Poliisi tutkii Turun keskustassa tapahtunutta alaikäisten välistä puukotusta

Poliisille tuli sunnuntaina 9.1.2022 noin kello 14 ilmoitus ryöstön yhteydessä tapahtuneesta puukotuksesta Turun keskustassa Kauppiaskadulla.

Vakavasti loukkaantunut 14-vuotias uhri kuljetettiin sairaalahoitoon. Poliisipartio tavoitti 14-vuotiaan epäillyn päätekijän sekä hänen seurassaan liikkuneet 15- ja 16-vuotiaat tapahtuma-alueen lähistöltä.

Tapausta tutkitaan tapon yrityksenä ja törkeänä ryöstönä. Aiheesta tiedotetaan lisää tutkinnan edetessä.

Subscribe
Notify of
guest
50 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
JuhoL
JuhoL
9.1.2022 15:48

Eikö tällaisesta voisi uutisoida vasta sitten, kun Paavolla on ns. sisäpiirin tietoa tapahtumasta?

Daavidin poika
Daavidin poika
9.1.2022 17:41
Vastaa...  JuhoL

Ennakkotieto on tervetullutta tietoa, varsinkin meille tietämättömille. Toistaiseksi, mehän eletään uudessa, ja jännässä Suomessa missä alkuinformaatio on erittäin löysää varsinkin valtamediassa.

pappa Razzi
pappa Razzi
9.1.2022 18:38
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Poliisi ei tietenkään kerro, mutta uhrin sukulainen tai jonkun silminnäkijän tuttava voisi anonyymisti kirjoitella asiasta hiukan tarkemmin jollekin palstalle.

Kyllä kai someen voi kirjoitella tietämiään anonymisoituja faktoja yhtä lailla kuin ”öyhöttäviä” mielipiteitä täysin riippumatta siitä mikä on esimerkiksi poliisin virallinen tiedotuslinja.

Uskokaa tai älkää
Uskokaa tai älkää
9.1.2022 19:28
Vastaa...  pappa Razzi

Ei takuulla omainen kirjoita / kommentoi mitään, kun poliisit ja lasu kimpussa. Kun kyseessä alaikäiset. Se on tehty heille selväksi. Pätee myös muun osalta, jos perheessä alaikäisiä lapsia. Tai voi avautua. Omalla riskillä. Tosi on. Voi vaikuttaa negatiivisesti. Lasten osalta. Uhrien asema Suomessa on heikoissa kantimissa.

pappa Razzi
pappa Razzi
9.1.2022 20:14

Kun jotakin noin kauheaa tapahtuu, niin tieto tekijöiden ”profiilista” kantautuu takuulla muutamassa päivässä suusta-suuhun menetelmällä kymmenien ihmisten tietoon (sukulaiset, naapurit, kaverit, kummit jne)

Jos vaikkapa jonkin tapauksen silminnäkijän serkun kaveri kirjoittaisi nimettömänä että ”somaleita olivat” tai ”kantiksia olivat” niin eihän silloin alaikäistäkään tekijöistä paljastuisi heidän henkilöllisyyttään.

Miten se poliisi silloin voisi muka kimppuun käydä ?

Näin on
Näin on
9.1.2022 20:36
Vastaa...  pappa Razzi

Lasu on sellainen laitos, mitä Suomessa ei käsitetä. Edes poliisi ei saa tietoja lasulta. Fakta. Jos esim lasun vastaava viranomainen on ns suvakki, niin hänellä tai heillä on uskomaton valta. Täysin tosiasia.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
9.1.2022 22:07
Vastaa...  Näin on

Muuan viisas mies filosofoi aikoinaan, että julminta tyranniaa on sellainen, jota harjoitetaan alamaisten omaksi parhaaksi.
Rosvoparonin ahneus voi joskus tyydyttyä ja hänen julmuutensa hetkeksi nukahtaa, mutta tyranni joka sortaa alamaisiaan näiden omaksi parhaaksi ei ikinä lopeta, koska tekee kaiken hyvällä omallatunnolla.

Tavastehus
Tavastehus
9.1.2022 20:10
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Ei siitä Hämeenlinnan tapauksesta ole sen kummemmin kerrottu kansalaisille, vaikka kumpikin oli aikuisia. Sen vain tiedetään että äijä oli jokun kehitysmaasta tullut bodari ja uhri suomalainen suvakki. Kyllä kansalaisilla pitää olla oikeus tietää mitä maailmalla tapahtuu, ja varsinkin Suomessa. Kansalaisten täytyy myös tietää mitä kansanryhmää pitää varoa.

