Kymmenet muslimit pitivät jouluaattona perjantairukouksen Ronnebyssä

Etelä-Ruotsissa Blekingen maakunnassa Ronnebyn kylässä on ollut joulun pyhien aikaan hyvin uskonnollinen tunnelma. Nimittäin kymmenet muslimimiehet kokoontuivat pitämään perjantaina jouluaattona perjantairukouksen, johon ihmisiä kutsuttiin julkisella rukoushuudolla.

Islamilainen seurakunta oli alun perin hakenut poliisilta lupaa rukouskutsun huudatukseen ja kokoontumiseen Ronnebyn keskuspuistoon. Kaupunginhallitus ohjeisti poliisia, että lupaa ei myönnettäisi, mutta poliisi katsoi, ettei luvan epäämiselle ole perusteita.

Islamilainen seurakunta tosin omasta päätöksestään piti jouluaaton perjantairukouksen toisaalla Kallingessa, mutta ulkoilmarukous kutsuineen joka tapauksessa pidettiin julkisesti samaan aikaan kun tavalliset ihmiset valmistautuivat joulun viettoon.

Poliisi myönsi luvan myös nyt tulevaksi perjantaiksi eli uuden vuoden aatoksi. Satakunta muslimimiestä tulee kokoontumaan, kuten jouluaattonakin, Kallingeen huudattamaan rukouskutsua ja sen jälkeen pitämään julkisen perjantairukouksen.

Asiasta kertoo paikallislehti Sydöstran.

 

Subscribe
Notify of
guest
18 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad
Qroquius Kad
29.12.2021 11:50

Näin sitä otetaan tilaa haltuun.

Mohammed Iskariot
Mohammed Iskariot
29.12.2021 12:25

Mitäs kummallista tuossa nyt on? Ruotsi on muslimimaa ja islam on ruotsin tärkein ja palvotuin uskonto. Kristityt saavat olla onnellisia että muslimit vielä sallivat kristillisiä menoja, se loppuu verisesti ihan kohta, joten nauttikaa nyt kun vielä elätte.

Vivalamusu
Vivalamusu
29.12.2021 17:57

Niin, koska Ranska on jo tunnustautunut muslimivaltioksi niin onhan sitä Ruotsikin. Ruotsissa on ranskalaissyntyinen kuningaskin. Jos Ranska ja Ruotsi olisivat naapurimaita voisimme sulautua yhdeksi ja samaksi Musselandiksi.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
29.12.2021 20:59
Vastaa...  Vivalamusu

Siinä sivussahan se hoituu, kun EU kehitetään Globalististen Eurostotasavaltojen Liitoksi. Ranska ja Ruotsi saavat siellä eurostotasavallan statuksen, mutta Suomelle riittää osa yhtenä Ruotsin globlasteista.

Moonman
Moonman
29.12.2021 23:43
Vastaa...  Vivalamusu

Entisen normaalin eurooppalaisen maan tunnustautuminen muslimivaltioksi on vähän sama kuin rappioalkoholisti myöntää viimein juomisongelmansa, mutta mitään ei ole enää tehtävissä koska maksakirroosi on edennyt liian pitkälle.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
30.12.2021 11:30
Vastaa...  Moonman

Voihan sitä saada maksasiirteen. Se hankaloittaa elämää, mutta ryhdistää pitämään ongelmanaiheuttajan kurissa.

tane
tane
29.12.2021 12:29

Miksihän Suomen tataarit ei huuda rukouskutsuja? Varmaan siksi, että he ovat sopeutuneet ja kotiutuneet tänne ja jättäneet esi-isien tänne sopimattomat tavat lähtömaihinsa, toisin kuin nämä tyhmät kehitysmaan häiriköt.

Muslimit säätää
Muslimit säätää
29.12.2021 12:45

Kaikki Skånen/Smålandin raggarit äkkiä sinne ämyreittensä kanssa! 🗣🔊🗣🔊🗣🔊

”Ihminen päättää, Jumala säätää” on nyt vaihdettu lauseeksi

”Sossut päättää, muslimit säätää”.

Voi vain toivoa hyökkäystä Ulkoavaruudesta?

Hgzvh
Hgzvh
29.12.2021 13:57

Ei nuo tellukselle olisi alunalkaenkaan kuulunut joten on nyt lähinnä toivomaasi. Ollos hyvä vaan.

Nämen Säden oxo
Nämen Säden oxo
29.12.2021 12:52

Ruotsalainen harhaanjohtava sananparsi ”Man tar seden dit man kommer”.
He vain soveltavat sitä koska ovat sen väärin tulkinneet eli

”Man tar seden OCH säden dit man kommer” (seden=tavat, säden=”siemenet”).

Make's perfect sense
Make's perfect sense
29.12.2021 14:21

Sananlaskut uusiutuu kovaa vauhtia. Aiempi miehekästä individualismia korostanut ”man tar vad man har” on nyt uudistumassa WEF-agendaan paremmin sopivaan ja inkludoivampaan muotoon ”hen tar vad hen får”.

Reijo Ruotsalainen
Reijo Ruotsalainen
30.12.2021 00:25

mites olis tämä kansanviisaus ”ryssä/kasakka ottaa kaikeen mikä on löyhästi kiinni”

Make's perfect sense
Make's perfect sense
30.12.2021 13:24

Äärimmäisen mielenkiintoinen kansanviisaus, jonka vastaparina on arkinen havainto siitä että suomalaisille ei kelpaa edes kalevalan sampo jos sitä tarjoaa suomalainen joka tahtoo saada arvostusta taitavasta työstään. Mieluumin ollaan arvostamatta ja annetaan vaikka ryssä-kasakan viedä sampo muille maille. Tämän havainnon voi todistaa todeksi jokainen suomalainen keksijä.

Suomi Finland
Suomi Finland
29.12.2021 13:30

Minusta islamilaisen rukouskutsun voisi sallia.

Kunhan se tehtäisiin maan tasalla poliisiopiston Laverne Hooksin äänellä ilman mitään vahvistimia.

jorma
jorma
29.12.2021 14:34

Wien 1683 on valitettavan kaukaista historiaa. Ei näitä voi rauhanomaisesti pysäyttää, valitettavasti. Sitten on rauha, jos muhammettilaiset on, usein verisesti, alistaneet vääräuskoiset.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
29.12.2021 18:49

Mitä olen telkkarista luontodokumentteja katsonut, eivät loiset yleensä huudata ämyreitä isäntäorganismia vallatessaan. Ihminen on vieraantunut luonnosta. Surullista.

h44
h44
29.12.2021 18:58

Sinne vaan kirkkokuoron kanssa veisaamaan kilpailevaa evankeljumia.

Lallukka
Lallukka
30.12.2021 18:56

Aika pieni pieru oli kys jengiä paikalla.
Noitahan maailmaan mahtuu.