Poliisi tutkii Turun keskustassa tapahtunutta alaikäisten välistä puukotusta

Poliisille tuli sunnuntaina 9.1.2022 noin kello 14 ilmoitus ryöstön yhteydessä tapahtuneesta puukotuksesta Turun keskustassa Kauppiaskadulla.

Vakavasti loukkaantunut 14-vuotias uhri kuljetettiin sairaalahoitoon. Poliisipartio tavoitti 14-vuotiaan epäillyn päätekijän sekä hänen seurassaan liikkuneet 15- ja 16-vuotiaat tapahtuma-alueen lähistöltä.

Tapausta tutkitaan tapon yrityksenä ja törkeänä ryöstönä. Aiheesta tiedotetaan lisää tutkinnan edetessä.

Subscribe
Notify of
guest
48 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
JuhoL

Eikö tällaisesta voisi uutisoida vasta sitten, kun Paavolla on ns. sisäpiirin tietoa tapahtumasta?

Daavidin poika

Ennakkotieto on tervetullutta tietoa, varsinkin meille tietämättömille. Toistaiseksi, mehän eletään uudessa, ja jännässä Suomessa missä alkuinformaatio on erittäin löysää varsinkin valtamediassa.

pappa Razzi

Poliisi ei tietenkään kerro, mutta uhrin sukulainen tai jonkun silminnäkijän tuttava voisi anonyymisti kirjoitella asiasta hiukan tarkemmin jollekin palstalle.

Kyllä kai someen voi kirjoitella tietämiään anonymisoituja faktoja yhtä lailla kuin “öyhöttäviä” mielipiteitä täysin riippumatta siitä mikä on esimerkiksi poliisin virallinen tiedotuslinja.

Uskokaa tai älkää

Ei takuulla omainen kirjoita / kommentoi mitään, kun poliisit ja lasu kimpussa. Kun kyseessä alaikäiset. Se on tehty heille selväksi. Pätee myös muun osalta, jos perheessä alaikäisiä lapsia. Tai voi avautua. Omalla riskillä. Tosi on. Voi vaikuttaa negatiivisesti. Lasten osalta. Uhrien asema Suomessa on heikoissa kantimissa.

pappa Razzi

Kun jotakin noin kauheaa tapahtuu, niin tieto tekijöiden “profiilista” kantautuu takuulla muutamassa päivässä suusta-suuhun menetelmällä kymmenien ihmisten tietoon (sukulaiset, naapurit, kaverit, kummit jne)

Jos vaikkapa jonkin tapauksen silminnäkijän serkun kaveri kirjoittaisi nimettömänä että “somaleita olivat” tai “kantiksia olivat” niin eihän silloin alaikäistäkään tekijöistä paljastuisi heidän henkilöllisyyttään.

Miten se poliisi silloin voisi muka kimppuun käydä ?

Näin on

Lasu on sellainen laitos, mitä Suomessa ei käsitetä. Edes poliisi ei saa tietoja lasulta. Fakta. Jos esim lasun vastaava viranomainen on ns suvakki, niin hänellä tai heillä on uskomaton valta. Täysin tosiasia.

Qroquius Kad

Muuan viisas mies filosofoi aikoinaan, että julminta tyranniaa on sellainen, jota harjoitetaan alamaisten omaksi parhaaksi.
Rosvoparonin ahneus voi joskus tyydyttyä ja hänen julmuutensa hetkeksi nukahtaa, mutta tyranni joka sortaa alamaisiaan näiden omaksi parhaaksi ei ikinä lopeta, koska tekee kaiken hyvällä omallatunnolla.

Tavastehus

Ei siitä Hämeenlinnan tapauksesta ole sen kummemmin kerrottu kansalaisille, vaikka kumpikin oli aikuisia. Sen vain tiedetään että äijä oli jokun kehitysmaasta tullut bodari ja uhri suomalainen suvakki. Kyllä kansalaisilla pitää olla oikeus tietää mitä maailmalla tapahtuu, ja varsinkin Suomessa. Kansalaisten täytyy myös tietää mitä kansanryhmää pitää varoa.

