Pääministerillä etsintäkuulutettu ja karkotettava siivooja

Tapaus pääministeri Magdalena Anderssonin siivoojan ympärillä sai aikaan pienoisen kohun. Ja kysymyksen miten kaikki voi olla mahdollista.

Expressenin mukaan pääministeri Anderssonin palkkaaman siivousfirman kotisiivoojat tekivät joulun alla vahingossa murtohälytyksen Anderssonin kotona, ollessaan siivoamassa siellä. Poliisi saapui paikalle ja teki henkilötarkastuksen paikalla olleille henkilöille ja selvisi, että yhdellä naisella oli päällä etsintäkuulutus eikä hänellä ollut oleskelulupaa Ruotsiin.

Lisäksi naisella oli karkotuspäätös. Poliisi otti henkilön kiinni ja vei tämän Maahanmuuttoviraston palautuskeskukseen. Nainen on kotoisin Nicaraguasta. Hän on saanut Ruotsissa pikku tuomion näpistyksistä.

Andersson on ilmoittanut, että on sanonut irti sopimuksensa siivousfirman kanssa.

Tapahtuma on herättänyt paljon kysymyksiä. Miten on mahdollista, että etsintäkuulutettu karkotettava laiton maassaolija voi siivota valtion pääministerin kotona.

Tiedustelupalvelun Johan Wiktorin kyseli, että miten laiton henkilö voi siivota pääministerin kotona. Moderaattien Tobias Billsttröm twiittasi, että jos pääministerin turvallisuus menee käsi kädessä maan turvallisuuden kanssa, niin on hieman huolestuttavaa.

Journalisti Per Gudmundson sanoo:

– Ruotsissa on murhattu pääministeri (Olof Palme) ja ulkoministeri (Anna Lindh). Silti suojaus valtion johdon ympärillä on niin surkea, että laiton henkilö voi tulla pääministerin kotiin ihan noin vain. Aivan käsittämätöntä.

Vastuullista ei oikein tahdo löytyä. SÄPO:sta kerrotaan, että asia ei ole heidän vastuullaan. Myös hallituskansliasta nostellaan käsiä pystyyn. Andersson on kertonut, että homma tullaan joka tapauksessa tutkimaan pohjamutia myöten.

Subscribe
Notify of
guest
36 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Sam Colt
Sam Colt
8.1.2022 22:47

Sopii tutkia pohjamutia myöten. Siinä kuluu paljon valtion rahaa asianajajille, jotka jauhavat juttua loputtomiin.
Jos ruotsalaiset eivät kuole muukalaisten käsissä, niin ainakin vihutukseen tilanteen tajuttuaan.

pöh
pöh
9.1.2022 23:50
Vastaa...  Sam Colt

Järkyttävän kalliit tutkinnat ja sitten asia haudataan ilman että kukaan ois vastuussa mistään, niin se varmaan menee taas..

parvekehorjahtaja
parvekehorjahtaja
8.1.2022 22:57

Kuulostaa todella hurjalta. Voisi olettaa pääministerin luukusta löytyvän paljonkin arkaluonteista ja / tai salaista materiaalia. Puhumattakaan mahdollisuudesta piilottaa valvontatekniikkaa. Kenkää!

Tämä tietysti pätee myös Suomessa kaikenlaisten bileiden yhteuydessä.

Tornion pesänjakajat
Tornion pesänjakajat
8.1.2022 23:01

Onkos muuten Vilksin kolariin johtuneista syistä kerrottu mitään, vai onko ne salattu kuten Ranskan suurin kemukepponen eli Notre Damen tuhoisa pyroterrori-isku ?

LOCKET PÅ
LOCKET PÅ
9.1.2022 14:16

Se on se vanha ruotsalainen menetelmä jonka nimi on ”LOCKET PÅ” eli kansi päälle…

rellinen
rellinen
9.1.2022 00:08

Resurssit menevät ”vihapuhujien” kyyläämiseen ja tarkistuksiin.

mosulin manne
mosulin manne
9.1.2022 08:33
Vastaa...  rellinen

Tämäkin kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleva irakilainen nuorukainen kyllästyi suomalaisten rasistiseen käytökseen ja vihapuheeseen ja palasi takaisin turvallisempaan maahan Saksaan.

https://www.facebook.com/ibrahim.aldulaimi.18

Tomppa
Tomppa
9.1.2022 11:52
Vastaa...  mosulin manne

Hieno uutinen. Toivottavasti tämä rohkaisee myös muita lähi-itäläisiä lähtemään takaisin lähtömaahansa.

