Uusruotsalainen vankeuteen seitsemän eri ajokortin käytöstä

Muuan Umeåssa asuvan uusruotsalaisen yritteliäisyys on liikuttavaa. Miehellä oli seitsemän eri identiteettiä ja jokaisella niistä aito ajokortti. Lisäksi mies pyöritti taksifirmaa.

35-vuotias somalimies saapui Ruotsiin joskus 2005 vuoden hujakoilla ns. perheenyhdistämisohjelman avulla. Tarkkaan ei tietenkään tiedetä miehen ikää, koska nimestäkään ei ole aivan täyttä varmuutta.

Nimittäin vuonna 2006 mies haki turvapaikkaa toisella henkilöllisyydellä. Jotakin tapahtui, sillä verovirastossa huomattiin, että edelleen uusi kolmas henkilöllisyys, jolla mies esiintyi, nivoutui jotenkin tuohon 2006 henkilöllisyyteen. Tästä tuomittiin pieni vankeus.

Mies muutti Umeån kaupunkiin ja työnteko aloitettiin toden teolla. Mies onnistui vuosien aikana saamaan itselleen seitsemän eri henkilöllisyyttä ja jokaiselle niistä aito ajokortti. Ajokortit eivät siis olleet väärennettyjä tai jonkun toisen kortteja, vaan mies kävi jokaisella henkilöllisyydellä ajamassa autokoulun ja inssin.

Kun taskussa oli seitsemän henkilöllisyyttä ja ajokorttia, niin mikä olisi parempaa kuin perustaa taksifirma. Oli ainakin ajokortteja. Miehen kolme identiteettiä tekivät yhteistyötä. Kaksi identiteettiä omisti taksifirman ja useita taksiautoja. Kolmas identiteetti oli johtaja, joka pyöritti toimintaa aktiivisesti. Taksifirma oli siis aivan täysin toimiva firma, jolla oli useita autoja ja useita kuskeja.

Umeå ei kuitenkaan ole iso kaupunki ja mahdollisesti miehen huolimattomuuskin sai aikaan sen, että poliisissa alettiin tekemään hieman taustatutkimuksia. Tutkija sai kasaan sen verran näyttöä, että miehen kotiin tehtiin kotietsintä. Sieltä löytyikin sitten lopulliset palat ja seitsemän eri ajokorttia.

Lopulta näyttöä saatiin oikeuteen asti, jossa mies tuomittiin vuodeksi vankeuteen viidestä törkeästä petoksesta ja asiakirjan väärennöksestä. (vk.se)

Subscribe
Notify of
guest
20 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Maailma Ronnebyssä

Tässä hyvä SVT-dokumentti katsottavaksi, näkyy koko maailmassa. Vuonna 2015 uskomattomat 3000 matua tungettiin pikkuiseen Ronnebyn kuntaan Blekingen läänissä ja koulu sai 1000 uutta oppilasta:

https://www.svtplay.se/video/33597742/nar-varlden-kom-till-ronneby

”I samband med flyktingströmmen 2015 fick Ronneby 3000 nya invånare och skolorna 1000 nya elever. Tom Alandh reste till Ronneby för att ta reda på hur detta påverkat samhället och invånarna och deras verkliga och upplevda trygghet.” (SVT)

Arabisoituminen

Mummot sanovat dokumentissä: ”Me kaipaamme ruotsalaisia kauppoja, kaikki ruotsalaiset kaupat ovat hävinneet. Täällä on nykyään vain arabialaisia kauppoja!”

Vilppi Uumajassa

Vähällä pääsi sompero eikä mitään taatusti oppinut ja taatusti yrittää uudelleen, yrittäjä kun on. Rehellinen yrittäminen sen sijaan ei tunnu maistuvan yhtä makialle?

Suomi Finland

Mitenköhän tässä on kupattu rahaa?

Ei tule heti mieleen, miten kuviosta voi hyötyä.

Ellei jotain tukia irtoa siitä hyvästä, että työllistää muita kehareita. Vai eikö taksifirmaa voi perustaa yhden miehen yrityksenä.

Tehdäänkehitysmaayhd

Mitä teki ne 4 aliasta? Haki fattasta tukirahat?

Fd. Kameli Express

Plus että voi laittaa maassa laittomasti olevia kamelikuskeja taksikuskeiksi, onhan heillä ”ajokortti”. Ja varmaan on hakenut koronatukiakin joka äijästä silloin kun ajoja ei ole ollut…

Lallukka

Aika kova suoritus. Ei itse pystyis kuunaan samoiseen sekoiluun.
Kaikkia se vehnä elättääki.

