Helsingborgin gangsterit suunnittelivat toistensta murhaamista ristiin rastiin

Kevään 2020 enchro-chatin tietojen avaamisen myötä Ruotsissakin on tullut esille vaikka minkälaista rikosta. Hauskin on ehkä Helsingborgin gangsterien veivaus, jossa suunniteltiin vähän yhden sun toisen murhaamista.

Poliisi sai selville, että Helsingborgissa majaa pitävä reilu nelikymppinen irakiaano oli kulkenut 2019-2020 verenmaku suussa. Hän tilasi murhan, johon palkkasi 11 henkilöä, joista syytteeseen joutui nyt yhdeksän miestä ja yksi nainen. Porukan piti murhaaman 36-vuotiaan arabin.

Murhaamisen motiivi ei ole tullut esille. No, kai se on tärkeintä, että on hieno suunnitelma. Luultavasti kai joku rispektijuttu, sillä alamaailma ei tiedä, että miesten välillä olisi ollut bisnesvelkoja tai vasikointia.

Orkesteri alkoi suunnittelemaan murhaa. Hankittiin aseita ja suunnitelmia tehtiin kuin start-up-yritystä pystyyn laitettaessa. Enchro chat kävi kuumana, kun porukka viestitteli miten 36-vuotiaalta lasketaan veret.

Sitten tapahtui jotakin. Ei mennyt kuin Strömsöössä. Nimittäin murhan tilaaja, eli irakiaano, joutui nyt itse murhalistalle. Suunniteltuina murhaajina oli kaksi niistä, jotka hän oli itse palkannut murhaamaa 36-vuotiaan.

Melko reilua. Mies palkkaa palkkamurhaajat, jotka kääntyvät häntä vastaan ja joutuu itse murhalistalle. Tämä murha ei kuitenkaan koskaan toteutunut.

Myös 36-vuotiaan murhaaminen jäi tekemättä, tai siihen ei tullut tilaisuutta. Murhaaja istui kahdesti toukokuussa 2020 miehen kodin ulkopuolella autossa, mutta murhalle ei tullut hyvää saumaa. Ensimmäisellä kerralla mies ei poistunut kotoaan ja toisella kerralla, kun pää oli ristikolla, niin palkkamurhaaja vetäytyi, koska paikalla oli liikaa porukkaa.

 

Porukka, joka on nyt syytteessä tuon 36-vuotiaan murhan suunnittelusta, niin ei ole kyllä mitään kilttiä koulupoikaa. Kaikkia kymmentä syytetään murhan valmistelusta ja törkeistä ampuma-aserikoksista. Naisen rooli oli olla kuljettajana. Hän on myös varastoinut räjähteitä ja aseita.

Yhdeksästä miehestä kolme lusii jo ennestään elinkautista eräästä toisesta Helsingborgissa tehdystä murhasta ja murhan yrityksestä. Tämä trio on myös ollut syytettynä Norrköpingin joulukuun 2019 tuplamurhasta, mutta näyttö ei riittänyt oikeudessa.

 

Tässäkin on tietenkin mahdollisuus, että juttu kaatuu, sillä syyttäjän näyttö perustuu pelkästään enchro chatissa käytyihin keskusteluihin. Jos niistä pystytään rakentamaan selkeä tarina, niin silloin tuomiota on tiedossa.

Subscribe
Notify of
guest
16 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Jeppe
Jeppe
11.1.2022 18:01

Pakko myöntää. Kyllä on insinööritason suunnittelua, ettei napsahda tekniikan tohtoripuolelle. Tais kyllä jäädä se abc todistus kotitanhuville. Mutta kyllä etninen värinä on rikkaus, vai mite se stubido sano.

jorma
jorma
11.1.2022 19:57

Löyhä kaveriporukka siinä vaan vähän kepposteli, sanoisi eräs stadilainen ylikomissaari.

Daavidin poika
Daavidin poika
11.1.2022 20:14

Nämä Arabit pitää meidän eurooppalaisten rikostutkintaa, aivan nollatasolla. He eivät ymmärrä sitä, että aina hevoselle ajaja löytyy. Povaan, että tästä vuodesta 2022 tulee Suomen historian ankarin rikos vuosi sitten toisen maailman sodan jälkeen konsanaan, Suomalaisessa rikoshistoriassa. Arkadianmäellä ei ole muita kun Perussuomalaiset jotka yrittävät pelastaa sen mikä pelastettavissa on. Sanotaanko näin, että Juha Sipilä, ja Petteri Orpo on kylvänyt tämän sadon. Mutta kuka sen korjaa.?

juhaII
juhaII
11.1.2022 20:20

Ruotsin poliisi saa seurata ”juonenkäänteitä” kuin kaunareita konsanaan!

Gangstalan pojat
Gangstalan pojat
11.1.2022 20:58

Ruotsi meinaa stopata EBOn. Mielenkiintoista nähdä minne matut siroitellaan jos eivät itse saa päättää minne muuttavat; Östermalmilleko?

https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/regeringen-vill-slopa-bolag-for-asylsokande

K J
K J
11.1.2022 23:11
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Terve.

Avaa ihmeessä asiaa tarkemmin joskus ja tiedota ihmeessä meitä tietämättömämpiä tästä EBO-laista.

Ensimmäisen kerran tästä kuulin, eikä käännösohjelma oikein antanut selvyyttä asiaan kunnolla.

Malmoe
Malmoe
11.1.2022 21:40
pöh
pöh
11.1.2022 22:28

Sehän on vaan hyvä jos toisiaan tappavat, kunhan ei sivulliset joutus vaaraan.
Se vaan että ei nuo tumpelot saa ketään ees hengiltä vaikka on kaikki mahdollinen aseistus.

MattiS
MattiS
11.1.2022 23:20
Vastaa...  pöh

Asiaa voisi kysyä Martti Servon sanoin:

”Mikä on kun ei taidot riitä,
mikä on kun ei onnistu?
Onko niin ettei niittää voi sieltä,
mihin koskaan ei kylvetty?”

Että terveisiä vain Lähi-Itään ja Afrikkaan. 🙋‍♂️

Dan Wesson
Dan Wesson
12.1.2022 11:50
Vastaa...  pöh

Ne sivulliset siinä vaaraan joutuvatkin,kun ampumataidot on mitä sattuu. Aseenkäsittely ja ammunta ovat taitolajeja. Jorkin 60 äo riittää ymmärtämään vain sen, mistä päästä kuula tulee ulos ja mihin kohtaa lipas kiinnitetään.

Tomppa
Tomppa
12.1.2022 14:33
Vastaa...  pöh

Poliisit menivät ihan turhaan puuttumaan asiaan. Tai sitten vain kyllästyivät odottamaan tuloksia.

naapuri
naapuri
12.1.2022 07:55

on kyllä hurjaa menoa naapurissa

Suomi Finland
Suomi Finland
12.1.2022 12:47

”Ekstra Bladet on kertonut syyrialaisissa leireissä olevista tanskalaislapsista tehdyistä uhka-arvioista”

Iltasanomien mukaan Tanskan tiedustelupomo on vangittu.

Jos arvaan oikein, niin uhka noista lapsista on suuri, ja tietoa ei olisi haluttu julkisuuteen, koska rasismi. Seuraako kukaan Tanskan mediaa? Samahan varmaan pätee Suomeen.

Lallukka
Lallukka
12.1.2022 20:58

Luoti sinne, luoti tänne.
Elämä on…