Ihmisoikeusjärjestö vaatii Ruotsia hakemaan isis-miehet kotiin

Mikä se on lusia, kun on paljon kavereita.
Kansainvälisen ihmisoikeusjärjestön Civil Right Defendersin Ruotsin osaston johtaja sanoo, että Ruotsin pitäisi ottaa kotiin Ruotsiin isis-miehet, joita pidetään edelleen vankina kurdien vankileireillä.

Järjestön johtaja kertoo SVT:n uutisissa, että olisi äärimmäisen tärkeää, että ruotsalaiset isis-jihadistit saataisiin Ruotsiin, jossa heidän mahdolliset rikokset tutkittaisiin ja laitettaisiin syytteen alle, jos rikoksia tulee esille.

Kurdien ylläpitämillä vankileireillä on tällä hetkellä arviolta 2 000 isis-miestä, jotka ovat jonkun kolmannen ulkomaan kansalaisia, esimerkiksi Ruotsin, jonka kansalaisia leirillä arvellaan olevan kymmenestä pariin kymmeneen miestä.

Ihmisoikeusjärjestön mukaan vangit ovat istuneet vankileirillä kohta viitisen vuotta ilman oikeudenkäyntejä. Siksipä tilanne alkaa muistuttamaan Quantanamoa. Sitä paitsi leireillä olot muistuttavat kidutusta.

– Olemme saaneet leireiltä raportteja, että vangit elävät kauhistuttavissa olosuhteissa. Vaikka henkilö olisikin epäiltynä vakavista rikoksista, niin silti ei ole hyväksyttävää istua sellaisissa olosuhteissa kuin he nyt istuvat, johtaja sanoo.

Kurdihallinto on useaan kertaan vedonnut maailmalle, että valtioiden pitää hakea omat kansalaisensa kotiin ja tehdä heille omissa maissaan mitä haluavat. Mutta kurdit eivät voi enää kovin pitkään pitää vaarallisia isis-miehiä aitojen takana. Joskus tulee se päivä, että heidät päästetään vapaaksi kulkemaan ympäri maailmaa.

Naisia on pidetty telttaleireissä, mutta miehiä on pidetty vangittuina erilaisia esimerkiksi teollisuushalleissa, joista on tehty vankiloita.

Subscribe
Notify of
guest
31 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
jorma
jorma
8.1.2022 19:03

Kaikkien kannalta olisi parempi, että io-järjestöjen jäsenet menisivät itse pelkällä menolipulla jakamaan jaksuhaleja maskoteilleen.

Johan Pomppas
Johan Pomppas
8.1.2022 23:03
Vastaa...  jorma

Hierontaa myös 🙂

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
9.1.2022 09:52
Vastaa...  jorma

Ja Pekka, varmaan kiirehtii jälleen ensimmäisenä (Ennen Ruotsia) järjestelemään salakuljetusta Suomen Isseille!

Pirtsakka
Pirtsakka
8.1.2022 19:29

”Leireillä olot muistuttavat kidutusta”? Kappas vain. Mitäs nämä isisiläiset ovat muuta tehneet kuin kiduttaneet, ja nytkö heidät pitäisi siitä hyvästä hakea pois leireiltä jatkamaan toimintaansa rauhallisten kansojen keskuudessa eli siis laajentamaan uuteen kalifaattiin pyrkivien piiriä?
Ei voi muuta kuin ihmetellä, mitä niiden hyvisten päässä liikkuu, jotka eivät ymmärrä noiden tyyppien vaarallisuutta – vai liikkuuko mitään? Kuvittelevat ilmeisesti, että tapahtuu joku simsalabim-temppu ja kaikki leireillä olijat muuttuvat kilteiksi ja kunniallisiksi kansalaisiksi lihapatojen ääressä. Glöm din dröm, sitä ei koskaan tule tapahtumaan. Se fanaattinen ja aiheeton viha, jota nuo ihmisoletetut sisällään kantavat, ei lienny ennenkuin ovat saaneet kauheita aikaan – jos silloinkaan.

