Puolueen kannatusluvuissa ei mitään suurempaa muutosta

Vuosi lähti käyntiin puoluepolitiikassa ilman mitään suurempia muutoksia. Viimeisin mielipidemittaus näyttää, että mitään sen kummempaa kannatuksissa ei ole tapahtunut.

Novuksen mielipidekyselyssä kysyttiin reilulta parilta tuhannelta ihmiseltä mielipidettä puoluekannatukseen ja tulos näyttää ihan samalta kuin ennenkin.

Sosiaalidemokraatit 31,3 (+2,0)
Svergiedemokraatit 20,1 (+1,1)
Moderaatit l. kokoomus 18,7 (-2,5)
Vasemmisto 10,5 (+0,5)
Keskusta 6,7 (-0,8)
Kristillisdemokraatit 5,6 (+0,9)
Vihreät 3,4 (-0,3)
Liberaalit 2,2 (-0,8)
Muut puolueet 1,6 (-0,0).

Toisin sanoen mitään isompia muutoksia ei ole tapahtunut. Sosiaalidemokraatit ovat ehkä aavistuksen nostaneet kannatustaan uuden pääministerin myötä. Suurin lasku on tapahtunut moderaattien riveissä, mutta sekin kuuluu normaaliin ”virhemarginaaliin”.

Jotkut ovat ennustaneet sverigedemokraateille jättijytkyä ensi syksyn eduskuntavaaleihin, mutta tällaiset toiveet ovat ihan katteetonta taivaanrannan maalausta. SD:llä on nyt se kannatus, minkä se maksimissaan voi saada eikä tulos tule muuttumaan suuntaan tai toiseen. SD ei saa uusia äänestäjiä, mutta toisaalta sverigedemokraattien kannattajat ovat uskollista porukkaa.

Subscribe
Notify of
guest
23 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Juho Sippilä
Juho Sippilä
5.1.2022 10:02

Ruotsissa kuulemma kuppa riehuu valtoimenaan. Onko Paavo huomannut moista ?. Mistähän tuo jo kerran lähes hävinnyt tauti on peräisin ?.

Särmääjä
Särmääjä
5.1.2022 10:19

Eiköhän Ruotsiin ja Suomeen tule porvarihallitukset ja sitten kävellään käsi kädessä Natoon.

rellinen
rellinen
5.1.2022 11:36
Vastaa...  Särmääjä

Vai, että porvarihallitukset… hohohohohhooooo. Elekkää naurattako. Pikemminkin punaporvarijallitukset.

Gyntter
Gyntter
5.1.2022 10:21

SDP takaa maan tuhon niin Ruotsissa, Suomessa kuin Saksassakin!

Heidän harjoittama äääärikommunismi/bolshevismi ts. erittäin syvä viha työtä tekeviä oman maan kansalaisia vastaan tuhoaa jokaisen toimivan yhteiskunnan ja valtion.

Ruotsi on jo tuhottu, Suomessa tuho alkaa olemaan jo yhtä täydellistä ja Saksassa tuhotyöt pääsevät nyt vaalituloksen jälkeen täyteen vauhtiin. Moni Saksalainen työtä tekevä muuttanee lähivuosina Puolaan, jossa on vielä oman maan kansalaisia pidetään arvossa.

Ei ihan noin vain
Ei ihan noin vain
5.1.2022 10:34
Vastaa...  Gyntter

Ei ne oikein muuta kun Puola ei myy residenssejä. Kansalaisuuden saaminen vaatii sen että pystyy elättämään itsensä ja osaa maan kielen. Turistina voi asustaa vuokralla kiinsteistössä ja maksaa yksityiset sairaskulunsa, mutta ihan noin vain ei Puolaan muuteta. Sen ovat monet saksalaiset jo huomanneet. Puola kun muistaa tapahtuvmat 70 vuotta sitten.

rellinen
rellinen
5.1.2022 11:42
Vastaa...  Gyntter

Piilokommunistista terroria ja yhteiskunnallista myyräntyötä demarin, kokkarin, kepun tai vihreän verhon kätköistä. Täysin normimeininkiä punakaartilaisille.
Kun yhteiskunnalliset ongelmat on saatu rakennettua tarpeeksi vakaviksi, ko. porukka tarjoaa ”pelastavana enkeliä” itselleen mieluista vaihtoehtoa.

rellinen
rellinen
5.1.2022 18:29
Vastaa...  rellinen

Joo kommarirokotetta. Ens vaaleissa rokotekattavuus on verrannollinen sdp:n, vihreiden ja vasemmistoliiton kannatuksen kanssa.

