Sormet auki, tikkejä ja sormet pakettiin

Tuli taas vaihteeksi sairaalareissu pikku haavojen takia. ”Aamupuhteet” olivat sen verran kovanpuoleisia, että Karoliiniseen sairaalaan piti hakeutua ja sormet saatiin täyteen ompeleita.

Homma lähti liikkeelle klo 10.30 aikaan kaiutinremontista. Siitä kehkeytyi lopulta sellainen säheltäjän show, että peukalo kuoriutui auki ylhäältä alas, etusormen pää halkeentui ja nimettömäänkin saatiin pientä haavanpoikasta.

Ja verta, sitä tuli niin maan perusteellisesti. Koko talo näytti siltä, kuin siellä olisi teurastettu komppaniallinen henkilöitä. Naapurin äijä huusi hoosiannaa veren määrästä, kun kysäisin kyytiä sairaalaan.

No eipä siinä mitään. Huddingen sairaalan henkilökunta oli ammattitaitoista porukkaa ja sormet saatiin kuntoon tunnissa. Peukaloon vajaa kymmenen tikkiä, keskisormeen viitisen ja nimettömään muutama tikki. Lääkäri, mukava mies, hoiteli sormen pakettiin ammattitaitoisesti. Lupasin operaation päätteeksi tarjota konjakit kun jos joskus nähdään baarissa. Lääkäri vitsaili hoitajalle operaation alussa, että varmaan pitää antaa puudutuspiikki, vaikka potilas onkin suomalainen.

Hyvin monikulttuurinen tapahtuma. Kaikki, potilasta myöten, olivat ulkomaalaistaustaisia. Minä ja yksi hoitajista suomalaisia, lääkäri jostain eteläisestä Euroopasta, nimen päättelin viittaavan Italiaan ja toinen hoitaja luultavasti Balkanilta.

Nyt on sormet paketissa ja vähän hidasta tämä kirjoittaminen, kun on tottunut 10-sormisysteemiin ja nyt joutuu ajelemaan puolivaloilla.

Subscribe
Notify of
guest
67 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad

Sairaalan henkilökunta on ilmeisen rutinoitunutta hoitamaan erilaisia astaloiden, teräaseiden ja ampuma-aseiden aiheuttamia haavoja.

Sakari Rajamäki

Niinpä, tätä taustaa vasten ei ole mikään ihme jos palvelu pelasi.

Sakari Rajamäki

Yritin joskus avata kivellä lasipullon korkkia ja siinä tuli sellainen vahinko, että kivi rikkoi lasipullon suun ja käteni osui siihen ja alkoi vuotaa verta. Eka ajattelin, että pidän paperia siinä niin vuoto pian tyrehtyy. Mutta ei se auttanut( saako alkoholi veressä veren kiertämään nopeammin. Oltiin kaverin kanssa jalan liikkeellä lähellä oli Mehiläisen tervysasema. Kun mentiin sinne verta tippu lattialle. Ne kysy ihan sano heti ettei me oteta teitä jos teillä ole heti rahaa maksaa hoitoa. Ja ovelta vielä huusi, että se sormi saattaa lähteä irti jos sitä ei hoideta kuntoon. Paperia antoivat sentään lisää.

Ilmeisesti olisin voinut soittaa ambulanssin, mutta siinä olisikin mennyt koko alkanut ilta pilalle. Siks kaverini päätti leikkiä lääkäriä ja laittoi baarissa varmaan kymmenen 1/2

Sakari Rajamäki

2/2 laastaria päälle. Vuoto tyrehtyi lopulta eikä sormi enää vaivannut sen jälkeen, mutta ilmeisesti otin turhan riskin. Tuntui vain aika kylmältä kun meen terveysasemalle verta tippuu lattialle ja henkilökunta kysyy pöydän takaa ensin, että on rahaa maksaa hoito. Minulla olisi tietysti ollut mahdollisuus tilata ambulanssi ja mennä julkiseen terveyskeskukseen. Mutta jossain Jenkkilässä mut olisi jätetty hoitamatta ellei mulla olisi vakuutusta.

Sakari Rajamäki

Ainakn Suomessa lasku tulee jälkikäteen postissa.

Jupi

En ole pitkään asunut Suomessa mut eikös ne poistanut ainakin Helsingissä lääkärikäynti maksut?

Jupi

Sun lasku on aika pieni jos huomioi ahmedin ja muiden laskut jotka olet jo maksanut

Qroquius Kad

Harjoitus tekee mestarin! Sodat ovat olleet kautta historian harppauksia traumakirurgialle ja muulle väkivallan aiheuttamien vammojen hoitamiselle.

