Nuoriin kohdistuneet ryöstöt tuplaantuneet muutamassa vuodessa

Svergiedemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkessonin mukaan nyt esille tulleet tilastot, joiden mukaan nuoriin ja lapsiin kohdistuvat ryöstöt ovat tuplaantuneet muutamassa vuodessa, ovat puhdasta ”ruotsivihamielisyyttä”.

Ruotsin Rikoksentorjuntaviraston BRÅ:n uusimman julkaistun tilaston mukaan vuosien 2015-2019 aikana nuoriin ja lapsiin kohdistuneet ryöstöt ovat tuplaantuneet aikaisemmasta. Vuoden 2020 aikana tapahtui jonkun verran laskua, mutta tämän arvellaan johtuvan pandemiasta.

SVT:n uutisissa esiintynyt raportin laatija ja tuktija kertoo, että ryöstön kohteeksi joutuminen voi olla hyvinkin traumaattista.

Tavallisesti ryöstöt tapahtuvat iltapäivän ja illan aikana, yleensä koulujen lähistöllä, ostoskeskuksissa ja tällaisissa paikoissa, missä kokoontuu nuorisoa. Saaliiksi saadaan puhelimia, vaatteita, kuulokkeita ja muuta arvotavaraa, mitä ryöstön uhri nyt saattaa kantaa mukanaan.

Ryöstöihin ei liity yksin pelkkä rahallinen motiivi, vaan yli kolmanneksessa tapauksessa uhria myös nöyryytettiin/ alistettiin. Näitä ryöstäjä kutsutaankin alistus/ nöyryytysryöstöiksi. Ryöstö ei siis ole suoraan itse motiivi, vaan uhrin nöyryytys yhdistettynä ryöstöön. Nöyryytysryöstöön liittyy myös tekijän puolelta katu-uskottavuuden lisääntyminen, eli rispektiä tippuu kuin kaatosateella vettä Esterin sieltä.

Suurin osa ryöstelijöistä on poikia, mutta tyttöjen osuus on myös nousussa.

Ryöstön uhri on useimmiten ruotsalainen nuori, joka asuu ”paremmalla alueella” kun taas ryöstön tekijät tulevat moniongelmaisista maahanmuuttajaghetoista.

Ryöstäjillä kiinni jääminen harvoissa tapauksissa lopettaa ryöstelyn. Yli puolet ryöstön tehneistä jatkaa toimintaa ja tekee uusia ryöstöjä.

Subscribe
Notify of
guest
13 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Matu on kunkku?
Matu on kunkku?
16.12.2021 22:50

Voi – voi Paavo! Etkö todellakaan ole kuullut pandemian ja rasismin aiheuttamasta syrjäytymisestä? Eihän woke-yhteiskunnissa tällaista saa julkaista!

Wittgenstein
Wittgenstein
16.12.2021 23:47

Hoodeilla hengailee Hoodeja, joskus muinoin Rikkailta ryöstänneen Hoodeilla hengailijan etunimi oli Robin; hence: Robin Hood. Näinä postindustrialisina intersektionaalisina aikoina perinnettä jatkavat Mohammed, Hassan ja Hussein Hood; kolme iloista rosvoa, ei muuta kuin rispektiä kehiin, Dude!

Nöyryytysvoimavarat
Nöyryytysvoimavarat
17.12.2021 00:39

Eskilstunalaisen tutkijan mukaan kantisnuoren nöyryyttäminen on se mikä on kaikkein tärkeintä eikä niinkään ryöstösaalis joka on vain ”grädde på moset”. Tyttöryöstäjät käyttävät enemmän väkivaltaa kuin pojat ja nöyryyttävät uhriaan vielä enemmän. (SVT)

Lisää tätä
Lisää tätä
17.12.2021 04:11

Hieno homma, toivon että nämä lisääntyvät ja uhreikisi joutuisi poliitikkoja ja heidän sukulaisiaan.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
17.12.2021 10:30
Vastaa...  Lisää tätä

Miksi sukulaisia? Eiväthän politikoitsijat välitä paskaakaan kenestäkään muusta kuin itsestään. Heihin niiden iskujen pitäisi osua.
Ja juuri siksi heillä onkin henkivartijat suojaamassa pillujaan ja persereikiään. Paskat kaikista muista.

Pera Pervo
Pera Pervo
17.12.2021 07:10

Miksi sotaa, vainoa, itkua ja hammastenkiristystä paennut haluaa nöyryyttää suojelijoitaan?

Sossetant
Sossetant
17.12.2021 09:19
Vastaa...  Pera Pervo

Niinpä. Yritäpä selittää tätä asiaa huipputyhmälle valkoiselle naiselle niin näet vain kuinka silmät pyörivät tyhjässä päässä ja lopulta se tokaisee automaattivastauksen: ”meidän täytyy satsata maahanmuuttajiin enemmän rahaa”

Qroquius Kad
Qroquius Kad
17.12.2021 10:32
Vastaa...  Pera Pervo

Kato rispektii, hei. Jou mään, mä vaadin rispektii, ja miten mä sitä muuten saisin kun musta ei oo muuhun kun ganstailuun, jou mään?

Se selittää asian
Se selittää asian
18.12.2021 11:09
Vastaa...  Pera Pervo

Alhaisella ÄO:lla ei toimita järkevästi.

Wokke Setä
Wokke Setä
17.12.2021 12:32

Ilmoituskynnys vain noussut.

Anonyym
Anonyym
17.12.2021 16:39

Keitä ruottalaiset lopulta hyväksyvät vertaisikseen? Pääseekö suomalainenkaan koskaan siihen joukkoon edes monennessa polvessa?
Entä keitä katsovat nöyrinä ylöspäin? Juutteja? Norskeja? Brittejä? Sakuja? Fransmanneja?

rellinen
rellinen
18.12.2021 13:59

Nöyryytysryöstöt ovat islamin työkaluja.