalaisia sotilaita. Valko-venäläisilla sotilailla on käytössään ns. vihreitä lasereita. Tätä laser-sädettä yritetään saada tarttumaan puolalaisten sotilaiden silmiin. Kun vihreä laser osuu suoraan silmään, niin silmä sokeuttaa moneksi minuutiksi ja pahimmillaan kokonaan.

Alla filminpätkää laserjutusta:

 

Valko-Venäjällä on edelleen laitettu tulijoiden keskuuteen toivo-huhu. Tulijoille kerrotaan, että Puola on päättänyt päästää heidät Puolan puolelle, jossa odottaa saksalaisia linja-autoja, jotka kuskaavat kaikki halukkaat Saksaan.

Tällainen katteettoman toivon valaminen tulijoiden keskuuteen aiheuttaa tietenkin sen, että valko-venäläisten sotilaiden ei itse tarvitse ampua laukaustakaan, vaan tulijat itse tekevät työn yrittäessään rajan yli.

Puolan puolustusministeriöstä kuitenkin kerrotaan, että yhtään ainoaa tulijaa ei päästetä rajan yli ja kaikki tällaiset kuljetushuhut Saksaan ovat pelkkää valko-venäläisten propagandaa eikä sellaisia pidä uskoa.

 

Toisaalta Valko-Venäjä siirtää koko ajan rajalle lisää sotilaita. Puolan puolelta kuvatusta filmistä näkyy, miten rajalle tuotiin uusi komppanja sotilaita.

 

Tilanne on tällä hetkellä hyvin herkkä. Molemmin puolin rajaa on tuhansia sotilaita, joilla on kovat piipussa ja aseiden varmistimet on off-asennossa. Riittää, että jommalta kummalta puolelta ammutaan joku hätäinen laukaus, niin se voi sytyttää sodan.

Subscribe
Notify of
guest
57 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
EU dicklessCommunity

Likashanko ilmeisesti haluaa sotaa.
Mr Putinin kainalossa on pikku Likashankon helppo pullistella munattomalle EU:lle 🤣

Rullattu

Tuolle putinille ja ryssienmaalle pitäsi muun maailman näyttää että mitä mieltä ovat, ja pommittaa sen jälkeen koko ryssälandia poroksi.

Perkele

Tää vitun nykyaika on niin vitun irvokasta paskaa vittu ku tekis mieli kuolla jo vittuun tästä sairaasta näytelmästä.miten vitussa tää maailma on menny näin vitun sairaaks ja kusettavaks paskaks vittu

Qroquius Kad

Tuttu tunnetila.

Jabadabaduu

Lopun aikoja ison kirjan mukaan!

Rullattu

Minkä ison kirjan mukaan?
Vielä sairaammaksi menee jos ”sen” kirjan mukaan pitää elää.
Eli miehen kylkiluista on naiset väännetty ja maapallo on 6000 vuotta vanha..

Prozac

Ai meinaatko että elämä menisi sairaammaksi, jos alkaisi elää kymmenen käskyn mukaan? 😉

Kanapää Ministeri

Jos kaikki noudattaisivat niitä käskyjä niin paremmin menisi, mutta aina joku tekee oharit

111

Haavisto puhui suomalaisista valkovenäjän puolella orkaniseeraamassa kuljetuksia. Mitä saatanaa. Nimet esiin saatana. Onko mielikuvitustasavallan mediavastaava laajentanut reviiriään.

Hhhh

Tämän aamuinen Ykkösaamu jossa Haavisto näin sanoi

CvK

Esim. ylenannon radiouutiset klo13:00, h-Pekka lausui siinä käytännössä samat kommentit kuin tässä ylenannon uutisessa

https://yle.fi/uutiset/3-12186745

”…tämä voi olla hyvä bisnes joillekin henkilöille. Esimerkiksi Välimeren alueella ihmissalakuljetuksesta on muodostunut liiketoimintaa. Olen kuullut huhuja, joiden mukaan raja-alueella Valko-Venäjän puolella on liikkunut myös suomea puhuvia henkilöitä.”

Tarkkaanottaen tuossa ylenannon jutussa ei mainita mitään mistään organisoijista, vain ”huhuja”, annetaan ymmärtää että kyllä siellä on Suomalaisiakin ihmissalakuljettamassa, ihan varmasti. Ja toisaalta, miksei olisi? Rikollisille kun toki kelpaa raha.

Last edited 2 vuotta sitten by CvK
Touhupouko

Olisikohan Haavistonkin vedettävä tästä jotain johtopäätöksiä? Sama meininki oli myös Al-Holin tapauksessa, jossa valtion rahoilla jeesataan terroristeja ja siinä samalla ihmiskauppiaita. Ei tämä homma poista kurjuutta vaan nimenomaan lisää sitä.