Mikä on tavallaan outoa, koska Ruotsin pitäisi olla nauttinut jatkuvan rauhan kaudesta vuodesta 1815…?

Ne viulut vasta maks

Kaipa jouduit näyttämään henkkarin? Lasku tulee postitse, tuli ainakin ennen. Ja tulee myös muistutus jos ei sitä maksa, jne.

Jupilla on kokemusta

Kaverin koirat otti yhteen ja väliin mennessä sai puremaa(2 rottweileriä) . No viiteen paikkaan se tikkas ite yhteensä 23 tikkiä. Kävin hakee antibiootteja apteekista ja hyvin se parani. Se on eräs lepakko hullu brittmuija, sen kämpillä asuin aikoinaan täällä ihmeiden kuningaskunnan rannikolla

Pahuuden ytimessä

Vai olisi Jenkkilässä jätetty hoitamatta? 70-lukulainen kommunistien propaganda se vain elää edelleen. Ensinnäkin vakuuttamattomien määrä USA:ssa titaa olla alle 10 % väestöstä. Vakuutuksen maksaa yleensä työnantaja ja sillä saa maailman parasta terveydenhoitoa. Vakuuttamattomien hoitokulut katetaan potilaiden avustusohjelmien varoilla (patient-assistance programs). Se epäilemättä voittaa Suomen terveyskeskushoidon.
Suomessahan on vähän samanlainen kahden kerroksen järjestelmä työterveyshoidon myötä paitsi, että julkinen terveydehuolto vie valtaosan verovaroista.

pah

Minä vaan ihmettelen jotta miten ihmeessä miehen käsi voi mennä tuommoiseen kuntoon ”kaiutinremontissa”?

Qroquius Kad

Kyllä kätevältä käy mikä vaan, sanoi metsuri kun kirveellä selkäänsä löi.

Jupilla on kokemusta

Ite oon kätevä käsistäni mutta tie siihen on jättänyt arpensa. Vasen peukku on täynnä arpea. LOL

Qroquius Kad

Itsekin olen joskus ihmetellyt miksi vasemmasa kädessäni on lukuisia arpia mutta oikeassa ei, vaikka olen oikeakätinen?

Qroquius Kad

Varteenotettava näkökanta…Tuotahan täytyy pohtia.

Sellaista

Ainakin jossain isommissa subwoofereissa voi olla aika terävät reunat.

Antti Tifa

Kerro vaan reilusti että vuolit katajapuusta koronatappia perseeseesi.
Kai muistit kysyä hoitohenkilöiltä onko heillä jo tappia ja jos, niin kuinka mones?
Vasta kolmas tappi pelastaa meitin ja se pitää uusia 9 kk välein.
Pahoittelen ja harmittelen kovasti tapaturmaasi.
Muista hyvä hygena ettei tulehdusvaaraa tule.

Jupilla on kokemusta

No tämä selitti sen parin päivän poissaolon. Äläppä Paavo kännissä käsittele teräviä.

Vähän Hämäläinen

Laasteri on merkki kätevästä miehestä.

ernesti_loosonen

Hyvä, että osui sormiin eikä ranteisiin.

Qroquius Kad

Rannehaava olisi ollut helpompi paikata ja haitannut vähemmän paranemisvaiheessa. Sormien haavat ovat jatkuvasti ottamassa osumaa.

Teofilos

Hauska uutisaihe sinänsä. Ei ole hesarin toimittaja koskaan tehnyt juttua omasta tapaturmastaan. Piristäväpoikkeus siis tämä PT media.

tappernoje

Ei hyvä Paavp tästä tuu mitään. Juttuja ois vaikka kuinka ja ukko värkkää kajateiden kanssa😂

Sellaista

Kaiuttimissa on yllättävän terävät reunat ja en ihmettele jos sormet saa auki. Onhan myös ainakin tuollaiset 15″ subwooferit jotkin aika painavia myös.

Kyllä sitä on sormet saatu monesti auki auto tai traktori remontissakin. Menee myös monesti kiroiluksi.

Mutta hyvä olla harrastuksia.

Ohmygod

Kerroit olleesi joskus sähkäri.

U. Kamutapsa

Mites sujuu putkivahvistimien kanssa? Oletko harrastellut niiden parissa?