Näytän sinulle

Kyllä siitä Hämeenlinnan tapauksesta kerrottiin riittävästi. Siis niille, jotka seuraavat vaihtoehto mediaa. Iltaroskat yms eivät uutisoi muuta kuin, että näin tapahtui. Joku kuoli. Kyseinen suvakkihan oli valtamedian suitsuttama mannekiini. Matunsa kanssa. Mutta kun ilmoitti, että nyt riitti, näin kärjistäen, niin laiton maassa oleva koki kunniansa loukatun. Kurkku auki. Ellei jopa pää irti. Asiahan on haudattu kuinka ollakkaan sopivasti kaikessa hiljaisuudessa.

liisa.kettu

Niin onhan näitä suvisnaisten murhia ja lähes päänirroituksia polttoyrityksiä sattunut useampia eripuolella suomea hämeessäkin nämä kyllä pyritään pitämään julkisuudesta tarkoin pois, koska sekaannuttaminen kärsii, tuossa satun tietämään jotta turvakodeissa on jo melkoinen määrä suvakkinaisia perinteisten suomiriitelijöiden sijaan, tietenkin suomalainen tappaa vielä enempi jne…

Winston Smith

Miten noin karmeita tapauksia pystyttäisiin muka pitämään poissa julkisuudesta ?

Jokaisella uhrilla, todistajalla ja satunnaisella ohikulkijalla olisi näet kirjoitustaitoisia ystäviä, tuttavia, työtovereita, naapureita ja sukulaisia.

Netti on pullollaan tällaisia some-palstoja jostakin Naamakirjasta nyt puhumattakaan.

Oraakel Flame

Miehen kotimaalla ja uskonnolla ei ollut asian kanssa mitääääään tekemistä. Ihan normaalia rakkaussuhdedraamaa kuten Suomessa on aaaaaaina ollut tapana.

black_danger_company

Ok sarkasmia!

ohikuljeskelija

Tuollakin tapauksella on varmaan sen verran ulkopuolisia silminnäkijöitä, että jonkun heistä luulisi (anonyymisti tietenkin) kirjoittavan tekijöiden karkeat mutta sensuroimattomat tuntomerkit joillekin avoimelle keskustelupalstalle.
Silloin ei tarvitsisi uutisten lukijoiden spekuloida ihan mitä sattuu.

Mistä syystä sen tyyppisiä kommentteja näkyy vain hyvin harvoin ?

Jupi

Jos olisivat kantasuomalaisia niin olisi mainittu

Yleensä se on näin

Uhri voi hyvinkin olla kantasuomalainen, tekijät ei.

Moktar.Gubta

Taas ne pojat täällä öyhöttää pää punaisen.Ei tuossa ole missään mainittu tekijöiden etnisyydestä, eikä ole mitenkään kirkossa kuulutettu, ettei kyseessä olisi ihan aito-, iki- tai kantasuomalainen persunpöljäke. Ettehän te mitään tiedä, opetelkaa medialukutaitoa ja ottakaa oppia minusta, minä osaan kirjoittaa. 😉 Nämä asiat täytyy ja pitää osata ja tietää. Minä osaan.
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15468908/maahanmuuttosanasto—nakokohtia-kielen-muuntumiseen
PS. Nauretaan huutonaurua pari varttia yhdessä.;)

Olenko minä sekaisin

Voi luoja mikä idiootti.

.yhteisnauraja

Syyllisen taustoja ei ole todellakaan kerrottu virallisesti, mutta tuon ikäiset “persunpöljäkkeet” syyllistyvät jutussa kuvattuun katukirurgiaan kymmeniä kertoja epätodennäköisemmin kuin Migrikemu-vaateryöstäjät.

.yhteisnauraja

Eikös se ole tulijoidenkin leppoisampaa sättiä ympäröivän yhteiskunnan pyörittäjiä täällä missä sellaisesta ei joudu vuosiksi samaan vankiselliin rottien kanssa ?

