Liberaalinuoret: Sukupuolet kokonaan pois

Ruotsin Liberaalipuolueeen nuorisojaostossa ollaan sitä mieltä, että juridinen sukupuolijaottelu pitäisi lopettaa kokonaan Ruotsissa. Siinäkin tapauksessa, että se jaottelu olisi välttämätöntä, niin henkilön pitäisi itse voida päättää mitä sukupuolta on, ilman ihmisarvoa loukkaavia vaatimuksia.

Nuorisojaoston puuhapetterit ovat saaneet äänensä kuuluviin Expressenin mielipidekirjoituksessa. Mielipide pohjautuu siihen, että Ruotsin hallitus on tutkimassa mahdollisuutta muuttaa sukupuolilakia siten, että henkilö tosiaankin voisi itse päättää mitä sukupuolta on. Tällä haetaan sitä, että lähinnä tietenkin transhenkilöillä olisi helpompaa muuttaa juridinen sukupuolensa.

Liberaalinuorten mielestä asiaa pitäisi jalostaa edelleen, juridinen sukupuolikäsite pitäisi poistaa kokonaan. Jos jossain yhteydessä olisi välttämätöntä ilmoittaa sukupuolensa, niin senkin pitäisi olla henkilön itse päätettävissä ilman loukkaavia vaatimuksia. Tarkoittaa siis sitä, että esim. lääketieteellisissä diagnooseissa tai kirurgisissa tai lääketieteellisissä toimenpiteissä pitäisi tyytyä potilaan omaan ilmoitukseen sukupuolestaan.

– Pitäisi olla itsestäänselvää, että valtion ei pitäisi sekaantua ihmisten elämään, jotka eivät koe olevansa miehiä eikä naisia. Siksi tämä kolmas sukupuoli on tärkeä uudistus, jollainen on jo Saksassa ja Islannissa.

Liberaalinuoret lopettavat kirjoituksensa siihen, että he taistelevat niiden ihmisten puolesta, jotka eivät koe olevansa miehiä, ei naisia eikä mitään siltä väliltä, vapaus pitää sentään ihmisellä olla.