Sisäministeriö suunnittelee tuhansille laittomille oleskelulupaa

Sisäministeriö on Maria Ohisalon johdolla suunnitellut lakia, jolla laittomasti Suomessa oleville jo kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille turvapaikanhakijoille myönnettäisiin oleskelulupa.

Asista kirjoittaa mm. Iltasanomat. Lailla siis laillistettaisiin, joissakin tapauksissa jopa vuosia Suomessa majailleiden lähinnä kehitysmaista tulleiden miesten oleskelu Suomessa.

Laki koskisi tällä hetkellä arviolta yli kolmea tuhatta kielteisen turvapaikan saaneita henkilöitä, mutta tosiasiassa määrä voi olla paljon suurempikin. Laittomasti maassa oleskelevien määräähän ei voida tarkkaan tietää.

Hanketta on alettu valmistelemaan perhevapaalle jääneen Maria Ohisalon johdolla jo viime toukokuussa. Siinä laaditaan kaksi selvitystä; pitkään maassa laittomasti olleiden henkilöiden oleskeluluvan myöntäminen ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden henkilöiden, joilla on työpaikka, oleskeluluvan myöntäminen.

Suurin osa tässä ryhmässä olevat laittomat maassaolijat ovat tulleet Suomeen 2015-2016. Lakivalmistelun mukaan oleskelulupa myönnettäisiin juuri heille, ja sitä aiemmin Suomeen tulleille. Oleskeluluvan ehtona olisi, että Suomesta on haettu turvapaikkaa ja pitkä laiton oleskelu Suomessa ilman rikoshistoriaa.

Oleskeluluvan ehtona olisi pitkä laiton oleskelu Suomessa”

 

Ulkomaalaislaissa sanotaan nykyään, että oleskeluluvan myöntämisen edellytyksenä on voimassa oleva matkustusasiakirja, eli käytännössä passi. Tätä pykälää halutaan nyt rukata uuteen uskoon, jotta laittomille ylipäätään voidaan antaa oleskelulupa.

Subscribe
Notify of
guest
62 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Irmeli

Eikö sille ole selvä syy miksi eivät täytä maassaololupaa. Eli se riittää kun vaan jää notkumaan maahan mihin ei ole aiemmin saanut lupaa jäädä, eikä ole poistunut….onnea vaan hölmölä….

Lallukka

Tuo plonti on yhtä kamala kuin harriksen kamala.

Pirtsakka

Kamalampi kuin kamala. Suorastaan pahin painajainen.

Antti Tifa

Kaikki rikolliset voivat saada Suomesta juhlapaikan häivyttäen entisen henkilöllisyytensä. Siksi vuonna 2015-2016 tännetulleet heittivät passinsa Välimereen tai Tornionjokeen, ettei laki heitä tavoita suloisesta Suomenmaasta. Suurin osa entisiä sotilaita, linnasta päästettyjä kriminaaleja tai lipettiin lähteneitä korruptoituneita poliiseja. Siksi Irak ei halua saastaa takaisin maahansa jolleivat täällä perseile törkeästi. Melkein jokainen pakkopalautettava itkee joutuvansa varmaan kuolemaan koska Irakissa selviää kuka henkilö on oikeasti.

Mennen Mennen

Ei se nyt niin vaikeaa ole häivyttää henkilöllisyyttä kun jokaisen nimi on Mohammed Mohammed, Ahmed Ahmed tai niitten yhdistelmä. Olen jo kauan ihmetellyt miksi noi kylpee partavedessä..onko se siksi että tunnistavat toisensa hajun perusteella?

