Somalivahvistusta epäillään useista murhista ja murhan yrityksistä

Rinkeby
Yksi Ruotsin kovimmista gangstereista vangittiin reilu vuosi sitten Espanjassa  epäiltynä törkeistä huumausainerikoksista. Jorkki tultanee luovuttamaan lähiaikoina Ruotsiin, sillä täällä sitä vasta meriittiä onkin.

Somalitaustaisella Rinkebyn toivolla, katujengi Dödspatrullenin johtohahmolla on kotouttamisasiat menneet vähän persiilleen. Vai mitä sanotte listasta, miestä epäillään seuraavista rikoksista:

  • Murha ja törkeä ampuma-aserikos Uppsalassa huhtikuussa 2017.
  • Murha ja törkeä ampuma-aserikos Järfallassa toukokuussa 2017.
  • Kaksi yllytystä murhaan.
  • Murhan yritys Järfällassa huhtukuussa 2020.
  • Murhan yritys Tukholmassa toukokuussa 2020.
  • Törkeä huumausaineiden salakuljetus 2020.
  • Ryöstön yritys huhtikuussa 2020.
  • Törkeä rahanpesurikos 2020.

 

Tällä meriitillä pitäisi päästä jo nimimiesten kerhoon. Lisäksi nyt 24-vuotiaan somalin epäillään olleen mukana muissakin murhissa ja murhan yrityksissä, mutta tällä hetkellä näyttöä on ainakin mainittuihin juttuihin.

Mies lähti siis joskus reilu vuosi sitten Espanjaan ja samalla reissulla jäi Espanjan poliisin haaviin, josta asti on ollut vangittuna Espanjassa. Mies kuuluu rinkebyläiseen Dödspatrullen-jengiin, mutta porukka on pikkuhiljaa siirtymässä vankilajengiksi. Aiemminhan yksi porukasta sai elinkautisen Tanskassa Kööpenhaminan tuplamurhasta. Kaksi muuta jorkkia istuu yli 10 vuoden tuomioita huumausainerikoksista.