Sami
Sami
8.1.2022 20:05
Vastaa...  Pirtsakka

”Leireillä olot muistuttavat kidutusta” = leirillä ikkunoissa on apeat verhot 🙁

Joppos123
Joppos123
8.1.2022 21:00
Vastaa...  Pirtsakka

Siksi onkin parasta antaa niiden mulkkujen kuolla. Ei kaivata yhtään noista elämään KELA tuilla heidän akkojensa lisäksi. Noiden huoria kakaroineen on jo haettu ihan riittävästi ja jossain vaiheessa nekin joudutaan ampumaan.
Jossain vaiheessa täälläkin pommit paukkuu ja nykyiset päättäjät ovat yllättyneitä.
Ne kermaperseet eivät vaan tajua miten pahoja esmes ISIS on.
Olen tapellut niitä vastaan ja ISIS on ainoa porukka joka ei tunnusta Geneven sopimusta eli ne eivät kohtele vankia kuten kuuluu.
Siksi me ei vankeja otettu.

juhaII
juhaII
8.1.2022 19:40

SPD:n puheenjohtaja Rafael Paasio (1903-1980) sanoi 1960-luvun lopussa suomalaisille sotaveteraaneille heidän pyyjntöönsä korjata heidän taloudellista asemaansa:

”Mitäs menitte sinne!!!”

Johan Pomppas
Johan Pomppas
8.1.2022 23:02
Vastaa...  juhaII

Minä olen taas kuullut sellaisen version että kun joskus 60- tai 70-luvulla joku veteraani oli valitellut sodassa tulleita vaivojaan lääkärille, niin lääkäri oli tokaissut ”Oliko pakko lähteä?”.

Suomi Finland
Suomi Finland
9.1.2022 12:36
Vastaa...  juhaII

”Valtiokin katsoi toisaalle, kun tuhannet fyysisesti tai mieleltään haavoittuneet olisivat tarvinneet tukea. Kuntoutusta alettiin sittemmin antaa, mutta moni ehti poistua keskuudestamme ja jäi ilman, sekä apua että tunnustusta.”

Häpeällistä. Ja kehitysapua on syydetty samaan aikaan jo pohjattomiin rahareikiin miljardeittain.

Ja nythän ei tingitä edes ulkomaisten terroristien ihmisoikeuksista. Kuinka kätevää antaa omien veteraanien kuolla ensin ja sitten alkaa oikein urakalla parantamaan maailmaa.

Sami
Sami
8.1.2022 20:03

Iraq on luvannut ottaa jokaisen ISIS veteraanin maahansa, ja luvannut antaa jokaiselle rikostukinnan sekä tarvittaessa oikeudenkäynnin ja tuomion.

ISIS veteraanit voidaan luovuttaa Irakille.

Loppu hyvin, kaikki hyvin 🙂

Metsäkulman Murre
Metsäkulman Murre
8.1.2022 20:37
Vastaa...  Sami

Hyvä pointti. Tuosta tuli mieleen kysymys, miksi kurdit eivät tuomitse isis-vankejaan. Jos ovat syyttömiä, niin vapauteen kurdistaniin. Jos syyllisiä niin jokin sopiva rangaistus. Ei tule välttämättä edes kalliiksi.

Joskus vanhoina aikoina sodissa vangittuja pääsi vapaaksi lunnaita vastaan. Jos arveltiin, että vangitusta voisi saada lunnaat, niin ei heti tapettu. Ehkä ideaa voisi soveltaa nykyäänkin eli ruotsalaiset yksityishenkilöt voisivat omilla rahoillaan kustantaa lunnaat. Joku 10 miljoonaa euroa per vapautettava voisi toimia.

Antti Tifa
Antti Tifa
8.1.2022 20:17

Vaadin, että jonkun tuntemattomaksi jäävän tahon tehokas ohjus harhautuu ISIS vankilaan. Ongelma ratkaistu.

black_danger_company
black_danger_company
8.1.2022 20:28

Mitäs läksivät? Ja liekö niistä yksikään oikeasti ruotsalainen edes?

