Onko mustaan kahviin kaadettava maito rasistinen teko?

Tukholman yliopistolla pidettävä kurssi “Kriittisiä valkoisuuden näkökulmia pohjoismaiseen kulttuuriin” herätti mielenkiinnon. Mistä ihmeestä siinä on kysymys?

Syyslukukaudella Tukholman yliopistolla lyötiin tulille etäkurssi, jonka nimi on “Kritiska vithetsperspektiv på nordisk kultur”. Sen voisi suomentaa jotenkin siihen tapaan, että kriittisiä valkoisuuden näkökulmia/ kriittinen valkoisuusperspektiivi pohjoismaisessa kulttuurissa.

Kurssiesitteessä sanotaan, että kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat perehtyä kriittisesti valkoisuuden näkökulmiin.

– Nykyään on sellaisia ilmaisuja kuten “valkoiset keski-ikäiset miehet”, “valkoinen feminismi”, “valkoinen melankolia” ja “nuoret vihaiset valkoiset miehet”, joita käytetään yhteiskunnallisessa keskustelussa. Mitkä käsitteet sisällytetään valkoisuuteen ennen ja nyt? Millaisia merkityksiä on pohjoismaisella ympäristöllä valkoisuuden mytologialle, sanotaan kurssiesitteessä.

Menee aivot vähemmästäkin solmuun. Mutta Ruotsistakin löytyy keijo-kaarisateita. Muuan ruotsalainen Arvid Haag osallistui kurssille ja kirjoitti kurssin jälkeen esseen aiheesta otsikolla “Mustat ja valkoiset juomat“. Esseen sisältö oli mustaan kahviin kaadettavan maidon problematiikasta. Valkoinen maito mustassa kahvissa on rasistista.

 

Haag kuvailee, että maidon kaataminen kahviin on ongelmallista:

– Voidaan kysyä, että onko tosiaankin kyse maidon ja kahvin yhteensovittamisesta, vai onko maidon lisääminen kahviin tapa ottaa kahvilta pois sen ominaisuus ja pakottaa mustaan kahviin valkoisia ominaisuuksia, Haag pohtii kirjoitelmassaan.

Voidaan kysyä, että onko tosiaankin kyse maidon ja kahvin yhteensovittamisesta, vai onko maidon lisääminen kahviin tapa ottaa kahvilta pois sen ominaisuus ja pakottaa mustaan kahviin valkoisia ominaisuuksia.

– Kriittisesti ajateltuna maito kaadettuna kahviin voidaan nähdä kolonisaationa. Kuuma ja vahva kahvi jäähtyy ja sen maku pehmenee maidon avulla. Mikä taas itsessään kontrolloi ja “kesyttää” kahvia, Haag jatkaa esseessään.

 

Haag sai esseestä arvosanan B, eli erittäin hyvä. Hän itse kertoo, että koko homma oli vitsi ja ihmettelee suuresti, että miten helvetissä tällainen voi mennä läpi. Kurssiohjaaja oli kirjoittanut esseen arvostelussa jopa, että mielenkiintoinen aihe ja sitä olisi voinut jatkaa pidemmällekin.

Kysymys kuuluu siis, että onko kahviin kaadettava maito rasistinen teko?

Subscribe
Notify of
guest
41 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
jorma

Hesassa oli tänäkin vuonna rasistinen,valkoinen joulu.

Neuvokaapas expertit

Mustalle asfaltille on mätetty valkosia lunta! Olen pöyristy nyt.

jorma

…siis viime vuoden puolella.

Lallukka

Ilman muuta kahvi tulee juoda mustana pekkana. Kaikki valkoinen on r-sanaa!

Hard Embo

Kun valkoinen käy paskalla, sekin on rasistinen teko. Eihän ruskea jätös yksin pärjää.

Karmeeta on

Perse pitäisikin jatkossa pyyhkiä ruskealla paperilla

Waltsu

Maitokahvin juonti on voimakas antirasismin ilmaus. Siinä musta ja valkoinen sekoittuvat ihan kuin valkoisen naisen ja mustan miehen suhteessa. Siinä mustaa kahvia on enemmän kuin valkoista maitoa, se kuvaa mustan miehen ylemmyyttä siihen naiseen nähden. Lopputulos on vaaleanruskea ja hyvän makuinen, mikä kuvaa erinomaisesti moikulttuurista onnea.

Suomi Finland

Ehkä rasistisempaa olisi laittaa litrainen maitokannu pöydälle pienen kahvikupin viereen, eikä sekoittaa sitä lainkaan kahviin.

Sitäkin pahempaa rasismia olisi keittää kahvit, juoda pelkkä maito ja jättää kahvi kylmenemään kuppiin.

sakarirajamki

Olen aikaisemminkin sanonut ettei suvakkien puusimäisyydestä voi edes keksiä sellaista vitsiä joka ei osoittautuisi todeksi. Tai vaikka keksikin jonkin sellaisen vitsin pian joku esittää sen tosiasianana.