Pikkaripostia P:lle
Pikkaripostia P:lle
9.1.2022 00:27

Nicaragualla ja Venäjällähän on hyvät välit joten kenties pääministerin pikkarit ovat nyt Kremlissä haisteltavana?

Antti Tifa
Antti Tifa
9.1.2022 06:47

Miten tämä on mahdollista? No tietenkin siksi, ettei Ruotsista löydy sellaista siivousfirmaa jossa työntekijät olisivat rehellisiksi todettuja pottunokkia.
Seuraavassakin firmassa joka Anderssonin luukkua siivoaa, on monikulttuurimaskotti tai useita, ehkä kaikki. Ei niiden taustoja ehdi kukaan tarkistamaan kun vaihtuvuuskin voi olla suurta.

murre riepunen
murre riepunen
9.1.2022 07:49

Ruotsin yhteiskunnan railakasta syöksyä kivikauteen kuumastellaan, kaikki mahdollista, pääministerin siivous-kohu niistä pienimpiä. Toivottavasti ” siivooja ” ehti asentaa kaikki tarvittavat ermeet asuntoon jotta salaisuudet nähdään ja kuullaan suorana.

mara
mara
9.1.2022 08:19

Tuo Magdahan tässä on itse syyllinen, kyllä hänen pitäisi Pääministerin asemassa tajuta, ettei voi päästää ventovieraita kotiinsa, ainoastaan luotettuja ja taattuja henkilöitä. Ihan samanlainen hyväuskoinen typerys kun meidän Marinkin.

Juke
Juke
9.1.2022 08:22
Vastaa...  mara

Näin on, mitä tässä asiassa on muuta selvittämistä kuin se, onko tuo Andersson pääministerin asemaan sopiva henkilö?

Aku
Aku
9.1.2022 08:54
Vastaa...  Juke

Juuri tällaisten hyväuskoisten hölmöjen vuoksi Ruotsi on nyt sitä mitä se on.

T
T
9.1.2022 11:52
Vastaa...  mara

Eiköhän Marinilla ole hillotolppa tiedossa

Nepa
Nepa
9.1.2022 12:23
Vastaa...  T

On, on… EU-yliopistossa, Antarktika-komissaarina, jonkun EU-viraston johtajana, SITRA:ssa, jne, jne.

Kaikille rahaeliitin ’oikeamielisille’ oman kansan ryöstäjille on palkinto odottamassa kun poliittinen ura tukehtuu röyhkeä äänestäjien ryöstämisen vuoksi.

Kaitsu
Kaitsu
9.1.2022 09:42

Demari kun on , niin eihän tämä nyt ole mitään. Näin se menee politiikan laki, vallassa oleva tekee mitä lystää muut mitä uskaltaa.
Jotensakin hurjalta tuntuu ajatella, mitä kaikkea arkaluontoista sieltä kämpästä voiskaan löytyä ja joutua vääriin käsiin.

Nepa
Nepa
9.1.2022 09:46

Andersson on ilmoittanut, että on sanonut irti sopimuksensa siivousfirman kanssa.
”””””””””””””””””””””””””””””””””””””’
Ei hjelvetti mikä rasisti on sveduilla pääministerinä!!!

Kovasti pidetään huolta vieraiden maiden homoista, transuista, tyttöjen ja naisten asemasta, jopa niin että virallisilla valtiovierailuilla aletaan isäntäväelle aukomaan päätä asioista.
Kotimaassa humaaniksimainostetussa ihmisoikeusparatiisissa sitten kohdellaan kaukomaan väkeä kuin pohjasakkaa.
Tämä on sitä pahinta piilorasismia, joka on juurtunut syvälle koko yhteiskunnan rakenteisiin.

