Kelloryöstöt lisääntyneet uudeksi trendirikokseksi

Erilaisia ryöstötrendejä tulee ja menee. Jotkut jäävät pidemmäksikin aikaa. Viime aikoina kelloryöstöt ovat lisääntyneet Tukholmassa merkittävästi.

Kelloryöstöllä tarkoitetaan sitä, että henkilöltä viedään arvokas rannekello ranteesta. Ryöstötapoja on erilaisia; tullaan uhrin kotiin pukeutuneena esimerkiksi postin lähetiksi tai Foodoran ruokalähetiksi. Kun ovi avataan ja päästään sisälle huoneistoon tai taloon, niin uhri sidotaan ja kellot viedään.

SVT:n uutisissa turvallisuusekspertti kertoo, että uhrit kartoitetaan nykyään todella tarkasti. Kun henkilö lähtee johonkin juhliin, esimerkiksi pikkujouluihin, niin hän pukeutuu yleensä hienosti. Tässä tilanteessa voidaan ranteeseen laittaa arvokello, joka muuten koristaa kirjahyllyä. Kun sitten liikutaan arvokas kello ranteessa pitkin kyliä metrolla ja muilla julkisilla välineillä, niin tämä saattaa kiinnittää huomiota vääriin henkilöihin ja uhria aletaan seuraamaan.

Uhria ei ryöstetä heti, vaan tämän tekemisiä aletaan kartoittamaan ja isketään sellaisessa tilanteessa, jossa ei ole liikaa silminnäkijöitä.

Lisäksi turvallisuusekspertti kehottaa välttämään sellaisten kuvien jakamista sosiaalisissa medioissa, joissa näkyy arvotavaraa. Tämä lisää merkittävästi ryöstöriskiä.

Kannattaa siis suosiolla pantata arvokas kultakello, panttilainaamossa se pysyy varmassa tallessa. Saa vähän rahaa ja neljän kuukauden välein kuittaa korot. Kello pysyy varmassa tallessa.