Tyhjästä nyhjästy

Kurssin vetäjä, Göteborgin ghetossa Kortedalassa syntynyt luokkareissun tehnyt professori, on kirjoittanut aiheesta paksun kirjankin:

https://www.adlibris.com/se/bok/kritvit-kritiska-vithetsperspektiv-i-teori-och-praktik-9789144148977

Tämä lienee vaan sitä tavanomaista kulttuurimarxismia? Nähdään valkoisissa pelkkää pahaa ja muunvärisissä pelkkää hyvää, viis siitä mitä tilastot osoittavat.

Waltsu

Mikä on, että näihin ei pysty vastaamaan?
Noh, jatkan vielä kahvista. Aikaisemmin puhuin juuri suomalaistyylisen maitokahvin antirasistisuudesta, perustellen sen erinomaisesti.
Latten lipittäminen sen sijaan on hyvin rasistinen, valkoista ylivaltaa alleviivaava teko. Lattessa kun pieneen määrään espressoa kaadetaan iso määrä maitoa. Se symbolisoi valkoisen ylivallan hyökymistä tummaihoisen vähemmistön ylitse.

Waltsu

Tuntuu toimivan.

Qroquius Kad

Niin tekee.

X

Vanha viidakon sanonta, musta henkilö juo aina kahvinsa mustana!

herkules_poirotti

Tai n-sana juo aina kahvinsa mustana.

X

No nyt hypättiin rasismin rajalle. Tosta voi jo vetää johtopäätöksiä.

Pablo

Join yhden mustan kahvin… ja hitto, että se suuttui!

Rikoksen tunnusmerkistö täyttyy

Mun mielestä kiihottamisen kansanryhmää vastaa tunnismerkostö täyttyy.

1. Mua kiihottaa tollanen, ainakin vähän

2. Ryhmällä tarkoittaan sanakirjan mukaan pienehköä joukkoa, joka on toisiaan lähellä. Mustat on toisiaan lähellä oleva pienehkö joukko.

3. Kiihottamisesta kansanryhmää vastaan on säädetty rikoslain luvun “sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan”.

Kyllä mielestä tuollanen kahvi juttu on sotarikos.

jippos123

Eikös jokin aika sitten juurikin svedustanian “älyköt” ja känselöijät natisseet notta maito itsessään on äärirasismia.
Syyksi mainittiin värin lisäksi se seikka, että neekereillä laktoosi-intoleranssi on paljon yleisempää kuin meillä rasistisilla valkoisilla.
Mutkat suoriksi vetämällä känselöijät tulivat “tieteelliseen” lopputulemaan notta jo pelkkä maidon juonti on rasistinen agressio joka tulisi kieltää.
Jännä juttu kuinka aidosti mielisairaiden ihmisten harhat ovat saaneet länsimaiden rappiossa näinkin vahvan jalansijan.
Vaikka en mikään YLE:n ystävä ole niin Areenassa oleva sarja Suomesta kylmänsodan aikana on erittäinkin silmiä avaava.
Valhe jossa silloin koko maa kansoineen eli on voimissaan nykyisinkin, palvonnan kohde ja kohteet ovat vaihtuneet mutta keinot ovat pysyneet samoina.
Suosittelen, katsoessa kandee miettiä silloista aikaa nykyiseen wokellukseen ja känselöintiin kun kysymyksessä on kehitysmaalaisten kyseenalaistamaton palvonta.

Gulermo

alkaa usko ihmiskuntaan rapistua aika saatanan nopeesti, kun näitä juttuja oikeesti mietitään joidenki sekopäiden toimesta…

Luuska

Musta mies joutuu siittämään mustan naisen valkoisella spermalla, kauhiata rasismia, valkoiset saunan taakse.

Kärkkäinen

Ultimaattista rasismia on se että fyysisesti/henkisesti pärjätäkseen pohjoisissa sossumaissa mustien vieraslajien täytyy syödä valkoisia D-vitamiinipillereitä.

Pate

Jorman mainitsemat valkoiset Joulut pitää kieltää!!! Jopa Pasilan trollitehtaan uutisoksennuksessakin seurataan tuleeko valkoinen Joulu etelän hedelmillekin. Musta Joulukin on rasisimia, kun se on epäonnistunut Joulu.

Kehitysmaahiihto POP

Juha Mieton vanha kilpakumppani Thomas Wassberg on nykyään kova afgaaniaktivisti:

https://www.expressen.se/sport/langdskidor/kritiken-har-agerat-fruktansvart-galet/

herkules_poirotti

Pahasti alkanut viiraamaan entistä huippuhiihtäjää. Ei sitä 80-luvulla vielä olisi uskonut, että näin kävisi.

