”Murhaavat ne ruotsalaisetkin”, mutta mikä on ero suomalaisiin murhiin?

Rikosta suunnitellaan.
Viime päivien Suomen henkirikokset ovat puhuttaneet ja moni on päässyt kuittaamaan sen ikivanhan ”suomalaiset tappaa enemmän kuin ruotsalaiset”. Mikä onkin osatotuus, mutta mikä on koko totuus.

Tilastollisesti on faktaa, että Suomessa tehdään jonkin verran enemmän henkirikoksia kuin Ruotsissa, kun teot suhteutetaan väkilukuun. On joitakin vuosia, jolloin ruotsalaiset henkirikokset ovat tilastollisesti melko samoissa lukemissa kuin Suomessa, mutta sitten on vuosia, jolloin Suomi aivan selvästi johtaa.

Suomen ja Ruotsin välisillä henkirikoksilla on kuitenkin aivan perustavanlaatuinen ero. Ilman tämän eron ottamista esiin asioita tarkastellessa, on kuin puhuisi eri asioista. Kun siis jos sanotaan, että ruotsalaiset tekevät henkirikoksia vähemmän, niin se on oikeasti faktaa. Se on niin faktaa kuin se vaan voi olla.

Esimerkiksi viime elokuussa, jolloin Ruotsissa tapahtui useita suurta julkisuutta saaneita henkirikoksia, yhteensä ainakin 41 murhan yritystä ja 12 murhaa, niin näissä tapahtumissa vain muutamassa oli tekijöinä ruotsalainen. Ruotsalaisella tietenkin tarkoitetaan kantaruotsalaista henkilöä, eikä jostain kehitysmaasta muuttanutta henkilöä, joka on saanut jostain kumman syystä Ruotsin kansalaisuuden.

Elokuun saldo: 41 murhan yritystä ja 12 murhaa

 

Totta kai sitä ei voi kiistää, että etteikö ruotsalaisetkin murhaisi. Mutta kun katsoo yksi viime elokuun Ruotsin henkirikoksia, niin ainakaan itse murhissa ei ollut yhtään ruotsalaista tekijää. Joissakin murhan yrityksissä oli tekijänä ruotsalainen, mutta tässäkin kategoriassa ylivoimainen enemmistö tekijöistä oli uusruotsalaisia. Jos siis valkattaisiin tekijöistä pois uusruotsalaiset ja vertailtaisiin pelkästään kantaruotsalaisia henkirikoksen tekijöitä kantasuomalaisiin henkirikoksen tekijöihin, niin Suomi on aivan ylivoimaisesti väkivaltaisempi maa kuin Ruotsi. Tai toisinpäin, Ruotsissa tapahtuisi aivan ylivoimaisesti vähemmän henkirikoksia kuin Suomessa.

Kun katsoo viime aikaisia suomalaisia henkirikoksia, niin ne ovat aivan erilaisia kuin Ruotsin vastaavat. Suomen henkirikokset voidaan jakaa pariin ryhmään; perhetragediat (esim. Porvoon tapaus), jotka yksistään nekin ovat todella selvästi yleisempiä Suomessa kuin Ruotsissa. Sitten se ylivoimainen enemmistö Suomen henkirikoksista ovat humalaisten välisiä kännitappoja. Viiden promillen kännissä kaivetaan puukot ja puntarit esille ja joltakin lähtee henki. Yleensä molemmat osapuolet ovat enemmän tai vähemmän ns. syrjäytyneitä.

Kun taas viime aikaiset Ruotsin henkirikokset ovat lähes yksinomaan uusruotsalaisten jengien väkivaltaisten jengisotien seurausta. Poikkeuksena räppäri Einarin tapaus, jossa uhri oli kantaruotsalainen, mutta tekijä, vaikka sitä ei vielä tiedetä, niin on kuitenkin melko varmasti uusruotsalainen.

Ero on siis merkittävä. Uusruotsalaisten tekemät henkirikokset nostavat Ruotsin sille henkirikostilastojen tasolle, jossa se nyt on. Mutta jos näitä henkirikoksia ei tapahtuisi, niin Ruotsissa voisi piirtää rastin seinälle jokaisesta kantaruotsalaisen tekemästä henkirikoksesta.

 

Subscribe
Notify of
guest
16 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Turvallista matkaa

Taksi raiskausten määrä lisääntynyt huomattavasti suomessa. Oliko niin, että 41 tapahtunut/tutkinnassa? Kaikki tekijät YHTÄ lukuunottamatta somppuja sekä läpsyttelijöitä. Ja se yksikin varmaan toisen sukupolven somppu.

Muslim Pirssi

Noille voisi laittaa katolle punaiset valot jossa teksti SEV, Sexual Emergency Vehicle. Niin tietäisi mitä on luvassa.