Näytän sinulle
Näytän sinulle
9.1.2022 20:19
Vastaa...  Tavastehus

Kyllä siitä Hämeenlinnan tapauksesta kerrottiin riittävästi. Siis niille, jotka seuraavat vaihtoehto mediaa. Iltaroskat yms eivät uutisoi muuta kuin, että näin tapahtui. Joku kuoli. Kyseinen suvakkihan oli valtamedian suitsuttama mannekiini. Matunsa kanssa. Mutta kun ilmoitti, että nyt riitti, näin kärjistäen, niin laiton maassa oleva koki kunniansa loukatun. Kurkku auki. Ellei jopa pää irti. Asiahan on haudattu kuinka ollakkaan sopivasti kaikessa hiljaisuudessa.

liisa.kettu
liisa.kettu
10.1.2022 19:55
Vastaa...  Näytän sinulle

Niin onhan näitä suvisnaisten murhia ja lähes päänirroituksia polttoyrityksiä sattunut useampia eripuolella suomea hämeessäkin nämä kyllä pyritään pitämään julkisuudesta tarkoin pois, koska sekaannuttaminen kärsii, tuossa satun tietämään jotta turvakodeissa on jo melkoinen määrä suvakkinaisia perinteisten suomiriitelijöiden sijaan, tietenkin suomalainen tappaa vielä enempi jne…

Winston Smith
Winston Smith
11.1.2022 07:14
Vastaa...  liisa.kettu

Miten noin karmeita tapauksia pystyttäisiin muka pitämään poissa julkisuudesta ?

Jokaisella uhrilla, todistajalla ja satunnaisella ohikulkijalla olisi näet kirjoitustaitoisia ystäviä, tuttavia, työtovereita, naapureita ja sukulaisia.

Netti on pullollaan tällaisia some-palstoja jostakin Naamakirjasta nyt puhumattakaan.

Oraakel Flame
Oraakel Flame
9.1.2022 20:34
Vastaa...  Tavastehus

Miehen kotimaalla ja uskonnolla ei ollut asian kanssa mitääääään tekemistä. Ihan normaalia rakkaussuhdedraamaa kuten Suomessa on aaaaaaina ollut tapana.

black_danger_company
black_danger_company
9.1.2022 22:44
Vastaa...  Oraakel Flame

Ok sarkasmia!

ohikuljeskelija
ohikuljeskelija
9.1.2022 16:12

Tuollakin tapauksella on varmaan sen verran ulkopuolisia silminnäkijöitä, että jonkun heistä luulisi (anonyymisti tietenkin) kirjoittavan tekijöiden karkeat mutta sensuroimattomat tuntomerkit joillekin avoimelle keskustelupalstalle.
Silloin ei tarvitsisi uutisten lukijoiden spekuloida ihan mitä sattuu.

Mistä syystä sen tyyppisiä kommentteja näkyy vain hyvin harvoin ?

Jupi
Jupi
9.1.2022 16:25
Vastaa...  ohikuljeskelija

Jos olisivat kantasuomalaisia niin olisi mainittu

Yleensä se on näin
Yleensä se on näin
9.1.2022 18:21
Vastaa...  Jupi

Uhri voi hyvinkin olla kantasuomalainen, tekijät ei.

Moktar.Gubta
Moktar.Gubta
9.1.2022 22:25
Vastaa...  Jupi

Taas ne pojat täällä öyhöttää pää punaisen.Ei tuossa ole missään mainittu tekijöiden etnisyydestä, eikä ole mitenkään kirkossa kuulutettu, ettei kyseessä olisi ihan aito-, iki- tai kantasuomalainen persunpöljäke. Ettehän te mitään tiedä, opetelkaa medialukutaitoa ja ottakaa oppia minusta, minä osaan kirjoittaa. 😉 Nämä asiat täytyy ja pitää osata ja tietää. Minä osaan.
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15468908/maahanmuuttosanasto—nakokohtia-kielen-muuntumiseen
PS. Nauretaan huutonaurua pari varttia yhdessä.;)

Olenko minä sekaisin
Olenko minä sekaisin
9.1.2022 22:55
Vastaa...  Moktar.Gubta

Voi luoja mikä idiootti.

.yhteisnauraja
.yhteisnauraja
10.1.2022 08:13
Vastaa...  Moktar.Gubta

Syyllisen taustoja ei ole todellakaan kerrottu virallisesti, mutta tuon ikäiset ”persunpöljäkkeet” syyllistyvät jutussa kuvattuun katukirurgiaan kymmeniä kertoja epätodennäköisemmin kuin Migrikemu-vaateryöstäjät.

.yhteisnauraja
.yhteisnauraja
10.1.2022 08:27
Vastaa...  Moktar.Gubta

Eikös se ole tulijoidenkin leppoisampaa sättiä ympäröivän yhteiskunnan pyörittäjiä täällä missä sellaisesta ei joudu vuosiksi samaan vankiselliin rottien kanssa ?