.Ankgor Wat

Mahtaakohan arvoisa kommentoija tietää, että verbaalinen “muukalaisvastaisuus” alkoi Suomessa vasta 1990-luvun somalipakolaisten myötä, ja kiihtyi vuoden 2015 turvapaikanhakijavyöryn seurauksena ?

Aiemmin tulleiden ryhmien (Vietnamin venepakolaiset, Chilestä tulleet) määrä oli paljon pienempi eivätkä heidän arvonsa ja uskontonsa olleet sillä tavalla ristiriidassa läntisten arvojen kanssa kuin kuin mitä Islam on.
Uskonto ei kiristä heitä eivätkä he pistä säkkiä naistensa päähän.

Huano guano leviää

Vai Kauppiaskarull, samall karull ku Turu Sanomat.
Ettei vaa olis ruskiat klopit toist pualt jokkee, eikä vaa toist pualt jokkee vaa toist pualt koko maapalloo? Mutku niit oli pakko saada, se o internäsjönellt kato.

MattiS

Toist puolt Tigrisiä kenties?

Oraakel Flame

Helsingissä oli alaikäinen joka ei ummartanut että kun toista lyö puukolla niin se toinen voi kuolla, niinkuin tapahtuikin. Onkohan Helsinkiläiset alaikäiset käyneet Turussa vai voiko tämmöisen taustalla olla joku muu IHMEELLINEN yhtäläisyys? Jäämme mielenkiinnolla odottamaan josko tähän on joku shokeerava aspekti jota kukaan ei osannut odottaa. Itse epäilen tietysti ilmastonmuutosta, islamofobiaa, rasismia sekä koronan aiheuttamaa pahaa oloa. Ainut mikä on varmaa on se että syyllinen on syytön.

Suomi Finland

“Itse epäilen tietysti ilmastonmuutosta, islamofobiaa, rasismia sekä koronan aiheuttamaa pahaa oloa. Ainut mikä on varmaa on se että syyllinen on syytön.”

Täsmälleen näin.

Syy on kaikkialla muualla kuin toiseudessa.

ohikuljeskelija

Olenkohan ennakkoluuloinen, koska tuon ikäisestä teräaseen taitajasta tulee ensimmäisenä mieleen joku kemutaustainen Migrikirurgian ihmelapsi.

seant

Ehkä syynä kuten Ruotsissa on todettu, jengirikolliset käyttävät huumaavaa lääkettä voidakseen tehdä vakavia rikoksia kuten murhia. Synteettinen opioidi auttaa uskaltamaan enemmän ja tuntemaan vähemmän. 

Ei ne niin kovia oo

Ei ne juuri mitään muutenkaan tunne, mutta uskallusta tarvitsevat.

Qroquius Kad

Kaipa nuo iloa ja mielihyvää tuntevat ryöstäessään, raiskatessaan ja puukottaessaan.

Arvailuja vain

Onhan se nyt kummallista, että nuoret kulkevat keskellä päivää keskellä kaupunkia ryöstö/murha mielessä. Taskuissa ties mitä ja jengiytyneinä. Mistäköhän tälläinen kehitys on saanut alkunsa? Korona? Etäopiskelu? Ilmastonmuutos? Liian vähän rahaa?

Sherlokki suvakko

Tapola itkemässä, mikähän suomen nuorisoa vaivaa? Eheii, ei mitään jengeilyä oo ilmenny.

Sherlokki suvakko

Ei perkule Taponen piti sanoman! Anteeks mustamakkara ja Tappara valmentaja!

Goiming

Paavo on j.uutalainen kun ei kertoo vain seurauksista, ei siitä kuka (((sen))) aiheuttaa

Odotellaan nyt

Paavolla ei ole vielä välttämättä tarkempaa tietoa.

