Tanska harkitsee uustanskalaisten vankien sijoittamista kosovolaiseen vankilaan

Tanskassa valmistellaan lakia ja käytännön toimia vuokrata Kosovosta vankila, jonne sijoitettaisiin lähinnä karkotettavia uustanskalaisia vankeja lusimaan tuomionsa ennen karkotuksen täytäntöönpanoa.

Tanskan suunnitelmissa on vuokrata Kosovosta 300 vankipaikkaa. Asiasta on tehty monenlaisia kartoituksia ja kansainvälisten lakien mukaan vankipaikkojen vuokraus ei olisi mitään sopimusta vastaan. Vankilassa noudatettaisiin tanskalaisia lakeja ja käytäntöjä.

Tanska on samaan aikaan yrittänyt neuvotella sopimusta mm. Romanian kanssa, mutta se ei johtanut mihinkään. Kosovon kanssa ollaan kuitenkin päästy alustavaan sopimukseen, joka aluksi olisi voimassa 2022-2025 ja hintaa nelisen miljardia tanskan kruunua.

Kosovolaiseen vankilaan tultaisiin sijoittamaan sellaisia vankeja, jotka ovat saaneet rikostuomion ja karkotuksen tuomion jälkeen. Eli vangit eivät tule enää Kosovoon siirron jälkeen astumaan Tanskan maaperälle.

Tällä hetkellä on jotakin käytännön ongelmia, esimerkiksi kieli. Vanginvartijat ja vangit eivät voisi puhua mitään yhteistä kieltä. Lisäksi vankien lakimiesten ja omaisten tapaaminen muuttuu lähes mahdottomaksi.

Juuri tämän jälkimmäisen arvellaan aiheuttavan ongelmia. Koska Tanskan lakien mukaan vangeilla on oikeus tavata omaisiaan, niin on varmaa, että asiasta aiheutuu valitusprosesseja.

Asiasta kirjoitetaan mm. tanskalaisessa päivälehdessä Berlinskessä.

 

Asiahan ei ole Pohjoismaissa varsinaisesti mitenkään uusi, sillä Norja on jo vuodesta 2015 asti vuokrannut vankipaikkoja Hollannista. Norjassa kun oli pula vankipaikoista ja Hollannissa taas tyhjiä vankipaikkoja, niin asiasta päästiin maiden välillä melko nopeasti yhteisymmärrykseen.

Norjankin tapauksessa Hollantiin siirretään sellaisia vankeja, jotka ovat ulkomaalaistaustaisia ja istuvat pitkää tuomiota. Lähinnä vankeja, siis, joilla ei ole Norjan kansalaisuutta. Lisäksi hollantilaisessa vankilassa uusnorjalaisten vankien osastolla ainakin osa vartijoista on norjalaisia.

Pt-median kommentointi on vapaata.
Kannattaa kuitenkin huomata, että väkivaltafantasiaa sisältävät kommentit poistetaan. Ihmisten suora solvaaminen ei ole sallittua, eikä ihmisten yhteistietoja sallita julkaistavan.
Kommentoi mielellään artikkelin aihetta, mutta asian vierestä keskustelu on ihan sallittua. Venäjämielinen propaganda joutuu poistoon, sillä Pt-mediaa ei voi käyttää ryssän propagandan levittämiseen.
Pt-media ei ole mikään sananvapauden sankari, eli jos joku kommentti saattaa täyttää Suomen tai Ruotsin rikoslaissa mainitun rikoksen tunnusmerkistön, niin viesti poistetaan.
Subscribe
Notify of
guest
13 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
murre riepunen

Putinin kanssa aloitettava välittömästi neuvottelut muutaman sadan raiskarin vankipaikoista Siperian perukoilla sijaitsevista vankiloista. Ikäänkuin hyvän tahdon eleenä, osoitamme naapurille kuinka paljon arvostamme heidän vankien eteen tehtävää työtä, meillä tuppaa vankilasta juuuri vapautunut ryöväri hittolainen uusia rikoksensa jopa vapautumis päivänään. Siperiasta mahdollisesti vapauduttua vuosien kuluttua ei rikokseen syyllisty ainakaan heti, matka ihmisten ilmoillekin kestää pari viikkoa.