Sellaista

Sormet saa auki hyvin äkkiä vaikkapa jos korjaat autoa, mopoa/moottoripyörää taikka noita koneitakin. Monta kertaa on alkanut verta lentämään jostain kädestä, eikä monesti edes tajua että mihin se käsi sillä kertaa osui. Olen kanssa ollut lähellä katkaista peukalonkin kerran kirveellä puuta halkoessa, jäi siitäkin arpi vasempaan peukaloon. Oikeassa kädessäkin iso arpi kun joskus penskana rakensimme puumajaa ja jotenkin sieltä tippui alas ja osui taas käsi johonkin, enkä tiedä mihin. Syksyllä purimme yhtä vanhaa lipastoa kirveen kanssa, no taas kerran kirves lipesi ja rystyset auki.
Eli, kyllä sormet ja kädet saa auki hyvin nopeasti välillä.

Kaverikin leikki joskus humalapäissään isolla Lapin puukolla ja tökkäsi sen pöytään. Lopputulos: käsi lipesi ja sormet auki tietenkin.

Qroquius Kad

Itsellänikin on vasemmassa peukalossa arpi juurikin tuosta syystä. Peukalo ei sentään ollut lähellä katketa;
tuli vain haava muistuttamaan että pidetään ne molemmat kädet kirveen varressa tai ainakin poissa iskualueelta.

Sellaista

Hölmönä penskana pidin vasenta kättä pölkyllä ja sitten löin kirveellä, hienosti lensi nahan palanen ja verta alkoi tulla. Onnea oli kuitenkin sen verran, ettei se lihakseen osunut ja peukalokin säilyi. Hieman jos olisi tuosta livennyt olisi peukalo saattanut lähteä.

Olihan tässä eräs nuori kaverikin kattoremontissa jotenkin tipahtanut katolta ja nimetön sormi irtosi siinä kokonaan. Näin siitä kuvankin, jossa luu vain paistoi ja sormi poissa.

Qroquius Kad

Vasemman nimettömän amputaatiot ovat yleisempiä kuin oikean, koska monella on siinä kädessä sormus joka tarttuu kiinni muun kehon jatkaessa matkaansa.

Jaana

Miten voit arvostella vasen kätisenä maahanmuuttajia.? Eihän edes Hitler hyväksynyt vasenkätisiä arjalaisia. Kaikki vasenkätiset paiskattiin Auswitzin uuniin surutta. Sun kannattais toimittajana huomioida mitä kuvia sivustollesi pränttäät.

Qroquius Kad

Aivan, mutta wokeltajan näkökulmasta oletkin vasenkätinen!
Kaikki mitä sanot on aivan väärin ja mielipiteesi vääriä!!
Siksi olet vasenkätisenä täysin vääränlainen ja kuulut wokeltajan mielestä heitettäväksi Öykswiksin uuniin ja sinne sinä kuulutkin, koska wokeltaja sanoo niin!!!

Qroquius Kad

Tää weekend ollaan vaan ja wokeillaan;
ei yhtä kaljaakaan!
Mediassaan P.T. nyt on kuivunut
puolestaan otetaan me muut!

Se pahuksen kajari sun peukun vei!
(Hei, hei, hei)
Mut lekurin sana on: ”Kaljaa ei!”
(Ei, ei, ei!)
Lekurin sanaa
aina pitää totellaa-aa-aa?

Qroquius Kad

Se on oikein!

Sherlokki suvakko

Tunnen Paavo vertais sympatiaa sua kohtaan. Mulla meni perjantaina kaljanjuonti yli. Siirtelin huonekaluja uusiin paikkoihin siihen malliin, et tuli korjattavaa seuraavaksi päiväksi ja osaa ei voi korjata. Hävettää ja vituttaa ny ankarasti, muutama haavaki tuli. Onneks kukaan ei ollu näkemäässä, enkä tiedä miksi kilahti päässä. Tää on vaarallista hommaa nääs.

Rullattu

Pahaa tekee kun noita näkee toisella.
Mutta kun itelle sattuu niin tapahtumaa ei oikestaan edes noteeraa.
Muistan silti hyvin itelle tapahtuneen, en muistaisi jos ei olisi muistutus aina edessä.
Osapuilleen 10 vuotta sitten tein uistinta, vaappu oli tulossa kuten satoja olen tehnyt elämäni aikana, liika varmuus osaamiseen oli virhe.
Vasemmasta kädestä lähti siististi puolet keskisormesta tuonelaan kun puukapulaa leikkasin, siihen se jäi siististi puolisormea pöydälle,

Qroquius Kad

Ei sitten ollut mahdollisuutta päästä kuuden tunnin sisällä sormenpätkä mukana sairaalaan?

Sellaista

Tuo on totta että ei noissa onnettomuuksissa edes tunnu kipua välttämättä, eikä tajua heti tilanteen vakavuutta, vaikka verta lentäisi.