Gyntter
Gyntter
5.1.2022 11:42
Vastaa...  Gyntter

Kommunismi tunnusmerkkejä ovat mm. härski yksityisen työn ja omaisuuden sosialisointi ja mielipidevainot.
-Suomessa veronmaksaja alkaa tienaamaan sosialisoinnin vuoksi 9.6 alkaen palkkansa itselleen
-auton ja polttoaineen hinnasta sosialisoidaan valtaosa
-kiinteistöstä maksat ostaessasi 4% veroa ja sen jälkeen pari prosenttia vuosi kiinteistöveroa eli kiinteistöomaisuus sosialisoidaan alle 50 vuodessa jos on samalla omistajalla
-väärän mielipiteen ilmaisevat saavat poikkeuksetta kovat tuomiot. Varkaat tuomitaan paljon vähempään rangaistukseen.
-väärän mieliset ei saa hallinnosta töitä, jopa miehet on syrjäytetty ministeriöiden viroista.
-vain oikeamieliset tutkijat saa tutkimuksiinsa rahaa. Muut jopa potkitaan pois

Tämä siis Suomessa…

T
T
5.1.2022 11:57
Vastaa...  Gyntter

Kyllä Moderaatit on yhtä pahoja kuin sosiaalidemokraatit. Ellei pahempia. Tilanne on samantyyppinen kuin USA:ssa.

  1. Ns työväenpuolue(SDP, demokraatit) huomasi 60-luvulla että äänisaalista voi kasvattaa maahantuomalla äänestäjiä joko työttömiksi tai matalapalkka-alalle
  2. Työnantajapuoli taas huomasi miten palkkakustannuksissa voidaan säästää maahatuomalla työvoimaa. mitä suurempi työvoiman tarjonta, sitä halvempaa se on. Kysyntä ja tarjonta.

Tämä ylläoleva tilanne on kaksipäinen hydra, joka on myrkkyä kansan olemassaolon jatkuvuudelle. Riippumatta maasta. Tämä taas johtuu siitä että suurin osa äänestäjistä on tyhmiä ihmisiä, joita kiinnostaa vain leipä ja sirkushuvit.
Jotta Ruotsi tai Suomi pelastuisi, äänestäjien tulisi asettaa oman kansansa olemassolo ykkösprioriteetiksi.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
5.1.2022 13:01
Vastaa...  T

Eroavatko ne Ruotsin moderaatit sikäläisistä sosialisteista enempää kuin Suomen kokoomus täkäläisistä?
Erilainen puolueohjelma, sama politiikka.

Gyntter
Gyntter
5.1.2022 13:01
Vastaa...  T

”rellisen” mainitsemaa yhteistoimena tehtyä myyräntyötä kuten Suomessakin. Erilaiset komukat saa äänestäjiä ja paikkoja matubusineksen johto-&hallintotehtävissä (esim. Luona Oy) mod/kokkisten matu-&kiinteistöfirmat korjaa satojen miljoonien rahat. Suomessa vielä maalaiset(kepu) kerää myös rahat vuokratalosäätiöllään ja kuntoutuspalveluilla.

Tämä sama kolmikanta on suomessakin siirtänyt vuosikymmenten aikana kymmeniä miljardeja veron maksajien rahoja puolueille ja heidän tukijoilleen.

rellinen
rellinen
5.1.2022 18:27
Vastaa...  Gyntter

Rakennusliikkeet, kaupat, kaupunki-infran rakentajat, vuokranantajat ja pankit nauraa. Rahaa tulee ovista ja ikkunoista. Korruptio jyrää.
Se on sitä leninin tarkoittamaa hirttoköysiefektiä.
”Me tarjoamme porvareille köyden johon he itse hirttäytyvät”.

Avataan edelleenkin
Avataan edelleenkin
5.1.2022 20:20
Vastaa...  T

Sossut jatkoivat mielihyvin samaa linjaa.