Waltsu

Ennen vanhaan rikollisilla oli tapana mennä johonkin kaukaiseen kehitysmaahan turvaan, kun niillä ei useinkaan ollut luovutussopimuksia vaikkapa Eurooppaan ja siellä papereistakaan ei ollut niin väliä, kunhan rahaa oli.
Nyt rikolliset tulevat Suomeen, joka kieltäytyy luovuttamasta heitä ja täällä papereista ei ole niin väliä, vaikka ei olisi rahaakaan…

VasuriPoweria

Sittenhän turvapaikkakäytäntöä vosi muuttaa/nopeuttaa näin: Näyttäkää mukapakolaiselle lappu jossa lukee ”Aiotko ikinä lähteä Suomesta vapaaehtoisesti pois? Kyllä vai ei?” Jos vastaus on kyllä, niin pääsee maahan neljäksi vuodeksi chillailemaan jonka jälkeen saa automaattisesti ikuisen oleskeluluvan sekä kansalaisuuden ja koko suku kotimaassa voi myös tulla chillailemaan. Jos vastaus on ei, niin saa heti elinikäisen oleskeluluvan ja suomen kansalaisuuden sekä koko suku ja kaikki tuttavat kotimaassa käy suomen valtio heti hakemassa suomeen ikuisesti viihtymään. Ei tarvitse sanoa asyl eikä keksiä mitään tarinoita, suomella ei ole rajoja. Suomi on irakin, somalian ja afghanistanin naapurimaa.

VasuriPoweria

Samaan syssyyn vaadin että itsenäisyyspäivä kielletään rasismina. Itseasiassa koko Suomen itsenäisyys pitää perua! Suomi kuuluu nyt muslimipakolaisille! Veteraanit taistelivat turhaan, Ohisalo ja Haavisto pitävät siitä huolen. Suomalaisuus on HÄPEÄ. Suomalaisen asema on ORJA muslimeille ja orjan pitää tehdä työtä ja maksaa muslimeiden kaikki kulut sekä NÖYRISTELLÄ ja hävetä ja kiittää siitä että arvoisat muslimit edes antavat suomalaisen orjan elää.

Frank

Toivon että Ohisalon raskaus menee hyvin ja lapsi syntyy terveenä.

Rullattu

Minä toivon päinvastaista.
Toivon vain että vauva selviää.

Kaitsu

Juu, ja kun piltti vanhenee ja viisastuu, niin siitä ei tuukkaan viherpiiperö aatteen kannattajaa.

Qroquius Kad

Pienessä lapsessa piilevät rajattomat mahdollisuudet.
Toisenlaisella kasvatuksella Hitleristä olisi voinut tulla suuri arkkitehti, Stalinista Venäjän ortodoksikirkon patriarkka ja Saddamista menestyvä liikemies.

Pienestä kiinni

Hitler on kouluhistoriankirjoituksessa määritelty epäonnistuneeksi taideopiskelijaksi ja nälkäpalkalla eläneeksi postikorttipiirtäjäksi.
Hitler-elämäkerran mukaan hän olisi Wienin taideakatemian pääsykokeissa tavanomaisesti läpäissyt, mutta juuri sinä vuonna haettiin modernisteja eikä Hitler tullut valituksi.
Iso merkitys Hitlerin tulevaisuuden kannalta oli hänen I ms:n komppanian päällikkönsä ja rykmentin esikunnassa palvellut Eduard Dietl, joka piti Hitlerin riveissä ja teki hänestä mielipidetiedustelijan. Loppu on historiaa.

pöh

Tuossa on jopa koomisia piirteitä.
Ehtona olisi pitkä laiton oleskelu eli rikollinen toiminta, ja sitten samalla se ettei ole saanut syyllistyä rikokseen. heh heh 😀

pöh

Onks ne muuten vielä kaikki 17-vuotiaita?
Suomalaisethan vanhenee mutta nuo yleensä vaan nuortuu..

pöh

Seuraavaksi kuulemme vihreiltä että täällä on 1-vuotiaita lapsia jotka on ollut papereitta maassa jo 6-vuotta..

Kaitsu

Läpsy on ja pysyy 17 kesäsenä, sitä ei pirukaan muuksi muuta.

Ope

Se kyl KYRSII ku tekisi mieli jo päästä eläkkeelle mutta viranomainen sanoo et mitä vittuu sä tänne tuut ulisee, meidän koneella lukee että sinä olet tällä hetkellä 39-vuotias.