Anonyymi

Niin, on suomalaisia ja ”suomalaisia”.

En lahjoita senttiäk

Juu olisi mielenkiintoista tietää, kuka/ketkä/mitkä järjestöt tms tahot ovat siellä järjestelemässä invaasiota tai luomassa jännitteitä.

Jupi

Vihreät ja SDP

Unelma Painajainen

Mun mielestä Haavisto sanoi, että siellä on huhujen mukaan organisoijia, jotka osaavat suomea. Veikkaisin, että jotain Irakiin tai Afganistaniin palautettuja turviksia, jotka joko avittavat muita tai yrittävät itsekin tunkea taas tänne, ehkä uuden henkilöllisyyden kanssa.

Huru-ukko

Tuskin siellä suomalaisia, siis knatiksia on. Ovat niitä jo aiemmin elätin asemaan päässeitä luulisin. Vaan mistä sitä tietää.

Myyräntyötä

Totta. Mutta kyllä siellä taustalla on 200% varmuudella joitain suvakkeja yms ohjeistamassa täältä käsin. Suomi kuuluu kaikille, niin ovat todenneet.

Kanapää Ministeri

Kyllä täällä jo moni tytsy odottelee kahvit keitettynä ja piirakka lämpimänä

Kanapää Ministeri

Naapurin lihavatyttö samanmoisen kaverinsa kanssa jo kiskaisivat kireät adidasverkkarihousut virtahevonpaksuisten reisiensä verhoiluksi, siihen puolikiloa meikkiä ja lähikaupan halpishajuvettä niin kyllä käy flaksi.

Qroquius Kad

Enpä luota tuon paskaväen solidaarisuuteen sekuntiakaan sen vertaa, että uskoisin heidän välittävän muista kuin itsestään. Nähtiinhän se Afganistanissa:

20 vuoden ajan oli värvätty, aseistettu, koulutettu ja organisoitu 300 000 miehen armeijaa – joka heitti tositilanteessa heti aseensa pois tai antoi ne viholliselle.

Kas, vihollinen oli pataanien järjestö Taliban, kun taas nämä 300 000 sotilasta oli värvätty eri suvuista, klaaneista, heimoista ja kansoista.
Tällä armeijalla ei ollut pienintäkään yhteenkuuluvuuden tunnetta, ja siksi he juoksivat karkuun tai antautuivat yhdestä kansasta koostuneille taliban-pataaneille.

Sama juttu tuollakin. Ei se paleltuva 14-vuotias hetkauta ketään, ellei ole sukua, klaania tai heimoa.

Touhupouko

Kuolemantapaus on surullinen, mutta ei yllätä tämmöisessä kontekstissa. Sen sijaan iästä voidaan arvuutella loputtomiin. Näissä tapauksissa kuten tiedetään, ikä on melko suhteellinen konstruktio. Haitari voi 14-44v. aina riippuen hyötynäkökulmasta.

Kaitsu

Täähän on tyypillistä uutisointia, kun on kyse turvapaikkaturisteista.

Täällä on naisia ja lapsia ja viimein löytyy sitten joku ”delannu” keskenkasvunen.
Näin uutisoi aina niin vastuullinen mutta faktoja tarkistamaton valtamedia.

Tämä jos mikä haisee hybridioperaatiolta ja saa suvakiämmät repimään kusenpolttamat pikkuhousunsa.

Smugulator

Ihme ettei vielä tuhansia avuttomia muslimilapsia ole hukkuneet Puolan ja Valko-Venäjän erottavaan myrskyisään mereen tai kuolleet Puolan armeijan sinappikaasuhyökkäyksissä???? Miksi näistä hirveyksistä vaietaan!!!!!!!!!!!????? HAAVISTO, TEE JOTAIN !!!!!!!!!!!!!

Lapsellinen yritys

Melko lapsellisella tasolla tässä mennään käsikirjoituksen osalta, voisi kuvitella valtion päämiehen keksivät adjutantteineen jonkin uskottavamman vedätysoperaation.

Mutta kun ukko taitaa olla lapsen tasolle jäänyt narsistinen psykopaatti niin jälki on sitten tuollainen jolle tarhaikäisetkin nauravat, varsinainen pelle aikuiseksi mieheksi.

pöh

En tiedä muuta mutta HS ja IS toimittelija ainakin on vetäny pohjalukemat journalismista.
Sinällään jos ajatellaan että lapsia kuolisi vaikka kylmään, niin kyllähän se olisi vanhempien vika. Mutta onko noista monikaan edes niiden muutaman vanhempi?
USA:n rajallahan ne kartellien tyypit tulee kaapattujen lasten kanssa, ja Bidenin hallitus päätti maksaa lapsikaappareille jopa 500 000 dollaria siitä että kaapparit on erotettu kaapatuista.