Humanitäärisessä suurvallassa siivoja olisi nostettu kurjuudesta antamalle hänelle luksushuvila ja -auto, palvelusväki ja käyttörahaa 100000 kr/kk

Nepa
Nepa
9.1.2022 09:48

Tarkoitat varmaan meidän omaa ’äiti aurinkoista’…

Lallukka
Lallukka
9.1.2022 11:28

Sehän vain tarkoittaa, että itse pm on puhdas kuin pulmuset!

Tomppa
Tomppa
9.1.2022 11:49

Pian saamme lukea samanlaisia paljastusjuttuja myös Suomesta. Odottakaa vain. Eiköhän joku vihervasemmistolainen naispoliitikko tai -virkamies paljastu pian Suomessakin laittomasti maassa oleskelevan ja karkoitettavaksi määrätyn hyysääjäksi? Oma arvaukseni on, että niitä on jo nyt esimerkiksi demarien ja vasemmiston hallinnoimien yhdistysten omistamissa vuokrataloissa siivoojina, mutta tapaukset eivät ole tulleet julki Asuin pari vuotta sitten demarien hallinoimassa vuokratalossa, ja kaikki siivoojat olivat vieraskielisiä, suurin osa heistä näytti olevan afrikkalaisia miehiä.

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
9.1.2022 12:04

Mitäs ihmeellistä siinä on jos hoitaa vaan siivouksen hyvin, niinku peruseteellisesti.

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
9.1.2022 16:00

Notta, sitä vaan meinaan, että olisi putsannu kämpän putipuhtaaks ja Andyllä loput (vanha mainos). Tää pikku ulina tapauksesta se kun ei aiheuta yhtään mitään, ei minkäänlaisia toimenpiteitä kunniakansalaisia kohtaan. Silmät ei vaan avaudu, ellei ne mee hämmästyksestä lautaselleen, mitens tässä ny näin kävi!

juhaII
juhaII
9.1.2022 12:16

Viimekädessä vastuullinen on ministeri itse, koska pää pilvissä valitsee ”unelma siivoojat” kun sen sijaan käyttäisi kantaruotsalaisia siivousfirmoja. Tosin luulenpa melkoisen vahvasti, että tässäkin ”käenpojat” ovat hoitaneet homman niin, että uusruotsalaiset hallitsevat alaa yksinoikeudella. Toisaalta niin kireälle vedetty markkinatalous, että soi takaa sellaisen kilpailutuksen, että hinnoittelu lähentelee orjuutta.

IS-soturi kotiapuna?
IS-soturi kotiapuna?
9.1.2022 14:14

Olisi ollut vielä hauskempaa jos laiton ja etsintäkuulutettu näpistelijä-siivooja olisi osoittautunut juuri vankileiriltä haetuksi IS-kummitukseksi.

Eikö se ollut joku miljööpuoluelainen joka tulevaisuudessa halusi nähdä Drottninggatanin kaljarekkaterroristin Rahmat Akilovin tulevaisuudessa kaupan kassana? Tai miten olis Breivik jäätelönmyyjänä?

liisa.kettu
liisa.kettu
9.1.2022 16:11

Hi,hii Ruotsi turvallisuuden edelläkäviämaa joskus ja sekin oli tosin autoteollisuudessa, ennen itsestään syttyviä autoja 😉 muuten ovat osanneet tehdä brändin jopa vammaisesta lapsesta ja ammutusta pääministeristä.., pidin kyllä Abba oikeana brändinä …, niin humustelua ja pimeää työvoimaa olihan suomessa vihreällä Hautalalla aikanaa pimeä mtu. palveluksessa ja komukoiden Kontula jopa kehui majoittavansa pimeitä mtu,ja, tämä israel hilluja ja sittenmin eläin/ihmis sexisuhteisiin paneutunut edustaja ja tietokirjailija. Noh, nämät ihmettelee jotta miten Palmen murha onnistui, eikös hiljattain hävinnyt jonkun mininisteriön aseetkin..Ruotsalaiset taitaa mennä ihan tuurilla, hämmästyttävää kyllä ennen niin fiksuna pidetty kansa ja nyt murhamaa joka tosin tuotteistaankin nykyään turvattomuutta

Sosiologi
Sosiologi
9.1.2022 16:34

Veihän Suomenkin pm, Lautakasa Masa rakastajattarensa pääministerin kansliaan petipuuhiin ja sai siitä vielä vahingonkorvausta, kun rakastajatar juoruili asian julkisuuteen.

