Suomessa useita rajuja väkivallantekoja viime päivien aikana

Suomessa on tapahtunut useita henkirikoksia tai niiden yrityksiä viimeisten päivien aikana. Lisäksi poliisi pyytää vihjeitä muutamaan aiempaan henkirikokseen.

Porin poliisi pyytää vihjeitä Porin Pihlavassa tapahtuneesta henkirikoksesta, jota tutkitaan tappona ja törkeänä ryöstönä. Teko tapahtui 9. – 10. marraskuuta yönä Porin keskustan ulkopuolella Pihlavan kaupunginosassa. Surmansa saaneelta nuorelta porilaismieheltä oli viety teon yhteydessä omaisuutta.

21. marraskuuta poliisiautot joutuivat tuhon kohteeksi. Poliisilla oli rattijuopumusta koskeva tehtävä Hattulassa, kun kauhankuormaajalla liikkeellä ollut mies oli seilannut ajoneuvolla tien koko leveydeltä. Takaa-ajo jatkui muutaman tunnin, välillä poliisi sai yhteyden mieheen. Lopulta tämä kuitenkin tuhosi kauhankuormaajalla kaksi poliisiautoa korjauskelvottomaksi ja uhkasi kahta poliisia siten, että asiaa tutkitaan myös murhan yrityksenä.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi eilen Petri Pirisen epäiltynä aiemmin tapahtuneesta murhasta. Murha tapahtui miehen työpaikalla Tuusulassa. Poliisi ei ole kertonut tapahtumasta paljoakaan.

 

Varkaudessa ammuskeltiin lauantai-iltana. Poliisin mukaan kolmekymppinen mies sai osumaa alavartaloon ja on hoidettavana sairaalassa. Asiaa tutkitaan tapon yrityksenä.

Vantaan poliisi tutkii Vantaalla viikonlopun aikana tapahtunutta kaksoismurhaa. 1984 syntynyt mies oli surmannut iäkkäät vanhempansa ja tekoja tutkitaan kahtena murhana. Pojalla oli ollut mielenterveysongelmia eikä hän ollut päässyt hoitoon useista yrityksistä huolimatta. Epäilty saatiin kiinni sunnuntai-iltana.

Sunnuntai-iltana ammuskeltiin Kokkolan Koivuhaassa. Paikallisen ravintolan edustalla oli syntynyt erimielisyyksiä ja aseet oli kaivettu esille. Poliisin mukaan kukaan ei loukkaantunut.

Seinäjoella kaivettiin puukkoja tupesta lauantaiaamuyöstä. Oli syntynyt jonkinlainen riita, josta seurasi, että kolmea nuorta miestä puukotettiin. Yksi sai vakavia vammoja, mutta ei hengenvaarallisia. Kaksi on päässyt jo pois sairaalasta. Poliisi sai tekijän nopeasti kiinni ja tätä epäillään nyt kahdesta tapon yrityksestä ja törkeästä pahoinpitelystä.

Sunnuntaina aamuyöstä surmattiin Nivalassa 29-vuotias kalajokinen mies. Teosta epäillään 25-vuotiasta nivalalaista miestä. Tekijä oli ampunut uhria, joka menehtyi paikan päällä. Tekijä otettiin kiinni ja häntä epäillään taposta.

Perjantai-iltana kaivettiin Mäntyharjulla puukot esille. Yksi henkilö sai vammoja ja toimitettiin sairaalaan. Poliisi on ottanut yhden henkilön kiinni epäiltynä tapon yrityksestä.

Loppuun vielä Porvoon kaksoismurha, jossa äiti ja lapsi surmattiin. Tekijä teki kohta tämän jälkeen itsemurhan.

Subscribe
Notify of
guest
30 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Sami
Sami
24.11.2021 06:22

Raskasta työtä tekevän kansanosan uurastus ei mene hukkaan.

