Monikulttuurinen tunnelma linjalla 179 tiivistyy

Tukholman paikallisliikenteen bussilinjaa 179 sanotaan kauhujen linjaksi. Matkan varrella voi tapahtua mitä tahansa ja moni matkustaja välttää koko linjan käyttöä tietyllä välillä – linjan monikuluttuurisuuden vuoksi.

Paikallislehti Mitt i kirjoittaa, että ongelma reitillä ovat pahempia kuin koskaan aiemmin. Tungos, älämölö, valkosipuliröyhtäilyt ja piereskely ovat vakiokamaa reitillä. Luonnollisesti melkein puolet matkustajista matkutaa pummilla ja bussikuskien mielestä koko reitti on työturvallisuusongelma.

Reitti kulkee Vällingbystä Sollentunaan ja matkan varrelle sattuu kauhujen etappi Kista-Rinkeby-Tensta. Tämä väli aiheuttaa niitä mielenpahennuksia. Varsinkin Kista, jonne keräännytään monikulttuurisista lähiöistä Rinkebystä ja Tenstasta ostelemaan ja hengaamaan.

Lipuntarkastajien tilastojen mukaan 27 % matkustaa pummilla, kun normaalisti pummimatkustajien määrä on 1,6 %. Bussikuskit eivät tietenkään itse viitsi puuttua asiaan, sillä siitä seuraa uhittelua ja lisää älämölöä. Monet kuskit yksinkertaisesti kieltäytyvät ajamasta linjaa 179 jo ihan sen takia, että koko linja on kuin ajaisi keskellä kaaosta.

Mielenkiintoinen detaljee on se, että kun linjalla pidetään lipuntarkastusta, niin paikalla on 10 lipuntarkastajaa, useita vartijoita ja pari poliisipartiota. Lisäksi poliisiauto, johon pahimmat kuumakallet laitetaan odottelemaan kyytiä putkaan rauhoittumaan.

Eipä itse ole tullut matkustettua reitillä enää vuosiin. Kyllästyin lopulta siihen kirkumiseen, puhelimiin huutamiseen, musiikin kuuntelemiseen puhelimien kaiuttimista, takapenkillä röökaamiseen ja adhd-tunnelmaan.

Subscribe
Notify of
guest
49 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
jorma

Linjuriauto on maantien ässä, jos olet jonnekin pyrkimässä…Eipä tiennyt linjuripolkan sanoittaja/säveltäjä, kuinka ajankohtainen biisi olisi tulevaisuuden Swedustaniassa. No eipä silti, saa ne mm. eräät Afrikansarven asukit täällä Hölmölässäkin ilmaiset matkat ja muut joutuu maksaa, että joutuu kuuntelee niiden älämölöä.

Qroquius Kad

Tiesihän se sanoittaja, että linja-autossa matka katkeaa. Saattaapi katketa jotain muutakin.

JuhoL

Nashin peliteorian mukaisesti ongelmallisten linjojen lipuntarkastuksia tulee lisätä niin paljon, että pummit epäröi matkustaa pummilla ja toisaalta enempi lipuntarkastus toisi turhia työvoimakustannuksia. Tällöin saavutettaisiin ns. Nashin tasapaino ja ongelmaa voidaan pitää ratkaistuna.

Jortonki

Tuohon suuntaan se pelimiesten teoria menee, mutta yksi tarkennus; se on että lipuntarkastusten seuraukset *(kertaa) niiden tiheys on se pummia rajoittava tekijä.

Esimerkiksi jos pummilla liikkuvalta vietäisiin pallit valtiolle, niin se rajoittaisi pummiulua merkittävästi.

(Hetkinen täytyy miettiä miten suhtaudutaan rikoksenuusijaan… jos sitten rikoksenuusijalle tehdään Allah Akhbar-operaatio?, ei tekisi kolmatta kertaa)

Suomi Finland

Joukkoliikenne. Hullujen hommaa. Henkilöauto on ainoa järkevän ihmisen vaihtoehto.

Kai kuskit on sentään jo eristetty omaan tilaan niin, ettei heidän tarvitse olla matkustajien kanssa tekemisissä.

Ja tuollaiseen hullujenhuoneeseen ne vihreät meidätkin haluavat.