Ope

Hauskoja tilanteita kun näkee viides-kuudesluokkalaisii kylillä, siellä on kaverijengissä aina muutama arabi joilla jo naamakarvaa ja ääni on jo mörinää. Oudosti nuo arabit ovat kuitenkin jengin lapsellisimmat ja selvästi tyhmimmät. Suomalaiset kaverit haluu pelaa fudista ja fillaroida mut arabit haluu vaan panee ja vetää tyttöjä turpaan. Eli kun vanhemmat valehtelivat 10-vuotiaan poikansa iäksi 6-7 vuotta saadakseen monta lisävuotta nostaa lapsilisää niin tässä on tulos. Ja onhan se jo nähty että aikuinen arabimies on henkisesti jämähtänyt jonnekin 11-12 vuotiaan tasolle.

Ope

Arvataanko kuinka monta ”koronan takia sairaalahoidossa oleva perusterve alle 20-vuotias” on oikeasti yli 35-vuotias lihava ketjupolttava arabi..?

pöh

Onkohan tää nyt sitten se maleskelulupa?
Sen saa kun on ollut yhteiskunnan tukipilarina 5-vuotta nojaillen steissin seinään.

Minä

Hyvä vinkki lähi-itään ja Afrikkaan: tule Suomeen, täältä ei tarvitse koskaan lähteä pois, vaikka turvapaikkatarinointikin menisi pieleen. Kaikenlaisia etuja tulee ja laitonkin jääminen maahan kannattaa, koska siitä palkitaan.

Anna-Maria Korhonen

Lohdullista sentään on, että kun saadaan laillisuutta ja järjestystä kunnioittava hallitus, tuokin laki voidaan kumota.

Qroquius Kad

Ensin pitäisi saada sellainen hallitus, eikä se ole näillä näkymin realistinen skenaario:
Perussuomalaisten pitäisi saada reilusti yli puolet kansanedustajista voidakseen muodostaa yksipuoluehallituksen.

Turha kuvitella, että Kepuli tai KaKo lähtisivät PS-hallitukseen muussa kuin sabotointimielessä.

Paskastan

Ja sitten perheenyhdistämiset päälle. Jokainen vaikkapa 6000 laittomasta, joista tuleekin suomalaisia, saavat ne sukunsa tänne. Lisää värinää ja jännitystä.

Kaitsu

Tästä Tavjakin tykkää, etnistä vävinää, sano.

Kelakoordinaattori

Tuollainen kemutus-into tuskin selittyy muuten kuin että EU painostaa Suomea.
Äänestäjille ei ole tietenkään uskallettu kertoa sitä.

Sakari Rajamäki

Niimpä, Itä-Euroopan maat kuuluvat EU:hun eikä siellä tuollaisia keksitä. Kaiken lisäks ne on nettosaajia kun Suomi on nettomaksaja. Tietysti nettosaajia olisi helpompi painostaa, mutta ei se näytä onnistuvan ainakaan maahanmuuttopoliitikassa.

Qroquius Kad

Brysselissä on aito pelko, että jos Unkaria, Tšekkiä, Slovakiaa ja Puolaa aletaan tosissaan prässätä maksuja vähentämällä tai lakkauttamalla, nehän eroavat EUsta ja perustavat Visegrádin Liiton.

TimiT

Toivottavasti Suomi liittyy joukkoon..

Qroquius Kad

Se tapahtuisi vain niin, että Suomessa tapahtuu täydellinen romahdus, ja Visegrádin Liiton asevoimat ehtivät miehittää Suomen ennen Imperialistista Roistovaltio Ryssää.

Eikä se valitettavasti ole mitenkään realistinen skenaario.

Qroquius Kad

Visegrádin Liitto, johon Baltian maat liittyvät ja ottavat vetovastuun Suomesta?

Kelakoordinaattori

Varmasti keksisi, koska hän on selvä haittafanaatikko.
Tuota kemutusta tai sen sietämistä esiintyy kuitenkin useimmissa puolueissa.

Peppu ja Reikä

Suomen poliitikot eivät ole sentään vielä ehdottaneet että karkoitetut ja vapaaehtoisesti lähteneet pitäisi hakea takaisin?

