Parhaat keinot lievittää stressiä – Katso vinkit

Stressi on jotain, mitä jokainen meistä kokee jossain vaiheessa elämäänsä. Vuoden pikkuhiljaa tullessa loppuun, voi stressiä alkaa syntyä lähestyvästä juhlakaudesta. Yleisiä syitä stressille ovat työ sekä kiireinen arki tai muuten mieltä painavat asiat. Stressi voi hiipiä isoksi osaksi arkea, jos sitä ei opettele pitämään hyvissä rajoissa. Onneksi stressin hallintaan löytyy useita eri keinoja, ota vinkit talteen!

Karista stressi liikkumalla

Liikunnan merkityksestä jauhetaan paljon eikä turhaan! Säännöllinen liikkuminen auttaa pitämään kropan virkeänä ja sillä pystyy vaikuttamaan positiivisesti myös omaan hyvinvointiin. Stressaantunut henkilö tahtoo jämähtää paikoilleen melko helposti ja liikkeelle lähteminen voi olla viimeinen asia omalla to do -listalla. Liikunnalla saadaan kuitenkin aivot virkistymään ja mieli hetkeksi jonnekin aivan muualle. Liikunta auttaa myös alentamaan stressihormoneja, kuten kortisolia ja liikunnan avulla saadaan hyvän olon hormoneja, endorfiinieja liikkeelle. Liikunnasta voi myös muodostua helposti yksi tehtävä lisää omalle listalle ja tärkeää olisikin löytää sellainen liikuntamuoto, josta itse oikeasti nauttii.

Juo vähemmän kahvia

Suomalaiset ovat yksi eniten kahvia juova kansa maailmassa, ja kahvi onkin monille yhtä tärkeä osa päivittäisiä rutiineja kuin vaikkapa hampaiden pesu. Kofeiini on piriste ja sitä löytyy kahvin lisäksi myös monista muista tuotteista, kuten teestä, energiajuomista sekä suklaasta. Sopivissa määrin kofeiini piristää, mutta liiallisesti käytettynä se voi aiheuttaa ahdistusta.

Opettele sanomaan ei

Elämässä on monia asioita, joihin ei pysty itse vaikuttamaan. On myös kuitenkin useita tilanteita, joissa voi itse sanoa ei. Monille tämä ei kuitenkaan ole aivan yhtä helppoa. Nyky-yhteiskunnassa arvostetaan jostain syystä jatkuvaa kiirettä ja itseltään paljon vaativa ihminen ei välttämättä osaa antaa itselleen lisää siimaa tarvittaessa. On ihan suotavaa ottaa itselleen enemmän aikaa ja sanoa ei ylimääräisille töille tai vapaa-ajan menoille. Stressaantuneena tarpeellisinta voi olla ottaa aikaa itselleen ja vain rentoutua, esimerkiksi vedonlyontibonukset.com parissa.

Kokeile meditointia ja hengittämistä

Miten yksinkertaiselta se kuulostaakin, on hengittäminen tärkeää stressaantuneena. Vaikka hengittäminen tapahtuu automaattisesti, voi stressaantuneena hengitys jäädä hyvin pinnalliseksi, mikä vähentää aivojen hapen saantia ja voi lisätä stressaantuneisuutta entisestään. Stressaantuneelle henkilölle tärkeää on pitää usein pieniä taukoja ja näitä taukoja voi käyttääkin keskittyen hengitykseen. Internet on pullollaan erilaisia hengitysharjoituksia, joita voi käyttää hyväkseen, jos harjoitusten tekeminen yksistään ei tunnu sujuvan.

Pelkkien hengitysharjoitusten lisäksi meditoinnin ottaminen lisäksi arkea voi tuoda apua myös pidemmällä aikavälillä. Meditoinnin avulla voi rauhoittaa juoksevaa mieltä ja auttaa keskittymään hengitykseen ja tähän hetkeen.

Naura ja vietä aikaa läheisten kanssa

Yksi erinomainen keino lievittää stressiä on nauraa ja mikäpä parempaa kuin nauraa läheisten kanssa. Nauraminen lievittää stressiä ja rentouttaa kiristyneitä lihaksia. Nauraminen auttaa pitkässä juoksussa tukemaan immuunijärjestelmää sekä parantamaan yleistä olotilaa.

