Viisi miestä vangittiin epäiltynä terrorismiin liittyvistä rikoksista

Satakunnan käräjäoikeudessa on meneillään vangitsemisoikeudenkäynti viittä suomalaista miestä vastaan, joita epäillään terrorismirikoksesta. Oikeus päätti iltapäivällä, että miehet vangitaan.

Lounais-Suomen poliisi epäilee heidän suunnitelleen terroristista tekoa, mutta tarkemmin ei kerrota millainen tekosuunnitelma on ollut kyseessä. Monien eri lähteiden mukaan henkilöt kuitenkin otettiin kiinni torstaina. Kankaanpäässä, jossa poliisilla on ollut iso operaatio. Paikalla on ollut mm. panssariajoneuvoja.

Rikosnimikkeinä näyttää olevan terroristisessa tarkoituksessa tehtävän rikoksen valmistelu ja terroristisessa tarkoituksessa tehty tahallinen räjähderikos.

 

Vangittavien listalla olevat henkilöt ovat nimien perusteella ihan suomalaisia ja kotoisin Kankaanpään seudulta. Nopean googletuksen perusteella kenestäkään ei nouse esille mitään, ei äärioikeistoon eikä sen puolen kyllä vasemmistoonkaan viittaavaa. Tosin kaikki ovat olleet epäiltynä aiemmin törkeästä räjähdysaine- ja ampuma-aserikoksesta, mutta josta oikeus antoi vapauttavan tuomion.

Ainakin osalla tekijöistä on ihan koulujakin takana. Yksi pääsi ylioppilaaksi Kankaanpään Yhteislyseosta vuonna 2014. Toinen taas on valmistunut koneistajaksi Kankaanpäässä 2017. Kolmas on valmistunut automaatioasentajaksi 2015.

Vangitut ovat vuonna 1995-1998 syntyneitä miehiä: Nieminen Tommi, Niittyviita Jere-Matias, Nieminen Kimmo, Mäkinen Aku ja Jaakkola Markku.

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
42 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Oregano

Kansa on vihainen. Kansa herää. Kansa kostaa.

MattiS

Lähinnä ampuivat omaan aatteeseensa täysosuman, oli se aate mikä tahansa.

Kuuno

Kyllä nyt olisi suvakeilla aihetta juhlaan, jos nämä heti terroristeiksi nimetyt henkilöt olisivat ihan valkoihoisia ja jos piru vie, heillä olisi vielä jotain nazi yhteyksiä. Voi sitä riemun määrää tietyissä piireissä.

Ohmygod

Sanaa “perus” pitäisi välttää, kunnes aatemaailmaa ja yhteyksiä on saatu tutkituksi.
Ja vielä – voivat kantiksetkin kääntyä etelän hiekkamailla suosittuun uskoon.

Suomi Finland

Sitten vissiin äärikeskustalaisia?

Kannattaisi tuollaisia juttuja hautoessaan ymmärtää, että hankinnat herättänevät väistämättä huomiota ja sitten kun poliisi pääsee jyvälle, käry käy lähes satavarmasti.

Eri asia sitten on, jos porukalla on yhteyksiä ulkomaille, niin silloinhan sitä saa vaikka mitä, kuten käsikranaatteja ja AK-47:ja. Mutta niitä yhteyksiä ei peräkylän pojat kyllä helposti hanki ja jos ei ole rahaa, niin kyllä nämä menee sataprosenttisen varmasti vituiksi.

MattiS

Uutisessa mainitaan että “perustivat äskettäin aatteellisen kamppailulajiyhdistyksen”. Väkisin tulee mieleen tätä porukkaa jota Partiaaani-julkaisussakin mainostetaan.

Onhan se sitten kiva kun saa lukea terroristisista rikoksista sekä muslimeilta että kansallismielisiltä. Pistetään samaan lokeroon ja se kuuluisa “tolkun väki” joka edustaa suurta osaa kansalaisista karsastaa molempia.

Toivottavasti olen väärässä. Mutta jos en ole, niin tämä porukka teki niin paljon tuhoa ja antoi vastapuolelle niin mahtavan lyömäaseen ettei sitä korjata vuosikausiin.

Jännityksellä seuraan tilannetta.

supo

Lyömäasehan meidän oli tarkoitus järjestääkin. Punavaltakunnankanslian eikun valtioneuvoston kanslian määräyksestä.

