Ohisalon johdolla suunniteltiin KAIKILLE laittomasti maassa oleville oleskelulupia

Dan Parkin ratkaisu paperittomien ongelmaan, “Paperia paperittomille”
Uuden julkisuuteen tulleen tiedon mukaan sisäministeri vihreiden Maria Ohisalo oli puuhannut laittomien maassaolijoiden eteen paljon enemmän kuin antoi ymmärtää. Lisäksi tätä puuhastelua tehtiin muiden kansanedustajien selkien takana.

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kertoo Iltasanomille, että hallituksen piirissä oli kyllä tiedossa, että sisäministeriö selvitteli laittomasti maassaolevien turvapaikanhakijoiden maassa oleskelun perusteita.

Nyt on kuitenkin selvinnyt, että Ohisalo oli puuhastellut omissa piireissään paljon enemmän kuin osattiin arvata. Lindtmanin mukaan sisäministeriö ja Ohisalo olivat suunnitelleet kaikkien kielteisen turvapaikkapäätöksen henkilöiden kertalaillistamista ilman mitään tapauskohtaista tutkintaa.

Toisin sanoen oleskelulupia olisi lätkitty vain sillä perusteella, että henkilö nyt oli sattunut saamaan jalkansa Suomen maaperälle.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Saara Hyrkkö on edelleen sisäministeriön ja Ohisalon suunnitelmien kannalla, kaikille vain oleskelulupia. Hyrkön mukaan Suomi on ikään kuin pettänyt kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet yleensä kehitysmaista tulleet miehet.

Hyrkön mukaan oleskelulupa myönnettäisiin niille, jotka ovat käyneet läpi kaikki oikeusasteet ja mitään valitusta ei voi enää tehdä. Tässä tapauksessa vedettäisiin ässä hihasta ja annettaisiin se oleskelulupa.

Edelleen Hyrkkö toteaa:

– Nyt on kuitenkin kyse ihmisistä, jotka järjestelmä on pettänyt. Yhteiskuntana emme ole onnistuneet takaamaan asianmukaista turvapaikkaprosessia, inhimillisiä käsittelyaikoja tai luotettavaa oikeusturvaa. Venyneiden prosessien aikana moni on ehtinyt juurtua Suomeen, oppinut kielen, tehnyt työtä ja perustanut perheen. Kannattaako meidän hankkiutua eroon ihmisistä, jotka voisivat osaltaan olla ratkaisemassa talouden kasvua jarruttavaa työvoimapulaa.

 

Ihan kuin olisin joskus kuullut jotain samankaltaista:

  “Kannattaako meidän hankkiutua eroon ihmisistä, jotka voisivat osaltaan olla ratkaisemassa talouden kasvua jarruttavaa työvoimapulaa”

On oikeasti mielenkiintoista, että miten Ohisalo onkin ehtinyt puuhastella niin monenlaista, olletikin, että on ministerin pallilla jonkinlainen kummajainen, marginaalipuolueen edustaja. Saa nähdä mitä kaikkea lähikuukaudet paljastavat lisää.

Subscribe
Notify of
guest
31 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Lallukka

Khamala plonti.

Qroquius Kad

No eikö tässä ole koko ajan ollut kyse nimenomaan juuri tuosta;
oleskelulupa ja kansalaisuus pikavauhtia mahdollisimman monelle afro-, arabi- ja afgaanijätkälle ja ei kun pahantekoon!

jorma

Melkoinen obsessio! Pekellä samanlainen haalata koko Isis-naaraslauma tänne.

Mitäs sillä valtakunnanoikeudella enää tekee, kun sinne ei saada millään porukkaa tuomiolle…

Montako on?

Paljonko Suomessa on laittomia noin suurinpiirtein? Ruotsissa oli vuosi-pari sitten arviolta 80.000 muistaakseni. Tämän päivän tilanteesta en tiedä.

ohi meni

Ohisalo on patologinen kemuemo.

Tolppa

Todennäköisesti kaikki on tehty lakien ja hyvien virkamiestapojen mukaisesti. Kuten vihreillä on ollut tapana.
Uskon että median vaiteliaisuus on merkki siitä ettei asiaa kannata turhaan vatvoa enempää.

Suomi Finland

Dan Parkin ratkaisu vaikuttaa hyvältä.

Eniten paperia kerännyt entinen paperiton ja paperineuvoksen arvonimen ja ilmaisen kotimatkan.

seant

Mutta Saksan liikennevalo hallitus, SDP, vihreät ja FGK, aikoo.
Kannabiksen laillistamisen lisäksi.
-Saksassa jo oleskelevien nuorempien (alle 27-vuotiaiden) laittomien maahanmuuttajien oleskelulupa 3 vuoden oleskelun jälkeen, ja muille 5 vuotta,oleskeluoikeus,1.1. 2022 alkaen.
-Maahanmuuttajien työkiellot poistetaan kokonaan ja opiskelevat voivat oleskella maassa toistaiseksi. 
-Niin kutsuttu Anker-vastaanotto-, oikeudenkäynti- ja karkotuskeskus lakkautetaan.
-Kaikkien perheväkivallan kohteeksi joutuneiden maahanmuuttajanaisten on saatava pysyvä oleskelulupa tulevaisuudessa.
-Maahanmuuttajien, joilla ei ole henkilöllisyystodistusta, on vannottava vain ”vala”, jos papereita ei ole saatavilla.
-Viiden vuoden maassa oleskelun jälkeen kansalaisuus.

