Uutisia Pohjois-Koreasta: Kuinka edesmennyt suuri johtaja laittoi lastenvaateasiat kuntoon

Pohjois-Korelaisessa mediassa kcna.kp:ssä on paljon mielenkiintoista luettavaa. Erään uutisen mukaan Kanadassa 27 % lapsista elää köyhyysrajan alapuolella. Ja miksipä emme uskoisi Pohjois-Korean valtiollista yleisradioyhtiötä.

Silmäni kiinnittivät huomiota liikuttavaan juttuun 1970-luvulta, jossa kerrottiin kaunis tarina edesmenneestä suuresta johtajasta, Korean työväenpuolueen pääjohtajasta, Korean vapaan yhteiskunnan edistäjästä toveri Kim Il-Sungista.

Suuri johtaja oli valtuuskuntansa kanssa toukokuisena päivänä 1972 tekemässä kenttäopastusta Pjongjangin hedelmätilalla. Yhtäkkiä suuri johtaja ja toveri sanoi mukana olleille virkamiehille:

– Katsokaa ikkunasta ulos.

Virkamiehet katsoivat, mutta eivät ymmärtäneet mitä suuri johtaja tarkoitti. Pihalla leikki kolmen 5-6-vuotiasta poikaa.

Suuri johtaja kysyi, että ettekö te näe. Virkamiehet luulivat, että suuri johtaja tarkoitti lasten likaisia kasvoja ja vaatteita, koska suuri johtaja kysyi, että huomaatteko lasten vaatteet.

Suuri johtaja meni nyt lasten luokse ja kysyi napeista. Lasten vaatteissa ei ollut nappeja. Lapset kertoivat suurelle johtajalle, että napit olivat tippuneet leikkien tiimellyksessä. Suuri johtaja tuohtui:

– Eivätkö vaatetehtaat kiinnitä nappeja tarpeeksi huolella. Aikuiset kestävät kyllä, jos puvusta puuttuu yksi nappi, lapsilla kolmekin. Mutta kuinka vaikeaa on talossa, jossa on paljon lapsia.

Virkamiehet eivät sillä hetkellä voineet tietää, että suuri johtaja ja toveri Il-Sung teki tuossa tilanteessa kansalle kiitollisen päätöksen, tärkeän päätöksen: Lasten vaatteiden ja kenkien hintoja pitää alentaa rajusti.

Ja näin tapahtui.

Subscribe
Notify of
guest
26 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Sherlokki suvakko

Höh? Nykyään näillä (jos ylipäätään ovat onnistuneet varttumaan aikuisiksi) nappien kohilla on reiät.

Sherlokki suvakko

Höh? Nykyään näillä (jos ylipäätään ovat onnistuneet varttumaan aikuisiksi) puuttuvien nappien kohilla on reiät.

Aapo

Tuon on täytynyt olla ihanaa.

Isä Pilvinen

Suomessa Simo Salminen hoiti saman asian – aiheesta kertoo musikaalinen taideteos nimeltään pornolaulu

Kyllä oli kauhee reikä rengin perperissä
Yks nappi oli irti se ompeli sen kiinni
Ja samalla se ompeli myös alushousutkin”

rock

upeeta saatana.

liirumlaarum

ja muutakin tarkempaa tietoa
https://cwp-csp.ca/poverty/just-the-facts/

Lahjoita idiootti

No mitä ihmeellistä tuossa oli? Suomessa on järjestelmä, että valtio omistaa lapset. lastensuojelu järjestelmä on bisnes. Mitä esim pipilän kannatama lahko kustantaa. Aivan kuten matu/Kemu bisnes, seuratkaa lasu bisnestä. Follow The money. Lokakuun liike paljastaa nämä kusetukset. YLE yms johtajat tulospalkkiot kymmeniä tuhansia euroja. SPR johtaja money money….

Nestori Lundahl

Ja kun seuraavana vuonna lasten vaatteita ei riittänyt kaikille tarvitseville, ratkaisi ”Suuri johtaja” senkin ongelman tapattamalla suuren joukon lapsia ja media kiljui että lasten vaatteita riittää kaikille tarvitseville, kiitos ”Suuren johtajan”.

Perus Sensuuri

on aika erikoista että PS lehti sensuroi poistaa kirjoitukset
jossa arvostellaan kokoomusta tai korona piikitysten informaation valheellisuutta
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Hanna Nohynek sanoo, että hyväkään rokotekattavuus ei estä koronaviruksen leviämistä ihmisten keskuudessa. Hän muistuttaa, että monet rokotteet tarjoavat noin 80 prosentin suojan virusta vastaan, mistä seuraa, että osa rokotetuista voi edelleen levittää virusta
ja PS sensuroi
tätä ennen niiden piikkien piti suojata jopa herpekseltä
ja tähän asiaa
Kokoomuksen europarlamentaarikko ja oikeusvaltiomekanismin pääneuvottelija Petri Sarvamaa on tyytyväinen EU:n tuomioistuimen julkisasiamiehen lausuntoon. Sen mukaan EU:n budjettivaroihin kytketty oikeusvaltiomekanismi on EU:n lainsäädännön mukainen.

