Tuota tuotetta ilman en pärjää!Taas on suuri kulutus juhla aivan ovella. On pakko ostaa kaikille läheisille ja tuttaville jotain, ettemme kuuluisi siihen ajattelemattomaan porukkaan joka ei muista läheisiään.

Me monesti kuvittelemme, että mahdollisesti vanhempien taikka isovanhempien kanssa vietetty aika korvataan jollain krääsällä, jota meille kaupoissa myydään ja mainoksissa tuputetaan.

Se ei suinkaan ole näin, jokainen sen varmaan ymmärtää, mutta kuitenkin teemme näin. Valehtelemme itsellemme ja näin kuvittelemme ostavamme itsellemme paremman omantunnon hankkimalla jotain jonnin joutavaa krääsää, jota kukaan tai mikään ei tarvitse.

Kaikkein tärkein asia maailmassa, mitä voisimme läheisemmillemme antaa, ei ole mitään mitä kaupasta saa vaan se on AIKA. Moni meistä varmaan tuntee piston sydämessään, minkä verran olemme uhranneet omaa aikaamme meille niin rakkaiden ihmisten parissa (onko se uhraus?).

Nostan käden pystyyn ja tunnustan olevani kalenterikyläilijä, siis kyläilen vanhempieni tykönä isänpäivänä, äitienpäivänä, jouluna ja syntymäpäivinä. (Olenpa hieno ihminen, sillä minä todella välitän vanhemmistani).

 

Kaiken tämän niin sanotun kiireeni keskellä, jos vain edes hetkeksi pysähdyn ajattelemaan tekosyitäni olla pistäytymästä vanhempieni luona hieman useammin, en niitä keksi vaikka kuinka yritän. Pitää tässä todeta, että mitä enemmän tulee ikää, sitä enemmän tämän kaltaisia asioita tulee ajatelleeksi. Ei nämä tämän kaltaiset asiat paljon nuorempana tulleet mieleeni. Ikä ja vuodet näemmä pehmittää kovankin kaverin.

En ole mikään filosofi, mutta yksi ajatus on minulle jäänyt mieleen, jossa kiteytyy ainakin jossain määrin koko tämän lyhyen elämän tarkoitus ja viisaus.

“ELÄ KUIN TÄMÄ PÄIVÄ OLISI VIIMEINEN, MUTTA ÄLÄ ELÄ KUIN VIIMEISTÄ PÄIVÄÄ“.

En tiedä oliko tämä teistä mikään elämää suurempi aforismi, mutta minusta siinä piilee suuri viisaus. Taisi taas kerran ajatus hieman karata, mutta palataanpa hieman siihen suuntaa mihin otsikko viittaa.

Siis näihin tuiki tärkeisiin tavaroihin, joita olemme itsellemme ostaneet tai lahjaksi saaneet. Kaikillahan pitää tietenkin olla leipäkone, jugurttikone, munankeitin, vedenkeitin, piikkimatto, laavalamppu, hulavanne ja niin poispäin. En missään nimessä halua naureskella tai pilkata näitä ihmisiä jotka ovat hyvästä sydämestään nämä lahjat meille antaneet. Nyt varsinkin näin vanhempana riittäisi hetki aikaa ja kortti lahjaksi niiltä, joilta tämä olisi liikaa pyydetty. En haluaisi mitään en nyt, enkä jatkossakaan.

Vaimon kanssa tuossa tänään keskusteltiin, että jos olisi paljon rahaa, niin miten monen joulua voisimme tehdä hieman valoisammaksi. Tätä kirjoitellessa tuli ajatus mieleeni, jonka meinaan toteuttaa tänä jouluna. Itse en pidä mistään shoppailuista tai yleensäkään kaupoissa asioinnista, mutta nyt meinaan lähteä mukaan vain siinä tarkoituksessa, että huomaan ja havaitsisin perheen, jolla on todella tiukkaa rahasta.

Emme itsekkään missään rahassa kylve, mutta niin kuin jo aikaisemmissa kirjoituksissa olen todennut, etten mihinkään keräykseen tai pataan tule ropojani laittamaan, vaan tulen antamaan viisikymppiseni jollekin lapsiperheelle jota sitä tarvitsee enemmän kuin minä.

Tästä alkaa joulu ja hyvä mieli.

Subscribe
Notify of
guest
15 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Antti Tifa

Juu, morjens vaan. Itse olen kolmena jouluna käyttänyt oheista avun “välittäjää”.
Kun en tunne ahdinkoon joutuneita niin etsin kartalta kotipaikkakunnan avun tarvitsijaksi ilmoittautuneen perheen. Yhteystiedon perheeseen saa kun ilmoittautuu auttamaan. Sitte vaan raha kuoreen ja nimi päälle. Sähköpostilla sovitaan mistä voi kuoren noutaa, vaikka R-kiskalta tai joku huoltoasemakin on käynyt. Kukaan ei vedä välistä eikä tarvitse kohdata naamasta naamaan ketään. Sopii mulle. https://jouluapua.fi/

