Puolalaiset pysäyttivät iltapäivällä ensimmäisen ison ryntäysyrityksen rajan yli

Puolan Podlaskan poliisi kertoo Twitterissä, että poliisi, rajavartijat ja sotilaat ovat tänään torjuneet ensimmäisen massiivisen hyökkäysyrityksen Puolan puolelle.

Tapahtumat alkoivat klo 16.00 aikaan Starzynan alueella kun yli sadan miehen joukko tulijoita yritti väkivaltaisesti tunkeutua Puolaan. Tulijat heittelivät poliiseja kännykän kokoisilla kivillä ja samalla raja-aitaa yritettiin kaataa.

 

Puolalaiset onnistuivat kuitenkin pysäyttämään hyökkäyksen. Yksi poliisi loukkaantui lievästi, mutta muuten henkilövahinkoja ei tullut. Hyökkäys oli tähän mennessä suurin yksittäinen rynnäkköyritys.

Myös toisaalla on ollut kiireenpuoleista. Bruzgi-Kuźnican rajanylityspaikkaan on kerääntynyt niin ikään useita satoja tulijoita, jotka yrittävät päästä ryntäämään Puolaan. Puolalaiset joukot kuitenkin vartioivat rajaa tehokkaasti. Kukaan ei ole päässyt laittomasti ylittämään rajaa.

 

Kuvista voi sieltä täältä nähdä, että niille paikoille, joille pääsee autoilla, on kerätty ns. vesipyssyautoja, joten on odotettavaa, että tulijat lähiaikoina kylmään suihkuun. Siinä voi tulla ikävä Irakia, kun päällä oleva tonnin untuvatakki on jääkylmästä vedestä läpimärkä.

Tulijoiden kerrotaan huutavan raivopäisenä puolalaisille sotilaille, että he eivät halua jäädä heidän kusiseem maahan, vaan mennä vain Puolan läpi Saksaan.