Uusruotsalaisilla ja – tanskalaisilla menossa murhaviikot Kööpenhaminassa

Tanskassa Kööpenhaminassa on ollut hyvin rauhatonta viimeisen vuorokauden aikana useissa eri ammuskeluissa. Kaksi henkilöä on kuollut ja 3-5 henkilöä vakavasti loukkaantunut.

Kööpenhaminan länsipuolella Rødovressa kaksi murhamiestä ryntäsi perjantaina puolen päivän aikaan paikalliseen parturiin ja avasi tulen. Tulituksen jälkeen poliisin saapuessa paikalle parturituolista löydettiin yksi henkilö hengettömänä. Kaksi muuta loukkaantui vakavasti ja parturin työntekijä sai pienempiä vammoja.

Kööpenhaminan alamaailman mukaan uustanskalaisten gangsterien keskuudessa on ollut viimeisen parin viikon aikana kovanpuoleisia kiistoja koskien erinäisiä asioita. Toistaiseksi ei voida mitenkään varmistaa, että liittyykö parturiampumien erinäisiin asioihin. Poliisi ei ole kertonut asiasta tarkempia tietoja. Mutta alamaailman mukaan kuitenkin liittyy.

Torstai-iltana klo 16.30 aikaan aloitettiin taas Nørrebrossa ammuskelu. Paikalla ammuttiin useita laukauksia ja poliisiin saapuessa paikalle, löydettiin pensaikosta nuorukainen vailla henkeä.

Kööpenhaminan poliisi otti tästä teosta kiinni 21-vuotiaan ruotsia puhuvan miehen, jota epäillään nyt murhasta  ja murhan yrityksestä. Tämä hengissä selvinnyt oli ehtinyt maastoutumaan ennen törmäämistä lyijyyn.

Vähän sen jälkeen poliisi otti kiinni toisen uusruotsalaisen, jota epäillään osallisuudesta tähän Nørrebron murhahommaan.

Näillä kiinniotetuilla uusruotsalaislla on hyvät yhteydet Tanskan uustanskalaisiin gangstereihin. Koko hommassa ei siis ole oikeasti kyse Tanskan tai Ruotsin gangstereista vaan rajat ylittävästä toiminnasta, jota esimerkiksi Suomessa ei vielä ymmärretä.

 

Kysymys on tästä: Kun somalialaiset tai arabialaiset asuvat Pohjoismaissa, niin heillä on aivan valtava etu verrattuna paikallisiin gangstereihin. No, ruotsalaiset, tanskalaiset ja norjalaiset ymmärtävät melko hyvin toisiaan kielen samankaltaisuuden perusteella, mutta kyllä tukholmalaisenkin näkökulmasta tanskan kieli on vähän kuin suomalaiselle viro, että välillä voi ymmärtää pitkän pätkän, mutta sitten taas mennään monta lausetta, että ei tajuta mitä sanotaan.

Ruotsalaisella, tanskalaisella tai suomalaisella somalijengillä taas ei ole tätä ongelmaa. He voivat puhua keskenään omaa äidinkieltään viis veisaamatta puhuvatko ympärillä olevat kantalaiset tanskaa, ruotsia tai suomea. Tämä on se vahvuus, miksi nämä jengit tulevat olemaan tulevaisuuden kovimpia gangsterijengejä.

 

Kööpenhaminan poliisi sanoi tämän saman asian tiedotustilaisuudessaan perjantaina iltapäivällä. Laitan tähän liitteen Tanskan yleisradioyhtiö dr.dk:hon, jossa sama asia on tanskaksi.

 

Näiden kahden murhien kulku kerrattiin ja painotettiin, että vaikka Ruotsilla ja Tanskalla on hyvää poliisiyhteistyötä, niin ulkomaalaistaustaiset rikollisjengit ovat aina kymmenen askelta edellä rajoja ylittävässä yhteistyössä juuri sen takia, että rikolliset pystyvät toimimaan omalla äidinkielellään. Kun taas poliisi joutuu hakemaan rajoja ylittävässä yhteistyössä yhteisen kielen. Joskus Tanskan ja Ruotsin Skoonen välillä pystytään puhumaan kukin omalla kielellään ja molemmat ymmärtää sen. Mutta mitä kauemmaksi Skoonesta mennään, sitä vaikeampaa esim. tukholmalaisen on ymmärtää tanskaa ja päinvastoin.

