Pohjanmaan poliisi huolestunut koulu-uhkauksista alueella

Pohjanmaan poliisin tietoon on tullut viimeisen viikon aikana useita koulu-uhkauksia, jotka ovat johtaneet tutkintatoimenpiteisiin. Uhkauksia on tehty eri sosiaalisen median palveluissa ja eri puolilla Pohjanmaata.

Viimeisimmät uhkaukset ovat tulleet Kokkolasta toissa päivänä ja Seinäjoelta eilen. Molemmissa tapauksissa on alaikäiset epäillyt otettu kiinni. Poliisin saaman tiedon mukaan TikTokissa leviäisi tällä hetkellä haaste, jossa yllytetään tekemään koulu-uhkaus. Poliisi pyytää toimittamaan kyseisen haasteen sisällön poliisin tietoon esitutkinnan aloittamiseksi.

Poliisi suhtautuu jokaiseen uhkaukseen vakavasti ja suorittaa tarvittavat esitutkintatoimenpiteet asiassa. Usein näissä tapauksissa toimitaan ajattelemattomasti eikä ymmärretä sitä, että asia johtaa yleensä rikosilmoituksen kirjaamiseen laittomasta uhkauksesta. Teosta aiheutuvalla rikosmerkinnällä saattaa olla merkittävää haittaa opiskelupaikkaa tai työpaikkaa haettaessa. Poliisi pyytää lasten vanhempia käymään keskustelua lasten kanssa asiasta ja korostamaan, että mitään uhkauksia ei pidä vitsilläkään mihinkään sosiaaliseen mediaan tai viestipalveluun syöttää eikä siellä julkaista.

Subscribe
Notify of
guest
8 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland
Suomi Finland
3.12.2021 11:12

Tästä ilosta saamme kiittää niitä amerikkalaisia valopäitä, jotka keksivät, että on coolia ampua koulussa muita oppilaita ja sen jälkeen itsensä.

Mutta suurin syy tuollaiseen kuningasideaan lienee se, että yhteiskunta on kyvytön koulurauhan takaamiseen. Juhlapuheissa luvataan vaikka mitä, mutta käytännössä hommat menee aivan päin helvettiä.

Jos opettajat valittavat työmäärää ja uupuvat sen alle, niin kuka siellä koulussa enää jaksaa huolehtia siitä, ettei siellä kiusata raa’asti toisia oppilaita.

Konstaabel
Konstaabel
3.12.2021 11:27

Nooh jos kovana jätkänä pystyy finninaamaansa rohkeesti aukomaan puhelimessaan niin pystyy varmaan istumaan putkassakin muutaman viikon.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
3.12.2021 12:01

Täytyy uutisoida tällaisista räkänokkien pentu-uhoiluista, ettei huomattaisi tuolla päin tapahtuvan jotain hieman konkreettisempaa:

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?f=20&t=34429

Tai ehkäpä kyseessä olivatkin nämä samat nulikat?

Waltsu
Waltsu
3.12.2021 12:58
Vastaa...  Qroquius Kad

Hetipä polpo riemuissaan lauloi, että kantasuomalaisia olivat. Jos olisi olleet Mahometteja, nimet olisi pitänyt kaivaa esiin hohtimilla. Seuraavaksi todettaneen ääärrrioikeistolaisiksi ja alkaa huuto ääärrrioikeiston uhasta.

Antti Tifa
Antti Tifa
3.12.2021 12:13

Minkälaisia uhkailut mahtavat olla sisällöltään ? Uhataanko paskantaa kesäkeittoon vai poksauttaa hajupommi käytävällä välitunnin päätteeksi tai jotain vakavampaa henkeen ja terveyteen liittyvää uhoa ?

Terroristeja kiinni
Terroristeja kiinni
3.12.2021 13:00

Eilen on kankaanpäässä otettu kiinni viisi epäiltynä terroristisen rikoksen valmistelusta, vangitsemiskäsittely tänään satakunnan käräjäoikeudessa.

Huhun mukaan valmisteltu rekka- sekä räjähdeiskuja joulutoreille.

Vangittavaksi vaaditut eivät taida olla paikallisia kilju-reiskoja?

Terroristeja kiinni
Terroristeja kiinni
3.12.2021 13:02

Unohtui: Tosi mahtavat kiitokset poliisille ja hyvää joulua heille perheineen.

Terroristeja kiinni
Terroristeja kiinni
3.12.2021 13:18

Lisää tietoa asiassa:
https://ylilauta.org/post/167802811

Ovat paikallisia kilju-reiskoja.