”Såg HEN inte komma”
”Såg HEN inte komma”
9.1.2022 16:34

Aika hupaisaa että kun reportterit haastattelevat pääministeriä Rosenbadissa kassit ja pussit röntgataan, tietokone tarkistetaan, takki, vyöt, korut ja kellot pois, kengät syynätään, on pelit ja vehkeet. Joskus monta kertaa samana päivänä. Mutta pääministerin kotona tekee kukamikätahansa pimeä jorkki/örkki pimeää duunia, tai tekee mitä tekee. Kukaan ei tiedä paitsi jörkki ite korkeintaan.

Ehkä ottelee vähän DNAta ja valokuvia? Tai sitten kunniallisesti hijappi heiluen vetelee pölynimuria? Sossut ovat yhtä leväperäisiä maansa kuin kotinsa kanssa.

liisa.kettu
liisa.kettu
9.1.2022 16:58

Niin maailmalla on monenmoista kriisiä ja uhkaa vakoojia ja sabotöörejä,valtiolla mittavia turvatoimia ja lisää valtuuksia kansalaisten valvontaan vaatii niin ministerit kuin itse elimet..,todellisuus on kuitenkin jotta PM voi päästää kämpilleen ketä haluaa tai ei edes tiedä keitä siellä käy, varmasti on sentään sovittu jottei valtion asioista puhuta mitään kotona, tai kuten meillä jurrisisa jätetään valtion puhelin himaan? Jos olisi joku taho joka haluaisi tietää valtion asioista kannattaisi perustaa siivousfirma tai ryhtyä ryyppyseuraksi..Taitaapa olla niin jotta suurin uhka valtiolle on holtittomat hulvattomat ja vastuuttomat henkilöt vallassa.

Jussi
Jussi
9.1.2022 17:26

”Nyt me Sosiaalidemokraatit tehostamme pimeiden töiden vastaista taistelua. Lisää kontrollia. Lisää yllätysiskuja. @StegetEfter

Lisää kontrollia. Lisää yllätysiskuja. Steget Efter.jpeg
Felix Dahn
Felix Dahn
9.1.2022 19:26

Eipä ihme että tuo ylensyönyt ”Rooma” on jäämässa barbaariklaanien jalkoihin kun karanneet orjatkin pääsevät noin vaan tallustelemaan ”keisarin” domukseen.

Alivuokralainen Ali
Alivuokralainen Ali
9.1.2022 20:47

Sossuministereillä taitaa olle ehdoton ennätys asioiden vuotamisesta ympäri maailmaa? Melkein jokainen sossuministeri on vuotanut jotakin, milloin ajokorttidatabasit/tietokannat ja milloin valtionsalaisuuksia. Maailma tietää Ruotsin asiat paremmin kuin Ruotsi itse.

Ruotsissa on myös erittäin helppoa huijata itsensä kirjoille jonkun toisen osoitteeseen, viranomaiset vain voivottelevat eivätkä tee mitään:

https://www.tv4.se/artikel/1JOPcLHXGmKL7URxyLkS8H/okaend-man-skrev-sig-pa-p-o-s-adress-kaenns-olustigt

Kuutamourakoitsija
Kuutamourakoitsija
9.1.2022 21:00

Andersson kertoo käyttäneensä siivousfirmaa monta vuotta vaikka firmalla EI OLE edes kollektivavtaalia eli työehtosopimusta…?

Särmääjä
Särmääjä
9.1.2022 21:31

Luulis että eliitti käyttäisi korkealaatusia siivousfirmoja vai onko tuolla jo kaikki siivousfirmatkin täynnä pelkkää kehitysmaitten roskaväkee?

Tottakai
Tottakai
10.1.2022 04:24
Vastaa...  Särmääjä

On!

Patelle Puskaa!
Patelle Puskaa!
10.1.2022 16:19

Kuutamomagdan kolleega Puolustusministeri Peter Hultqvist sanoi tänään sen sijaan suorat sanat Ryssästä ”Kansa ja Puolustus”-konferenssissa:

https://www.regeringen.se/tal/2022/01/inledningstal-av-forsvarsminister-peter-hultqvist-vid-folk-och-forsvars-rikskonferens-2022/