Koronapassivaatimukset lisääntyvät myös Ruotsissa

Ruotsissakin astui taas voimaan uudet koronamääräykset. Suomeen verrattuna ainakin toistaiseksi melko kevyttä tavaraa, mutta aiemmin viikolla pidetystä tiedotustilaisuudesta pystyi ennakoimaan joitakin asioita, että tahti tulee varmasti muuttumaan.

Ruotsissahan ei ole olemassa sellaista asiaa kuin ”pakko”, asiat ovat yleisemminkin ”hyvin vakavia kehotuksia”. Pääministeri Andersson kehotti rokottamattomia hyvin vakavasti nyt harkitsemaan rokottautumista. Lisäksi kehotettiin hyvin vakavasti käyttämään kasvomaskia. Kävin äsken paikallisjunalla ja metrolla cityssä, ja laskeskelin tuhansien matkustajien joukosta viisi maskia pitävää henkilöä.

Lisäksi kehotettiin etätyöhön. Varsinaisesti koronapassi ei vielä ole voimassa kuin tilaisuuksissa, joihin kokoontuu yli 100 ihmistä. Tällaisia tilaisuuksia ovat mm. konsertit tms. Mutta esimerkiksi kaljabaarissa voi istua pilkkuun asti olipa rokotettu tai ei. Suomessahan kännin vetäminen baarissa on nykyisellään käytännössä mahdotonta ilman koronapassia.

Jututin kantabaarini omistajaa ja hän kertoi, että ravintolat eivät ole saaneet mitään ohjeita tai tiedotuksia, että koronapassia pitäisi vaatia asiakkailta. Mies kertoo, että ei aio itse ainakaan harkita mitään passia, paitsi jos sellainen tulee lailla pakolliseksi, niin silloin ei kai muuta mahdollisuutta ole, jos aikoo pyörittää baaria.

Mutta hallituksen tiedotustilaisuudessa tuli selvästi esille, että jotakin ollaan puuhaamassa. Jo nyt ollaan väläytelty kaukojuniin ja pitkän matkan linja-autoihin koronapassivaatimuksia. Niin ikään ollaan väläytelty passia ravintoloihin, erilaisiin vapaa-ajanviettopaikkoihin kuten kuntosaleille ja pingiskerhoihin. Myös ostoskeskuksiin on väläytetty passivaatimusta ehdoksi päästä ostelemaan.

 

Näyttää siis siltä, että useimmat maat ottavat pikkuhiljaa käyttöön entistä kovemmat vaatimukset koronapassin suhteen. On luultavaa, että ensi kevääseen mennessä passittoman elämä typistyy pelkkään kaupassa käyntiin. En usko, että ainakaan Tukholman paikallisliikenteeseen voidaan laittaa mitään passivaatimuksia jo ihan käytännön mahdottomuuden takia. Mutta on aivan varmaa, että useimmat tilaisuudet ja paikat tulevat vaatimaan koronapassia ja kesään mennessä vaatimuksia kiristetään entisestään.

Subscribe
Notify of
guest
18 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
jorma

Vähäjärkisten hommaa tuo passien vaatiminen tai osa suurempaa agendaa.

Jortonki

Ongelmana on että politiikassa yritys on tärkeämpi kuin tulos tai faktat.

-rokotetut, ja rokottamattomat saavat viruksen ja tartuttavat edelleen. Ei kerrota kuinka paljon se rokotus oikeasti vähentää viruksen/taudin saamista/levittämistä. Myyntivaiheessa (2021 alku) kerrottiin että tämä oli 80%. Syyskuussa 2021 kerrottiin että tämä on 40%. Nyt Omicronin osalta kerrotaan että tämä on 0%

-Joo, hyväksyn (toistaiseksi) että se rokotus estää pahanlaatuisen taudin tappavan sinut/minut. Epäilen silti.

-Mutta kun se ei estä/vähennä tarttumista/tartuttamista toisiin niin sen rokottamisen pitäisi olla oma päätös. Niinkuin ryyppääminen/lihominen/kuksiminen ilman kondomia (olen syyllistynyt kaikkiin).

Rullattu

Siinä vaiheessa milloin nuo natsipassit tulee pakollisiksi vaikkapa kauppaan pääsyyn, silloin alan suoraan ihmisyöjäksi.

Qroquius Kad

Olen kuullut väittämän, että venäläiset eivät paranisi voissa paistamalla. Olisikohan friteeraus mitään?

Rullattu

Riippuu millä tuulella satun olemaan ja mikä on nälän rajuus.

höps

Hampaat irvessä kieltäydytään mRNA-injektiosta, mutta sitten mennään syömään sitä? Kyllä hatuttaisi, jos näin kävisi.

Rullattu

Kysymys sinulle, työnnätkö syödessäsi lihaa, lihaksiisi?

Maski ja Passi

Itävallassa puuhataan jopa 36.000kr sakkoa niille jotka kieltäytyvät rokotuksesta. Itävalta on senverran jämptimpi maa että pystyy myös valvomaan ja vahtimaan. Ruotsi taas eli sossut miettivät 9 kkn kuluttua olevia vaaleja eli keitä täytyy miellyttää ja keitä ei. Jo pelkkä maskinkäytön vaatiminen on liian kova pala.

Noin puolet kansasta haluaa tiukempia otteita ja noin puolet ei halua. Päät punaisina nyt pohditaan mihin suuntaan tauti käy vaikka samalla uskotellaan että Ruotsissa on asiat paremmin kuin muualla Euroopassa, kuten esim. Suomessa. No joo, ehkä juuri tänään mutta entäs maanantaina?