Perus Sensuuri

siis Petri Sarvamaa on tyytyväinen EU:n tuomioistuimen julkisasiamiehen lausuntoon. Sen mukaan EU:n budjettivaroihin kytketty oikeusvaltiomekanismi on EU:n lainsäädännön mukaine

jos sanoo että EU on kuin diktatuuri joka pöllii jäsenmaiden itsenäisyyden

tällä islamisaatio kiimallaan

PS Sensuroi mielipiteen

Sami

Sarvamaa on George Sorosin ”luotettavien henkilöiden” listalla, kuten myös Heidi Hautala.

Qroquius Kad

On se vain tuon Korean Demokraattisen Kansantasavallan meno värikästä kuin takavuosien tv-melodraamassa ”Dynastia”.

Siitähän sielläkin on kysymys:
demokraattista kansan tasavaltaa (he he) hallitsee Kim-dynastia.

Suvun kantaisä Kim I Sung tuossa jo mainittiinkin. Häntä seurasi demokratian parhaiden periaatteiden mukaisesti kruununprinssiksi kasvatettu Kim II Jong.
Seuraavan kruununprinssin kanssa kävi jopelosti, ja hommaan nakitettiin kylmiltään velipoika Kim III Paksu.

Mielenkiinnolla seuraamme, kauanko hän elää ja seuraako häntä jo pian valtaistuimelle poikaprinssi Kim IV Lapsi vai pikkusiskoprinsessa Kim V Kaunis.

Sami

Pohjoiskorean kansa sai itse valita kohtalonsa silloin kun järjestelmäksi valittiin kommunismi

MattiS

Tuo kansa on vielä lammasmaisempaa ja tyhmempää kuin suomalaiset. Eivät he kommunismia ottaneet, se vain annettiin, tykkäsi tai ei.

Meille kaikki ääliömäisyys ja suoranainen idiotismi syötetään pikku hiljaa ajan kanssa jotta saamme aikamme sitä märehtiä ja siten tottua uutena normaalina. Joo, tyhmiä mekin olemme, ja kohta yhtä köyhiäkin kuin pohjoiskorealaiset kohtalotoverit.

Pienempi Johtaja nyk

Toistuva aliravitsemus lienee kuitenkin se Pohjois-Korean suurin ongelma?

Sami

Suomessa (Pohjolan Koreassa) lapset palaavat kouluun viikonloppun jälkeen nälkäisinä.

h44

Kekkonen oli fiksumpi ja määräsi lasten vaatteisiin vetoketjut.

Taidan vetäytyä taka

Jösses näitä juttuja.

Osa Neuvostotaloutta

Muistellaan uutisointia Suomesta 1970-1980-luvuilta ja kuinka Urho Kekkonen loi Kostamuksen, Uuden Sammon kuten silloin sanottiin.
Suomessa ei bilateraalisen Venäjän kaupan myötä tarvinnut pelätä kilpailua. Kaikki meni. 1000-denin juuttisukkahousuviennin ja siihen verrattavan tuotannon myötä ei voinut yrittää viedä länsimarkkinoille. Ruotsalaiset nauroivat.
Suomessa myytiin valtavasti huonolaatuisia venäläisvalmisteisia autoja Ladoja, jotka olivat länsimaissa todellisia eriskummallisuuksia.

Sami

Neuvostoautoille oli myönnetty huomattava autoverohelpotus. Ilman autoverohelpotusta ”Volgan jokiveneestä”, siis Ladasta olisi kuluttaja maksanut yhtä paljon kuin Mersusta.

rellinen

Erityisesti kgb:lle kostamus oli kultakaivos. Verkkoon ui isompaa ja pienempää tsuhnan sinttiä.

sadf

Ei lada mitenkään huono auto ollut verrattuna noihin muihin sen aikaisiin.. ruma kyllä..

Rellinen

Pakkasturvallisin auto. Ajo-ominaisuudet huonoimmasta päästä.
Laatikkomalli taisi olla kansainvälisen toveriyhteistyön kautta fiatin kopio.

Daavidin poika

Kaikki kirjoitetut, ja nähdyt asiat jotka liittyy Pohjois-Koreaan kannattaa kyllä ottaa toden todesta.

Entinen kommunistinen Itä-Saksa harrasti juuri samanlaista propagandaa pikkuisten lasten,ja varsinkin teinien kustannuksella. Saksan nykyiseltä liittokanslerilta on kysytty tästä lapsi propagandasta joskus aikoinaan. Hän ei kuitenkaan ollut tietoinen asiasta, koska hänen työ piiriinsä kuului kulttuuri asiat.

rellinen

Lauleltiinhan suomessakin lenin-sedän leveästä otsasta, kuinka sinne mahtuu kaikkien maailman lasten huolet.
Vanhemmat ihmiset myös muistavat kuinka joissakin työläisperheissä uskottiin vakaasti stalinin kuolemattomuuteen.

Petri Ahola

SULJETTU MAA niminen kirja kertoo millaista siellä on ja miten tuo homma alkoi…. Ja toinen kirja KIM JONG-IL:lin elämänkerta sen voi lukea vitsikirjana ja miettiä miten hole in one tehdään putkeen luonnottoman monta kertaa ja mitä jumala on nyt ylipäätänsä (kaikki luulee niiden syntymisen amerikkaan) Ei Pohjois-koreaan se tuli!! Tosin tuokin jumala kuoli jostain syystä eikä ollutkaan ikuinen kaikkivaltias..