Nuoria odottaa uusi tapa kohdata ryöstö

Lasten ja teinien ryöstöistä on puhuttu paljon. Maailmaan riittää kyllä puhetta. Sillä aikaa kun ollaan puhuttu, niin ryöstötapa on uudistunut ja uusi trendi on kidnappausmainen ryöstötapa. Ryöstö 1.2.

Esimerkiksi tiistaiaamuinen alle 15-vuotiaan pojan ryöstö Lidköpingissä noudattaa tätä uutta kaavaa, josta on nousemassa trendi. Poika oli matkalla kouluun kun hänen vierelleen ajoi auto. Poika pakotettiin auton kyytiin takapenkille.

Sen jälkeen ajeltiin pari korttelia ja poika heitettiin ajon päätteeksi autosta ulos – ilman vaatteita, ilman kenkiä, puhelin, lompakko ja kaikki mitä päällä nyt sattui olemaan, vietynä. Kalsarit ja t-paita päällään poika jätettiin tien poskeen.

Asiaa tutkitaan laittomana vangitsemisena ja ryöstönä. Ketään ei ole otettu kiinni epäiltynä teosta.

 

Tällaiset kaappaus-ryöstöt ovat nyt parin viimeisen kuukauden aikana räjähtäneet käsiin. Luultavasti tämä nousee trendiksi juuri sen takia, että uhri voidaan rauhassa putsata arvotavarasta auton takapenkillä. Katuryöstössä on olemassa aina riski liian monista silminnäkijöistä, mutta ennen kaikkea uhri voi päättää juosta karkuun.

Auton takapenkillä kaikki hoituu lunkisti. Uhri ei myöskään voi paljon tehdä mitään muuta kuin riisua itsensä, jos meinaa ilman pahoinpitelyä päästä autosta ulos. Avunhuudotkaan eivät kuulu mihinkään.

Kannattaa Suomessakin valmistella omia nuoria tällaiseen ryöstöön. Ei sitten tule liian järkytyksenä. On aivan varma, että tämä ryöstötapa leviää talven mittaan Suomeenkin, on se vaan niin tehokas, mutta helppo tapa.