Näissä tapauksissa englanti on ainoa kieli, mitä voidaan käyttää, mutta siinä vaiheessa uusruotsalaiset ja -tanskalaiset gangsterit ovat saaneet jo pitkän etumatkan sillä, että voivat puhua keskenään omaa äidinkieltään.

 

Kööpenhaminassa on ollut näiden kahden ampumistapauksen lisäksi muitakin ammuskeluja. Marraskuun aikana ainakin kolmessa tapauksessa uustanskalaisia on kuskattu sairaalaan paikattavaksi ja yksi on kuskattu kylmiöön. Alamaailman mukaan kaikissa näissä mainituissa tapauksissa on ollut mukana uusruotsalaisia.

Ja mehän seuraamme tilannetta.

 

Subscribe
Notify of
guest
21 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suhteellisuutta
Suhteellisuutta
3.12.2021 21:14

Kiitos raportista. Jälleen kerran. Esim Ylellä on tapetilla asiantuntija Malkki, joka otti esiin vaihtoehto mediat, jotka ruokkivat äärrriioikeistoja. Kyseinen Malkki onkin aina vähätellyt islamin yms uhkaa tai lieveilmiöitä. Tyypillinen suvakki asiantuntija. Ja oliko se niin, että supolla on tarkkailussa 400 islamimistista ääriajattelua kannattavaa muslimia? Siis 400. Vai olenko ymmärtänyt väärin? Ja tuhansia muslimeja odottaa Suomen passia.

fakta
fakta
3.12.2021 21:43
Vastaa...  Suhteellisuutta

Malkkin sanoma on että vastamedia luo äärioikeiston radilalismia

eikä näiden liberaali poliitikkojen päätöksillä

ja niillä seurauksilla ole mitään osaa tähän kehitykseen

miksi Malkkin saa määkiä YLELLÄ Vastamediasta paskaa

siksi

kun hän on itse joku uus vasemmistolainen suomalaisten vihaaja

ja hänen sanavarastoonsa ei kuulu syy ja seuraus yhtälö
jos oikeasti mietitään
mistä radikaalisuus johtuu

MALKKIA HEI

PT Paavo

EI OLE

SANNA MARIINI tai MARI OHISALO

jotka sen oikeisto radikalismin oikeasti suomessa aiheuttavat

järki hoi politikallaan

Dan Wesson
Dan Wesson
3.12.2021 21:49
Vastaa...  Suhteellisuutta

Nyt viimeistään selvisi, miksi tanskalaisilla (jopa) demareilla on se käytäntö matujen suhteen mikä on. Siellä on järki käytössä.

Suomi Finland
Suomi Finland
4.12.2021 08:11
Vastaa...  Dan Wesson

Mutta siinä meille tehdyssä Ylen dokumentissa tällaisesta ei puhuttu mitään. Siinä pääsivät ääneen vain opiskelijat ja fiksummat maahanmuuttajat.

Tosin hekin kyllä takuulla tietävät, miksi tanskalaiset sanovat nolla turvapaikanhakijaa ja haluavat edellisistäkin eroon.

Waltsu
Waltsu
3.12.2021 22:29
Vastaa...  Suhteellisuutta

Montakohan ääärrrioikeistolaiseksi netistä luokiteltua on tarkkailussa? (Terve vaan, polpojäbä, kuis panee näin myöhään perjantai-iltana?)

Jussi Suomalainen
Jussi Suomalainen
4.12.2021 17:33
Vastaa...  Waltsu

Joo, terve vain Polpolle, olenkin tässä juuri lähdössä parturiin, eikö olekkin kammottavaa, tai teitä se varmaan kiihottaa.

seant
seant
3.12.2021 21:18

Jostain luin, että kun poliisi paljasti ja kuunteli ns. salattua puhelimia , mitä rikolliset käytti. Nyt kun on käyty oikeutta Ruotsissa, niin siellä on julkisuuteen tullut nimiä, jotka olleet olevinaan samaa jengiä, mutta ei ole ollut. Sen takia tapahtuu näiden pettureiden tappamista.