Veronmaksajien ruokkimien kyseisten ihmisten, sekä heidän lakisääteisen palvelun maksaminen veroeuroilla on täysipäivästä työtä -poliisi, syyttäjä, asianajajat, tuomarit sekä vankeinhoito. 🙂

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
23.11.2021 15:44

Jaaha. No eikun ilmasilta sitten suoraan Kabuliin, Bagdadiin, Mogadishuun ym. ja myös nämä Puolan ja Valko-Venäjän rajalla aggressiivisesti käyttäytyvät karvakädet tänne. Ovat ne suomalaisetkin suomalaisia kohtaan väkival4aisia.

murre riepunen
murre riepunen
23.11.2021 14:52

Sannikalle potkut Yleltä, koska ohjelman tiimellyksessä valkoinen mies mainitsi n-sanan pari kertaa, josta suklaanruskean ihon omaava veti herneen nenään, toimittajalle potkut, siis ketkä tässä maassa määräilevät?
Mikäli ohjelmaa jatketaan eri toimittajan voimin, sitä vetää..kuinkas muuten suklaanruskean ihon omaava. Väkivalta ottaa kierroksia, vihreän loikkaan valmistautuva kansa saattaa kokea ikäviä asioita lähitulevaisuudessa.

Antti Shit
Antti Shit
23.11.2021 16:34
Vastaa...  murre riepunen

Paitsi että ”suklaanruskea” oli kyllä enemmänkin valkoista suklaata ja puhui suomea. Omakuvansa oli ilmeisesti että on täysmusta afrikkalainen joka rasismin takia ei uskalla oppia suomea ja hakataan ihonväristänsä johtuen suomessa joka päivä. Oli härskiä katsottavaa miltä feikkiuhriutuminen ja rasistikortinviljely ilman mitään syytä näyttää ihan livenä. Möytähäpeän multihuipentumaa. Teki kyllä leidi karmeeta hallaa koko edustamalleen aatteelle. Ja arabit voisi jo pitää ne turvat kii liittyen rasismiin, se kun ei koske teitä ollenkaan. Teistä ei pidetä koska olette valehtelevia kusipäitä, väri/ulkonäkö on yhdentekevää. Be shit – get treated like shit.

Kehityshäiriö
Kehityshäiriö
23.11.2021 17:37
Vastaa...  Antti Shit

Narsismi on vittumainen vamma, akka on pipi.

Jupi
Jupi
24.11.2021 19:13
Vastaa...  Antti Shit

Nyt tulee Paavola varmaan bänni

Kurt-Berit Ilotaivas
Kurt-Berit Ilotaivas
23.11.2021 13:16

Tämä kaikki loppuu kun A: Otatte kaikki koronarokotteet B: Äänestätte vasemmistoa

ernesti_loosonen
ernesti_loosonen
24.11.2021 07:56

Hyvä provo / sarkasmi.

Voi olla vain alkua
Voi olla vain alkua
23.11.2021 12:58

Punavihreen hallituksen luoma ahdistus rupee niittään satoa.

Suomi Finland
Suomi Finland
23.11.2021 12:30

Pojalla oli ollut mielenterveysongelmia eikä hän ollut päässyt hoitoon useista yrityksistä huolimatta. Epäilty saatiin kiinni sunnuntai-iltana.

Ja minä kun luulin, että Suomella on jakaa miljaaaaaaardi paikkaan kuin paikkaan.

Suomi oli rikas
Suomi oli rikas
23.11.2021 12:50
Vastaa...  Suomi Finland

”Käänteinen kehitysapu” vie hoitorahatkin ja jakaa ne Kelaperäisille kemuille.

Pate
Pate
23.11.2021 11:30

Punikkityttösten hallinnoimassa maassa alkaa ihmiset hajoamaan tähän sairaaseen sekoiluun ja ilmoja aletaan päästelemään pihalle. Helpompi on siirtyä&siirtää rajan toiselle puolelle kuin jatkaa tämän sekoilun katselemista.