Kukavaan

Saksa on lyömässä läskiksi. Jos Saksaan pääsee kuka vaan miten vaan, kunhan ei osaa mitään ja on muslimi, niin Saksan EU-jäsenyyden kautta samat tulijat voivat Saksan oleskeluluvalla tai passilla mennä muihin EU-maihin. Johtopäätös joko Saksa on erotettava EU:sta tai niiden EU-maiden, jotka eivät halua ottaa vastaan Saksasta valuvaa paskaa, on jätettävä EU.

Gyntter

Omalla äidinkielellään luku ja kirjoitustaidoton mitään kouluja käymätön kehitysmaan MaTu paikkaamaassa kuvitteellista työvoimapulaa Suomessa.

V:TT:U!!! Repesin nauramaan niin, että putosin tuolilta.

Nolla Oikein

Samalla tavalla veikkauskin pettää minut joka lauantai. Mielestäni jokainen joka lottokupongin ostaa on oikeutettu saamaan 10 miljoonaa euroa puhtaana käteen. TASAN SAMA ASIA, sillä pienellä erolla että minä olen lotonnut jo 50 vuotta, mutta valehteleva pakolainen on ilmestynyt rajallemme ainoastaan kerran.

Justdee

Kuvitelkaa jos tuo menisi läpi. Yhtäkkiä ruotsinlaivat toisivat tänne noin 100.000 muslimia jotka väittävät olleensa suomessa piilossa jo 6 vuotta, antakaa ne oleskeluluvat saatana!

Nih

Eikö näitä maailmanhalaajia voi kukaan pysäyttää. Mikkihiiripuolue ei voi päättää yksin Suomen turvallisuuteen vaikuttavista asioista. Poliitiikka on mennyt jotenekin vinksalleen kun pienet marginaalipuolueet voivat päättää todella tärkeistä asoista isojen ohi. Vihreitä voisi luonnehtia uskonnolliseksi puolueeksi, koska kaikki päätöksenteko perustuu ideologiseen fanaattisuuteen vailla mitään järkeä ja logiikkaa.

Kaitsu

Kun on kyse toiminnasta, joka ei päivänvaloa kestä ovat perustelutkin hommalle, kuin suoraan kummeli sketseistä.
Työvoimapulan käyttäminen perusteena voidaan todellakin unohtaa. Ei nää viidakon ihmebantut ole tänne työn perässä hiihtäneet.

Sitä rikostilastojen rikastamista ja ostarilla riekkumista tuskin kukaan täyspäinen Suomalainen työnteoksi laskee.

Muuta ei voi sanoa

Ohisalo täyttää hullun kriteerit mennen tullen.

Anna-Maria Korhonen

Vihreillä on siis ratkaisu kaikkiin rikoksiin, tehdään niistä laillisia. Heillä on myös ratkaisu kaikkiin sotiin, kaikki rajan yli tulevat ovat maahanmuuttajia. Kas kun en ole itse tuota keksinyt. Nyt Nobelin rauhanpalkinto menee Ohisalolle.

Perkele

Miten vitun sekasin voi hyrkkö olla? Ei ihmekkään ettei kukaan nuuhki vihreitten mätiä pilluja hyi vittu

keepperi

Vapaa pääsy kunhan juurtuu suomeen, juurtuminen munan mittainen ainoa vaatimus ja suomineidothan jakavat koska ne matut ovat niin ihquja ja herrasmiehiä, kunnes islamin oppia aletaan soveltamaan ja ukko jättää akan lapsineen. Sitten nämä yksärit ovat itkemässä joukolla vihreiden miekkareissa yhteiskunnan rasistisuutta

Suomi Finland

“Saksa haluaa EU:sta liittovaltion ja lisää velkaa vihreisiin investointeihinTutkijat vastaavat Suomessa heränneisiin huoliin Saksan tulevan hallituksen liittovaltiokaavailuista ja yhteisvelasta.”

Tässä sitä nyt ollaan. ‘Saksan tulevan hallituksen’ kaikki agendat laittavat rouva Merkelin ongelmien aiheuttajakategoriassa kääpiöluokkaan.

Moonman

Miten joku kehtaa horista vielä vuonna 2021 jostain kuvitteellisesta työvoimapulasta? Luuleeko hyrkkö että impulsiivisista ruskeista miehistä tulee psykoterapeutteja ja sairaanhoitajia, vai mistä muusta sitten on pulaa mihin laittoman keharin aivotoiminnalla työllistytään? Työvoimapula taitaa olla vähän kuin nazikortti, joka pelataan silloin kun ei nopeasti keksitä mitään muutakaan perustelua.

Minä

Puhutaan työvoimapulasta monen vähemmän vaativien töiden kohdalla. Kyse on sellaisista aloista, joissa maksetaan todella vähän liksaa. Ongelma ei ole työvoiman saatavuus, vaan surkea liksa.