Puosuvaari
Puosuvaari
3.12.2021 21:51

Äärioikeisto – somalit tuskin tuntevat termiä, mutta kotisomalian kaaos seuraa mukana – mikä on Ohisalon motiivi? Tarviiko vihreet lisää knarkkia?

Jouni S.
Jouni S.
4.12.2021 12:40
Vastaa...  Puosuvaari

Eiköhän se ole se perinteisempi syy; vihreät haluaa lisää ääniä. Ja ostettavaksi ne äänet veronmaksajien rahoilla. Lisää oleskelulupia = lisää ääniä vihvas-siivelle. Ja saattaahan siinä sivutuotteena joku batiikkinoitakin saada suureen tarpeeseensa, eli pelastettua jonkun järjestelmän uhripoloisen. Vaikea ymmärtää, miten vihreät onnistuvat ns. selvätkin asiat kääntämään päälaelleen, eli monen asteen kielteinen pitäisi vaan muuttaa myönteiseksi, suit sait. Vaikka asiaa ovat kallispalkkaiset juristit pohtineet vuositolkulla, käyttäen siihen paljon työaikaa. Ai niin, mutta sillähän olikin työllistävä vaikutus ja jokuhan tienasi… Mutta kyllä joku maksoikin!!

jorma
jorma
3.12.2021 22:04

En kyllä yhtään ihmettele, että juutit haluaa tukkia kaikki kansainvaellusten tuloaukkonsa. Rikkautta on jo ihan yllin kyllin.

Waltsu
Waltsu
3.12.2021 22:25

Murhaviikot ovat aina niin mukavia, tykkään. Kunhan kyse on muualta tulleiden gangsterien keskinäisistä tappajaisista. Go gangsta go!!!

Jones
Jones
4.12.2021 00:05

Parturibisnes on todella hyvä keino rahanpesuun. Siksi partureissa pestäänkin huumerahoja todella paljon. Tämä on tuttua jo vanhoista amerikkalaisista elokuvista, joissa italian huumemafia pesee huumerahoja partureissa.

h44
h44
4.12.2021 00:48

Paree olla pitkätukkainen gangsteri.

helen
helen
4.12.2021 06:02

covid aiheuttaa aseiden laukeamista, on kylla rasistinen virus

Timppis
Timppis
4.12.2021 12:21
Vastaa...  helen

Ja påskåt ,ilmastonmuutoksesta ytämä johtuu.turnipsi reettahan voisi pitää pojille pienen puhuttelun ja vaatia lyijyttömiä skodeja räppäreiltä.

Antti Tifa
Antti Tifa
4.12.2021 09:44

Vai saavat uusruotsalaiset ja -tanskalaiset rikolliset etua omasta kielestään rikollisissa- ja ehkä terroristisissa puuhissa. Kukapa olisi arvannut.
Nyt kiiruusti laki joka kieltää nämä touhut arabiaksi ja somaliaksi.
Vain ruotsiksi ja tanskaksi saa rötöstellä.
Muutoin joutuu puhutteluun ja pullakahvi-istuntoon kärsimään.

Daavidin poika
Daavidin poika
4.12.2021 12:14

Ei nämä rikollisjengit tule ikinä kuriin. Tässähä ei ole muuta toivoa kuin, se että poliittisella rintamalla alkavat suhtautumaan vakavammin asioihin. Ensinmäisenä kuitenkin on viranomaisten löydettävä kaikki paperittomat.

Kuulin tänään, että Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas on ollut syytettynä jostain rasistisista kirjoituksista F-bookis. Kärjät ”taisi” eilen 03.12.2021. Tuomio Kokkolan käräjäoikeudessa tulee kuulemani mukaa 15.12.2021.

Sain sen käsityksen kaverista, että rasismi kirjoitus olisi koskenut nimenomaan näistä paperittomista. Jos asia näin on, niin kyllä kuullostaa kaukaa haetulta. En oikein ymmärrä, jos on kansanedustaja joka haluaa paperittomat esiin, niin sitten kuitenkin käy näin miten on käynyt.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
5.12.2021 17:22
Vastaa...  Daavidin poika

Se oli ajatusrikos raskaimman kautta.