Dieselin hinta nyt yli 20 kruunua litralta

Dieselin hinta ylitti ensimmäisen kerran 20 kruunun maagisen rajapyykin. Euroina se olisi päivän kurssin mukaan 20 kruunua on 1,95 euroa.

ST1:llä diesel maksaa 20,17 ja Ok:lla ja K-Cirklellä saman 20,32 kruunua. Bensa on jonkin verran halvempaa. Joidenkin kaavailujen mukaan dieselin hinnan tavoite on vuoden loppuun mennessä 30 kruunua litralta. Tällä pyritään kuolettamaan diesel autojen käyttö kokonaan. Jo nyt puhutaan, että vuodesta 2025 eteenpäin uusien dieselautojen myynnin tavoite on nolla.

Tällä hetkellä Ruotsista saa pilkkahinnalla uuden karheita diesel autoja.

Subscribe
Notify of
guest
19 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kilu

Onnea taas isosti naapuriin!!! Kelloa vaan aikaisemmin soimaan ja lisää tahtia työhön. Rahaa tarvitaan yhteiseen hyvään. Humanitäärisen suurvallan tittelistä on kova kisa, joten rahdattavaa elättiväkeä pitää saada nopeasti ja paljon tittelin säilyttämiseksi.

X

Eikös se tässä juuri ollut joku Ruotsalainen tyttölapsi niin onnellinen kun Ruotsalaisilla on varaa maksaa kallis polttoaine. Vai oliko se sähkö, mutta siinä tapauksessa hän on tuplasti onnellinen. Toivoo että hinta vielä nousee.

Tolppa

Eikö diesel ollut muutama vuosi taaksepäin tulevaisuuden polttoneste? Jotenkin muistelisin olleen suuria suunnitelmia kerätä MC donaldsin paistinrasvat ja muut eläinperäiset teurasjätteet ja tehdä niistä polttoaineita. Miten tää ratti nyt näin kääntyi?

pöh

Kuulostaa typerältä mutta ympärimaailman länsimaissa ajetaan ihan tarkotuksella enesrgiapulaa, polttoainepulaa ja sitte jopa ruokapulaa sähköt poikki jne.
Ei tarvitse uskoa mutta tuutte sen näkemään hetken päästä.
Jos ois varaa ni tällä hetkellä kannattas ostaa jotain säilykeruokia ym varastoon, vaikka ei mikää foliohattu oliskaan.

Puolueeton

Ei ole mitään polttoainepulaa. Venäjältä saisi edelleen dieseliä halvalla 0,63 €/litra. Kohta kannattaa käydä auto tankkaamassa Tampereeltakin Venäjällä, kun mukaan saa ottaa lisäksi 10 litran varatankin.
Viisainta tietenkin Suomen olisi sopia Venäjän kanssa viennistä ja tuonnista sekä kertoa EUlle, tämä on Suomen parasta. Samalla sanoa hyvästit Natolle ja sopia Venäjän kanssa puolustusasioista samaan tapaan kuin Paasikivi ja Kekkonen teki kylmän sodan aikana, joka nyt näyttää jälleen olevan tulossa.

Qroquius Kad

Jaa että pitäisi heittäytyä samaan sarjaan Ukrainan kanssa? Jos joku tykkää Ryssästä noin paljon menisi perkele itse sinne!

Fatwantarkistaja

Eiköhän tuo hinta pompsahda ihan jokaisella tuotteella, kun kuljetuskustannukset nousevat. Säilykkeet säilyvät, nyt saa halvemmalla.

Lucky Luke

Viitsitkö Pate laittaa linkin swedujen automyyntipaikkaa mistä saa ostettua Fordin f250/350 lava-autoja 6.0l diesel koneella?

Lucky Luke

Kiitos paljon8)

kari ilmarinen

Halpa energia on ollut kautta historian ihmiskunnan kehityksen pelastus ja vipuvoima. Köyhyydestä on tällä selvitty. Tämä vihreä siirtymä on tuhon tie. Jopa valaat aikoinaan pelastettiin öljyn avulla kun Lontoon katulamppuihin saatiin öljyä valastraanin sijasta. Siinä sitä vihreää

terhomatti.hämeenkor

Saatana kun olis itärajan lähellä, perkele! Sais polttoainetta halvemmalla. Tänään bensapumpulla meinas käsi jäykistyä, kun mittari näytti 1,95. Saatana

herkules_poirotti

@terhomatti.hämeenkor
Tietääkseni Venäjälään ei ole päässyt tankkaamaan 21:een kuukauteen, mutta tuskin nykyinen tilanne loputtomiin jatkuu. Kaakkoissuomen muuttotappio paikkakunnilla asuntojen hinnat ei ole ihan korkeimmissa pilvissä, joten mikä estää?

Särmääjä

Kyllä tulee ihmisille vielä kovat ajat näiden pohjoismaisten
ilmastofanaatikkojen autoiluvallankumouksessa.

Qroquius Kad

Sehän se tässä touhussa on tarkoituksenakin. Lopullinen tavoite on täydellinen polttomoottoriautokielto.

Tuumailija

Siinä missä täällä ajetaan vihreää ja “puhdasta” utopiaa, muualla maailmassa tuhotaan raaka-aineiden vuoksi ympäristöä raivolla, kiitos kehittymättömän akkuteolisuuden.
Vihervasemmiston mielestä tämä on pieni hinta siitä, että saadaan toimiimaton yhteiskunta jossa kuljetaan hevosvankkureilla kuin amishit konsaan.
Jaa mutta hevosethan piereskelee metaania (pahinta kasvihuonekaasua) jahka sillä ei ole väliä kunhan ei ole hiilidioksidia ja luonto ei kiitä.

Last edited 2 vuotta sitten by Tuumailija
Särmääjä

Talvisin kyllä joudutaan kulkemaan kohta reellä töihin ja kauppaan.

T

Osaako kukaan sanoa miksi juuri diesel-autot ovat pahoja? Eikö nuo bensiiniautotkin kulje fossiilisilla polttoaineilla.

Qroquius Kad

Kaipa se perustuu dieselien vanhaan pilkkanimeen “nokivasara”, jolla tarkoitettiin bensamoottoria suurempia pienhiukkaspäästöjä.

Ymmärtääkseni dieselvalmistajat ovat kuitenkin kehitelleet moottoreistaan pienhiukkasten osalta lähes yhtä puhtaita kuin bensamoottorit, joiden valmistajat taas ovat vastavetona kehitelleet koneistaan lähes yhtä polttoainepihejä kuin dieselit.

Kilpavarustelu on toiminut. Liekö dieselien vainoaminen sitten siihen liittyvä bensamoottoribusineksen tarkoituksellinen kilpailukeino?

Lunki

Jossain facebook-ryhmässä oli tänään keskustelua rapsi-öljystä, joka reilusti dieseliä edullisempaa. En tiedä, mikä tilanne ruotsissa tuon litkun suhteen. Varsinkin vanhemmat autot kaasarikoneilla pelittää aivan hienosti seoksella, jossa dieseliä 1/4 ja loput rapsiöljyä. Pakokaasun tuoksut tuovat mieleen rasvakeittimeen upotetun vohvelitaikinan. Minusta olisi äärimmäisen siistiä kuljettaa 1980-luvun Merseedes-Bentsiä tuolla zydeemillä. Semmonen vähän väljä kone, joka samalla savuttaisi suvakkien riemuksi taajama-alueilla ja erityisesti keskustoissa. Vittu, että olisi muuten siistiä!