Tasaista harmoniaa
Tasaista harmoniaa
23.11.2021 12:20
Vastaa...  Pate

Täytyy oikein ihmetellä että mikä ihmisten keskushermostoa noin kiristää. Minun elämäni ei ole juuri muuttunut pariinkymmeneen vuoteen. Samanlaista seesteistä se on ollut jo pitkään. Aamulla herätään, sitten odotellaan soiko puhelin ja pitäkö lähteä jonnekkinpäin. Ja jos ei soi niin otetaan aamupäivänokset. Ja kun siitä herää niin vähän syödään ja jos ei puhelin vieläkään ole soinut, niin lähdetään lenkille. Ja kun sieltä tullaan niin avataan telkkari ja siinä sivussa valmistetaan ruokaa muulle väelle. Ja ilta vietetään sitten miten vieteään kunnes mennään nukkumaan.

Mitä muuta ihminen tarvitsee elämältään?

Pahoinvointia on
Pahoinvointia on
23.11.2021 13:00

Et vain näe nenänpäätäsi pidemmälle.

TimiT
TimiT
23.11.2021 22:20

En oikein tiedä antaakko plussaa vai miinusta ? Oma elämä jotakuin samanlaista… Pitäisiköhän löytää jokin harrastus ?

Ohmygod
Ohmygod
23.11.2021 11:12

Joulun lähestyessä ihminen kaipaa toisen läheisyyttä ja lämpöä.

Markku
Markku
23.11.2021 11:11

Jos tämmöinen rikosaalto olisi normi ympäri vuoden, niin oltais rikostilastoissa Ruotsia edellä. Rikoksen tekijätkin tais olla kaikki Suomalaisia.

Last edited 4 days ago by Markku
Kkkkkk
Kkkkkk
23.11.2021 11:56
Vastaa...  Markku

Kyllä se suomi on ruotsia aina ollu henkirikoksissa edellä ruotsia,
Ja on edeleen vaikka jengiläiset tappaa toisiaan joka päivä ruotsissa.

Tästä voi pätellä että normi kantaruotsalaiset ei juuri murhaile ja aika kilttejä

Anonyymi
Anonyymi
23.11.2021 12:42
Vastaa...  Kkkkkk

Kantasuomalaisiksi ne lasketaan meillä romanitkin ja kuka hyvänsä kansalaisuuden saanut on suomalainen. Määrättyjä asioita pimitetään viimeiseen asti ja lopullinen selvyys saadaan vasta, jos tuomio on yli kaksi vuotta ehdotonta vankeutta.

Ohmygod
Ohmygod
23.11.2021 17:06
Vastaa...  Anonyymi

Paitsi että minä en pidä kantasuomalaisena mustalaista enkä siitä tummempaa.
Enkä pidä kantasuomalaisena myöskään tänne soluttautunutta neukkua.
Eikä homopekkaakaan voida pitää kantasuomalaisena.

Suomi Finland
Suomi Finland
23.11.2021 12:44
Vastaa...  Kkkkkk

Eikös täällä meillä nuo henkirikokset yleensä tapahdu jonkun ryyppyremmin jäsenten erimielisyyksistä? Ampuma-asetta käytetään tappohommissa hyvin harvoin, ja sivulliset eivät ole tulilinjalla kuten Ruotsissa.

Täällä eivät myöskään räjähtele pommit ja käsikranaatit rappukäytävissä.

Tuo äskettäin sattunut bensaräjähdyksen varsinainen aiheuttaja on mysteeri, mutta höyrystynyttä bensaa ei huomaamatta leiju huoneilmassa.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
23.11.2021 14:33
Vastaa...  Suomi Finland

Näinhän se juurikin on.

Suomen väkivaltarikostilastoista saadaan todenmukaisempi kuva ottamalla erilleen työttömien alkoholistimiesten keskinäiset väkivallanteot, jotka todella harvoin kohdistuvat normikansalaisiin.