Huomasin Ruotsissa joskus 70-luvulla, että roskakuskeilla oli varsin korkeat palkat. Työ, jota tuskin kukaan kovasti haluaa tehdä, sai tekijänsä, kun maksettiin tarpeeksi.

Suomelle on edullisempaa maksaa korkeaa palkkaa töistä, joihin on vaikea saada halukkaita tekijöitä, kuin ottaa maahan kehitysmaalaisia, jotka tekevät halvalla. Jokainen työllistetty vähentää työttömyyttä eli työttömyyskorvauksia ja parantaa kansan hyvinvointia. Kehitysmaalaisten palkkaaminen sementoi työttömyyttä, eikä koskaan tuota edes sitä, mitä se itse kuluttaa, eikä maksa kavereidensa tukiakaan. On siis silkkaa tappiota.

Last edited 2 vuotta sitten by Minä
Qroquius Kad

Tuo ei ole koko tutuus:

Kajaanissa asuu työtön linja-autonkuljettaja Niilo Nyssekuski ja Lieksassa työtön siivooja Silja Siistijä, jotka erittäin mielellään ajaisivat dösää tai siivoaisivat Pääkaupunkiseudulla – jos vain voisivat muuttaa sinne JA asua siellä palkallaan!
Se ei vain ole heille mahdollista.

Niinpä dösää ajaa Bismillah Bussinkuljettaja ja Khaled Kiiltävä siivoaa, koska suomalainen veronmaksaja subventoi heidän asumisensa PK-seudulla.

Tämän jälkeen Niilo ja Silja haukutaan työhaluttomiksi laiskureiksi ja käsketään ottaa mallia Bismillahista ja Khaledista!
Melko reilua? Elämä on.

Voisi olla toisinkin.

viherinhooja-mestari

Joo, tällainen ajattelu menee viheriöillä yli hilseen.

Moonman

Niin. Viemäri/roskakuskin duunikin vaatii tietämistä ja osaamista. Keharit työllistyvät wolt-kuskeiksi ja SOL-palveluihin siivoajiksi jota sitten pitää täydentää tulonsiirroin koska palkka on tietysti surkea, kuten nyt siivoojilla on ollut aina. Oma lukunsa ovat parturi ja pizzeria-starttiraha-huijaukset.

viherinhooja-mestari

Kyllä ne pizzeriat siirtyvät sukulaisilta ja tuttavilta toisille ja aina alkaa uusi startti money, on tietoa.

Tupauuno

 Hyrkön mukaan Suomi on ikään kuin pettänyt kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet yleensä kehitysmaista tulleet miehet.” Niinhän se sanoi aikoinaan suomessa elänyt m-rotuinen autokuski törmättyään junan kanssa, että se juna ikään kuin koukkasi. Vai on Suomi pettänyt nämä moniosaajat ja mihinkään ei tunnu kelpaavan. No otetaan POJAT uuteen kotimaahan kansalaisiksi ja ongelma poistuu. Maksaa keskimäärin 900 000 euroa/geelitukka eli elinkaaren aikana n. 3 000 000 000 euroa jos niitä on vain vähän yli 3000. Jotkut puhuvat 4000. Ja sitten tietysti tulee perheenyhdistämiset jne. jotka moninkertaistavat kustannukset. Mutta se ei Hutisaloa, Hyrkköä, Haavistoa, Karia ja muita vihervasemmistolaisia häiritse, sillä velka on veli ottaessa ja sitä ei tarvitse koskaan maksaa takaisin sanoi Arhin

CvK

Jopa Libya palauttaa elintasopakolaisia Somaliaan:

“It has been reported that 10 returnees arrived in the Somali capital Mogadishu, with a further 22 in Hargeisa on November 18 and 23, respectively.”

https://www.libyaobserver.ly/inbrief/32-somali-migrants-return-home-libya

Joten miksi muutkaan maat näitä elintasopakolaisia jättäisivät palauttamatta lähtöruutuun?

timo

Tämän ei pitäisi tulle kenellekään yllätyksenä. Ovat täysin selkeästi ilmaisseet kantansa vuosikausia. Eli kaikki rajat auki ja vapaa pääsy kaikille.

Qroquius Kad

Ei pitäisi ei.
Sen sijaan pelottavan monelle tuntuu olevan epäselvää, että Kepuli ja KaKo ovat noiden kanssa täysin samoilla linjoilla.

viherinhooja-mestari

Mikähän siinä on , että joka mainoksessa pitää olla joku ulkomaanelävä eli mahanmuuttaja. Vakuutusmainos mainosti henkivakuutusta, suomalainen / valkoinen halasi jotain ilm. turkista tai sieltä päin tullutta. Tuli vaan mieleen, että henkivakuutus onkin ehkä tarpeen.
Menikö tää nyt panettelun puolelle, mutta realismia kuitenkin, kun ajattelee tilastoja.

timo

Afgaanit tulivat Iranista käyttäen afganistanin tilannetta tekosyynä.
Nyt hallitus käyttää samaa tekosyytä.