Matu mersulla

Miten noita eri henkilösyyksiä saa? Minäkin haluaisin. Lopettaisin kaikki velvollisuudet. Ottaisin rahat ja panisin naisia ympäriinsä. perustaisin firmoja sekä ottaisin serkkuja töihin. Yritystuet, asumistuet, starttirahat, lapsilisät, kävisin joissain esim Stea rahoituksen saanneiden ns kokouksissa ja saisin korvauksia siitäkin , seurustelisin sossuakkojen kanssa, saisin korottetuja korvauksia harkinnanvaran mukaan, voisin hengailla vailla huolen häivää vaikkapa ostari kahvilassa, kytäten tyttöjä, joiden isä voisin olla, voisin huvikseni soitella asunnon välittäjille, että tarvittaisiin uusi kämppä. Ai kuka maksaa? No hätä. Valtio. Varma vuokra. Ja ei sitten mitä tahansa loukkoa. Olisin kinginä ympäriinsä, koska vitun rasismi. Kukaan ei voi minulle mitään. IS kirjoittaa mussukoistaan.

Jaakko Palvi

Eikö ketään kiinnosta, mistä rahat seitsemään ajokorttiin?

Last edited 2 vuotta sitten by Jaakko Palvi
Huru-ukko

Ruåttisa on hyvät noi keharituet, että sieltä ne korttirahat. Kelagoldillahan ne maksaa meilläkin ajokortit sun muut kortit.

Tero Lehtonen

No Sossu tietysti eli veronmaksaja.

jorma

Olisivatpa näin yritteliäitä oikeissakin töissä…

Oraakel Flame

Tämä on rasismia! Viaton musta mies EI UMMARTANUT!

Tomppa

Uusruotsalaisella taisi olla krooninen identiteettikriisi päällä. Vähän niin kuin näillä ihmisillä, jotka eivät tunnu tietävän, ovatko miehiä, naisia vai helikoptereita.

Kaitsu

Ei näitä turhaan ahkeriksi moniosaajiksi kehuskella. Tämäkin työnsankari olis voinu tehä seittemää hommaa ja rahaa olis tullu ovista ja ikkunoista.
Todellisuudessa homma tais olla sosiaalitukien huijaamista.

Sami

7 eri henkilöllisyyttä kertoo huonosta osaamisesta. Saksassa ennätys on 48 eri henkilöllisyyttä samalla kehiksellä. Jokaisella henkilöllisyydellä oma turvapaikka, asunto sekä sossurahat. Moniosaaja tittelin toki saa jo pelkällä yhdellä identiteetillä, mutta erityisen moniosaavalla identiteettejä on kymmeniä 🙂

Diskomees

MONIkulttuurinen muslimi.

Kukavaan

Tämä lienee vain jäävuoren huippu. Ehkä paljastumatta on sata- tai tuhatkertainen määrä virtuaalihenkilöllisyyksiä.

seant

Ilmeisesti ajokortin hankinta on ollut helppoa, kun ajokortin teoriakokeissa pettäminen tuli laittomaksi 3/ 2020. Yli 300 ihmistä raportoitu epäillyistä huijaamisesta liikennehallinnon teoriakokeessa viimeisen kahden vuoden aikana. N. 40 huijareista on tähän mennessä tuomittu väärien tietojen antamisesta. Ruotsissa, voi valita teoriakokeeseensa 14 eri kielestä, ruotsia lukuun ottamatta. Tästä mahdollisuudesta huolimatta vain kaksi kymmenestä saa hyväksytyn tuloksen. Huijaus  tapahtuu pienten langattomien kuulokkeiden ja joskus vaatteisiin piilotettujen kameroiden avulla, jotka kuvaavat kysymyksiä. Ulkopuolella on avustajia, jotka kuulevat tai näkevät kysymykset.Maksu on 10 000 – 25 000 kruunuun hyväksyttyä tulosta kohti.

Lasse Prink

Vuoden reissu on ehdollista, eli ei mikään tuomio.
Ton sompun moraali antaa myöten.
Mutta kuitenkin, eiilmeisesti ihan ei saa sanoa.
IQ reilusti yli afrikansarven keskiverron eli ilmeisesti jotain 76.