Kelloryöstöt lisääntyneet uudeksi trendirikokseksi

Erilaisia ryöstötrendejä tulee ja menee. Jotkut jäävät pidemmäksikin aikaa. Viime aikoina kelloryöstöt ovat lisääntyneet Tukholmassa merkittävästi.

Kelloryöstöllä tarkoitetaan sitä, että henkilöltä viedään arvokas rannekello ranteesta. Ryöstötapoja on erilaisia; tullaan uhrin kotiin pukeutuneena esimerkiksi postin lähetiksi tai Foodoran ruokalähetiksi. Kun ovi avataan ja päästään sisälle huoneistoon tai taloon, niin uhri sidotaan ja kellot viedään.

SVT:n uutisissa turvallisuusekspertti kertoo, että uhrit kartoitetaan nykyään todella tarkasti. Kun henkilö lähtee johonkin juhliin, esimerkiksi pikkujouluihin, niin hän pukeutuu yleensä hienosti. Tässä tilanteessa voidaan ranteeseen laittaa arvokello, joka muuten koristaa kirjahyllyä. Kun sitten liikutaan arvokas kello ranteessa pitkin kyliä metrolla ja muilla julkisilla välineillä, niin tämä saattaa kiinnittää huomiota vääriin henkilöihin ja uhria aletaan seuraamaan.

Uhria ei ryöstetä heti, vaan tämän tekemisiä aletaan kartoittamaan ja isketään sellaisessa tilanteessa, jossa ei ole liikaa silminnäkijöitä.

Lisäksi turvallisuusekspertti kehottaa välttämään sellaisten kuvien jakamista sosiaalisissa medioissa, joissa näkyy arvotavaraa. Tämä lisää merkittävästi ryöstöriskiä.

Kannattaa siis suosiolla pantata arvokas kultakello, panttilainaamossa se pysyy varmassa tallessa. Saa vähän rahaa ja neljän kuukauden välein kuittaa korot. Kello pysyy varmassa tallessa.

Subscribe
Notify of
guest
17 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Gyntter

Kannattaa siis suosiolla pantata arvokas kultakello, panttilainaamossa se pysyy varmassa tallessa. Saa vähän rahaa ja neljän kuukauden välein kuittaa korot. Kello pysyy varmassa tallessa.
——-

Kellot kanikonttoriin ja juo rahat, niin eipä pääse kukaan ryöstämään omaisuutta ja on saanut nauttia kunnon kännit.

Valottaja

Varmuusketju ulko-ovessa on käynyt harvinaiseksi. Sekin näkee uuden tulemisen monikulttuurin mukanaan tuomien riskien kolkutellessa ihmisten kotiovia, uskon ma.

Pirtsakka

Olin nuoruudessani itänaapurissa opiskelemassa ja töissä. Useimmilla tavallisilla ihmisillä oli ”topatussa” ovessa useampi lukko, enimmillään jopa 9 lukkoa, joihin jokaiseen oma avain. Ranskassa puolestaan talojen ympärillä korkeat muurit (niitähän muuten on Venäjällä nykyään kaikilla rikkaiden asuntoalueilla) ja muurien päällä vielä varmemmaksi vakuudeksi muurattuna rikottuja pulloja. En ymmärrä, miksi Suomi ei tunnista vaaraa. Halutaanko kaikki muurien sisään niinkuin vankiloissa? Muurien sisälle linnoittautuminen ei ole elämää, se on varustautumista. Eniten veetuttaa sisä- ja ulkoministerit, joiden vastuulla on suomalaisten turvallisuus, mutta jotka eivät prkl vieköön ole tehneet MITÄÄN turvatakseen suomalaisten elämää, päinvastoin. Intopinkeä tärkeilevä hanhiministeri aivan ulkona.

Heikki

No multa moottoripyörästä on varastettu Omega,Tissot ,Seiko,Tag Heuer ja kultainen Luis Vuitton.Toin niitä kiinasta 2000 luvun alussa,olivat halvempia kuin Suomessa paristot.Jakovat ”anttilan” kuvastoja et valitse siitä.Huomenna toimitus.

Tahvoa menoa

Harakat siis rullaavat riikinkukkoja, naurettavaa molemmin puolin.

Miksi ihmisen pitää laittaa jotain helyjä ranteisiin ja kaulaan, kenties heikko itsetunto?

Qroquius Kad

Se on tyypillistä käyttäytymistä Afrikan kädellisille ja länsimaisile naisille.
Nyt kun läntisten yhteiskunnan naisistuminen on tuonut Afrikan kädelliset länsimaiden kaduille, totta kai miesoletetut tekevät perässä mitä heidän idolinsa opettavat.