Toki nauraminen pakosta ei ole helppoa, vaan se vaatii ympärille tietyt läheiset tai esimerkiksi jonkin ohjelman, joka saa nauruhermot heilumaan.

Jos nauraminen ei tunnu onnistuvan, voi rentoutuminen oman suosikkisarjan tai lempiruoan äärellä toimia yhtä lailla. Tärkeintä on saada ajatuksia välillä muualle itseä stressaavista asioista ja jokaiselle toimii eri keinot stressin lievitykseen.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
11 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kyllä tästä selvitää

Kiitos vinkeistä. Kaikki ovat käytössä. Yksi keino on myös lopettaa Somen käyttö. Vitutushan on sfääreissä, koskien nykymenoa. Erityisesti Kemu ongelma lieveilmiöineen. Voisi sanoa, että läpsyttelijät ovat sen verran menneet ns ihon alle, että pakko aukoa päätä niitä koskien. Lapasesta ehkä välillä lähtee, mutta ihan aiheesta. Mutta joo. Sellainen 5 – 10 km lenkki vähintään 3 kertaa viikossa. Painoja nostelee vaikkapa kotona. Edes käsipainoja. Punnerruksia edes se 20 per päivä. Vatsalihas liikettä sama homma. Ja musiikki on rentouttavaa. Ja tarkoitan musiikkia, enkä mitään pesukone räppiä.

Gyntter

Hyviä vinkkejä!

Jo 2-3 minuutin hengittämättömyys alkaa aiheuttamaan paniikin omaista stressiä.

Nauramaan pääsee helposti, kun lukaisee hallinnon härösekoilusta vaikka viherkommarifemakoiden pyörittämän Pasilan trollitehtaan uutisvirrasta.

Wittgenstein

Minulla on aivan pohjaton angsti ja ääretön stressi, siitä että mikään ei ahdista eikä stressaa minua.

Gyntter

Siitäkin tulee Gauhea stressi, kun niin täydellinen ettei ole muuta vikaa kuin se, että ei ole yhtään vikaa.

Antti Tifa

Paneminen on tehokkain lääke vitutusta vastaan. ( vanha kansanviisaus Laihialta )

Riskikäyttäytyminen

Minulla on järkyttävä alkoholiongelma koska en juo enkä polta. Pitäiskö yrittää juoda väkisin?

Qroquius Kad

En voi suositella juomisen aloittamista kenellekään muulle kuin sellaiselle, jolle sitä suosittelen.
Alkoholia on juomisen aloittamisen jälkeen nautittava vain suurissa juhlatilaisuuksissa. Suuria juhlatilaisuuksia ovat kaikki hetket, jolloin on alkoholia.
Mikäli alkoholia on aina, on otettava jonkin erityisen juhlistamiseksi. Sellaiseen tarkoitukseen käy vaikkapa se, että huominen on loppuelämän ensimmäinen päivä.

Näillä pääsee jo alkuun.
Menestystä juomisharrastukselle!

Wittgenstein

“Alkoholin nauttiminen näissä tiloissa on sallittua vain kalaruokien kanssa. Kalaruuiksi katsotaan kaikki muut ruuat paitsi ryynimakkara. Mikäli tarjolla ei ole muuta ruokaa kuin ryynimakkaraa, katsotaan sekin kalaruuaksi.”

Asiaa tutkinut

Itse lievensin stressiä viikonloppuna mökillä, jossa laitoin rantasaunan päälle ja tein avannon, jonka tekeminen käy erittäin hyvin hyötyliikunnasta. Kävin kaksi kertaa rypemässä. Nukuin erittäin hyvin noin 10 tuntia putkeen ja herätessä olo oli todella rentoutunut.

Tästä se alkaa

Mene Göteborgin Filmifestivaaleille! Siellä hypnotisoidaan yleisö!

https://www.svt.se/kultur/goteborg-filmfestival-masshypnotiserar-publiken

Kohta alkaa TVkin mesoamaan ”matuonparasmatuonparasmokutamokutamokuta”.

Qroquius Kad

Vaan eikös tv ole jo mesonnut sitä koko alkaneen vuosituhannen?