Waltsu

Sale äkkiä soittamaan Volodjalle ja sopimaan vankilapaikosta vaikka Venäjän Karjalassa. Sinne on lyhyt matka omaistenkin mennä tapaamaan, jos asuvat täällä jo.

Tjottahaitiin tack

Onko se niin hyvä idea? Pitäisi vuokrata vankila jostakin kauempaa, esim. Australiasta joka muutenkin on vanha vankilamaa/straffkoloni. Kosovosta tulee turhapaikanhakijoita ainakin Ruotsiin ja varmaan myös Suomeenkin. Saattaisivat keplotella itsensä takaisin tänne.

Kovennettuako

Myös Amerikan yhdysvallat on se toinen vankilamanner jonne lähetettiin euroopan kuona yhdessä opportunistien kanssa.

Kun kuulin tästä jutusta niin mieleeni tuli että minkähänlainen maa Kosovo on. Että vihaavatko islamsiteja kuin ruttoa. Mutta sehän onkin islamistinen maa. Joten vangeille ei tule sielä normaalia kovennetumpaa istumista.

Unelma Painajainen

Olen kateellinen Tanskalle niiden poliitikoista. Jotta Suomessa joskus edes teoreettisesti pohdittaisiin tällaista, nykyisistä kansanedustajista pitäisi vaihtua sellaiset 90%.

Gyntter

TODELLAKIN isanmaallista toimintaa!!! Meilläkin voitaisiin ostaa vankeinhoito ja matu säilytys tp-prosessin ajan suurelta itäiseltä naapurilta ja hinta olisi varmaan erittäin kilpailukykyinen.

X

Kannatetaan!

Qroquius Kad

Ai siltä itäiseltä naapurilta joka koska tahansa saattaa vyötäyttää satauhtpäisen lauman paskanväristä ja -hajuista kuonaa rajan yli?
Ja siitä pitäisi vielä maksaa?

X

Veikkaan että täällä näiden vääräuskoisten ja muiden laittomien oleminen ja ylläpito maksaa todella paljon enemmän kuin heidän koppihoito Venäjällä. Kyllä kai Venäjälläkin pystyy kilpailuttamaan huolenpidon. Eikä Venäjä tänne ketään lähetä, jos täällä on niin huonot johtajat etteivät pysty estämään tänne tulemisia on se aivan meidän oma syy.

Mehukas Krista

”Olen kateellinen Tanskalle niiden poliitikoista. Jotta Suomessa joskus edes teoreettisesti pohdittaisiin tällaista, nykyisistä kansanedustajista pitäisi vaihtua sellaiset 90%.”

Suomessa joutuisi valtakunnanoikeuteen ja karkoitettasiin mikäli joku edustaja edes vihjaisi tuollaisesta.

Daavidin poika

Miksi uustanskalaisia kohtaan pitäisi tuntea sympatiaa lakimiehen / sukulaisten suhteen.? Eihän uustanskalaiset rikollisetkaan ole tuntenut sympatiaa uhrejansa kohtaan.

Pääseehän myös lakimiehet / sukulaiset lentokoneella Kosovoon.

Nyt varsinkin korona aikana on, esim poliitikot yhteydessä toisiinsa livenä netissä. Pitihän presidentti Binden pienimuotoisen kokouksen netissä liittolaisten kanssa.

Antti Tifa

Tanskassa perseilleet musulmanet pääsisivät Kosovon musulmanien hoivattavaksi?
Näinkö on asioita ajateltu ?
Mikään ei silloin voi mennä pieleen. Rääh rääh reh reh.

Sam Colt

Kuullostaa aika kalliilta ratkaisulta, Tanskan kruunu on sentään länsivaluuttaa.
Halvempaa olisi sijoittaa samaan koppiin ja ruokakippoon useampi venkula.
Hallitus voisi myös tehdä päätöksen asianajajien palkkioitten alentamisesta.

Kosovolaiset vankilat kyllä pitäisivät asiakkaansa tarkassa tallessa, jos siitä kerran maksetaan.