Anna-Maria Korhonen

Ennustan, että Suomessakin seuraa ainakin pk-seudulla ja suurissa kaupungeissa ns white flight myös joukkoliikenteessä. Ihmiset paitsi muuttavat Kehä III:n ulkopuolelle myös siirtyvät yksityisautoiluun. Vihreästä siirtymästä tulee pääasiassa keinotekoinen ja ulkomaisin voimin toteutettu ilmiö: maahanmuuttajataustaiset bussin- ja junankuljettajat rahtaavat mölyävää maahanmuuttajalastia keskustan ja ghetton väliä ja veronmaksaja maksaa sekä liput, kausikortit että tarkastusmaksut.

Itselläkin alkaa olla suunnitelmissa auton hankinta vaikka vielä 2 – 3 vuotta sitten uskoin julkisilla pääsevän kaikkialle. Ehkä pääseekin, mutta kehitys on menossa maahanmuuttaja kerrallaan yllä kuvattuun suuntaan. Aamulla töihin mennessä kehitysmaalaisia miehiä ei juuri näy – he ovat vielä nukkumassa.. /..

Anna-Maria Korhonen

.. /. Mutta aivan varmasti ainakin yksi naispuolinen somali tai muu tummahipiäinen tai itämaan ihme per bussi kälättää kovaan ääneen kännykkään.

Kolmas kivi

Jep, ja AINA kaiutin päällä että kaikki kuulee myös sen toisen osapuolen kälätyksen.

Kavala Vihr valhe

Vihreästä siirtymästä sen verran, että toteutuessaan se rampauttaa Suomen talouden totaalisesti ja köyhyys leviää kulovalkean tavoin yli entisen tasavallan ja sieltä ei tää maa enää nouse – ainakaan useaan vuosikymmeneen. Vihreys tuhoaa talouden ja ympäristön.

Oma maa mansikka

Mutta hei… Voittihan Ruotsi Suomen salibändin maailmanmestaruus kisoissa. Ja voittajat kertoivt että Suomi on niin paska maa ettei tänne voi tulla kuin kultaa hakemaan. Kuulemma ruoka oli oksettavaa ja olutkin kusilientä.

On se hyvä että saivat luvan lähteä täältä raqqaaseen kotimaahansa mahdollisimman nopeasti. Sielä ne viihtyvä.

Mennään 179llä

Hanki Paavo bussikortti ja mene tuolle linjalle töihin. Saat ainesta 10 juttuun joka päivä.

Qroquius Kad

Tuli tässä mieleeni, että joitain vuosia sitten muuan Virossa asunut suomalainen neuvoi miten tuollaiset hiljennetään:
pitää vain mennä naaman eteen, laittaa sormi huulille ja ääntää sssccchhhh…!

Mitähän sille vironsuomalaiselle nykyään kuuluu? Hänellehän olisi käyttöä nyt Ruotsinmaan bussien hiljentäjänä.

Kaikki varastetaan

Kunnes ne varastetaan, by Mölyapinat. Nenukin voi saada tällin.

Qroquius Kad

Eihän niiden tarvitse päälle tulla.
Istut kaikessa rauhassa silmät kiinni pää täynnä musiikkia, kun se yht’äkkiä lopahtaa ja korvillesi hulahtaa viileä ilmavirtaus, kun Abdigadir nappaa luurit päästäsi ja loikkaa avoimesta ovesta ulos kadoten asfalttiviidakkoon.

Qroquius Kad

Miksei? Niillähän ojn nopeat sormet ja vielä nopeammat jalat, sekä kaikki saman näköisiä puikulapäitä.

Jokapäiväistä

Vetäähän ne AirPodit ulos ihmisten korvistakin.

jylppy

Mitäs eriomaista tämä valkosipuliröyhtäilyt ja piereskely oikein tuppaa olemaan? Onko jokin uusi kehitysmaalainen tuontitavara?

Sellaista

Sitten kehotetaan käyttämään julkista liikennettä kun sekin menee tällaiseen suuntaan. Samanalaiseksi menee varmasti Suomessakin julkinen liikenne kaupungeissa. Maaseudulla se onkin käytännössä jo loppunut täysin.

Kim Laitinen

Moikka, Paavo! Sinulla kun on taitoa, nin vinkkinä kattoa suldaan said ahmed; eduskuntataloon lähetetty hirttosilmukka. Aika hiljasta ollu? Suomen juissi smölee?

Qroquius Kad

Husu Kakkonen.

Kummitus”juna”
Sami

Näyttää pahamaineiselta Mustakaavulta.

Kutsukaa Komisario Sisu ja Mikki Hiiri ottamaan se kiinni.

