Pohjanmaan poliisi huolestunut koulu-uhkauksista alueella

Pohjanmaan poliisin tietoon on tullut viimeisen viikon aikana useita koulu-uhkauksia, jotka ovat johtaneet tutkintatoimenpiteisiin. Uhkauksia on tehty eri sosiaalisen median palveluissa ja eri puolilla Pohjanmaata.

Viimeisimmät uhkaukset ovat tulleet Kokkolasta toissa päivänä ja Seinäjoelta eilen. Molemmissa tapauksissa on alaikäiset epäillyt otettu kiinni. Poliisin saaman tiedon mukaan TikTokissa leviäisi tällä hetkellä haaste, jossa yllytetään tekemään koulu-uhkaus. Poliisi pyytää toimittamaan kyseisen haasteen sisällön poliisin tietoon esitutkinnan aloittamiseksi.

Poliisi suhtautuu jokaiseen uhkaukseen vakavasti ja suorittaa tarvittavat esitutkintatoimenpiteet asiassa. Usein näissä tapauksissa toimitaan ajattelemattomasti eikä ymmärretä sitä, että asia johtaa yleensä rikosilmoituksen kirjaamiseen laittomasta uhkauksesta. Teosta aiheutuvalla rikosmerkinnällä saattaa olla merkittävää haittaa opiskelupaikkaa tai työpaikkaa haettaessa. Poliisi pyytää lasten vanhempia käymään keskustelua lasten kanssa asiasta ja korostamaan, että mitään uhkauksia ei pidä vitsilläkään mihinkään sosiaaliseen mediaan tai viestipalveluun syöttää eikä siellä julkaista.