Anna-Maria Korhonen

Jos olisi oikeasti kuollutkin Valko-Venäjän puolelle rajaa, olisi ainoa vastuullinen Valko-Venäjä. Turha syytellä ketään muuta. Tai no varmaan joku vastuu itsestä ja jälkikasvusta on näillä sotaa, puutetta ja kurjuutta paossa olevillakin.

Anonyymi

Oliko pojalla niin kalliit vermeet päällä, että ne varastettiin?

Jupe

Epäilemättä tuolla kuolee ihmisiä, mutta luuliko joku ettei tuollaisessa luvattomassa vieraan valtion rajan yli ryntäämisessä ole riskinsä? Ei tietysti koske suomea, tänne saa tulla kuka haluaa, KELA(kansaneläkelaitos) on jo valmiustilassa.

ZzZ

Älkää nyt riehaantuko, mutta iltasanomien mukaan Puolan poliisi oli tiedottanut ruumiista. Toki voi olla että illtapäivälehdet valehtelevat…

Qroquius Kad

Mitä sitten? Kyllä täällä ymmärretään että ruumiita tulee, koska tuo porukka ei välitä muista kuin itsestään eikä niille tekisi tiukkaa ryöstää 14-vuotiasta alastomaksi paleltumaan.

Kuten ei Valkoryssän rajavartiostollekaan, sen puoleen.

Joko unohtui?

Suomessa kuoli ihan oikeasti naisia, poltettiin elävältä, puukotettiin torilla selkään sekä kodeissaan heiltä irrotettiin päät. Kaikkien ns ”normaaliraiskausten” lisäksi. Nämä ovat totuuksia. Ketkä tämän sitten tekivät? Nuo tuolla Puolan rajalla olevat, muslimit. Jos heistä edes yksi kuolisi tuonne kylmyyteen niin se sydäntäni lämmittäisi, ikävä kyllä tuokin on taas yksi muslimivale lisää.

Brrrrr

Noilla kaikilla paksut kalliit talvitakit, puita kaadettu ja nuotioita riittää. Keli on plussan puolella, mutta ihmeellisesti vaan muslimit kuolee kun muut homo sapienssit vaativat kylmyyteen kuolemiseen semmoiset pitkäkestoiset -30 astetta märissä kalsareissa ja lumihangessa oloa. Eli muslimiteinipoika pärjää täysissä vermeissä huonommin kuin syysmysrskyisässä itämeressä Estonian matkustaja munasillaan kelluessaan. Nää on hauskoja nää muslimit kun eivät tiedä mitään faktoja mistään niin valheet näyttää aika hassuilta.

Minä

Valko-Venäjä on rahdannut rajalle, pakottaa tunkeutumaan Puolaan, eikä laske takaisin kotiin, mutta Puola ei laske maahan, ja tässä Puola on sitten epäinhimillinen?

Moonman

Pelkästään tuo laserilla silmiin sohiminen paljastaa ketkä niitä roistoja ovat. Eivät länsimaisittain normaalilla moraalilla varustetut ihmiset pyri vahingoittamaan toisia sokeuttamalla vain sen takia että henkilö on määrätty johonkin paikkaan ja toimintaan. valko-ryssät taitavatkin olla henkisesti lähellä näitä paimentamiaan maahantunkeutujia jotka tuota harrastavat esim. poliisia vastaan

Waltsu

Laserilla sokaisu rajan yli on rajaloukkaus. Muistan, miten ennen edes taskulampulla ei saanut valaista Neuvostoliiton puolta ja rajavyöhykkeellä ei saanut ajaa pitkillä valoilla.
Laserilla sokaiseminen voitaisiin tulkita myös sotilaalliseksi hyökkäykseksi.

Perkele

Yhessä iltapaskan oksennusartikkelissa sanottiin, että yks matu on siellä joukossa jolla on oleskelulupa saksassa?? Niinku mitä vittua se puolan rajalla tekee.ne on kaikki heitettävä vittuun takas ja heti

Anonyymi

Onhan siellä median mukaan myös ”suomalaisia” eli tarkoittaa kai sitä, että Suomessa asuvia irakilaisia tai somaleja, jotka ovat hakemassa sieltä kavereitaan tänne.

terhomatti.hämeenkor

Ei kai tässä muuta voi kuin sanoa: ”Voi saatanan vittu ”!

Qroquius Kad

Kyllä muuten voi, ja paljonkin:

https://en.wikipedia.org/wiki/Polish_profanity

Tuollapäin Eurooppaa saa yksi ja toinekin abdullah kuulla allahuakbarointiinsa hieman kurrrrwailua, joka ei tarkoita samaa kuin täällä!

Daavidin poika

Tämä ongelma ei ole Puolalaisten. Tillanne on kuitenkin se, että tämän ongelman on tuotu Puolaan.

Taloutta kaataman.

