Ilmastonmuutoksen järkyttävät seuraukset: 50 engelsmannia jäi jumiin kaljabariin

Pohjois-Englannissa ilmastonmuutos on aiheuttanut mukavan, mutta hieman eriskummallisen ongelman. Nimittäin 50 engelsmannia jäi jumiin kaljabaariin, koska lunta tuli niin paljon, että baariin ulko-ovea ei saatu auki.

Pohjois-Englannissa on tupruttanut lunta sen verran kovalla kädellä, että junat eivät kulje, tiet ovat kiinni ja sadat rekkakuskit istuvat autoissaan, koska eivät pääse eteen eikä taaksepäin. Esimerkiksi Aberdeenshiressä autoilijat ovat joutuneet istumaan autoissaan maanteiden varsilla jopa 24 tuntia.

Erikoisin sattuma sattui Yorkshiren maakunnassa, jossa paikallisen kaljabaarin asiakkaat eivät päässeet valomerkin jälkeen ulos koko baarista, sillä lumi oli tukkinut ulosmenotien eikä ovea saatu auki. Varsinaisestihan tämä nyt ei ole mikään ongelma. Se voisi olla ongelma, mutta tässä tapauksessa ei ollut.

Nimittäin 50 engelsmannia jatkoivat baarissa istumista. Aikaa kulutettiin juomalla kaljaa ja laulamalla karaoketa. Ihmisten kerrotaan olleen hyväntuulisia ja baarimikko oli antanut jopa krediittiä joillekin asiakkaille, joilla kortin saldo oli vähenemään päin. Pitäähän sitä nyt kaljaa saada. Paniikkia ei päässyt syntymään.

Tällä hetkellä ei tiedetä tarkasti, että ovatko kaljabaarin, englantilaisittain pubin asiakkaat päässeet turvallisesti jo kotiin, mutta seurataan tilannetta tarkasti.

Subscribe
Notify of
guest
31 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ville Okkonen

Se on tuo kasvihuoneilmiö vaarallinen ilmiö, lumi voi tukkia kasvihuoneidenkin ovet ja puutarhatyöntekijät jää kasvihuoneeisiin yöksi jumiin.

Jortonki

Paljon pahempi on se kasvissyöjäilmiö. Jotkut kasvissyöjät syövät noita kasveja jotka yhteyttävät pois hiilidioksidia. Ne aiheuttavat ilmastonmuutoksen.

Me lihansyöjät yritämme tuhota noita kasvissyöjiä, ja olemme siis oikealla asialla.

nimellinen

Syötkö kalaa?

U. Kamutapsa

Oikein hyvä. Minä syön useamman kerran kasvisaterian viikossa. En kuitenkaan tykkää yhtään, että rehujensyöntiä tuputetaan aatteena/uskontona/kulttina.

Roteiini

Ja kananmunia syöt kai myös? Ja äyriäisiä?

Qroquius Kad

Sanot olevasi kasvissyöjä, vaikka et itsekään koe olevasi?

seant

 joutuneet istumaan autoissaan maanteiden varsilla jopa 24 tuntia” toivottavasti oli polttomoottoriauto, sillä Ruotsin E4 moottoritieltä ruuhkasta joutui pelastuslaitos pelastamaan kylmissään olevia täyssähkö autoilijoita, joilta oli akusta loppunut virta. Kun oli jäänyt huomioimatta, että esim. 400 km osoittava akun lataus on todellisuudessa 200-250 km:n ajoa, pakkasen, talvirenkaiden ja tiellä olevan lumen takia.

Tietäjä

“The group of 61 strangers was down to about 50 on Monday morning, Ms. Townsend told a television morning program. A few hours later, a snowplow passed through the area, allowing a majority of the people who had been stranded at the pub to begin their journey home, she said.”

Onhan ne sieltä kotiutuneet. Olisivat varmaan jääneet mielellään pidemmäksikin aikaa.

tane

Ongelma? Kai sitä nyt baarissa iltaa jatkaa, jos tarjoilu pelaa, mieluummin kuin kotona kärttyisän eukon kanssa.

tane

Tulispa varsin sakeita lumisateita tänne Espoon Suvelaankin, kerrankin, että paikallisen ovi jumittuisi. Ei lappaisi outoa porukkaa sisään, mutta kantikset nauttisivat pitkään ja hartaasti!