MattiS
MattiS
9.1.2022 00:54

Mitäs lottoat onko? Tai no, ehkä on sellaisia ruotsalaisia kuin Husu on suomalainen. Eli ei piirun vertaa.

Joppos123
Joppos123
8.1.2022 20:40

Kuvista päätellen aika hoitaa. Antaa himomurhaajien kuolla nälkään ja tauteihin. Ei saa meikältä yhtään sympatiaa. Elukoiden pitää kuolla ja sillä siisti.
Jos on lähtenyt murhakulttiin niin kantakoot seuraamukset.

pöh
pöh
8.1.2022 20:59

Hullua taas tääkin touhu, onko nyt unohdettu mitä nää isis ukot ja akat teki? Tappoivat ja ottivat esimerkiksi jesidejä orjiksi, käyttivät lapsia seksiorjina jne, ja nytkö niitä pitäs sääliä?
Suomen mediakin kirjottelee vankileiristä ”pakolaisleirinä”

Riku Laine
Riku Laine
8.1.2022 21:39

Näyttäisi siltä että ovat vähän kurjissa oloissa ja ahtaasti asuvat saattaisi jopa puuro maistua. Varmaankin suvakit olisivat valmiita ottamaan nuo ihan omaan kotiinsa paijattavaksi mutta muistetaanpa nyt sekin että ovat murhanhimoisia hulluja jotka olettavat etteivät mitkään maailman lait heille päde paitsi tietysti sairas kulttinsa islam ja yllättävästi ei oikeastaan sekään vaan tilanteen mukaan minkä katsovat omaksi edukseen.
Oikeastaan, näille ihmisoletetuille on annettu jo ihan liikaa tilaa ja he ansaitsevat tuon kaiken kärsimyksen ja jos mietitään mitä kärsimystä nuo ovat aiheuttaneet muille niin vähällä pääsee.

Gösta Sunkku
Gösta Sunkku
8.1.2022 22:19

Jos noita ruotsissa tutkitaan, niin palkintona on paikallinen KELA platinum kaikkine lisukkeineen.

Tupauuno
Tupauuno
8.1.2022 22:37

Jos pääsisivät vapaiksi Ruotsiin tai Suomeen, vaikka vain ensin vastaanottokeskuksiin. Vankilaanhan heitä ei voi laittaa, koska he ovat ”syyttömiä”, kunnes toisin todetaan. Haavistokin varmaan pöyristyisi, jos jotain pakkokeinoja käytettäisiin. Sitähän minä vaan, että varmaan alkaisi se vanha ruikutus p***a ruosta ja olosuhteista jne. Niin, että tervetuloa takaisin sanoisivat vihervasemmistolaiset ja muutkin suvakit salaista nautintoa tuntien.

Irmeli
Irmeli
8.1.2022 23:39

Muinoin kun kuuluin vielä facebookkiin, niin kävin aina silloin tällöin verenpainettani nostattamassa Rasmuksen sivuilla. Siellä oli suvakkineidot hyvin huolissaan Suomesta isis miehiksi lähteneiden perään. Tänne kuulemma pitäisi tuoda, kun joutuvat reppanat makaan kovalla ja kylmällä lattialla, eikä palvelu muutenkaan pelaa …Tokihan suvakkineidon makkarissa olisi viihtyisämpää….

Vet. Evp. Teromusu
Vet. Evp. Teromusu
9.1.2022 00:53

Kurdiukko, joka puhui erittäin hyvää ruotsia, sanoi illalla telkkarissa ”nämä miehet ovat rikollisia, vaarallisia ammattitappajia”. Tokko on kovasti väärässä.

Ruotsista käsin on hyvin vaikeaa todistaa kenenkään syyllisyyttä jos ne tännä rahdataan, maksaa vain aikaa ja rahaa ja tulos on nolla. Eli päästetään vapaaksi ja maksetaan vielä ylöspitokin ja veteraanikorvaus tai jotain muuta typerää mitä Ruotsissa bruukataan tehdä.