Tupauuno

Neuvostoliitossa sanottiin aikoinaan kansan keskuudessa vainoista ja leireille lähettämisistä, että jos Stalin niistä tietäisi niin sellaista ei tapahtuisi ja syyllisiä rangaistaisiin. Stalin tiesi varmasti, itse allekirjoitti miljoonien ihmisten kohtalon. Samoin nyt, varmasti pääministeri tietää Hutisalon toimista, mutta ei puutu niihin. SDP ja keskusta voi hyvin esittää tietämätöntä, mutta ei se voi olla niin. Ainoastaan, kun jää ns. rysän päältä kiinni, voi esittää etten tiennyt mitään koko hommasta. Hieno homma, yksi paperiton maksaa elinkaaren aikana n. 900 000 euroa, että sellainen melkein 3000 000 000 euron lasku Hutisalon ideologian toteuttamisesta.

Inflation Invasion

Jokaisesta tänne tunkeutuneesta muslimista niin bensa, rööki ja viina kallistuu.

Ilmari

Onhan tämä kumminkin tullut julkisuuteen. Ei sen takana ole kuin vihreät ja vasemmistoliitto

Qroquius Kad

Eikö muka SDP ja Kepuli?

Suomi Finland

”Maan tila: Yksilö voi nyt valita parinkympin rokotteen tai 3500 euroa maksavan tehohoitovuorokauden välillä, yhteiskunta sen sijaan voi vain valita, kummanko niistä maksaa
Korona on täyttänyt teho-osastot ja kuormittaa rankasti terveydenhoitoa. Ilkka-Pohjalainen kertoi viikko sitten, että pelkkä potilaan kääntäminen vaatii kuusi hoitajaa ja anestesialääkärin. Kaikkien letkujen on pysyttävä paikoillaan, jotta potilas selviää elossa. Seitsemän ihmistä työskentelee yhden hengen pelastamiseksi.”

Jos meillä on kerran varaa yhrata yhteiskunnan varoja tällä tavalla täysin turhaan, niin mitä siinä tuntuu enää mitkään muutaman tuhannen oleskeluluvat?

Rokotteet varmasti voivat aiheuttaa niitä kuuluisia sivuvaikutuksia, mutta itse koin lähinnä velvollisuudeksi ottaa kyseinen riski.

Qroquius Kad

Suomessa on n. 300 tehohoitopaikkaa ja nillä tänään 51 vain körinäpotilaaksi julistettua hengityselinoireista. Tilaa on siis viljalti.
Mutta suomalaisparka se vaan uskoo kaiken mitä sille valehdellaan kuin pieni lapsi.

Suomi Finland

Mistä tiedät, että valehdellaan?

Olet ottanut selvää itse?

Mistä sinä tiedät, ettei sinulle ole valehdeltu?

Suomi Finland

Muutkin kuin koronapotilaat tarvitsevat tehohoitoa, joten ei niitä tehohoitopaikkoja nyt vain ole tarpeeksi ja jossain vaiheessa lääkärit joutuvat päättämään, kuka on se, joka jää eloon. Ehdottaisin, että rokottamattomat teholle päätyneet kannettaisiin sitten pihalle kuolemaan ja leikkauspotilas tai keskonen saisi vapautuneen tehohoitopaikan.

Espanjantautiakaan ei tainnut oikeasti olla olemassa, vaan koko tauti oli valetta, jotta voitaisiin pelotella ihmisiä vaarattoman viruksen päästessä joskus tulevaisuudessa leviämään. Tämä tietenkin, jotta lääketehtaat saisivat pohjattomasti tuottoa. Eliitti, joka voitot lopulta kerää pohjattomiin taskuihinsa, hallitsee lääketehtaiden osakkeita, eikä niitä köyhäkansalle edes myydä.

Heikki

Miten laittomasti maassa olevalla voi olla työpaikka?Eihän niiillä voi olla työlupaa.

Anonyymi

Esmes siks kun ovat aluksi olleet laillisia ja päässeet töihin ja sitten jollain perusteella oleskelulupa katkeaa.