Joppos123

Olipa porukka mikä tahansa niin kilipäitä taitaa riittää ihan omastakin takaa ilman, että niitä roudataan muualta lisää.
Kunhan nyt ei ihan pienillä syillä leivota samanlaista farssia kuin vuonna 2015 kuuluisan “kkk” hemmon kohdalla.
Jäädänpäs odottelemaan lisätietoja ennenkuin liikaa aletaan vetämään johtopäätöksiä.

Uuno

Näin siinä käy kun käyttää WhatsAppia.

CvK

Tarkemmin, kun käyttää mitä tahansa Appia viestittelyyn:

PDF file siitä mitä FBI näkee suoraan yrittämättä edes purkaa salauksia:

Jan. 2021 FBI Infographic re Lawful Access to Secure Messaging Apps Data

https://propertyofthepeople.org/document-detail/?doc-id=21114562

WIRE

WIRE. Ei mulla muuta.

Qroquius Kad

Minfon mukaan sama porukka, joka oli samanlaisella asialla jo edellisvuoden alussa:

https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?f=11&t=29045

Tuolloin jengissä oli neljä, nyt olivat saaneet mukaan viidennen eli kentälliseen kuuluivat Nieminen, Nieminen, Mäkinen, Jaakkola ja Niittyviita:

.https://murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?f=20&t=34429

Eivät sitten oppineeet mitään viime kerrasta. Hyvä niin.

Jaa että terroristi

Niin että ihan viisistään ovat päättäneet kaapata Suomen? Voi olla että pojilla on ollut jotain muuta mielessä. Ehkä ovat vain varustautuneet tulevaan jos kokevat että yhetiskunta ei sitä ole.

No, eiköhän tämäkin vielä avarru.

Trambe

Uuden vuoden paukkuja vähän tarkkarajaisesti ja kertaluontoisesti. Miten voi ryhtyä raketti yrittäjäksi jos mitään ei saa tehdä?

Joppos123

Eli siis, liikaa vapaa-aikaa harrastavia paikallisia kilipäitä. Jos näistäkin pidettäisiin yhtä äidillistä huolta kuin tänne raahautuvista sotilaskarkureista niin kenties tältäkin olisi vältytty, en tiedä.
Pointti on se, että meille alkaa olla pahoinvoivia junnuja ja se porukka kasvaa.
Samaan aikaan suurin huoli tuntuu olevan se kuinka saadaan lisää sotilaskarkureita ikuisen ja ilmaisen elämän ääreen.
Tämä ei missään tapauksessa tule menemään läpi “hätähuutona” kuten Turun teurastajan kohdalla yritettiin.
Se mikä on varmaa niin tämä tulee lisääntymään, etenkin jos sisäkanisteri on vihreistä.

Orakin poika Harak

Löytyykö tuosta edellisestä kerrasta mitään lisätietoa? Nimittäin jännältä kuulostaa jos löytyy laittomia aseita ja räjähdysaineita, että oikeudessa tulee vapauttava tuomio.

ZzZ

Millähän noita tarkkailtiin? Eivät kovin fiksuja ainakaan olleet. Ilmeisesti ovat jotain epäilyttävää viestineet sopivan huomoilla välineillä.

ZzZ

Mikä tässä on oikeasti takana? Mikä olisi ollut heidän kohteena? Motiivi?

Vai onko terrorismilait tehty sellaisiksi että niitä voi mielivaltaisesti soveltaa “sopivaan” kohteeseen?

-jk-

Poliisi haluaa joko lisää rahaa tai tiedusteluoikeuksia.

MattiS

Silloin kun osallisilla on isot määrät räjähteitä, niin ei paljoa poliisin tarvitse itse syitä keksiä. Nyt sitten jauhetaan äärioikeiston uhasta vähintään juhannukseen asti ja kaikki muut, jo valmiiksi vähätellyt (musujen katujengit, musujen raiskaukset, musujen murhat jne) jutut, voi hissutella pois.

Ilmari

Heitä epäillään rikoksen valmistelusta.

terhomatti.hämeenkor

Kyllä siitä jo YLE riehaantui, saatana! Tutkitaan, onko “äärioikeistolaisia”, kas piru vie. Ja jos ei ole, niin media huolehtii, että kumminkin natseina pidetään. Luultavasti tavallisia Kankaanpään kusipäitä (exäni oli Kankaanpäästä!)