Eräältä kaverilta lähti vähän aikaa sitten kattoremontissa nimetön irti kokonaan. Eikä sitten ollut ottanut sitä sormea mukaan, joten nyt hän on ilman nimetöntä sitten myös.

Rullattu

Ei kiinnostanut enää roikottaa sormepätkää sillä jos se olisi kiinnitetty, olisi käsi ollut takuulla pari kuukautta umpitikeissä.
Eikä kyllä kaduta sillä mitä tekee keskisormella, ei mitään, hyvin sitä pärjää muutam sentin lyhemmälläkin.

Qroquius Kad

Olivatko kyltit vain ruotsiksi vai useammalla kielellä?

Qroquius Kad

Mikä on ollenkaan mennyt Svanteen, Gunnariin ja Gunillaan niin, että vallan hoitureitaan uhkailevat?
Olisiko heidän syytä vaikkapa saada sovitteluneuvontaa somaleilta, jotka ainakin Suomessa markkinoitiin erityisen sovittelukulttuurin taitajina?

Sami

Svantella, Gunillalla sekä Gunnarilla oli ollut apeat verhot 🙁

Sami

Ruotsissa sairaaloissa hyökätään ihmisoikeuksia vastaan.

Lääkäreille ja hoitajille uhittelu, nyrkillä hakkaaminen, puukotus sekä näiden raiskaaminen on ihmisoikeus joka kuuluu kaikille.

Tuleeko kenkää?

Katselin kuvaa ja mietin että onko jalassa ”paljasjalkatossut”. Itse olen käyttänyt niitä kuutisen vuotta. Mukavat, mutta näillä keleillä ovat liian kylmät kävellä. kylmyys tulee pohjista läpi.

Sami

Turussa TYK:ssä ”seurueen” suvun vanhin oli vuodepotilaana leikkausta odottelemassa leikkausjonossa. Sitten kyseisen ”seurueen” tulivat taloon, sekä vaativat jonon ohi pääsyä sukunsa johtajalle. Kun johtaja lääkäri kieltäytyi erityiskohtelusta, yksi ”seurueen” mies nosti johtajalääkärin seinälle ja painoi puukon TYK:n johtajalääkärin kaulalle. Lääkäri sai kaksi vaihtoehtoa, joko ”seurueen” suvun vanhin hoidetaan jonon ohi, tai lääkäri kuolee. Tarinan lopputulos oli se, että ”Seurueen” johtaja hoidettiin heti ja se, että kun nostat sairaalan johtajan rinnuksista seinälle…

Sami

…pääset jonon ohi (paitsi Suomalaiset)

KAIKKIA uhkaillaan

Ei sellaisia kylttejä ollut Ruotsin sairaaloissa ennenmuinoin. Nyt KAIKKIA uhkaillaan: poliisia, ambulanssikuskeja, ensiapuhoitajia, vuodeosastohenkilökuntaa, labrahenkilökuntaa, kätilöitä, lastentarhantätejä, opettajia, eläinlääkäreitäkin.

Kätilöitähän on sanoutunut irti yli sata, ehkä satoja. Tärkeäksi syyksi sanovat että joutuvat juoksemaan synnytyshuoneiden välillä koska kätilöistä on suuri pula ja synnyttäjiä on paljon, varsinkin matumammoja.

Voin kuvitella tilanteen kun joka toinen isukki tai äityli vielä tappouhkailee kätilöä, eipä ole kivaa enää siinä ammatissa.

pöh

Kaikille koronapaniikkin vaipuneille tiedoksi.
Olen 2 viikkoa ollut ”koronassa” ja ei tietenkään hauskaa ole, mutta pahempiakin influenssojakin on koettu.

Bling Bling

Muista käydä varmistamassa naapurisi kunto ja järjestää terapia-apua tarvittaessa.

Riccaus Decapiteraa?

Enköpingin lasaretin sisätautiosastolla on henkilökuntaa pahoinpidelty (!!!) joten on ollut pakko asentaa valvontakamerat osastolle:

https://sverigesradio.se/artikel/personal-har-misshandlats-nu-far-lasarettet-kameraovervakning

Myös minun pikkuruisessa vårdcentralissani/terveyskeskuksessani on nykyään kyltti ettei henkilökuntaa saa uhkailla tai haukkua, siitä poliisi-ilmoitetaan.

Lallukka

Tekevälle sattuu. Onneksi sentään ei kikkeliin osunna-nunna.

timo

On se hurja tuo Paavo.

Last edited 2 vuotta sitten by timo