.Ankgor Wat
.Ankgor Wat
10.1.2022 10:41
Vastaa...  Moktar.Gubta

Mahtaakohan arvoisa kommentoija tietää, että verbaalinen ”muukalaisvastaisuus” alkoi Suomessa vasta 1990-luvun somalipakolaisten myötä, ja kiihtyi vuoden 2015 turvapaikanhakijavyöryn seurauksena ?

Aiemmin tulleiden ryhmien (Vietnamin venepakolaiset, Chilestä tulleet) määrä oli paljon pienempi eivätkä heidän arvonsa ja uskontonsa olleet sillä tavalla ristiriidassa läntisten arvojen kanssa kuin kuin mitä Islam on.
Uskonto ei kiristä heitä eivätkä he pistä säkkiä naistensa päähän.

Huano guano leviää
Huano guano leviää
9.1.2022 16:46

Vai Kauppiaskarull, samall karull ku Turu Sanomat.
Ettei vaa olis ruskiat klopit toist pualt jokkee, eikä vaa toist pualt jokkee vaa toist pualt koko maapalloo? Mutku niit oli pakko saada, se o internäsjönellt kato.

MattiS
MattiS
9.1.2022 21:07

Toist puolt Tigrisiä kenties?

Oraakel Flame
Oraakel Flame
9.1.2022 16:53

Helsingissä oli alaikäinen joka ei ummartanut että kun toista lyö puukolla niin se toinen voi kuolla, niinkuin tapahtuikin. Onkohan Helsinkiläiset alaikäiset käyneet Turussa vai voiko tämmöisen taustalla olla joku muu IHMEELLINEN yhtäläisyys? Jäämme mielenkiinnolla odottamaan josko tähän on joku shokeerava aspekti jota kukaan ei osannut odottaa. Itse epäilen tietysti ilmastonmuutosta, islamofobiaa, rasismia sekä koronan aiheuttamaa pahaa oloa. Ainut mikä on varmaa on se että syyllinen on syytön.

Suomi Finland
Suomi Finland
9.1.2022 17:14
Vastaa...  Oraakel Flame

”Itse epäilen tietysti ilmastonmuutosta, islamofobiaa, rasismia sekä koronan aiheuttamaa pahaa oloa. Ainut mikä on varmaa on se että syyllinen on syytön.”

Täsmälleen näin.

Syy on kaikkialla muualla kuin toiseudessa.

ohikuljeskelija
ohikuljeskelija
9.1.2022 17:08

Olenkohan ennakkoluuloinen, koska tuon ikäisestä teräaseen taitajasta tulee ensimmäisenä mieleen joku kemutaustainen Migrikirurgian ihmelapsi.

seant
seant
9.1.2022 17:39

Ehkä syynä kuten Ruotsissa on todettu, jengirikolliset käyttävät huumaavaa lääkettä voidakseen tehdä vakavia rikoksia kuten murhia. Synteettinen opioidi auttaa uskaltamaan enemmän ja tuntemaan vähemmän. 

Ei ne niin kovia oo
Ei ne niin kovia oo
9.1.2022 18:22
Vastaa...  seant

Ei ne juuri mitään muutenkaan tunne, mutta uskallusta tarvitsevat.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
9.1.2022 20:49

Kaipa nuo iloa ja mielihyvää tuntevat ryöstäessään, raiskatessaan ja puukottaessaan.

Arvailuja vain
Arvailuja vain
9.1.2022 17:58

Onhan se nyt kummallista, että nuoret kulkevat keskellä päivää keskellä kaupunkia ryöstö/murha mielessä. Taskuissa ties mitä ja jengiytyneinä. Mistäköhän tälläinen kehitys on saanut alkunsa? Korona? Etäopiskelu? Ilmastonmuutos? Liian vähän rahaa?

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
9.1.2022 21:44
Vastaa...  Arvailuja vain

Tapola itkemässä, mikähän suomen nuorisoa vaivaa? Eheii, ei mitään jengeilyä oo ilmenny.

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
9.1.2022 21:47

Ei perkule Taponen piti sanoman! Anteeks mustamakkara ja Tappara valmentaja!

Goiming
Goiming
9.1.2022 18:11

Paavo on j.uutalainen kun ei kertoo vain seurauksista, ei siitä kuka (((sen))) aiheuttaa

Qroquius Kad
Qroquius Kad
9.1.2022 20:38
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Sekä vapaamuurari, lusijamuurari, avolaitosmuurari, orjamuurari ja Se Hullu Rumppi. Mahdollisesti hän on myös juutalainen.
Mainitsinko jo juutalaisen?

