Talvella aika kuluu sisätiloissa

Talvi, tuo vuoden pimein ajanjakso. Talveen kuuluvat sekä pimeys, että kylmyys. Lumi mahdollistaa hieman paremman valon ympäristölle. Mutta samalla kylmyys sulkee ihmisiä sisätiloihin. Mitä kaikkea voi sitten sisätiloissa tehdä? Mahdollisuuksia on lopulta hyvin paljon. Talvisin sisätiloissa on viihtyisämpää kuin ulkona, sillä sisällä ei tarvitse tunte kylmää. Ihmiset kerääntyvät mieluiten toistensa koteihin viettämään mukavaa aikaa yhdessä.

Yleensä tekemistä riittää sekä yksin ollessa, että isommassakin porukassa. Tähän olen kerännyt muutamia vinkkejä ajankäyttöä varten. Toisille soveltuvat rauhallisempi vapaa-ajan vietto ja toiset taas nauttivat menevämmästä vapaa-ajasta. Jokaiselle on kuitenkin jotakin, eikä sisätiloissa tarvitse pitkästyä.

Pelaaminen yksin tai porukassa

Monille erilaiset pelit ovat lähellä sydäntä. Pelaaminen voi olla rahapelien pelaamista. Monille onkin mielenkiintoista tutustua siihen millaisia esimerkiksi promootiot bethardin kanssa voivat olla. Toiset pelaavat nettikasinoilla ja toiset nettivedonlyönti sivustoilla. Mikä parasta, useimpia sivustoja voi pelata niin sohvalla maaten älypuhelimella, kuin myös pöydän ääressä tietokoneella.

Toisille taas pelaaminen on parhaimmillaan videopelejä pelatessa pelikonsoleilla tai tietokoneella. Videopeleistä suosituimpia ovat League of Legends, DOTA 2 sekä CS:GO. Nuorempien mieleen ovat enemmän Minecraft sekä Fortnite. Kaikkia näitä voi pelata niin yksin kuin yhdessäkin. League of Legends, DOTA 2 ja CS:GO ovat kaikki joukkuepelejä, mutta pelaamisen voi aloittaa täysin yksin satunnaisessa joukkueessa. Pelaaminen tapahtuu joskus internetin välityksellä ja esimerkiksi discordia apuna käyttäen. Toisinaan taas kaverit tai perheenjäsenet voivat kokoontua samaan paikkaan pelaamaan. Näin ollen konsolipelien ja tietokonepelien pelaaminen voi olla myös sosiaalista pelaamista. Tehokkaammat internet yhteydet, eli nykyinen 5G, on ehdottomasti parantanut netissä pelaamisen laatua, mikä varmasti vaikuttaa pelaamisen suosioon.

Kolmannet rakastavat lautapelejä. Monista kodeista löytyvät pelit kuten Muuttuva Labyrintti, Monopoli, Cluedo sekä esimerkiksi palapelejä. Pelien pelaaminen voi olla mukavaa koko perheen kesken tai vaikka osana illanistujaisia ystävien kanssa. Toisinaan palapelit soveltuvat hyvin illanistujaisiin, kun pelaamisen ohella voi keskustella helposti sekä nauttia hyvästä seurasta, ruoasta ja juomasta.

Leipominen ja ruoanlaitto voivat olla mukavaa tekemistä

Usein talven kylminä päivinä lämpimässä keittiössä puuhaileminen on mukavaa. Leipominen sopii yleensä koko perheelle, eikä mikään estä leipomasta myös ystävien kanssa. Kun ulkona on kylmä ja keittiössä lämmin, tulee mielikin paremmaksi. Samalla voi leipoa esimerkiksi joulutorttuja, pipareita tai vaikka pullaa. Lopulta uunituoreiden leipomusten syöminen porukalla voi olla mitä parhaimpia hetkiä talvi illoissa.

Talven kylmyys mahdollistaa sen, että uunit voivat olla päällä ilman, että ne lämmittävät taloa liikaa. Kesäisin monet välttelevät uunien kuumentamista juuri siksi, että asunnot lämpiävät entisestään. Talvella taas karjalanpaistit, kinkut sekä erilaiset laatikot ovat otollisia. Ne ovat täyttäviä ja niiden tekeminen on mukavaa. Samalla kun valmistuu hyvää ruokaa, myös keittiö sekä koko asunto lämpenevät.

Nauttiminen hyvästä seurasta voi olla tehdä ihmeitä

Toisinaan on kiva vain olla. Miksi aina tarvitsisi tehdä jotain? Totuus on, että joskus on mukava vain nauttia olostaan. Ei aina tarvitse olla aktiivinen, toimelias sekä tuottelias. On joskus hyvä nauttia myös yksinolosta. Tähän voi toimia esimerkiksi kirjojen lukeminen, erilaisista suoratoistopalveluista sarjojen seuraaminen. Toiset tykkäävät virkkaamisesta tai kutomisesta ja kolmannet askartelevat puusta erilaisia esineitä. Elämästä tulee nauttia siten, kuin se itselle on nautinnollista.

Myöskään ystävien ja perheenjäsenten kanssa ei aina tarvitse olla tuottelias ja tehokas. On hyvä joskus osata rentoutua ja nauttia aidosta keskustelusta toisen kanssa. Mikä on sen rentouttavampaa kuin hyvässä seurassa kahvin juominen sekä kuulumisten vaihtaminen. On mukavaa voida vain olla, istua alas ja keskittyä läheisiin. Tämä koskee myös perhettä, sillä myös perhe kaipaa joskus pysähtymistä ja yhdessäoloa ilman suuria suunnitelmia tai erityisen suurta tekemistä.

Talvesta voi nauttia

Talvi voi tuntua pitkältä, sillä se on pimeää aikaa, jolloin lähes aina on kylmä ulkona. Mutta samalla talvi voi mahdollistaa rauhoittumisen sekä läheisten kanssa kiireettömän ajanvieton. On tärkeää ymmärtää, että on aina kannattavaa paneutua niihin asioihin, joista itse nauttii. Viime vuosina arki on kokenut kodeissa ympäri maailmaa suuren muutoksen. Mutta kenties kaikesta seuraa jotain hyvää ja se näkyy myös nykyisessä uudessa arjessa.