Qroquius Kad

Sekä vapaamuurari, lusijamuurari, avolaitosmuurari, orjamuurari ja Se Hullu Rumppi. Mahdollisesti hän on myös juutalainen.
Mainitsinko jo juutalaisen?

Kertomansa mukaan

Jonkinlainen sähköasentaja myös.

Tomppa

Oma veikkaus on, että uhri on kantis ja tekijä kavereineen rikastajia. Vähän siltä haiskahtaa.

Arvailuja vain

Ja enpä yllättyisi, jos näin olisi. Ja hyvin mahdollista on myös se, että jos uhri olisi kantis, niin omaisia uhkaillaan pitämään turpa kiinni. Tai lapset lähtevät laitokseen Kajaaniin.

mike lake

Olisi kiva kuulla jokin selitys niiltä ihmisiltä jotka kantavat puukoa mukanaan.
Toki minäkin olen puukko vuöllä kulkenut kun menin isoisäni kanssa pajupilliä tekemään.
Tästä nykyään tuskin on kysymys kun ei eroteta pajua katajasta.

Qroquius Kad

Kaipa se keklu on mukana nulikoiden pippelinjatkeena? Aikuiset miehet tarvitsevatkin sitten isomman cullinjatkeen, kuten vaikkapa tämän;:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Rolls-Royce_Cullinan

Siinä sitä on nimikin kohdallaan!

Bling Bling

14-vuotias puukottaa ja 15 sekä 16-vuotiaat rikostoverit seuraavat vierestä. Mitä me aikuiset tästä opimme? Sen, että lapset ovat oppineet rikosoikeudellisen vastuuikärajan merkityksen, toisin sanoen tekevät täydessä ymmärryksessä rikoksia vastuuikärajaa nuorempina.

Tämä antaa syytä miettiä rikosoikedellisen vastuuikärajan laskemista nykyisestä 15:stä, mikä olisi varsin aiheellista nykymaailmassa.

Qroquius Kad

15 vuoden ikäraja on vuodelta 1889, jolloin ihmisiä kuoli kuin kärpäsiä erilaisiin tulehdustauteihin, joita nykyään ei edes mielletä tappaviksi;
ne kun paranevat penisilliikuurilla. Pari vuosikymnetä aiemmin ihmisiä oli kuollut kautta Euroopan masoittain nälkään. Kaikille yleisestä yhdeksän vuoden peruskoulusta ei olisi osattu uneksiakaan.

Näissä olosuhteissa oli ymmärrettävää, ettei 14-vuotias ymmärtänyt teon olevan rikos. Jos tämän päivän 12-vuotias ei tiedä rikosta rikokseksi, hän on kehitysvammainen ja kuuluu sen alan huollon piiriin vajaavaltaisena.

mike lake

Kyllä tämä rikos tulee selviämään varsinkin siinä tapauksessa,että tekiä on kantasuomalainen.
Ei normaali omallatunnolla varustettu ihminen pysty kovin pitkään elämään tuollainen taakka tunnollaan.

Qroquius Kad

Sehän on jo selvillä ja tekijä poliisin kautta ilmeisesti jo lasun käsissä, koska alaikäinen. Kaverinsa ovat poliisin hoteissa.

Risto Jääskeläinen

Rikosuutisissa pitäisi olla maininta: “monikulttuurisuudella ei ollut osuutta tapahtuneeseen”, jos näin kerta olisi, niin kukaan ei turhaan epäilisi rikastajia tekijöiksi. Jos taas tekijät olisivat suomalaisheimoisia mutta uhri ei, niin kyllähän sitä rasismista uutisoidaankin varsin herkästi.

Lallukka

Onks noi “niitä”, mist ei puhhoo sua?

pöh

Aika paljon alkaa näitä olemaan..

Itekin sain joku aika sitten ihan ilman mitään syytä niukin naukin alaikäsiltä manneilta puukon kurkulle kauppareissulla.

Mulla puupuupuukossa

Kristianstadissa puukotus lukiossa. Onkohan afgaani taas asialla, som vanligt?