Aivan! Tämä ongelma on suomalaisten. Ne on tulossa tänne. Kaikki 15 000 uus-suomalaista. Olemme miehityssodassa ja koska Ruotsi on jo miehitetty, on Suomen aika muuttua kalifaatiksi.

Faktat faktoina

Olen oppinut jo vuoden 2015 tapahtumien uutisoinnista, että kaikki mitä media julkaisee aiheesta on täyttä, akuuttia ja pellolle kelpaamatonta itseään.

Suomen media tukee rikollista ihmiskauppaa ja salakuljetusta julkaisemalla yksipuolisia tarkistamattomia tarinoita laittomilta siirtolaisilta ja sitä kautta vaikuttavat yleiseen mielipiteeseen.

Sitä kautta laittomat siirtolaiset pääsevät helpommin läntisiin maihin ilman kansan vastustusta.

Perille päässeet ilmoittavat, että perille päästiin. Salakuljettajat saavat taas lisää asiakkaita.

Siksi media on osasyyllinen jokaiseen hukkumiskuolemaan Välimerellä.

He edesauttavat ihmiskauppaa ja laitonta siirtolaisuutta.

Objektiivisuutta väheksyvä media on nykyajan suurin ongelma.

Agendajournalismi on vihaa totuutta kohtaan.

Last edited 2 vuotta sitten by Faktat faktoina
Faktat faktoina

Siirtolaisetkin ovat ihmisiä. Hukkuvat siirtolaisetkin ovat ihmisiä.

Siksi onkin käsittämätöntä, että nämä hyvesignaloivat poliitikot puhuvat ihmisoikeuksista ja ihmisten oikeudesta turvaan samalla, kun tekevät kaikkensa toimillaan tukeakseen jo heikossa asemassa olevien ihmisten salakuljetusta ja katastrofaalisia seurauksia, joka vain jatkuu edelleen hukkumisineen.

Kokoomus on iso osa ongelmaa, mutta aina ennen vaaleja hyvesignaloivat toiseen suuntaan Ylen suurella tuella. Miettikää, ei PS edustajaa siirtolaiskeskustelussa Ylellä. Koneisto toimii kansaa vastaan.

Last edited 2 vuotta sitten by Faktat faktoina
Qroquius Kad

Olet kuvannut nykytilanteen inhorealistisen tarkoin. Pidät sitä silti käsittämättömänä.
Mikäli näin on, mieti!

Mikä mielestäsi on johtanut nykytilanteeseen ja pitää sitä yllä?
Muista ettei ole oikeita tai vääriä vastauksia, on vain vastauksia, joiden sisältö aukenee jokaiselle meistä omalla tavallaan.

rellinen

Ei ne mitään hyvesignaloitsijoita ole vaan marxilaisessa niljakkuudessaan oman kansan päälle kuseskelevia terroristeja.

Pena

Suomen roskamedia iltalehti taisi myös uutisoida tuosta ”paleltuneesta” kanssa. Ei ollut yllätys.

Viher-lasit

No mutta meidän Pekkahan tiesi jo että sielä puhutaan suomea vaikkei ole paikanpäällä käynytkään. Sama kun se yksi hörhö antoi tv:hen lausunnon että ”Täälä on naisia, täälä on lapsia” vaikka seläntakana ei ollut mitään muuta kuin miehiä.

Nämä viher-lasit vääristävät pahasti todellisuutta.

Hamnu Kukkonen

Joo, ja 2015 Tornion tulijoiden osalta ”meidän Pekka” ilmoitti,että mukana on myös naisia ja lapsia.
En kyllä sattunu näkemää ainuttakaan.

Satusetä

Oppivat vielä että ryssä valehtelee aina. Ja valkoryssä vielä enemmän.

unto

Ryssä valehtelee ja valkoryssä valkovalehtelee.

Anonyymi

Miksi Valko-Venäjä ei sitten auta näitä ihmisiä, vaan yrittää tunkea väen väkisin Puolan puolelle?

Pois pois

Nehän on ilmoittaneet Valko-Venäjän viranomaisille että ovat matkalla Suomeen. Ja kun sitten sotilaat pitävät huolen että porukka pysyy nipussa eikä hajoa putkin pustan maita, niin sitä pidetään pahana.

Sotilaathan ovat vain varmistamassa että koko kääri poistuu Valko-Venäjän maa-alueelta. Ja se on ihan oikein. Ei siinä ole mitään pahaa. Niin pitäisi Suomenkin tehdä loisten suhteen.

Ei matuille

Puola toimii oikein.

Uunot nakertajat

Turvapaikka-aktivisti yleensä toimii kotimaataan ja omaa kansaa vastaan,
heidät pitäisi sulkea laitoksiin kunnes ovat harmaita vanhuksia eivätkä
enää kykenisi pahantekoon.