Eli koristautuvat Afrikan kädellisten ja naisten tapaan.

Qroquius Kad

Naisia on monenlaisia ja kyllä, myönnän tuntevani melkoisia antipatioita niitä länsimaisia naisia kohtaan, jotka ovat aiheuttaneet nykytilanteeseen johtaneen kehityksen.

Sen sijaan arvostan erittäin korkealle näitä naisia:

https://www.realescort.fi/ads/category/5/girls

joista moni kieltäytyy huolimasta afro- ja muslimijätkiä ”because of bad experiences”.

Edelleen yksinsaapuvat thaitytöt ja filipinat toivotan mitä tervetulleimmiksi!

terhomatti.hämeenkor

Eipä oo olout pantattavaa ja jos joskus on, niin murjaaneille en sitä ainakaan anna, saatana !!!

mike lake

Tuli tästä Paavon kirjoituksesta yksi juttu mieleen nuoruus ajoilta.
Menin yhden kaverini kanssa yhteen ei niin hyvämaineiseen kuppilaan olusille,jossa kävivät pääsääntöisesti kakolassa tai läänillä olleet tai ainakin olivat hyvää vauhtia sinne menossa.

Kaverini oli kuin joulukuusi oli kallis kello kultaa kaulassa,ranteissa ja sormissa.
Emme ehtineet maljoistamme kunnolla edes maistaa kun huomasin kahden elämänkoululaisen katseet jotka kertoivat aivan selvästi,että meneppä poika kuselle niin me tullaan jeesaamaan jonka jälkeen ei paljon kullat kilise eikä setelit kahise.

Sanoin kaverilleni,että pohjanmaan kautta sitten ulos ja jos on kusihätä niin pidättele.

Spurgu

Niinhän se on että matut luovat meille sääntöjä siitä milloin voi ja milloin ei voi liikkua ulkona, minkälaisissa vaatteissa ja minkälaisilla kelloilla ja kännyköillä varustettuna.

Lopputulos on se että kantikset hiippaavat rääsyissä pelokkaasti pälyillen ja matut tepastelevat kuin kukot Guccissa ja Versacessa.

mike lake

Taasen napsahti yksi juttu mieleen takavuosilta joka kertoo kultakellosta ja kanikonttorista.
Minulla oli tuolloin yksi kanta-asiakas josta kuningas alkoholi oli saannut tukevan otteen.
Ryyppyputki kun oli jatkunut jo useita vuosia niin sehän ottaa lompsan päälle.
Kaveri oli pistänyt omaisuuttaan lihoiksi jo pitkään,mutta realisoitava omaisuus alkoi loppua ja lainojakin oli siunaantunut vähän sinne sun tänne.
Sitten minunkin olisi pitänyt alkaa tukemaan tätä hänen harrastustoimintaa piikkiin antamisen muodossa.Johon sanoin heti,ettei onnistu koska piikkiin en anna koska piikkiin se jää.
Hänellä oli vielä kuitenkin jäljellä kultakello jonka hän oli saanut työpaikastaan vuosikymmenten hyvästä työstä nyt oli aika tullut kanittaa hänen rakas kellonsa.
(loppui merkit jatkuu)

mike lake

Itse suhtauduin hänen rahalliseen arvioonsa kellosta hieman skeptisesti.
Päätin kuitenkin tehdä hyvälle asiakkaalle palveluksen ja lähdin hänen kuskikseen.
Ensin ajoimme kultasepänliikkeeseen ja sieltä löytyikin aivan samanlainen kello jossa oli hintalappu tuhateuroa.ja ei muuta sitten kuin kanikonttoriin jossa kaveri hetken pyöritteli kelloa ja sanoi,että saat tästä viisikymppiä.
Pettymys oli melkoinen janoisella asiakkaallani jolle sanoin,ettei kelloa kyllä tänne kannata jättää.
Eikä se sinne ainakaan silläkertaa jäänyt.

Rolle Omegainen

Uutena tuhat euroa makssneesta kultakellosta saa harvoin kuin sen mitä kullalla on arvoa. Luultavasti joku patterikello (quartz) ja oliko edes kultaa, kun vähänkin laadukkaamman merkin mekaanisia kelloja ei saa edes teräksisenä tonnilla.

Mutta ihan fiksusti teitte, kun jätitte kellon kaverin ranteeseen. Kun rahat loppuu niin kannattaisi lopettaa se ryyppääminen. Toki eihän se helppoa ole, on näes omakohtaista kokemusta.

Ed Falcon

”Onks tukka hyvin, näkyyks kello?”

Sam Colt

Uusruotsalaiset tarvitsevat hyviä kelloja, jotta osaavat mennä ajoissa TÖIHIN…