Pirtsakka

Valomerkin jälkeen? Suomessahan se tarkoittaisi sitä, että istuisit kuivin suin…

Heh heh...

…varsinkin kun Englannissa ovet aukeavat sisäänpäin !!!

Reijo Urpilainen

Niinpä! Tuttu rakenkusmies oli Norjassa tekemäsä rivitaloja ja ihmetteli, miksi ulko-ovet tehtiin aukeamaan sisäänpäin. Asia ei selvinnyt umpisuomalaiselle norjalla selitettynä, mutta osasi kyllä saranat laittaa oikealle puolen karmia. Juttu ratkesi käytännössä, kun eräänä aamuna oli kolme metriä lunta oven takana. Linko oli putsannut kadun ja piti vaan kaivaa tunneli ulos. Siloin ymmärsi finskikin, miksi ovet aukeni sisäänpäin.

Sellaista

Juu, mutta joudut kuitenkin kohtaamaan sen kärttyisän emännän kun palaat kotiisi. Tosin nainen voi suuttua muutenkin mistä vain, monesti aihetta ei saa selville mistä hän suuttui. Jos siltä kysyy vaikka “mikä nyt on ?”, suuttuu vain entisestään.

Last edited 2 vuotta sitten by Sellaista
Jussi

Lumisadehan tuon aiheutti. Tilastojen mukaan tuolla sataa lunta 15 – 25 kertaa vuodessa.

Jortonki

Tämä baari Penniineillä on kuuluisa juuri tästä; se on kukkulajonon korkeimmalla paikalla, ja sinne voi lumisateen johdosta jäädä perustellusti 2-3 päiväksi nalkkiin kerran-pari vuodessa. (Voisi toki kutsua 4*4 taksin mutta se pilaisi partyn…)

Sellaista

Britit eivät ilmeisesti omista lumilapiota tai lumilinkoa, taikka lumiauraa. Suomessa lähtee yleensä traktorit, pyöräkuormaajat ja kuorma-autot aika nopeasti töihin jos lunta sataa tarpeeksi.

Tosin uutisessa tulee myös ilmi, ettei ilmasto lämpenekään. Oletteko huomannut, ettei elokapina ole enää ollut tukkimassa katuja. Niin no. eihän se kylmässä ole enää niin mukavaa ja aggrekaatti ei varmaan myös käynnisty.

Sellaista

Jos ei lunta ole paljoa ja tulee kova pakkanen niin silloin järvi jäätyy aika nopeasti. Sama juttu maan jäätymisen kanssa. Metsässä myös suot eivät jäädy jos ehtii sataa paljon lunta, niin silloin se toimii eristeenä ja maa ei jäädy. Eli jos järveen tulee ohut jää ja siihen sataa lunta 20cm, ei se sitten enää jäädy samasta syystä.

Last edited 2 vuotta sitten by Sellaista
ilmasto lämpiää

Se on se ilmaston lämpeneminen joka näkyy jo tänä vuonna.

Ohmygod

Luulis että korona leviää tuossa ryhmässä ihan norjalaiseen pikkujoulutahtiin.

Minä

Ehkä Paavo toivoo, etä olisinpa olut siinä baarissa 🙂

Erpa

Se oli joko 85-86 talvi tai 86-87 talvi kun laiva, jolla kaveri oli tulossa Puolasta Suomeen jäi jossakin Gotlannin kieppeillä jäihin jumiin. Parin päivän kuluttua, kun osalla matkustajia alkoi rahavarat huveta, laivayhtiö ilmoitti, että ruoka ja juoma on ilmaista. Oli kuulemma hauskaa. Kyseessä oli rahtialus, jossa oli vain muutamia matkustajapaikkoja, lähinnä ajoneuvojen kuljettajille. Ei siis mikää uiva hotelli.

Kippis

Ei mitään hätää kun rahat riittää ja kalja ei lopu kesken.

TJL

Tästä ilmastomuutoksesta YLE ei ole pahemmin uutisoinut.

Jussi

Storm Arwen: Customers set to spend third night at Britain’s highest pub
https://www.bbc.com/news/uk-england-york-north-yorkshire-59446663