X

NUORISOLLA ON ASIAA, SITÄ PITÄÄ KUUNNELLA HERKÄLLÄ KORVALLA! Terrorismi on viimeinen keino vaikuttaa asioihin.

Irmeli

Onko joku loukkaantunut tai kuollut…jos ei en ymmärrä meteliä terroriteosta jota ei ole ollut. Oikein tiedoitustilaisuus. No hyvä tietty on että ei kerinnyt mitään tapahtumaan ja asianomaiset ovat kiinni. Nythän on sitten ylen ja praavdojen juhlaa..oikein äärioikeisto, nyt saa jauhaa viikkoja…sillä välin rsiskaillaan ja ryöstellään..mutta mitäs pienestä..

Qroquius Kad

Kuten mainittu, tämä jengi oli samoissa hommissa jo tammikuussa 2020.
Miksihän siiloin ei syytetty eikä edes puhuttu terrorismista?

Sherlokki suvakko

Siis perässä käveltiin ja “seurailtiin” kunnes…vittu ny on uutismatskuu, otetaampa veijarit kiinni. Oikeesti, on vasta terrorismiepäily ja ny on nimet ja tuomiot luettu. Mulla oli joku aika sitten räjähtävää kotona, olenko minäkin joku “epäilty” saatana.

Polpoloinen

Ei syytetty koska silloin värväsimme heidät tähän operaatioon. Näin järkkäsimme materiaalia marxilaista propagandaa varten.

liisa.kettu

Äärimäisiä tyyppejä median mukaan, mutta puolueyhteyksiä ei ollut vihreisiin eikä punaisiin elokapinoijiin eikä edes kokomuksen oikeaan siipeen ei perussuomalaisiin, keskusta on tuollapäin vahva liike mutta tuskimpa ovat sitäkään ääripäätä 4h liikettä 😉 Järeät oli toimet median mukaan pansarivehkeet mukana. Olisko ollut liikaa hormonia jotain taistelulajien harrastajia, kaikenlaista eihän tuo ole edes pohjamaata oikein kunnolla . Joskus kävin tuollapäin työkeikalla, umpikepukunta siihen aikaa palvoivat jotain juhantaloja joka taisi olla valtakunnan oikeudessa jostain koplauksista muistelen.

Name*

Tuo äärioikeistolaisuus saa kannatuksensa siitä uhasta jonka jo ihan perustason kemutus saa aikaan esim. kouluissa.

Koska yhteiskunta suhtautuu kehitykseen flegmaattisesti tai jopa suosivasti, niin olisikin yllätys jos pottunokkaiset nuoret miehet eivät aktivoituisi vastatoimiin.

Dick Ursby

Tuskinpa kaikki Tolkun Ihmisetkään tyytyvät katselemaan sivusta sitten kun Helsinkiin, Espooseen tai Vantaalle alkaa muodostua oikeita NO-GO -alueita.

Dick Ursby

Noinhan se on. Yritin lähinnä provosoida keskustelua.
Todellisuudessa ainoastaan vilu ja nälkä (tai jano) saisi Tolkun Ihmiset barrikadeille.

kanander

Olipa media hanakka ilmoittamaan, että terroristiepäillyt ovat kantasuomalaisia.Odotan mielenkiinnolla, miten vakavia suunnitelmia paljastuu. Vai onko kyseessä vain poliisin skarppaus, että kyllä tässä äärioikeistoa ollaan nujertamassa?

h44

Yksi on uutisten mukaan käynyt amiksen Etelä-Pohjanmaalla. Pöyröören määrästä päätellen Lapualla.

Sherlokki suvakko

Kohta lähtee matut suomesta perkele, jos ei osata poliittiseti päättää asiasta! On tää lällätys ny ihan käsittämätöntä. (täytyy sivumennen huomauttaa, että käyn ensin uusimassa verenpaine reseptini) tekee todella kipeetä ny.

Qroquius Kad

Miksi ne minnekään lähtisivät, kun täällä on niin turvallista;
nytkin vaarallinen ääärrrioikeistoterroristijärjestö “Kankaanpään Kovimmat Kiljuskinit” (KKK) paljastettiin ja tuhottiin ennen kuin sitä ehti olla edes olemassa!