Puolueeton
Puolueeton
5.1.2022 12:04
Vastaa...  Gyntter

Pitäisi vähitellen jättää puheet äärioikeistolaisista, porvareista, sosialisteista ja kommunisteista. Kaikilla ryhmillä on sama tavoite, tehdään päätökset tunteitten pohjalta ei tutkitun ja koetun tiedon. Tällä perusteella voi ennustaa kulttuurin tuhoutuvan alle sadassa vuodessa.
Tuhoa nopeuttaa poliittinen ja rahallinen eliitti, joka kahmii yhteiskunnassa rehellistä ja tarpeellista työtä tekevien varat itselleen ja suunnittelee keinoja rajoittaa muiden sanan ja liikkumisen vapautta..

rellinen
rellinen
5.1.2022 18:13
Vastaa...  Puolueeton

Paskat jätetä. Porvarit, sosialistit, kepuloiset ja kommarit ovat nykyisin samaa punaista paskaa, pääomapiirejä myöten.
Mikäli joku erehtyy olemaan julkisesti vanhoillinen porvari tai nationalistinen oikeistolainen, ko. henkilö joutuu välittömästi jyrän alle, pisnekset kusee kintuille ja saa peräänsä punakaartin räkyttäjälauman. Pahimmillaan polpo ryhtyy ympärillä rottailemaan.

Mitähän tulee
Mitähän tulee
5.1.2022 10:45

Minua kiinnostaa erityisesti Nyans-puolue. En sitten tiedä mistä nimi tulee (Ny Arabik National Sosialistiks ??) mutta se että se on ainoa islamistinen puolue, voi kääntää kaikki ylösalaisin. Toki Turkkilainen perustaja voi iskeä lausunnoillaaan killaan yhtenäyisyyteen, mutta mitäs jos islamistit kautta Ruotsin äänestävätkin sitä?

Sen jälkeen niillä on valtaenemmistö kaikkialla. Sillä alhaisesta äänestysprosentista johtuen muut puolueet tappelevat jäljellä olevista äänistä. Ihan sama juttu Suomessa. Eihän ruotsinkielisiä ole kuin ehkä 5% Suomessa, mutta joka vaaleissa kun ne kaikki menevät uurnille ja äänestävät RKP:n edustajia, niin ne saavat suhteettoman suuren prosenttuaalisen osuuden.

Vai mitä on muut mieltä?

Suomi Finland
Suomi Finland
5.1.2022 19:44

”Laittaako Venäjän uhittelu Suomen presidentin­vaalien asetelmat uusiksi? ”Kovia kandidaatteja ei hirvittävää määrää löydy””

Jos nyt jotain positiivista haluaa tästä löytää, niin Tarja Halonen on jo ollut pressana.

Niinistö on vaikea korvata. Atte Kaleva kenties? Margaret Thatcherin kaltaista naista ei taida Suomesta löytyä.

Tuomioja voi painua DDR:ään. Tuleeko Kepusta tai Persuista kenellekään mieleen yhtään jämäkkää tyyppiä? Siis sellaista, joka voi mennä läpi.

Näillä mennään
Näillä mennään
6.1.2022 05:03

Näillä kannatuksilla ei ole mitään merkitystä, hallitukseen menevät ne vanhat maailman tappiin.

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
7.1.2022 09:47

Paavo se uskoo kalluppeihin, eikä siinä mitään. Ylen lupit on yllättävän tarkkoja jos vaan pysytään +- 2 % tissa, haha haa. Onko Novus kuin Yle, mene ja tiedä?

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
7.1.2022 11:27

Oikeestaan en mitään, tuli vaan mieleen tollanen ajatus. VKK n kannatus voisi olla jotain 0,001 galluppin mukaan, mutta totuus tulee olemaan tyrmäävä!!!

Qroquius Kad
Qroquius Kad
7.1.2022 11:32

Tyrmäävä on ainoastaan Turtapään opetuslapsien pettymys keväällä 2023, kun Messias ei laskeutunutkaan maan päälle.
VKK on SinTu-Uuvatit kakkonen.

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
7.1.2022 13:06
Vastaa...  Qroquius Kad

Opetuslapset? Suvakeilla ON JO paskat housussa, sen verran sekavaa nykypolitiikka on. Liityin ekojen kanssa VKK hon kun tuli tarve johonkin tällaiseen liikkeeseen. Samointein lähti erokirje persereikä poppooseen. Jutteln Suvi Auvisen kanssa näistä kuvioista, todella kiva ja järkevä likka, ei voi muuta sanoa. Ano on Ano, persoona omalla tavallaan.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
7.1.2022 14:05

Onnea, menestystä, taitoa ja voimaa valitsemallasi polulla.