Kertomansa mukaan
Kertomansa mukaan
10.1.2022 04:19
Vastaa...  Qroquius Kad

Jonkinlainen sähköasentaja myös.

Odotellaan nyt
Odotellaan nyt
9.1.2022 18:23
Vastaa...  Goiming

Paavolla ei ole vielä välttämättä tarkempaa tietoa.

Tomppa
Tomppa
9.1.2022 18:28

Oma veikkaus on, että uhri on kantis ja tekijä kavereineen rikastajia. Vähän siltä haiskahtaa.

Arvailuja vain
Arvailuja vain
9.1.2022 18:39
Vastaa...  Tomppa

Ja enpä yllättyisi, jos näin olisi. Ja hyvin mahdollista on myös se, että jos uhri olisi kantis, niin omaisia uhkaillaan pitämään turpa kiinni. Tai lapset lähtevät laitokseen Kajaaniin.

mike lake
mike lake
9.1.2022 18:48

Olisi kiva kuulla jokin selitys niiltä ihmisiltä jotka kantavat puukoa mukanaan.
Toki minäkin olen puukko vuöllä kulkenut kun menin isoisäni kanssa pajupilliä tekemään.
Tästä nykyään tuskin on kysymys kun ei eroteta pajua katajasta.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
9.1.2022 20:48
Vastaa...  mike lake

Kaipa se keklu on mukana nulikoiden pippelinjatkeena? Aikuiset miehet tarvitsevatkin sitten isomman cullinjatkeen, kuten vaikkapa tämän;:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Rolls-Royce_Cullinan

Siinä sitä on nimikin kohdallaan!

Bling Bling
Bling Bling
9.1.2022 19:13

14-vuotias puukottaa ja 15 sekä 16-vuotiaat rikostoverit seuraavat vierestä. Mitä me aikuiset tästä opimme? Sen, että lapset ovat oppineet rikosoikeudellisen vastuuikärajan merkityksen, toisin sanoen tekevät täydessä ymmärryksessä rikoksia vastuuikärajaa nuorempina.

Tämä antaa syytä miettiä rikosoikedellisen vastuuikärajan laskemista nykyisestä 15:stä, mikä olisi varsin aiheellista nykymaailmassa.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
9.1.2022 20:45
Vastaa...  Bling Bling

15 vuoden ikäraja on vuodelta 1889, jolloin ihmisiä kuoli kuin kärpäsiä erilaisiin tulehdustauteihin, joita nykyään ei edes mielletä tappaviksi;
ne kun paranevat penisilliikuurilla. Pari vuosikymnetä aiemmin ihmisiä oli kuollut kautta Euroopan masoittain nälkään. Kaikille yleisestä yhdeksän vuoden peruskoulusta ei olisi osattu uneksiakaan.

Näissä olosuhteissa oli ymmärrettävää, ettei 14-vuotias ymmärtänyt teon olevan rikos. Jos tämän päivän 12-vuotias ei tiedä rikosta rikokseksi, hän on kehitysvammainen ja kuuluu sen alan huollon piiriin vajaavaltaisena.

mike lake
mike lake
9.1.2022 19:30

Kyllä tämä rikos tulee selviämään varsinkin siinä tapauksessa,että tekiä on kantasuomalainen.
Ei normaali omallatunnolla varustettu ihminen pysty kovin pitkään elämään tuollainen taakka tunnollaan.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
9.1.2022 20:41
Vastaa...  mike lake

Sehän on jo selvillä ja tekijä poliisin kautta ilmeisesti jo lasun käsissä, koska alaikäinen. Kaverinsa ovat poliisin hoteissa.

Risto Jääskeläinen
9.1.2022 20:21

Rikosuutisissa pitäisi olla maininta: ”monikulttuurisuudella ei ollut osuutta tapahtuneeseen”, jos näin kerta olisi, niin kukaan ei turhaan epäilisi rikastajia tekijöiksi. Jos taas tekijät olisivat suomalaisheimoisia mutta uhri ei, niin kyllähän sitä rasismista uutisoidaankin varsin herkästi.

Lallukka
Lallukka
9.1.2022 20:38

Onks noi ”niitä”, mist ei puhhoo sua?

pöh
pöh
10.1.2022 06:35

Aika paljon alkaa näitä olemaan..

Itekin sain joku aika sitten ihan ilman mitään syytä niukin naukin alaikäsiltä manneilta puukon kurkulle kauppareissulla.

Mulla puupuupuukossa
Mulla puupuupuukossa
10.1.2022 10:39

Kristianstadissa puukotus lukiossa. Onkohan afgaani taas asialla, som vanligt?