Hulluja ovat
Hulluja ovat
9.1.2022 04:07

Ei jumalauta, voiko ihmiset olla todella näin hulluja idiootteja. Mikä voima saa ihmiset käyttätymään näin että vaatimalla vaativat tappajia joukkoonsa, joku mielisairaus tai aivojen paha kehityshäiriö josain vaiheessa.Tai että elämä on ollut liian helppoa ja vaatisi ehkä jonku ison tapahtuman, kuten sodan muuttamaan ajattelutapaa olla laukomatta idioottimaisuuksia.Eikö Ruotsissa todella ole jo tarpeeksi ongelmia murhien, tappojen ja raiskausten suhteen.Olen sitä mieltä että ihmiskunta ja kansakunnat yleensä alkaa tuhotumaan sisältäpäin näiden idioottien takia.

Irmeli
Irmeli
9.1.2022 05:29

Tuleekohan näille ”ihmisoikeusjärjestöille” koskaan mieleen, että meilläkin on ihmisoikeudet elää turvallisissa ja rauhallisissa maissamme, ilman kokoaikaista pelkoa joutua väkivaltaisten hyökkäysten kohteeksi omassa maassamme, ventovieraiden ihmisten vihan kohteina.

Riku Laine
Riku Laine
9.1.2022 07:18
Vastaa...  Irmeli

Sitten ihmettelevät apposen avoimin silmin että miksi tässä ollaan niin vihaisia?
Eiköhän siihen syytä ole!

Eetu
Eetu
9.1.2022 08:39

Missä maailmassa nuo ihmisoikeusjärjestön intersektionaalit elävät? Ihmisoikeudet menettävät merkityksensä jos niillä aletaan tarkoittaa tappajien, kiduttajien ja murhaajien oikeuksien puolustamista.

Jaska
Jaska
9.1.2022 08:43

Kyllä Ruotsin feministit tarttuvat tähän täkyyn. Sydämet ja sylit avautuvat näille reppanoille.

Lallukka
Lallukka
9.1.2022 11:24

Ilmanmuuta kaikki isisläiset ansaitsee ihmisoikeuden, eli turhapaikan ruattista.
Ihmisoikeudet ne on murhaajilla ja ihmishirviöiläkin nääs.

Tomppa
Tomppa
9.1.2022 11:31

Ruotsin tilannetta kannattaa todella seurata, koska se näyttää olevan valejuutalaisen pankkirieliitin koekenttä. Eli se, mitä nyt tapahtuu Ruotsissa, tapahtuu enen pitkää myös Suomessa, jos kansa ei ala laittaa hanttiin poliitikoille ja viranomaisille. Ensin Ruotsi pilattiin sosialidemokraattien (Olof Palme et al.) aloittamalla haittamaahanmuutolla ja yltiöhumanismilla, nyt siellä valmistellaan RFID-sirujen laajaa käyttöönottoa. Suomessa on harjoitettu haittamaahanmuuttoa ja yltiöhumanismia vuodesta 2015 lähtien. Milloin on RFID-sirujen vuoro? 

Särmääjä
Särmääjä
9.1.2022 21:20

Huuhaajärjestö siis vaatii vain päänkatkojille parempia oloja ja pääsyä luksuksen pariin.

Tane
Tane
10.1.2022 08:22

Sieltä se on varmaan tulossa Ruotsiin sekin hullu, joka pani uhrin pään kivelle ja pudotti ison kivenjärkäleen pään päälle ja murskasi kallon.Eihän se tietenkään heti kuollut, pää lytyssä siinä kivellä kitui monta tuntia ja sekö sitä kivenpudottajaa huvitti. Suora lähetys tuli tapauksesta. Ehdottomasti hänelle kuuluu ihmisoikeudet ja niitä täytyy intesektisonaalisten feministien puolustaa.

Ceterum censeo
Ceterum censeo
10.1.2022 10:18

Näiden ihmisoikeusjärjestöjen suhde oikeisiin ihmisoikeuksiin on sama kuin kansandemokratian suhde oikeaan demokratiaan. Se ei tietenkään ole mikään sattuma, sama porukka kun on asialla.