Musta tuntuu

Musta asfaltti on kiellettävä. Ja valkoiset tiemaalit. Ja valkoiset autot, jotka ajelevat mustalla sateen kastelemalla tiellä. Ja kaiken lisäksi on satanut valkoista lunta keskelle mustaa pimeyttä. Siinäkin on ongelma. Mustaa pimeyttä syrjitään valkoisilla valoilla. Ja kyllä musta kahvi/tee valkaistuna valkoisella maidolla on hirvittävää rasismia. NO EI HTISSÄ OLE!!

puikulanaattori

Lisäksi autot hierovat mustia renkaita julmasti tien pintaan.

sellaista

Jo vuosia,minä,valkoinen mies,olen kuppiini kaatanut maidon ensin ja sitten KUUMAN kahvin valkoisen “kolonnalistin” päälle.

Kaverit naureskelleet,mutta eivät enää.Olen ollut edelläkävijä.

Risto Jääskeläinen

Kiitos PT-media ja Paavo! Hauskaa jatkoa uudelle vuodelle! Nythän kaikki epäilyt rasistisuudestani haihtuivatkin: juon kahvini aina mustana. Kylläpä helpotti.

Nepa

Onko mustan juominenkin rasismia? “Valkoinen työssä käyvä mien joi mustan kahvin; valtakunnan syyttäjän kanne voitti ja rasisti sai 12 v vankeutta,” voi olla uutisotsikko parin vuoden päästä, kun rasismin vastainen työ etenee

Kaitsu

Ihan selvä tapaus. Tämä jos ei ole rasismia, niin ei sitten mikään.
Ainut mikä tässä nyt hieman kummastuttaa on se, miksi yliopiston pitää moiseen asiaan edes kaukaahaetustikaan puuttua jonkin hömppäpömppä kurssin puitteissa.

Toisaalta asiahan on nykyään niin, että jollei asiasta heti ensi vilkaisulla löydy rasismia, niin se rasismi sitten vaikka kaivetaan siihen kirveensilmästä.
Näin saadaan lisää vettä myllyyn ja ennen kaikkea se valkoinen lihaa syövä ja bensa/diesel autolla pörräävä heteromies jälleen kerran leimattua rasistiksi.
Vaikka sitten kuinka kaukaa haetusti, muuta rasismia pitää olla ja rasismilla porukkaa pelotella ja varsinkin syyllistää porukkaa rasismista.

kaikki

me oikeasti kuollaan kaikki

Qroquius Kad

Joo, mutta eletään siihen asti. Kyllä tämä ihmiskroppa on sen verran toimiva, että se kestää koko eliniän.

Daavidin poika

Mistä vitusta näitä hulluja itää.? Piti oikein kahteen kertaan lukea tämä Pt-median otsikko. Ilmeisesti tämä Arvid Haag peruu nyt kirjoituksiaan koska on huomannut, että on saanut “hullun leiman” ympäri maapalloa.

Mitenkäs sitten sellainen valkoinen uros joka laskee valkoisen siemennesteensä mustan Afrikkalaisen naisen perseeseen.? Onko tämä uros myös sitten rasisti.? Kannattaa muistaa myös se, että miehen siemenneste on aina valkoista, oli hän sitten Aasialainen, Afrikkalainen tai hiekkadyynien Arabi.!

Odotan mielenkiinnolla koska jotkut suvakit hoksaavat hakea markkina poista kondomille nimeltään “Black Jack” koska onhan mainitsemani kondomi musta. Mielestäni tätä Black Jack kondomia voi verrata Uncle-Ben riispakettiin, paketistahan on poistettu se afrikaanon kuva

Anna-Maria Korhonen

Mutta valkoiseen Eurooppaan saa kaataa mustaa ja ruskeaa, se ei ole rasismia. Tai minusta on, mutta ei “virallisen totuuden” mukaan.

Genmele

Minä olen rasisti, minä kusen kahviini. Sen jälkeen hakkaan kahvini.

petra

kahvi toimii loistavasti suolihuuhtelussa, pimeys kohtaa pimeyden

Kohti tuhoa

Voi vittujen vittu, todiste siitä ettei ihmiskunnalla ole juurikaan enää toivoa.

Qroquius Kad

Ei Puolan, Unkarin ja muiden Visegrád-maiden eikä lie Baltian maidenkaan yliopistoissa tuollaisia opeteta. Kyllä se tuhoutuminen uhkaa vain naisistuneita ja lapsistuvia läntisen Euroopan maita.

Älä juo mustaa kahvi

Olet hltin oikeassa. Varsinkin woke nykymenossa.

Suomi Finland

Hiilen polttaminen on selvästi rasistinen teko. Ja jos sytyttämisessä käytetään valkoisia sytytyspaloja, niin teko on jo rikos kuukerikuntaa vastaan.