Silloin huomataan Suomen olevan miellyttävän turvallinen maa.

Ampuma-aserikoksia katseltaessa havaitaan niillä tehdyn väkivaltarikoksista vain pieni osa, joista n. 70 % laittomilla aseilla.

Kun Suomessa on 5,6 miljoonalla kansalaisella yhteensä n. 1,6 miljoonaa laillista asetta, huomaame Suomen olevan ampuma-aseturvallisuudessa maailman ykkösiä, ellei jopa turvallisin.

Suomi Finland
Suomi Finland
23.11.2021 16:15
Vastaa...  Qroquius Kad

Vrt pilakuv a la Ville Ranta

viherinhooja-mestari
viherinhooja-mestari
24.11.2021 12:54
Vastaa...  Suomi Finland

Itse en ville rannan piirroksia katso. Ovat töherryksiä. Jos parempaa ei ole tarjolla, koko ilmiö sinänsä on sekin vitsi ja se siitä.

TimiT
TimiT
23.11.2021 23:18
Vastaa...  Qroquius Kad

Joskus sillointällöin tulee juopoteltua raskaan työn jälkeen. Kerroin esimiehelleni pitkän (17,5h) työvuoron jälkeen ottavani hieman huikkaa…
Eipä mitään, tulin kotiin ja korkkasin litran lekan ja aloin viettämään iltaa.. puhelin soi.. esimieheni pyysi saada tulla kahville .. Oli kuulemma huolestunut hyvinvoinnistani.. Siksi pyysi louvuttamaan kaikki aseeni hänelle (ässällä alkavan vartiointiliikkeen asevastaava ?) Irroittaessani aseitani lukitusta telineestä tämä esimieheni sanoi menevänsä ulos tupakalle. Menikin, ja soitti samalla poliisille, että allekirjoittanut käsittelee aseita humalassa.. Lopputulos: aseet valtiolle (arvo noin 15000e) joista poliisin huutokaupasta sain 300e. Vartija-kortin,eli toimeentulon menetys..

TimiT
TimiT
23.11.2021 23:23
Vastaa...  TimiT

Mika Töyrylä, miten menee ?

TimiT
TimiT
24.11.2021 00:13
Vastaa...  TimiT

Näiden tapahtumien takia erään alueen ”päällikön” lähtö johti erään ässällä alkavan vartiointiliikkeen kasvuun.

viherinhooja-mestari
viherinhooja-mestari
24.11.2021 12:56
Vastaa...  TimiT

Hesarin mukaan esimies on esihenkilö. Mies kai on esinahka ja päätökset ovat nykyisin nahkapäätöksiä eli naisten tekemiä.

Vale, emävale, tilas
Vale, emävale, tilas
23.11.2021 14:48
Vastaa...  Kkkkkk

Statista-sivuston mukaan vähiten henkirikoksia Euroopassa tehdään Islannissa, sitten Sloveniassa ja kolmanneksi vähiten Italiassa! Mahtavatkohan nuo tilastot eri maissa syntyä samoilla kriteereillä?
P.S. Jos on sattunut seuraamaan (puisevia) skandinaavisia rikossarjoja, niin niiden perusteella noiden tilastojen pitäisi olla erilaisia, kun väkeä teilataan liukuhihnalta.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
23.11.2021 15:31

Italian numerot vaikuttavat vähän oudoilta, siellä kun vaikuttaa se aito ja alkuperäinen Mafia neljässäkin eri järjestössä:

Cosa Nostra Sisiliassa (se alkuperäinen)
’Ndrangheta Calabriassa (”saappaan” kärjessä, nykyään suurin)
Camorra Campaniassa (”saappaan” etunilkka) ja
Sacra Corona Unita Apuliassa (”saappaan” korko ja takanilkka).

Kaipa nämä sitten tappavat vähemmän kuin suomalaiset syrjäytyneet alkkikset – tai ainakin niin meille halutaan uskotella.
Mistähän syystä?