Riku Laine

Poikkean vähän aiheesta. Muistakaa aina lukita autojenne ovet eihän sitä koskaan tiedä kuka hullu nykäisee oven auki. Ihan pikku reissullakin kannattaa tuo muistaa.

Bling Bling

Tämä on hyvä neuvo, joka uljaassa ja uudistuneessa, tunkkaisuuden ja uumehtuneisuuden impivaaralaisuudesta nousseessa monikulttuurisessa Suomessamme usein sivuutetaan ajattelemalla, että eihän sellaista nyt minulle/täällä tapahdu: aina auton ovet lukossa, niin ajossa kuin parkissa.

Minä

Jo 90-luvulla moni ruotsalainen ei uskaltanut mennä edes bussilla Rinkebyn läpi.

90-luvulla niin ikään, yöbussi, joka lähti keskustasta ja tapasi mennä Rinkebyn läpi, lakkasi menemästä Rinkebyn läpi ja porotteli menemään kiireesti ohi Rinkebyn.

Ei siis ole ihan äsken syntynyt ongelma, tosin on varmaan pahentunut.

Daavidin poika

Mikä seuraamus liputta matkustamisesta on Tukholmassa.? Jos on sakko niin kuka sen maksaa, esim kunnia kansalaisten puolesta.? Ihan mielenkiinnolla kysyn.

Bling Bling

Voihan siitä jonkinlainen diskuteeraus seurata, jos oikein huonosti käy. Pate ehkä ottaa asiasta selvää.

Qroquius Kad

Mitä tapahtuu ellei maksa?

TILLÄGGSAVGIFT 1500k

Siitäkin saa tilläggsavgiftin jos matkustaa eläkeläislipulla voimatta todistaa 65+ ikänsä.

https://sl.se/biljetter/biljettregler/ratt-biljett/

TILLÄGGSAVGIFT 1500k

Se menee ulosottoon muutaman muistutuksen jälkeen.

Onnenpotku

Jättää maksamatta niin lähettävät pohjoisen kautta suomeen täysihoitoon

totuutta kehiin

Moniosaajilla ei välttämättä ole mitään ulosotettavaa…

MattiS

Minä kerran kokeilin pummilla junailla etelästä pohjoiseen, ihan mielenkiinnosta. Tein taktisia paikanvaihdoksia jne. Pääsin puoleen väliin kunnes käry kävi. Seurauksena minut olisi jätetty seuraavalle asemalle keskelle ei mitään, konnari oli ehdoton asian suhteen. Kaivoin lompakkoni sitten esiin ja pulitin lipun hinnan. Samalla soimasin itseäni että mikä helvetin vatipää täytyy olla että tälläistä huvin vuoksi lähtee kokeilemaan. Tarkastusmaksusta ei tullut puhetta, varmaan minun heittäminen jonnekin korpeen olisi ajanut saman asian ja konnari saanut sadistista mielihyvää. Ihan ansaitusti toki.

TILLÄGGSAVGIFT 1500k

Jos jäät kiinni liputtomana matkustamisesta joudut maksamaan ns. tilläggsavgift 1500kr JA sen lipun hinnan jota et ollut maksanut.

https://sl.se/biljetter/biljettregler/ratt-biljett/

Ei koske tietenkään kunniakansalaisia.

X

Uskaltaakohan linkkiä edes laittaa..kohta Amerikan tauti tarttuu ainakin Ruotsiin.
https://youtu.be/GAIRKtseUMM

MATUTYTÖT ryöstäjinä

Tyttöjen/nuorten naisten tekemät nöyryytysryöstöt ovat lisääntymässä Ruotsissa:

https://www.expressen.se/tv/nyheter/fornedringsran-okar-bland-flickor-och-unga-kvinnor/

Markku

Asun Helsingissä ja matkustan yleisillä muutamia kertoja vuodessa, yleensä käytän junaa. Ja silti olen nähnyt jo kaksi kertaa kun tarkastajat tarkistaa kunniakansalaisilta lippuja ,jota ei tietenkään löydy. Ei ne saa edes mitään sakkoja, änkevät vaan ulos seuraavalla asemalla ja tarkastajat jäävät hämilleen ja tokaisevat hiljaa et hmmpph höh.

Last edited 2 vuotta sitten by Markku
IsoHammas

 Pelatkaa vähemmän golfia,ja tutkikaa hieman ruotsin tilannetta ,Ruotsi on turvallinen maa,,,,niille jotka ei asu Ruotsissa!! Ei mulla muuuuuta! Mulla on kauniit ja isot etuhampaat,no niin,Ei mulla mitäään MUUTA!