Kane

Näin pandemian aikaan ei ole järkevää kyläillä tai järjestää mitään juhlia koska rokottamattomia on vapaana liikkumassa rokotettujen seassa. Sen takia ohjeistaisin ihmisiä pysyttelemään kotioloissa, pitämään vierailut ja juhlinnat hyvin minimissään sekä pienimuotoisena. Lisäksi tulee kieltäytyä vierailemassa paikoissa joissa rokottamattomia voi olla. Toki tuskin sitä tarvitsee kenellekkään erikseen sanoa mutta sanotaan nyt varoiksi. Tämän ikävän tilanteen takia kehottaisin tekemään jouluostokset ja pakettien toimitukset netin/kuriiripalvelun kautta. Jouluterveiset voisi myös lähettää videopuhelun avulla ja miksei jouluillan juhlatkin.

Minä

Rokottamattoman saattaa olla hyvä suojautua rokotetuilta koronalingoilta.

Jortonki

Aivan. Rokotetuille tauti tulee oireettomana, mutta silti yhtä tartuttavana. Turvallisempaa siis pitää juhlat jotka ovat rajoitetut vain rokottamattomiin osallistujiin.

Qroquius Kad

Kyllä se körinä useimpiin rokottamattomiinkin tulee täysin oireettomana tai hyvin vähäoireisena.
Äärimmäisen harva perusterve sairastuu siihen vaikeasti.

Minä

Vuosikymmeniä sitten ilmoitin kaikille tutuille yms., että lapsille voin ostaa lahjoja, mutta aikuisille en. Lapsille synttärit ja joulu ovat iso asia, aikuisille ihan turhia. Aikuisten kohdalla kyse on siitä, että minä ostan jollekulle jotain, mitä hän ei tarvitse ja hän ostaa minulle jotain, mitä minä en tarvitse. Parempi jos vaihdetaan satasia päikseen. Samalla tietysti totesin, että en halua mitään lahjoja, en jouluna, enkä synttäreillä.

Wittgenstein

Jos kukaan ei minulle tänä jouluna Hilavitkutinta ja Namiskuukkelia – Molemmista pitäisi saada se Pro DeLuxe versio – anna, niin kyllä on loppuelämä ihan pilalla.

Lögä Böks

Hilavitkutinta etupönttöön ja namiskuukkelia tuhkaluukkuun! Matoa kompostiin! Siinä o joulun meininkii.

Bling Bling

Joulu on kinkku. Muu on kapitalistien hapatusta 😉

Tiitu

Markkinatalous vetelee viimeisiä joulun suhteen. Joulunvietto vetelee viimeisiä kristinuskon suhteen.

Auttakaa tosianne

Olen sanonut jo vuosia kaikille että minulla on jo kaikkea. Minä en tarvitse tavaraa.

Olen jo vuosia sitten lähtenyt Paavon linjalle, paitsi vanhempien suhteen. Suurten ikäluokkien juoppot ja rahanhimoiset sekä perin juuri katkerat muiden menestyksestä, saivat elää omaa elämäänsä kun lähdin 15 vuotiaana.

Yleensä ostelen tavaroita ympäri vuoden ihmiseille jotka niitä tarvitsevat. Eiväthän suuret juhlapyhät ole se ainoa aika. Silloin kun joku tarvitsee jotain eikä siihen ole varaa, se pitää antaa lahjaksi. Kerran joulun alla yhden perheen talous romahti onnettomien sattumusten johdosta. Silloin annoin tonnin jotta saavat normalin joulun. Saivat edes syödäkseen.

Yhteiskunta tunnetaan siitä miten se kohtelee heikoimpiaan. Ja Suomi kohtelee heitä kurjasti. Toisaalta, miksi mennä Helsinkiin

Ove Gyllenbög

Tä? Eikö paras lahja olekaan iso älyluuri/tabletti vanhemmille jossa valmiiksi säädetyt whatsapit zoomit ja kaikki muut jotta vanhempiinsa voi olla yhteydessä ETÄNÄ???? Sama lapsille, enmä niitä haluu ikinä nähdä/tavata, niil on laitteet johon mä voin jotain paskaa aina välillä laittaa. Perhe, mitävitunpaskaa sekin on? Vanhoillista rasistinatsiskeidaa jossa mukaviihdytään. Nykyään on paljon kivempaa kun saa monikulttuurisesti avoimesti homotransuilla, se on sitä AITOA yhteenkuuluvuutta! Sitäpaitsi instagram ja tiktok on elämän tarkoitus. Joulu on islamofobiaa ja joulupukki on rasisti!

No Rokotts

Tänä jouluna minä annan jokaiselle lahjaksi koronaviruksen!

Rullattu

Jouluna käyn äitini ja sukuni haudalla, kiromassa jälleen miksi en itse makaa mullan alla.

Qroquius Kad

Jos oikeasti kaipaat mullan alle, sehän on vain itsestäsi kiinni.
Hamppukravatti on takuuvarma, jos voi varmistua ettei kukaan tule häiritsemään ainakaan puoleen tuntiin.