Särmääjä

Ruotsissa on virus jyllänny niin kovasti jo että siellä on tilanne paljon parempi nyt kun muissa rajotteiden kanssa hulluna pelanneissa Pohjoismaissa. Koronapassi on pelkkää byrokraattista paskaa ja yksi typerimpiä keksintöjä koko tänä hulluna aikana yhdessä koronasovellusten kanssa.

Lallukka

Juu, voisin itsekin vaikka KAKKIA kys passin päälle, eny time enywhere!!!

Kiurun ruokaympyrä

Suomessa ministeri Kiuru yrittää ajaa lävitse rokotuspakkoa terveydenhoitoalalle, jos se menee läpi, menee se läpi sitten muillakin aloilla.

Kiurun ääntenkalasteluun vanhusten ja monisairaiden pelkoja hyväksi käyttäen pitää saada jarrua, tuollainen oman uran ja hillotolpan tavoittelu ei kuulu demokratiaan.

joodejoode

Koronarokote muuten hyvä, mutta ei estä koronaan sairastumista eikä sen levittämistä. Koronapassi on tosiaan verrattavissa siihen, että-katso kun taputan käsiäni niin täällä ei sen takia näy norsuja.

Olet ytimessä

Koronarokote ei tosiaan suojaa tartunnalta eikä taudin levittämiseltä, silti koronaministeri suomessa vaatii koko kansaa pakkorokotettavaksi (lieneekö taustalla oma pelko?)

Ministeri möläytti jossain että rokottamaton levittäisi taudin vakavaa muotoa ja rokotettu lievää, näinhän asia ei ole, vaan tartunnan saaneen henkilökohtaisista ominaisuuksista riippuu sairastaako lievänä vai pahana.

Useita erikoislääkäreiden sekä tutkijoiden lausuntoja lukeneena, voin todeta että koronaministeri heittää usein aivan huuhaa-juttua asiaan liittyen.
(Iltalehti nimesi eräässä jutussaan hänet koronaministeriksi :D)

Päässä alkaa nykiä ja huoli kasvaa, kun seuraa päivittäin mediasta tuon ministerin ulostuloja koronaan liittyen.

En suoraan sanoen tiedä, onko ministerillä taustalla oma pelko

Olet ytimessä

vai huriseeko suikka jostain muusta syystä johtuen (en tarkoita että olisi hullu).

Mutta olisi pelottavaa jos hänellä ei olisi kykyä käsitellä korona-asiaa siten että, kosketuspinta todellisuuteen säilyy, asiaa ei ratkaista pakkorokottamalla riskiryhmään kuulumattomia henkilöitä. Heitä ei turhaan pidä asettaa vaaraan jotta joidenkin muiden pelot hellittäisivät.

Pelkoihin saa terapeuttista apua, mutta pakkorokotusten ei kuulu toimia pelkääjien terapiamuotona.

Mikäli kyseessä ministerin osalta on pelkästään raaka tapa kalastella suosiota seuraavia vaaleja ajatellen, käyttämällä hyväksi riskiryhmäläisten pelkoja,
on ministerin toiminta erittäin itsekästä ja häikäilemätontä sikailua.

Olet ytimessä

Porissa kyseinen ministeri on tullut tunnetuksi uransa ajalta erityisenä miellyttäjänä ja takapuolten lipojana, mikäli sillä on saavuttanut henkilökohtaista etua.

Takapuolen lipominen on ollut niin läpinäkyvää ja lapsen tasolla, että sivullisena katsojana julkisissa tilaisuuksissa on joutunut tuntemaan myötähäpeää.

Minä säälin koronaministeriä, pässi mikä pässi.

juhaII

Jokainen käyttäköön järkeään. Siitä ei pidä luopua eikä sitä voi korvata.

Jos pääministerikin hötkyilee niin vakavassa asiassa. Ei kenenkään pidä itseään ristille naulita, sillä esivalta, joka elää itse toisin kuin saarnaa. ”On itse syypään aiheuttamaansa vahinkoon”. (Ote Joulurauhan Julistuksesta).

Oli miten oli. Tärkeintä on aina muistaa päiden katkojien yhteydessä esille tuodut sanat: ”Pelolle ei saa antaa valtaa!” Tämä vieläpä ilman mitään piruilua, sillä maailma on nyt sitä täynnä itsensä niiden taholta, jotka heikkopäiset äänestäjät ovat luottamuksensa antaneet ja nämä ovat ylpeiksi ja kovakorvaisiksi tulleet vallasta, joka heille on annettu. Kun valta ja itsetietoisuuden nousuhumala nousevat päähän. Silloin ei enää eletä demokratiassa, josta kaikki valtioiden johtajat niin

juhaII

kerkeästi puhuvat. On se vain merkki siitä ettei sitä enää ole vaan se on rispaantunut viikunanlehti stondiksessa olevan diktatuurin edessä, jossa mellakkapoliisit hakkaavat pampulla ja ampuvat kumiluoteja omaa kansaansa päin vain ajan ollessa kyseessä milloin ne vaihtuvat armeijan panssarivaunujen telamketjujen kolinaan ja oikeisiin luoteihin. Ja ne, jotka selviävät illalla kotiinsa saavat katsoa valtion virallisen kanavan uutislähetyksestä kunika he itse ovat suurimpia terroristeja, jotka uhkaavat yhteiskunnan laillista järjestysytä ja mikä pahinta! Demokratiaa ja yhteiskuntarauhaa, jota valtion hallitus suojelee kuuliaisia kunnon kansalaisia äärioikeistolaisista anargisteista ja murhaajista koostuvia väkivaltaisia kansanvihollisia vastaan.