Muslim Pirssi

Muslimitakseihin pitää laittaa lukittavat kopit kuljettajien puolelle etteivät pääse kopeloimaan, raiskaamaan eivätkä pöllimään matkustajien kortteja ja tavaroita. Pysyisi se järkyttävä Aqua Velva/Mennen/Old spice lemupilvikin omassa kopissaan.. On tää mennyt hienoksi tää homma! Muistatteko ajat jolloin oli hienoa ja vähän luksustakin mennä hienolla taksilla? Naapuritkin kateellisina tsiigaili et aiiiaii ku Setä taas spräädäilee. Nykytaksi on hirveetä paskaa. Ja miksi? EI SAA SANOO!!!!!!!!!

Jupi

Eräs uus-suomalainen entinen ministeri taksiuudistuksineen.

Huru-ukko

Muistaakseni Lahti nimisessä kaupungissa juuri äskettäin sai tuomios ihan alkuperäinen suomalainen taksikuski tuomion moisesta sammumaisillaan olevie/samuuneiden naisten raiskauksista.
Ammoisina aikoina täällä laulettin: Lahti by night, kuulosti ihan, että lahtipa nai….Hyvä mainosrallatus, sen aikaiselle ”sikakolle” (Chigago)

Mädistä omenista on

64-vuotias raiskaaja houkutteli yöllä naisia autoonsa tarjoamalla kyytiä, vei syrjäseudulle ja raiskasi uhrien humala- tai pelkotilaa hyväksikäyttäen. Hän ei ollut taksikuski. (IL 18.11.2021)
Se, että suomalaisetkin raiskaavat, ei ole minkäänlainen perustelu tuoda Suomeen kehitysmaista paljon enemmän raiskaavia, ryöstäviä, huijaavia ja tappavia yhteiskunnan ikuisia elättejä.

Mies parhaassa siass

Oliko kyseessä huru-ukko?

Saarinen

jos et idiootti satu tietämään mistä nimitys Chicago tulee niin tässäpä sinulle fakta: ennen vanhaan kauan sitten Sopenkorven kaupungin osassa oli useita teurastamoita……… joten pidä turpas kiinni äläkä lässytä paskaa asioista mistä et mitään tiedä! Terkut Lahesta

Suomi Finland

Kun vielä ympäristöpuolue on täynnä halveksittavia misogyynejä, kävi Ruotsissa samoin ensimmäiselle naispääministerille samoin kuin Suomessa. Ei ollut pitkäikäinen hänen hallituksensa.

Qroquius Kad

Onneksi nykyinen, maailman paras pääministeri saa jatkaa tyttökavereineen seuraavankin vaalikauden. Mikäpä heitä estäisi?

Suomi Finland

Olisin hämmästynyt, jos tuo katastrofaalisen idioottimainen Vihreät / De Gröna voisi olla vaalimenestyjä, kun he niin avoimesti halaavat koko maailma.

Eihän sellaisia suomalaisten edun vastaisesti toimivia rahankuppaajia äänestä kuin äärirasmuslaiset.

Luotan siihen, että suomalaiset ovat hereillä ja canceloivat vihreät.

Vihreät voisivat tehdä ekoteon ja harjata maailmanhalaajat puolueesta.

Autat yhtä keharia tänään, huomenna autat kahta, sitten neljää … eikä sarjalle tule loppua.

Last edited 2 vuotta sitten by Suomi Finland
Qroquius Kad

Viherkommunisteilla on kolme puoluetta (Virheet, Vasukommunistit ja Sössöt) ja kaksi apupuoluetta (Kepuli ja KaKo).

Suomalaiset äänestävät tyhminä erityisesti kahta jälkimmäistä kuvitellen niiden jostain ihmeen taikaiskusta alkavan tehdä erilaista politiikkaa kuin tähän asti, eli viherkommunistien peesausta.

Ainoa asioiden korjaamista ajava puolue eli Perussuomalaiset voi saada max 30 % kannatuksen, eikä se riitä mihinkään;
pitäisi saada vähintään 67 %, että voisi muodostaa yksipuoluehallituksen.

Vähempi ei tässä viherkommunismin ja intersektionaalisen feminismin hulluttamassa maassa riittäisi.

Suomi Finland

”LEMPÄÄLÄLÄINEN Karrar Hussein Sadeq Sadeq, 27

Poliisi tuli hiljentämään äänekästä musiikkia – mies yritti iskeä keittiöveitsellä”

Lempäälä rikastettu

Hän oli niin ....

Onnea Lempäälä. Oliko jälleen ihana mussukka? Joka sitten ei ollutkaan.

Qroquius Kad

Mutta mihin katosi pikkutytön, tuon oululaisen koululaisen kauhea käymäläkohtalo?
Sensuroiko sen blogi-isäntämme P.T.Kangas vai hänen ihastuttava tyttökaverinsa Sara ja miksi ihmeessä?