Rakastettu gangstaräppäri vapaaksi

Rinkeby sai lämpimän joulutervehdyksen, kun vankeinhoitovirasto päästi vihdoinkin vapaaksi gangstaräppäri Yasin Mahmoudin alias Yasin Byn.

Yasin Byn on tullut tunnetuksi hyvässä ja pahassa. Pahassa siinä mielessä, että nuorukainen on ollut useaan otteeseen vangittuna epäiltynä murhista ja suurin piirtein kaikista rikoslaissa mainituista rikoksista.

Yasin Bynin tunnetuin kupru lienee räppäri Eináriin kohdistunut kidnappaus ja sen yhteydessä Eináriin kohdistuneet väkivallanteot. Yasin Byn tuomittiin kesäkuussa käräjäoikeudessa 10 kuukauden vankeuteen tästä kidnappauksesta, mutta rikosnimike Yasinin kohdalla oli kidnappauksen suunnittelu.

Juttu on mennyt hovioikeuteen, mutta hovi ei ole vielä antanut asiasta lopullista päätöstä, paitsi välipäätöksen, jonka mukaan Yasin Byn on periaatteessa istunut tuomionsa jo ja hänet päästettiinkin eilen vapaaksi Sollentunan poliisivankilasta.

Hyvässä Yasin Byn tunnetaan taas siitä, että hänet on palkittu valtiollisen yleisradioyhtiö Sverigesradion kulttuuritoimittajien toimesta monin palkinnoin ruotsalaisen kulttuurin rikastamisesta, eli räppibiiseistään. P3:n toimittajat ovat kertoilleet kuinka Yasin Byn tuo kauniilla tavalla esille uusruotsalaisten kulttuuria jollotuksissaan; ryöstöjä, murhia ja kokaiinin nenään vetämistä.

Sosiaalisessa mediassa on laitettu jo pystyyn leikkimielisiä arvauskilpailuja, että onko Yasin Byn epäiltynä uudesta murhasta ennen kuin uuden vuoden lumet sulavat.