Qroquius Kad

Sitten olisi varmaankin pitänyt poistua maasta.

Erpa

Minua ihmetyttää suuresti miten Valko-Venäjä pystyy palauttamaan nämä henkilöt Irakiin mutta Suomi ei? Miten Valko-Venäjä on onnistunut tekemään palautus sopimuksen muutamassa päivässä, kun Suomi ei ole onnistunut vieläkään, neuvoteltuaan useita vuosia, saamaan sopimusta aikaan?

Anonyym

Niissä on monenlaista väkeä.
Osaa ei voi palauttaa minnekään, kun ei ole joko papereita (…) tai joskus palautusmaatakaan, osa on väliaikaisenkin tienestin vähyyden tai opintomenestyksen tms.takia katkolla, sitt on entisiä huoria ja jonkinmoisia entisiä orjia ja muita kaupan kohteita joukossa. Ja sitten kaipa on semmoisiakin, jotka eivät vain halua mennä takaisin, vaikka ehkä voisivatkin palata. Paperittomana maassa roikkuminen on kuitenkin pitkän päälle niin paskamaista hommaa, että tuskinpa sitä kukaan kauemmin huvikseen tekee.

Qroquius Kad

Eipä se niin paskamaista ole, kun kaikki palvelut pelaavat ja kohdellaan kunniakansalaisena.

Anonyym

No paperittomia ei todellakaan kohdella kunniakansalaisina. Maahan kutsuttuja ja tuotuja tai itse turvapaikkaansa hankkiutuneita kyllä kohdellaan aika hyvin.
Paperittomat ovat jäniksen selässä ja yleensä sen takia ennen pitkää monenlaisen hyväksikäytön kohteina. Töitä teetetään hupihalvalla ja sekin palkka maksetaan jos jaksetaan. Naisilta vielä haluttais seksiäkin vastapalveluksena jos mistäkin syystä. Voipi arvata että rikoksiin sortuu ajan myötä yksi jos toinen heistä. Hyvin hermostuttavaa ja ankeaa on luvattoman oleskelijan elämä.

Qroquius Kad

Niinhän meille opetetaan ja hyvinpä on mainos mennyt perille.

Anonyym

Ei opeteta, vaan ihan tiedetään. Voihan sitä kuka hyvänsä tehdä kokeen. Heittää kaikki henkkarinsa roskikseen, lakkauttaa pankkitilinsä, lähteä laillisesta työpaikastaan, luopua asunnostaan, tyytyä terveydenhoidon puuttumiseen, sun muuta, kokeilla onko helppoa. Joku osa paperittomista osaa luovia itsensä selville vesille, kaikki eivät.
En kyllä osaa ehdottaa mitä noille kaikille paperittomille tehtäis. Miettikööt poliitikot.

Qroquius Kad

Minä osaan:

internoitakoon heidät siirtolaisleireille, kunnes palaavat kotimaahansa tai oikea henkilöllisyys löytyy.
Kyllä sekin nimittäin löytyy, kun tulee tarve.

Anonyym

Ei ehkä olis leiritys hullumpi vaihtoehto, jos erinäinen keskinäinen väkivalta ja rähinä leireillä estettäis.

Anonyym

Mutt eihän sinne kaikki tietysti vapaaehtoisesti menis vaikka leipää ja lämmintä saisivatkin kerran karkotus uhkais.

Qroquius Kad

Eivätpä tietenkään. Siksi heidät onkin vietävä sinne.

Anonyym

Kyllähän se jo vähän eroaisi nykytilanteesta. Viedäänhän nytkin kiinni saadut jonnekin telkien taa. Vai viedäänköhän…?

Anonyymi

Joo. Siis nuo vastaanottokeskuksissa tai muissa vastaavissa majoitettavat viralliet paperittomat eivät ole niitä, jotka ovat jäniksen selässä ja siten totisessa hädässä ja pulassa. Leipää ja lämmintä on.

X
Pevkele sentään

Kokoomuksen orpo voisi ottaa nämä työvoimareserviksi kotiinsa ja jakaa halukkaille työantajille joilla on rankka työvoimapula.